28. OKTOBER  2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Pred pol siedmou vecer 22. oktobra sa na Chvatimechu na priechode pre chodcov pri zastavkach autobusov stala dopravna nehoda s tragickymi nasledkami. Napriek tomu, ze na tomto useku je obmedzena maximalna rychlost na 60 km/h a je tam vystrazne svetelne znamenie upozornujuce na priechod, vodic autobusu na pravidelnej linke Rimavska Sobota - Piestany nedal prednost 73-rocnej zene prechadzajucej cez vozovku po priechode pre chodcov a zrazil ju prednou castou autobusu. Chodkyna pocetnym zlomeninam a tazkym zraneniam s vnutornym krvacanim po prevoze do nemocnice podlahla. Voci vodicovi, u ktoreho nezistili pozitie alkoholu, vysetrovatel Okresneho uradu justicnej policie PZ v Brezne vzniesol obvinenie z tresteho cinu ublizenia na zdravi.

V lokalite Rokytanka v katastri Polomky v case od 17. do 20. oktobra ktosi vyrubal a odviezol styri smreky a tri smrekovce opadave v mnozstve 5,49 m3. Okrem toho znehodnotil dva smreky, dva smrekovce opadave a dva buky v mnozstve 1,17 m3, ktore porezal na klatiky a nechal tam. Skodu sposobenu Lesom SR, Odstepnemu zavodu Benus a Lesnemu zavodu Polomka, vycislili bezmala na 10 700 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

O pol osmej vecer 22. oktobra pred predajnou potravin na Ulici CSA v Brezne neznamy pachatel z kabelky, ktoru mala nic netusiaca zena prevesenu cez plece, ukradol penazenku. Nachadzalo sa v nej 3700 korun, obciansky preukaz, vodicsky preukaz, karta poistenca a bankova karta. Vysetruje OO PZ Brezno.

V noci z 22. na 23. oktobra mali nevolanu navstevu v pohostinstve a bare v Zavadke nad Hronom. Zlodej si odtial odniesol rozne druhy alkoholu, cukroviniek a peniaze v hotovosti. Majitelovi z Helpy kradezou sposobil skodu asi za 3000 korun a na zariadeni nechal 5000-korunovu skodu. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Vecer 19. oktobra v doline Palenicne v Ciernom Balogu - Dobroci sarapatil pytliak, ktory tam bez povolenia ulovil asi sestrocneho jelena - nepravidelneho desatoraka tretej vekovej triedy. Hlavu nechal na mieste, odniesol si predne a zadne koncatiny. Niekedy od popoludnia 20. oktobra do rana 22. oktobra mali pytliaka aj na Troch vodach v katastri Osrblia. Zastrelil tam asi trojrocnu jelenicu, ktorej hlavu a trup nechal v blizkosti lesnej cesty. Lesom Slovenskej republiky, Odstepnemu zavodu Cierny Balog, nedovolenym odstrelom v prvom pripade vznikla skoda asi za 12 000 korun a v druhom pripade 8000-korunova skoda. Vysetruje OO PZ Brezno.

Dvadsatdva mladat oviec ukradol ktosi v noci z 22. na 23. oktobra z oploteneho arealu v Zavadke nad Hronom. Druzstvo vlastnikov oviec z Polomky prislo kradezou jahniat asi o 26 400 korun, na zariadeni vznikla dvestokorunova skoda. Vysetruje OO PZ Pohorela.

O stvrt na jedenast vecer 23. oktobra v Brezne nasli modru Skodu 120 l, ktoru ukradli predchadzajucej noci v Poprade. O naleze informovali majitela. Eviduje OO PZ Brezno.

Pat minut po siedmej rano 24. oktobra na ceste druhej triedy v Michalovej 12-rocna chodkyna nahle vosla do jazdnej drahy motoroveho vozidla Opel Astra, ktoreho vodic uz nedokazal zabranit zrazke. Dievca utrpelo zlomeninu ramienka lonovej kosti, z coho sa bude liecit pat mesiacov. S pravdepodobnym otrasom mozgu vyviazla dalsia chodkyna, ktora 26. oktobra o siestej vecer na ceste prvej triedy pri Myte pod Dumbierom z bezprostrednej blizkosti z lavej strany vozovky vbehla do jazdnej drahy Skody Felicie. Styridsattrirocna zena narazila do predneho laveho blatnika a potom spadla na prednu kapotu a predne celne sklo. Ani v jednom pripade neuradoval alkohol, na autach vznikla skoda po 10 000 korun. Eviduje a objasnuje SDN ODI OR PZ Brezno.

(km)

Co sa udialo v tyzdni od 17. do 24. oktobra

V tychto oktobrovych dnoch hasici zaznamenali az sedem dopravnych nehod. Dvakrat v Jarabej a raz v Brezne z priekopy vytiahli auta, ktore boli mimo vozovky, k zrazkam vozidiel doslo v Podbrezovej a vo Valaskej. Hasici po havariach riadili premavku, vycistili cestu a pomahali pri zachranarskych pracach. Najvaznejsia nehoda sa stala v pondelok v Polomke, kde vodic Ziguli narazil do betonoveho mostu, zranili sa styri osoby, z toho dve tazko a dve lahko. Vyjazd absolvovali aj na Nalepkovu ulicu v Brezne, kde vysokym tlakom uhasili horiaci kontajner na odpadky.

155.jpg (4763 bytes)

 

V stredu po siestej vecer do breznianskej nemocnice previezli starsiu pani, ktoru pri Podbrezovej zrazilo auto. Po neuspesnej resuscitacii zena zraneniam podlahla. Lekari dovedna vystartovali 25 -krat, z toho po 7-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, k inym pripadom, 6-krat k urazom, po raze k mozgovej prihode, k umrtiu este pred prichodom sanitky, k brusnej prihode a dvoch pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

Cestna zachranna sluzba

0903 745988
16154

V statistike vyjazdov clenov Cestnej zachrannej sluzby je zapisanych osem odtahov a dve technicke pomoci. Postarali sa Opel, Peugeot, Fabiu a Skodu 120 po dopravnych nehodach, BMW s poruchou motora, Mercedes so zhorenou elektronikou, na cestu vytiahli Favorit a z Halan do Brezna prepravili ukradnutu skodovku. Do Podbrezovej doviezli palivo a v Brezne otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Chladne sychrave pocasie, ktore v tomto tyzdni prevladalo na horach, neprilakalo ani milovnikov prirody. Zachranari sa v sobotu zucastnili na Dnoch Horskej zachrannej sluzby vo Vysokych Tatrach, ktore boli spojene s ukazkami technickych transpornych prostriedkov.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT