25. NOVEMBER  2003 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Spod deravych kosov

Po kratkom odpocinku a aklimatizovani sa v skolskych laviciach sa opat zacalo zapolit pod deravymi kosmi v dalsom rocniku Stredoskolskej basketbalovej ligy okresu Brezno. Uvodny zapas poznaceny nezohratostou timov a nepresnymi hodmi na kos medzi sebou odohrali juniorky Gymnazia a Hotelovej akademie. Dievcata HA nastupili do zapasu sebavedomejsie a odhodlane porazit rovesnicky GYM, pretoze v ostatnom rocniku SSBL sa im to nepodarilo. Prvu stvrtinu vyhrali 10:4 a razne vykrocili za svojim predsavzatim. No juniorky GYM skonsolidovali svoju obranu a do konca zapasu nielen stihli naskok HA, ale im aj o devat bodov utiekli. Zaver zapasu zdramatizovali 3-kove hody Hirkovej a Kovalcikovej z HA a tridsat sekund pred koncom zapasu bol stav 26:25 v prospech GYM. Dievcata HA mohli svoj ciel, porazit GYM, naplnit v poslednych patnastich sekundach zapasu, ked sa do rychleho protiutoku dostali dve hracky HA proti jednej GYM. Nervozita v radoch HA vsak sposobila, ze tuto svoju sancu nevyuzili a HA opat prehrala s GYM 25:26. V uplynulom tyzdni sa odohral turnaj medzi strednymi skolami Brezna, kde vitazi postupili do krajskeho kola. Medzi chlapcami i dievcatami zvitazila SPS Brezno. Treba spomenut, ze za posledny rok sa basketbal v uvedenej skole dostava na velmi slusnu uroven, o co sa nemalou mierou zasluzil trener chlapcov Mgr. Oravec a trenerka dievcat Mgr. Parobekova, ktora ma vsak vyhodu v tom, ze 75 % vykonu druzstva utiahnu hracky Jumpers navstevujuce SPS Brezno.

Tabulka SSBL - juniorky:

1. Gymnazium
2. HA a OA
3. – 4. Jumpers
    SPS
1 1 0 26 25 2
1 0 1 25 26 1
0 0 0 0 0 0
0 0 0 0 0 0

Strelec kola: Stefancikova, GYM (10 bodov), Kovalcikova, HA a OA (10 bodov).

I. Lilkova

 

Sipkarska a stolno – futbalova liga

h0347g.jpg (17981 bytes)V sobotu 22. novembra sa Dart club stal dejiskom 3. kola Slovenskeho pohara v stolnom futbale na, ktorom sa zucastnili hraci z celeho Slovenska. Na programe boli dva turnaje, a to dvojic a jednotlivcov, samozrejme, ze nechybali ani domaci hraci, ktori sa snazili “prehovorit” aj do konecneho poradia. Napokon sa to aj podarilo vdaka bratskej dvojici Matusovi a Ondrejovi Hajduchovcom, ktori obsadili pekne tretie miesto. O smole mozu hovorit nakoniec stvrti Jozef Lalik s Martinom Bajzikom, ktori mali zapas o postup medzi najlepsiu trojicu naozaj vo vrecku. Nekoncentrovanostou ale ponukli sancu superovi zo Zvolena Janovi Zvarovi a Antonovi Uliankovi, ktori dokazali v tretom rozhodujucom legu otocit stav z 5:1 pre Breznanov na konecnych 5:7 v prospech Zvolena.
Zvara s Uliankom po vitazstve aj nad Hajduchovcami napokon bojovali o celkove prvenstvo na turnaji, kde sa vo finale stretli s Matusom Vizvarim a Mirom Matejkinom z Bratislavy. Tu vsak uz nestacili na dobre rozbehnutych “blavakov” a museli sa uspokojit aj s druhym miestom.
V turnaji jednotlivcov sa uz tak hracom z Brezna nedarilo a na stupne vitazov nedosiahli. Vitazom sa stal Jozef Maslo z Nitry pred Mirom Greckom zo Zvolena a treti skoncil dalsi Zvolencan Jaroslav Holik.
Samozrejme, ze nezahalali ani sipkari a v piatok pokracovali liga 12. kolom. Medzi najlepsiu trojicu sa konecne prebojoval aj Pavol Melicher, ktoremu sa v poslednom case nedarilo. Tentokrat si z dartu odniesol druhe miesto. Vitazom sa stal Martin Skantar a na tretom mieste sa umiestnil Zdenko Pampurik. Takisto 12. kolom pokracovala aj sutaz v stolnom futbale jednotlivcov, kde mal hlavne slovo Peter Daxner, ktory vo finale zdolal Matusa Hajducha, na tretom mieste skoncil Jano Ambroz (vsetci traja z Brezna). Nasledujuce kolo sipkarskej a stolno-futbalovej ligy sa uskutocni v piatok 28. novembra o 19. hodine. Pre sipkarov to bude posledny turnaj pred bliziacim sa Europskym poharom, ktory organizuje prave Slovenska sipkarska federacia sa v dnoch 5. – 7. decembra v Piestanoch. Blizsie informacie o tomto turnaji, ako aj zabezpecenie ubytovania a dopravu ziskate v Dart clube alebo priamo na t. c. 0905 801138.
V nedelu pokracovali vo svojich sutaziach aj juniori a stredoskolaci. V juniorskej lige sa najviac darilo bratom Janovi a Pavlovi Brvenikovcom, ktori sa prebojovali az do finale, kde zohrali zaujimavy duel so stastnejsim koncom pre Pala, ktory tento zapas vyhral. Na druhom mieste skoncil Jano Brvenik a tretie miesto putuje do Valaskej vdaka Janke Mikloskovej. V stredoskolskej lige nic nove, tu stale neohrozene kraluje Pavol Melicher a potvrdil to aj v nedelu, ked vyhral. Sily so starsimi hracmi si zmeral aj Pavol Brvenik, v celku bol uspesny, ked obsadil druhe miesto a na tretom mieste skoncil Michal Daxner. Nasledujuce kolo sa uskutocni v nedelu o 14. hodine v Dart clube.

(pp)

 

Z kolkarskej drahy

V sobotu 22. novembra podbrezovski kolkari v macedonskom Skopie odohrali zapas s domacim KK Okta, ked po velmi dobrom vykone celeho druzsva zvitazili 3563:3209 (rozdiel 354 zvalenych kolov), na pomocne body vyhrali 8:0. Vykony: I. Cech 617, G. Knapp 581, O. Kyselica 561, M. Terebessy 591, R. Foltin 606, J. Calic 608. Tento vysledok pred odvetou v Podbrezovej jasne ukazuje na postupujuceho z tejto dvojice.
Na prvom stretnuti Europskej ligy v Podbrezovej zeny ZP Sport
vytvorili rekord drahy v zapase s druzstvom Slavie Praha 3288:3043 (rozdiel 245 kolov), na pomocne body zvitazili 7:1. Vykony: G. Kucharova 568, J. Turcanova 538, V. Laukova 517, K. Valigurova 599, I. Vankova 497, K. Micanova 569. Za vyborny vykon treba pochvalit cely kolektiv, zvlast vsak treba vyzdvihnut vynikajuci vykon K. Valigurovej - 599 zvalenych kolov. Druzstvo domacich si pred odvetou v Prahe utvorilo velmi dobru vychodiskovu poziciu.

Jan Daucik


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT