25. NOVEMBER  2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Nemile prekvapenie cakalo 17. novembra na M. M. z Banskej Bystrice po prichode do jeho chaty v Krpacove. Od 7. septembra, kedy tu bol naposledy, zlodej z jeho chaty odniesol vypracovanu kozu z diviaka a fujaru. Kradezou mu vznikla skoda za 11 000 korun a poskodenim zariadenia za 1200 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Mobilny telefon Siemens C 60 bezmala za 8000 korun ukradol ktosi 15. novembra predpoludnim v pohostinstve ,,Prazenica" na Ulici Frana Krala v Brezne. Na stole volne polozeny mobil majitela D. I. z Podbrezovej zmizol v case od deviatej do pol desiatej. Vysetruje OO PZ Brezno.

Desat minut po druhej hodine v noci 19. novembra horelo v hostinci Zapad v Stvrti Ladislava Novomeskeho v Brezne. Ohen, ktory podpalac zalozil vo vnutri, poskodil zariadenie (skoda za 20 000 korun). Poziar lokalizovali clenovia Hasicskeho a zachranneho zboru z Brezna. Vysetruje OO PZ Brezno.

Devatnasteho novembra predpoludnim v case od deviatej do druhej z bytu na siedmom poschodi v Stvrti Ladislava Novomeskeho v Brezne zmizla kamera Sony s dialkovym ovladacom, financna hotovost a cigarety, cim majitel utrpel skodu za 37 100 korun, na zariadeni nechal zlodej 8000-korunovu skodu. Vysetruje OO PZ Brezno.

Breznianski policajti vypatrali pachatelov kradeze vlamanim do predajne potravin v Brezne na Podkorenovej, odkial v noci zo 14. na 15. novembra zmizol tovar za 15 800 korun a na zariadeni ostala skoda za 10 000 korun. Su nimi 17-rocny M. M. a 13-rocny G. P. z Brezna. Vysetruje OUJP Brezno.

Popoludni 19. novembra v case od stvrtej do desiatej sa neznamy pachatel v Stvrti Ladislava Novomeskeho v Brezne vlamal do plechovej budy sluziacej na vykup farebnych kovov. Kradezou 400 kg medi a 80 kg hlinika majitelovi z Brezna sposobil skodu za 7100 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Pod ruskom noci z 19. na 20. novembra z bytu na Kuzmanyho ulici v Brezne bez znamok nasilia ktosi ukradol 8600 korun. Zlodej peniaze vybral z kozeneho kabata, ktory bol zaveseny v skrini v spalni. Vysetruje OO PZ Brezno.

V noci z 21. na 22. novembra v rekreacnej oblasti Chopok - juh z parkoviska pred nastupnou stanicou lanovky vedla hotela Srdiecko neznamy pachatel ukradol dve pneumatiky Matador MP 56 a dva plechove disky z Fiatu Palio Weekend. Majitelka z Banskej Bystrice utrpela skodu vo vyske 8000 korun. Podobna kradez sa odohrala 23. novembra popoludni na Sviniarke v katastri Nemeckej, kde z Octavie zmizli styri kolesa so zliatinovymi diskami asi za 30 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno a OO PZ Podbrezova.

Vysavac Rainbow a balik pletiva si odniesol zlodej z rekreacnej chalupy v Zavadke nad Hronom. Majitel z Velkeho Sarisa, ktory do chaty prisiel 21. novembra, utrpel skodu za 50 000 korun a poskodenim zariadenia 500-korunovu skodu. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Od 12. do 19. novembra vykradli byt v Prednych Halnoch, odkial chyba dvadsat tanierov, televizna antena, prikryvka na postel, dve obliecky, dva vankuse a paplon. Skodu vycislili dovedna na 2600 korun. Vysetruje OO PZ Brezno

(od)

Co sa udialo v tyzdni od 14. do 21. novembra

V tychto novembrovych dnoch hasici zaznamenali pat vyjazdov. V sobotu v Cervenej Skale z vozovky odsunuli Moskvic, ktory tvoril cestnu prekazku. Poladovica na Chvatimechu v skorych rannych hodinach v utorok sposobila dve havarie, nastastie sa obisli bez zraneni. Zachranari na miesto nehody privolali zamestnancov Slovenskej spravy ciest. Poziar pohostinskeho zariadenia na SLN v Brezne zlikvidovali 1C prudom a horiacu suchu travu na Vrchdolinke uhasili jednoduchymi hasiacimi prostriedkami. Vystartovali aj na Sturovu ulicu v Brezne, kde sa na vozovke na ploche asi tridsat metrov nachadzal vyteceny motorovy olej z Liazu, na neutralizaciu pouzili sorpcnu latku Vapex.

 

155.jpg (4763 bytes)

Lekari v utorok asi o jedenastej hodine doobeda do breznianskej nemocnice previezli mladeho muza, ktory pri pracovnom uraze utrpel zlomeninu chrbtice, po stabilizovani stavu ho prepravili do Banskej Bystrice. Celkovo absolvovali 22 vyjazdov, z toho 8 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 1 k umrtiu pre prichodom sanitky a k inemu pripadu, 7 k psychologickym a k mozgovym prihodam, 4 k urazom a jedneho pacienta odviezli do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988
16154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby skonstatovali, ze na cestach bol pomerne klud, dvakrat poskytli technicku pomoc - otvorili Feliciu, v ktorej si majitel zabuchol kluce a pomohli nastartovat autobus Karosa. Odtiahli Hyundai po dopravnej nehode, Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou, Volkswagen s prehriatym motorom, Feliciu s poskodenou vodnou pumpou a previezli nepojazdny Wartburg.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Teple slnecne pocasie, ktore v tychto dnoch prevladalo aj na horach, prilakalo do prirody mnoho turistov. Clenovia Horskej zachrannej sluzby nezaevidovali ziadny zasah ani zranenie, pripravuju zvozne prostriedky na zimu.


Uzreli svetlo sveta image

 

Vanesa Pustajova z Brezna, Bibiana Pauliakova z Valaskej, Sara Bartosova z Cierneho Balogu, Lucia Harvanova z Telgartu, Patrik Sagat z Raztoky, Zlatica Bartosova z Brezna, Andrea Puskova z Brezna, Kristina Kafrikova z Brezna, Marek Vozar z Cierneho Balogu, Margareta Kvietkova z Cierneho Balogu, Alexandra Liptakova zo Zavadky nad Hronom.

 

Opustili nas_image l

 

Peter Stastny (50) z Brezna, Zuzana Cellarova (34) z Podbrezovej, Irena Vlckova (65) z Pohronskej Polhory, Albin Knazik (75) z Osrblia, Augustina Roskova (81) z Brezna, Maria Sabova (71) z Brezna, Juraj Misani (60) z Myta pod Dumbierom, Zita Ciganekova (62) z Piestan, Peter Ondrka (92) z Brezna, Ing. Peter Frajt (55) z Bratislavy.

 

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkym pribuznym, susedom a znamym, ktori prisli dna 14. novembra odprevadit na poslednej ceste nasho draheho otecka

Stefana Kvietka z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas velky zial.

Manzelka Maria, dcera Eva s rodinou a synovia Slavomir a Marian

SPOMIENKY

Kyticu kvetov na hrob vam davame a na vas rodicia s laskou spominame.

Dna 9. novembra uplynulo patnast rokov od umrtia nasej drahej mamy

Anny Pancikovej

a dna 27. novembra uplynu tri roky od umrtia milovaneho otca

Klementa Pancika z Cierneho Balogu – Noveho Kramu.

S laskou a uctou spominaju deti s rodinami.

...

Dakujeme ti nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom, az k nebeskym vysinam. Zaplakali nase oci, zaplakali bolom, ked sme ti draha mama a starka davali naposledy zbohom.

Dna 10. novembra uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustila mama a stara mama

Olga Mistrikova z Brezna.

S laskou a uctou spominaju dcery Olga, Zuzana a Adriana s rodinami a syn Stanislav.

Dakujeme

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 15. novembra sme si pripomenuli prve vyrocie smrti

Augustina Vlcka z Pohronskej Polhory.

Kto ste ho poznali, venujte mu spolu s nami tichu spomienku.

Manzelka s detmi a rodinami

...

Dna 22. novembra sme si s uctou pripomenuli siedme vyrocie umrtia nasej mamy, starej mamy, sestry, svagrinej

Margity Kupcovej

a dna 25. novembra nedozite sestdesiate sieste narodeniny nasho otca, stareho otca, brata a svagra

Jana Kupca z Cierneho Balogu – Dobroce.

V modlitbach spominaju deti.

...

Dotlklo srdce, zhasli oci, stichol hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 23. novembra uplynuli styri roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy syn, brat a ujo

Ladislav Firca z Valaskej.

S laskou a uctou spominaju mama, otec, brat Jaroslav s rodinou a sestra Blanka s rodinou.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 26. novembra uplynu dva roky plne bolesti a zarmutku od nahlej smrti

Jana Kvoriaka zo Zavadky nad Hronom.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Smutiaca rodina

...

Tak velmi si sa chcel tesit, tak velmi si chcel zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo ti bit.

Dna 30. novembra si pripomenieme nedozite tridsiate narodeniny nasho milovaneho syna, vnuka, brata a synovca

Jurka Zaplatilka z Brezna.

S laskou spominaju rodicia, brat, sestra, stara mama a ostatna smutiaca rodina.

Ti, ktori ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Baran
Nepriaznive dni mate za sebou. Venusa, Mars, Saturn a Dracia hlava vypovedaju, ze nastava obrat vo vasom mysleni a konani. Opat zacinate vyhladavat spolocnost, ste plny elanu, aktivity a cinorodej podnikavosti. S chutou sa pustate do veci, od ktorych ste nacas upustili.

Byk
Aj zaciatkom tohto tyzdna ste pod vplyvom priazne dni. Sextil Merkura podporuje vsetky aktivity, kde je potrebny intelekt a spln Mesiaca (8. december) vam najlepsie odzrkadli, o co ide. Mate sancu vybavit drobnu “uradnicku” pracu, ktora si vyzaduje mravciu trpezlivost.

Blizenci
Dobre dni mate az do nedele. Mozete si dovolit cestovanie, turistiku, podla chuti zimne sporty, najma pocas vikendu. Tieto dni by mali vyuzit najma studujuci, uradnici, obchodnici a vsetci ti, co radi recnia.

Rak
Vas zaujem sa sustredi na peniaze, podnikanie a obchody. Po cely rok ho budu podnecovat dve planety Jupiter (stastie) a Pluto (radikalny obnovovatel). Teraz si vsak davajte pozor na kvadraturu Marsu, ktora hrozi nahlymi nehodami a horuckovitymi chorobami.

Lev
Stale na vas posobia negativne vplyvy kozmu. Ani po zdravotnej stranke na tom nebudete najlepsie. Zisla by sa vam dovolenka, oddych a celkove vypnutie z exponovaneho kolobehu zivota. Vyuzite aspekt Dracej hlavy, ktora urcuje dobre spojenia a priatelske vztahy.

Panna
Superplanety Uran, Neptun, Pluto, Jupiter vam zicia po cely rok a Mars do konca tyzdna. Tuto priazen najlepsie zurocite vo svojom zamestnani a v dlhodobych aktivitach. Z planet prameni dobro a stastie, prinajmensom sa rodia vyrazne myslienky.

Vahy
Nepriaznive dni mesiaca pominuli. Trigonalny Merkur vas podporuje na intelektualnej, umeleckej aj tvorivej urovni. Dostanu sa k vam dobre spravy. Este vzdy sa moze spolahnut aj na vazny stabilizujuci Saturn.

Skorpion
Na vikend si toho vela neplanujte, najma nic nove nezacinajte. Necestujte, nepoziciavajte peniaze, nekupujte, ani keby to bol pre vas vyhodny obchod. Kvadratura Slnka nabada setrit si zdravie a vylezat si bezne nachladnutie.

Strelec
Od stredy do nedele ocakavajte nepriaznive dni. Okrem ineho vtedy zaznamenate bolesti v krizoch, bedrach, alebo sa vam mozu pripomenut stare aj nove zlomeniny. Sextily Merkura a Saturnu davaju sance uzatvorit vazne obchodne dohody a zmluvy.

Kozorozec
Pozor, aby vas nezaskocili nepriaznive dni od stvrtka do pondelka! V tomto case nerokujte a nevyjednavajte s vysokopostavenymi osobami a osobnostami. Dostatocne vas varuje aj konjunkcia Marsu. Opozicne rozhovory mozu sposobit vasu podrazdenost.

Vodnar
Planetarna konstelacia vam dopraje mnohe aktivity. Venusa dava zelenu citom, sexu, ale aj inym cinnostiam. Konjunkcie Marsu a Saturna upozornuju na prekvapenia a zmeny, ktore vas mozu riadne zaskocit!

Ryby
Nebyt nepriaznivej konjunkcie Saturnu, mozete sa povazovat za stastlivcov. Slnko vam dava pocit zdravia, Mars vyrazne zvysuje podnikavost, energiu, aktivitu, chut do zivota i do prace. Konecne sa zacnete usmievat na svoje okolie...


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT