25.NOVEMBER 2003 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Bohaty a narocny cyklisticky vikend

V sobotu a v nedelu 22. a 23. novembra sa v Klastore pod Znievom uskutocnilo 11. a 12. kolo Slovenskeho pohara Zeleziarni Podbrezova v cyklokrose. Na 2300 metrov dlhom technicky narocnom okruhu za ucasti 60 pretekarov z celeho Slovenska reprezentanti cyklistickeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova dosiahli vysledky:

Jedenaste kolo, kategoria dorast: 5. Juraj Butora, 7. Adam Trnka, kadet: 1. Peter Siman, 3. Marek Canecky, spolocna kategoria muzi a juniori: 3. Marian Hecl, 4. Michal Prachar, 5. Dusan Janduch;

Dvanaste kolo: dorast: 5. Juraj Butora, 6. Adam Trnka, kadet: 2. Peter Siman, 4. Marek Canecky, muzi a juniori: 3. Marian Hecl, 5. Dusan Janduch, 10. Michal Prachar (jeho umiestnenie ovplyvnila technicka porucha bicykla).

V sobotu 22. novembra sa cyklisti kategorie muzi - elite v Unicove zucastnili na Budvar cupe zaradenom do Svetoveho pohara v kategorii C3. Spomedzi 50 pretekarov zo styroch statov a pri kompletnej ucasti ceskej cyklokrosovej reprezentacie Vaclav Metlicka obsadil 13. miesto.

Na druhy den v nemeckom Frankfurte nad Mohanom 50 pretekarov zo siestich statov v kategorii elite startovalo na Svetovom pohari v cyklokrose v kategorii C2. Technicky narocnej trati zodpovedali aj vysledky pretekov, ktore dokoncilo 32 cyklistov: 5. Robert Glajza, cim ziskal sest bodov a 8. Vaclav Metlicka tri body do Svetoveho pohara.

Jan Morozuk

 

Zo stolneho tenisu

ll. liga

Podbrezova opat vitazne

Po kvalitnom vykone celeho muzstva zvitazili hraci ZP Sport Podbrezova nad Krupinou B 14:4 (body: Plecho 4, Lamper 3, Spac 3, Zaloudek 3, stvorhra: Lamper – Zaloudek 1) a nad Doprastavom Zvolen 13:5 (Plecho 4, Spac 4, Lamper 3, Zaloudek 2).

Skoda, ze tento pekny sport nema viac zaujemcov a divakov, kotri by prisli povzbudit hracov a stravili pekne chvile pri hodnotnych vykonoch hracov.

(ll)

...

V nedelu 23. novembra sa uskutocnil turnaj jednotlivcov ucastnikov mestskej ligy. Prihlasilo sa dvadsat hracov, ktori boli rozdeleni do styroch skupin. Z kazdej skupiny postupovali prvi dvaja. Do semifinale postupili: Ivan Istvar ml., Rasto Mihal, Michal Glejtek, Lopusny, Miroslav Zigo, Rudo Dandul, Edo Prokopec, Slavomir Pobis. Do finale postupili styria hraci: 1. M. Glejtek 2. Lopusny, 3. S. Pobis, 4. E. Prokopec.

Muzstvo A STK MSK Brezno v sobotu 29. novembra odohra dvojzapas: o 10. hodine v Utekaci a o 15. hodine v Rimavskej Sobote.

Do dalsieho kola, ktore zacne v pondelok 5. januara v telocvicni Sokolovna o 8.20 sa dvojclene druzstva mozu prihlasit u riaditela podujatia Dusana Berkyho na c. tel: 0907 341672.

(db)

 

HK Brezno informuje

V zapasoch gladiatorov po skonceni suboja cakal vitaza este jeden ortiel. Az vladarov palec nahor potvrdil jeho uspech, pravo na vavrinovy veniec. V sucasnych sportovych subojoch je panom s pravom zdvihnuteho palca rozhodca. Panovnici i rozhodcovia, ale samozrejme aj rytieri hokejovych turnajov maju obcas hviezdne okamziky a inokedy slabsie chvile. Akterom hry aj ich priaznivcom to prinasa v prvom pripade radost, v druhom pocit trpkosti a krivdy. Tak to vsak chodi aj v zivote, tie stastne dni mu davaju zmysel, ale ako spieval Karel Kryl: Dakujeme aj za slabost, ktora pokorne nas uci...

ll. hokejova liga seniorov – vychodna skupina

HK Brezno – MHK Ruzomberok, 5:4 (3:3, 1:0, 1:1), goly Brezna: Gerö 2, Bendik, Jozefko, Pastucha.

Sotva doznel dojem zo skoreho golu v domacej brane a uz tam bol druhy z hokejky liptovskeho hraca Skokana. V tretej minute tak poriadne zaskocil ocakavania divakov. Domaci vymenili brankara a po dalsej minute Bendik skoroval na 1:2. Skokanov golovy potencial vsak este nevyprchal a v oslabeni svojho muzstva v siedmej minute zvysil na 1:3. Po spolupraci s Bendikom Gerö uspesne zakoncil golovu prilezitost a opat tak znizil stratu na rozdiel jedneho golu. Pat minut pred koncom prvej tretiny sa zase v hmlistom opare nad ladovou plochou ocitol v dobrej streleckej situacii Skokan. Jeho prvu strelu vyrazil domaci brankar, ani po druhej vsak nenasledovalo gesto rozhodcu potvrdzujuce strelenie golu. Naopak, bol to neskor znova domaci Gerö, ktory tentoraz za asistencie Golana vyrovnal stav stretnutia na 3:3. V druhej tretine mal golovu premieru junior Jozefko. Bendikovi, ktory prevzal puk od Geröa, skomplikoval obranca hosti strelecku prilezitost. Prihral Jozefkovi a ten umiestnil puk do hornej casti brany, za chrbat brankara hosti. Jeho gol znamenal jednogolove vedenie domacich v zapase, ale vzhladom na predchadzajuci vyvoj stretnutia bolo napatie, ktore robi hru vzrusujucejsou, stale citit. Nastup do tretej tretiny mohol este priniest dalsi zvrat vo vyvoji stretnutia, napriklad ked chybu domacej obrany potrestal pred polovicou poslednej tretiny vyrovnacajucim golom ruzombersky Nemec. Nakoniec sa stala rozhodujucou pre konecny stav zapasu utocna akcia v 54. minute zapasu, ktoru zakoncil Pastucha dve sekundy pred skoncenim presilovky Brezna. Po troch kolach vedie tabulku Brezno, druhy je jeho sobotnajsi super Bardejov. Ich stretnutie na domacom lade v sobotu 29. novembra od 17. hodiny je predpokladom pritazliveho sportoveho zazitku.

Bardejov v tretom kole vyhral doma s Humennym 5:2, D. Kubin zvitazil 4:2 nad Michalovcami, Sabinov mal volno.

1. Brezno
2. Bardejov
3. D. Kubin
4. Sabinov
5. Ruzomberok
6. Humenne
7. Michalovce
3 3 0 0 13:5 6
2 2 0 0 10:2 4
2 2 0 0 8:4 4
2 1 0 1 5:5 2
3 0 1 2 8:11 1
3 0 1 2 6:12 1
3 0 0 3 2:13 0

 

ll. liga dorastencov – juniorov

HK TJ Iskra Partizanske – HK Brezno 7:6 (0:1, 2:3, 5:2), goly Brezna: Richter 2, Kolarovic, Jozefko, Mlynarcik, Dubecky.

Aj piatkovy zapas v Partizanskom sprevadzala pri vyssej teplote obcas husta hmla nad ladovou plochou a mysterioznu atmosferu dodavali nocne motyle, ktore sa podchvilou vynorili z oparu a zmierili do svetelneho kuzela reflektorov. Svizny hokej oboch muzstiev priniesol prvu vyuzitu prilezitost v polovici prvej tretiny. Richter premenil Jozefkovu prihravku a prekonal mladeho partizanskeho dorastenca. To sa podarilo dve minuty pred koncom tretiny aj domacim, ked brankar Pastva vyrazil puk az pri modrej ciare na hokejku dalsieho utocnika Iskry, ale golu pohotovo zabranil Sihelsky.

Zaciatok druhej tretiny otvoril golom Kolarovic, ked uspesne dokoncil akciu Dubeckeho a Schmitda. V rozsahu piatich minut sice domaci vyrovnali stav na 2:2, ale za rovnaky cas v druhej polovici tretiny po goloch Jozefka a Richtera hostia odchadzali do satne s dvojgolovym naskokom. Ten vsak na zaciatku tretej casti hry v rozsahu dvoch minut zlikvidovali tri utoky domacich a zrazu viedli 5:4. Az v polovici tretiny sa Mlynarcikova strela zahniezdila v branke supera a hostia sa tesili z vyrovnania stavu. Ked o minutu opat bodovali domaci a vzapati vrovnal na 6:6 Dubecky, zazneli uvahy o spravodlivej remize. Ani jedno muzstvo vsak nerezignovalo a v tazko dychatelnom vlhkom ovzdusi bojovali o kazdy puk. V neprehladnej situacii na konci stretnutia pred branou hosti sa puk z korcule domaceho hraca dostal do brany Brezna. Za zostavajucich sestnast sekund sa uz kapitanovi hosti nepodarilo presvedcit hlavneho rozhodcu, ze uznal gol dosiahnuty v neregularnych podmienkach, ani jeho spoluhracom vysledok skorigovat.

Dorastenecko-juniorske druzstvo Brezna zohra najblizsi zapas s Hlohovcom doma so zaciatkom pravdepodobne posunutym na 18. hodinu pre celodenny medialny turnaj na Stadione L. Horskeho v Brezne, ako sa zrejme z prislusnych medii dozvieme.

 

ll. liga starsich ziakov

HK Iskra Partizanske – HK Brezno 6:8 (0:4, 2:2, 4:2), goly Brezna: Mihalovic 2, Michal Brozman 2, Stubniak, Sajgal, Frgolec, Harvan.

Pochvalu za vitazstvo patri vyslovit o to viac, ze po vedeni 0:5 museli hostia odolavat zvysenemu naporu supera i celej serii vyluceni v druhej tretine, aj ked hlavny domaci provokater bol vyluceny do konca zapasu uz v 24. minute. Stalo to vela sil, ale breznianski maldi hokejisti obstali aj v nervoznom zaverecnom vzopati domacich. Dobry vysledok im moze dodat potrebne sebavedomie pred domacim zapasom v nedelu 30. novembra s Banskou Bystricou.

 

ll. liga mladsich ziakov

HK Iskra Partizanske – HK Brezno 8:1 (2:1, 5:0, 1:0), gol Brezna: Lukas Pampurik.

Snad to nebude zniet ironicky, ale vysledky mladsich ziakov su zapas od zapasu lepsie. Po prehrach 17:1 so Ziarom, 11:2 s Ruzomberkom je skore posledneho zapasu 8:1 stale vysokou prehrou, ale aj vyzvou pokracovat v tendencii vyrovnavania sa superom. Divaci ocenili stale sa zlepsujucu formu brankara Opaterneho. V nedelu privitaju mladsi ziaci doma Zvolen C.

Ing. Jozef Kolarovic

Spod vysokej siete

Vo osmom kole extraligy volejbalistov v piatok Petrochema Dubova nastupila na palubovke novacika v Starej Lubovni, kde po slabom vykone podlahla 3:0 (16, 19, 18). V druzstve domacich si tak treneri mohli dovolit vystriedat celu lavicku.

Zostava: Kubs, Vanik, Murgas, J. Sanitra, P. Sanitra, Michalec (libero V. Sotak, Mackovic, J. Skladany, Luptak, Pfeiffer), trener: Haring.
V druhom zapase osmeho kola v sobotu Dubova cestovala do Ziliny, kde nastupila proti domacemu Stavbaru. Tieto dva kluby roky viedli velke boje o prestiz, pricom produkovali vyborny volejbal. Stretnutia mali vzdy potrebny naboj nielen medzi hracmi, ale aj medzi divakmi. V kazdom pripade vsak zvitazil vynikajuci volejbal. Momentalne obidva kluby prezivaju ekonomicku krizu, ale Zilina je na tom lepsie aj po hracskej stranke. Samotny zapas bol velmi slaby, hlavne zo strany Dubovej, ktora superovi podlahla 3:0 (19, 17, 19). Zostava: Kubs, Vanik, Michalec, J. Sanitra, J. Skladany, Murgas (libero: V. Sotak, Luptak, P. Sanitr).
V dalsich majstrovskych zapasoch Dubova privita v piatok 28. novembra o 18. hodine Nove Mesto nad Vahom a v sobotu 29. novembra o 16. hodine Puchov.
Juniori Dubovej odohrali dva prvoligove stretnutia, ked na domacej palubovke podlahli Popradu v prvom zapase 2:3 a v druhom 1:3. Skoda, ze nenastupili v kompletnej zostave, lebo niektori hraci si myslia, ze ked maju moznost hrat za muzov, su dobri a za juniorov uz nepotrebuju tak hrat. Pritom sa musia este vela ucit, aby z nich boli dobri hraci. Zostava: Kubs, Pfeiffer, Siman, Povraznik, Kmec, Lendacky (libero Boros, Tistian, Snirer), trener: Andrejcak st.
Ziaci Petrochemy odohrali v poradi treti turnaj oblastneho majstrovstva, tentokrat na domacej palubovke, kde obsadili druhe miesto a dosiahli tieto vysledky: Dubova - Puchov 2:0, Dubova - Stavbar Zilina A 0:2, Dubova - Stavbar Zilina B 2:1. Zostava: Strajanek, Adamek, Turzik, Tistian, Muka, Skalos, (Suhajda, Gruber, Bartos, Sojak, Zazrivec), trener: Urban

(vu)

1. VKP
2. Presov
3. Puchov
4. Zilina
5. Zvolen
6. Humenne
7. St. Lubovna
8. Nove Mesto
9. STU
10. Dubova
15 13 2 43:17 28
14 12 2 38:14 25
14 9 5 28:25 23
15 8 7 30:28 23
14 8 6 30:21 22
14 8 6 29:23 22
15 5 10 25:33 20
14 5 9 26:31 19
15 3 12 16:40 18
14 1 13 7:40 15

STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT