2. DECEMBER 2003 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Spod vysokej siete

V deviatom kole volejbalovej extraligy Petrochema Dubova odohrala dalsie majstrovske zapasy na domacej palubovke. V prvom stretnuti v piatok podlahla Novemu Mestu nad Vahom 1:3. Po prehratom pvom sete, v ktorom vyprodukovala mnozstvo chyb, do druheho setu nastupil na nahravku Mackovic a v druzstve domacich nastalo ozivenie.
Pri prvom technickom oddychovom case volejbalisti Dubovej viedli 8:5, ale v dalsom priebehu sa nevyvarovali chyb a za stavu 10:10 sa vratil nahravac Kubs. Druzstva sa striedali vo vedeni, ked nakoniec z vitazstva v sete sa tesili domaci. V dalsich setoch predsa nestacili na hosti, ktori si v zavere stvrteho setu dovolili vystriedat vsetkych hracov z lavicky. Zostava: Kubs, Vanik, Michalec, P. Sanitra, J. Skladany, Murgas (libero V. Sotak, Mackovic, Ostransky, Stulajter), trener: Haring.
V druhom zapase v sobotu sa stretli dve najuspesnejsie druzstva za posledne styri roky. Domaca Petrochema privitala uradujuceho majstra Matador Puchov, ktoremu podlahla 1:3. Volejbalisti Dubovej po lahko prehratom prvom sete sa rozohrali, ked v druhom sete dobre blokovali, ale aj utocili. Urobili si dostatocny naskok, najviac 20:13, aby v zavere tuho bojovali o vitazstvo. Dalsie dva sety predsa len lepsi Puchov nepustil a to aj s pomocou domacich, ktori vyprodukovali mnozstvo nevynutenych chyb. Obidva muzstva su znacne omladene, a tak tento suboj bol predsa vykonnostne slabsi ako v minulych sezonach. Treba vsak verit, ze ak sa zlepsi ekonomicka situacia, pripadne doplnia vhodne tipy hracov, mozu volejbalisti Dubovej zdokonalit svoje postavenie. Zostava: Kubs, Vanik, Michalec, P. Sanitra, J. Skladany, Murgas (libero V. Sotak, Ostransky), trener: Haring.
Dalsie zapasy Petrochema odohra v piatok 5. decembra v Humennom a v sobotu 6. decembra v Presove.
Juniori Dubovej v prvoligovych stretnutiach vo Vranove v prvom zapase prehrali 3:0 a v druhom 3:2. Zostava: Stulajter, Siman, Dunajsky, Kmec, Lendacky, Povraznik (Boros), trener: Andrejcak st.

Vladimir Urban

Z kolkarskej drahy

Extraliga muzov: Lokomotiva Vrutky A – ZP Sport Podbrezova A 3314:3533 (rozdiel 219 zvalenych kolov), I. Cech 646, G. Knapp 564, M. Terebesy 567, O. Kyselica 539, R. Foltin 625, J. Calic 592,.

Vyborny vykon aspiranta na titul, skvely vysledok I. Cecha (646 zvalenych kolov) a nie celkom zdraveho R. Foltina (625).

Tatran Spisska Nova Ves A – ZP Sport Podbrezova B 3292:3135 (157 kolov), P. Paulecko 546, J. Krivan 470, T. Dilsky 482, J. Zabka 560, J. Kutik 519, P. Jakubec 558.

V tomto zapase sa prejavila neskusenost mladych hracov Podbrezovej, ktori hrali pod svoje moznosti. Nepomohli ani kvalitne vykony Jakubca a Zabku.

l. liga zien: ZP Sport Podbrezova – Lokomotiva Vrutky 3253:2979 (274), G. Kucharova 579, J. Turcanova 496, E. Babelova 555, K. Valigurova 592, D. Kyselicova 489, K. Micanova 542.

Solidny vykon celeho druzstva, nad ktorymi vycnieval vykon Valigurovej (592 zvalenych kolov) a Kucharovej (579).

Dohravka: ZP Sport Podbrezova – Spoje Bratislava 3201:2962 (239), E. Hiadlovska 540, G. Kucharova 573, K. Valigurova 542, E. Babelova 501, K. Micanova 536, V. Laukova 509.

V tomto stretnuti sa ukazalo, ze kolkarky ZP Sport maju vybornu lavicku, ked v porovnani so sobotou v pozmenenej zostave dokazali rozdielom triedy porazit supera zo Spojov.

Jan Daucik

Zo stolneho tenisu

V sobotu 29. novembra STO MSK Brezno A odohralo na pode hosti dva zapasy. Aj ked Brezno bolo oslabene o jedneho hraca, v Utekaci vyhralo. Utekac – MSK Brezno 8:10 (body: Berky: 3,5; Droppa 3,5; Galik 3), Rimavska Sobota – MSK Brezno 5:13 (Berky 3; Droppa 1; Galik 1).

V sobotu 6. dcembra STO MSK Brezno A privita Velky Krtis a Kalinovo.

(db) 

Cyklisti v Zelenci

Cez vikend 29. – 30. novembra sa clenovia cyklistickeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova zucastnili na 13. a 14. kole slovenskeho pohara O Pohar Zeleziarni Podbrezova v cyklokrose v Zelenci pri Trnave.

Na trati 2700 m pretekalo 60 cyklistov z Ciech a Slovenska na blatistom terene za dazdiveho pocasia.

Vysledky: sobota: dorast: 1. J. Butora, 4. A. Trnka, kadeti: 1. P. Siman, 3. M. Canecky, juniori: 1. M. Prachar, 2. D. Janduch, muzi: 1. V. Metlicka, 3. R. Glajza, 4. M. Hecl, nedela: dorast: 3. J. Butora, 5. A. Trnka, kadeti: 2. P. Siman, 8. M. Canecky, juniori: 1. D. Janduch, 2. M. Prachar, muzi: 3. M. Hecl, Metlicka a Glajza sa zucastnili na pretekoch v zahranici.

M. Strmen

Stredoskolska divizia seniorov

HKM Detva – SK Sokol Telgart 10:1 (2:0, 4:0, 4:1), gol hosti: v 56. minute Polovka, rozhodca: Mraz, 120 divakov.

Domaci boli pocas celeho zapasu pohyblivejsim, zohratejsim celkom s presnejsou strelbou, ked brankar domacich kryl desat striel a hosti styridsatdva. Telgartu v zavere odisla kondicia, bojovnost vsak zostala. Vsestranne lepsi domaci zasluzene zvitazili. Vmedelu cestuje Telgart do Brezna, s ktorym odohra zapas o 17. hodine.

Mikulas Lunter

Bezecky vikend

Reprezentanti bezeckeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova sa cez vikend zucastnili na dvoch pretekoch. Gabriel Svajda sa v sobotu na 6,3 km dlhej trati Trnavskeho behu spomedzi 50 bezcov umiestnil v hlavnej kategorii na druhom mieste. Na druhy den 40 bezcov absolvovalo 8-kilometrovu trat 4. rocnika Zimneho krosu vo Zvolene. Pavol Fasko v kategorii veteranov i celkovo zvitazil. Jozef Vrablik v kategorii do 40 rokov dobehol na 5. mieste a Miroslav Haninec v kategorii nad 40 rokov dobehol na 4. mieste.

(pf)

HK Brezno informuje

Vsteky styri zapasy HK Brezno sa odohrali v teplom zavere novembra na domacom lade. Uz to je pre zamestnancov Zimneho stadiona L. Horskeho vysledok hodny uznania. A ako sa darilo samotnym hokejistom?

ll. liga seniorov – skupina Vychod

HK Brezno – HC 46 Bardejov 3:3 (1:0, 0:1, 2:2), goly Brezna: Dubecky, Pastucha, Gerö.

Suboj superov z prvych dvoch miest nielen v aktualnej tabulke, ale i na konci zakladnej casti vlanajsej sezony nukal moznost porovnat spolocne i specificke znaky oboch celkov. Najvyraznejsie sa prejavili v prvej a tretej tretine. Hraci z Bardejova spajali dobru korculiarsku techniku s dravostou najvyraznejsich osobnosti svojho kolektivu. V time Brezna sa v tomto zapase prejavila schopnost hladat a nachadzat sposoby na eliminovanie superovych prednosti aj v zostave bez stale zraneneho Sasika. V 14. minute to dokazal junior Dubecky, ktory je coraz istejsi aj v seniorskom kadri. Feriancovu prihravku prebral pri pohybe popred bardejovsku branku a jazdu dokoncil zasunutim puku do jej vnutra.
Druha tretina priniesla viacere pokusy domaceho muzstva zvysit golovy naskok, ale super tymto pokusom ucinne odolaval v obrannych radoch svojho uzemia. V polovici zapasu vybojvoali utocnici Bardejova, ktori sa casto vracali na pomoc svojim obrancom, puk a razantnym utokom ho dopravili do breznianskej branky.
Pokusov zopakovat podobny postup sa uskutocnilo viac na oboch stranach aj v tretej tretine. Pred striedanim stran v jej polovici hostia ziskali puk a po prihravke od mantinelu a strele zo stredu obrannej tretiny dosiahli svoj druhy gol. Potom sa po viacerych predchadzajucich pokusoch strela Pastuchu dostala tam, kde ju mieril a kde ju bardejovsky brankar necakal. Ani o dve minuty si divaci vychutnali elegantny gol z Gerövej hokejky. Najprv “polozil” na lad naznakom strely obrancu Bardejova a potom poplietol aj brankara hosti. V takychto povaboch je sila sucasneho breznianskeho hokeja. Hostia samozrejme jeho caru nechceli podlahnut a urputne bojovali. Ich navyraznejsia ofenzivna dvojica Fridrich a Imro dve minuty pred kocnom zalozila bleskovy utok a vyrovnali stav zapasu. Doma vedia Bardejovciania zahrat este vybusnejsie aj s mohutnou divackou podporou.
Delba bodov v Brezne vyniesla na druhe miesto v tabulke Dolny Kubin, s ktorym Humenne doma prehralo 4:5. Prave s Kubinom sa stretnu hokejisti Brezna 6. decembra na jeho lade. Michalovce zaznamenali prve vitazstvo v sutazi so Sabinovom 5:1. Sabinov pride do Brezna 20. decembra. Ruzomberok mal volno.

1. Brezno
2. D. Kubin
3. Bardejov
4. Sabinov
5. Michalovce
6. Ruzomberok
7. Humenne
4 3 1 0 16:8 7
3 3 0 0 13:8 6
3 2 1 0 13:5 5
3 1 0 2 6:10 2
4 1 0 3 7:14 2
3 0 1 2 8:11 1
4 0 1 3 10:17 1

ll. liga dorastencov – juniorov

HK Brezno – HK 2002 Hlohovec 4:0 (1:0, 1:0, 2:0), goly Brezna: Kolarovic 2, Schmidt, Jozefko.

Uz z nazvu Hlohovskeho klubu vinari usudia, ze ide o hokejovo mlady rocnik. Do Brezna pricestovali tesne nad ryskou minimalneho poctu hracov a nebyt hostujuceho brankara v ich kadri z trnavskej odrody, dopadli by asi velmi nakyslo.

Napriek tomu az v samom zavere prvej tretiny Schmidt preknal vynikajuceho brankara Hlohovca. Ten mal prave vyse hlavy cely zapas. V druhej tretine po najazde spoza brany prekonal jeho usilie Kolarovic, ktory asistoval aj pri prvom gole. Nespocetne dalsie utoky na svoju branku vsak golman v brane Hlohovca vychytal. Stav 2:0 po druhej tretine tak bol nepochybne lichotivejsi pre hosti. Na zaciatku tretej tretiny opat skoroval Kolarovic. Poslednym, ktoremu sa podarilo prekonat brankara hosti, bol Jozefko, zhodou okolnosti v case, ked domaci mali na trestnej lavici strelcu dvoch predoslych golov. Pri oboch goloch tretej tretiny asistoval Richter. Vykon domaceho brankara tiez zasluzi ocenenie, aj ked jeho priestor neoblihal taky strapec hracov supera, ako na opacnej strane.

Piateho decembra hraju breznianski mladenci v Lucenci. Tam sa ukaze, kto dostane mikulassku nadielku.

ll. liga starsich ziakov

HK Brezno – SaHK Iskra B. Bystrica C 3:6 (0:3, 3:2, 0:1), goly Brezna: Frgolec, Stubniak, Nemcok.

Starsi ziaci Brezna nezachytili zaciatok zapasu, a tak so svojimi rovesnikmi, ktori sa nedostali do kadra vykonnostne vyssich bystrickych celkov vo svojej vekovej kategorii, prehravali v 24. minute uz 0:5. Tento stav vsak namiesto rezignacie zmobilizoval domacich hracov a znizili na 3:5. Hostia zvysili doraz, doslednejsie zacali branit, a tak pokracujuci napor Brezna odvratili. Golom v tretej tretine potom uzavreli stav stretnutia.

ll. liga mladsich ziakov

HK Brezno – HKm Zvolen C 1:1 (1:0, 0:0, 0:1), gol Brezna: Stulajter.

Aj ked podla zlepsujucej sa tendencie vysledkov mladsich ziakov mal prist prvy neprehratny zapas az niekedy pred Vianocami, hracom Brezna sa k radosti vsetkych, ktori im to zelali, zdalo vhodne to stinhut este v novembri. Ked sa podari, tak ako teraz, neurobit nikomu vaznejsiu chybu, staci aj jeden streleny gol na zisk prveho bodu v sutazi.

Oba ziacke kolektivy cestuju za svojim superom v nedelu 7. decembra do Lucenca. Doma maju na programe majstrovsky zapas az 28. decembra s R. Sobotou.

Ing. Jozef Kolarovic


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT