2. DECEMBER  2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Dvadsiateho piateho novembra S. A. z Cierneho Balogu oznamila nezvestnost J. M., ktoreho naposledy videla zaciatkom minuleho roka. Pri odchode J. M. uviedol, ze ide do Portugalska, kde uz predtym pracoval, a odvtedy nepodal o sebe ziadnu spravu. Eviduje OO PZ Brezno.

V skorych rannych hodinach 23. novembra neznamy pachatel v restauracii Vlcie diery v Ciernom Balogu pocas prevadzky odcudzil pravu cast otvorenych nezamknutych vchodovych dveri do restauracie. Obecny urad v Ciernom Balogu utrpel skodu za 12 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

V presne nezistenom case v septembri v byvalych garazach SAD v Podbrezovej ktosi vosiel do budovy, kde poskodil snehovy ratrak znacky Lavina a stojaci obytny prives, cim vznikla skoda vo vyske 20 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Trestneho cinu porusovania domovej slobody podla § 238 ods. 1, 2 Trestneho zakona sa 23. novembra popoludni od 15.05 do 18.30 hodiny v Ciernom Balogu dopustili maloleti Ciernobalocania M. P. a M. T. Vysetruje OO PZ Brezno.

O pol jednej popoludni 26. novembra neznamy muz v novinovom stanku na Ulici Frana Krala v Brezne zaplatil tisickorunovou bankovkou. Po jeho odchode si predavacka vsimla, ze tisickorunacka nevykazuje vsetky ochranne znaky. Podobne tisickorunacky sa 28. novembra objavili aj v dalsich dvoch novinovych stankoch. Vsetky tri falzifikaty poslali na skumanie do NBS v Bratislave. Vysetruje OUJP Brezno.

Zo Skody 105, ktora bola zaparkovana v objekte Hasicskeho a zachranneho zboru na Razusovej ulici v Brezne, zmizli rozne suciastky. Stalo sa tak niekedy od aprila do 26. novembra, cim pre Krajske riaditelstvo HaZz v Banskej Bystrici vznikla skoda za 25 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Vecer 26. novembra od pol siedmej do pol jedenastej v katastri Cierneho Balogu z odstavneho parkoviska vedla statnej cesty ukradli biely zariadeny privesny vozik (evidencne cislo RS-356YB, vyrobne cislo 546P000399). Zlodej vozik odopol od motoroveho vozidla Peugeot Boxer, cim majitelovi sposobil skodu za 400 000 korun. Vysetruje OUJP Brezno.

V noci z 25. na 26. novembra na Ceste osloboditelov v Brezne sa neznamy pachatel dopustil kradeze vlamanim do objektu firmy Prespol. Z ohrady pre psa ukradol trojmesacne mlada nemeckeho ovciaka za 5200 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Breznianski policajti vypatrali pachatela trestneho cinu porusovania domovej slobody, ktory zaciatkom oktobra vosiel na oploteny pozemok pri rodinnom dome v Ciernom Balogu a ukradol pansky bicykel za 1000 korun.Tridsatrocny Juraj M. bicykel predal za tri stovky. Jeho novy majitel ho musel vratit povodnemu. Vysetruje OO PZ Brezno.

V case od 19. do 24. novembra neznamy pachatel z lesneho porastu v lokalite Za Horkou v katastri Valkovne neopravnene vyrubal a ukradol pat kmenov borovice hmotnosti 6,23 m3. Lesom SR, s. p., Banska Bystrica, OZ Benus sposobil skodu za vyse 12 000 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

Trestnemu stihaniu za trestny cin nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi celi 30-rocny R. P. z Brezna, ktory este v marci po slovnej hadke fyzicky napadol svoju matku a vyhrazal sa jej zabitim, potom podpalil vchodove dvere. Vysetruje OUJP Brezno.

Pred rodinnym domom v Jaseni 26. novembra sa H. M. vyhrazal zabitim M. O. a ohrozoval ho nasadou z lopaty, cim sa voci nemu dopustil trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

(od)

Co sa udialo v tyzdni od 21. do 28. novembra

V tomto obdobi hasici absolvovali len tri vyjazdy. V sobotu rano po piatej v Polomke doslo k dopravnej nehode, pri ktorej sa zranili styri osoby, jedna tazko a tri lahko. Zachranari po poskytnuti predlekarskej pomoci ich nalozili do sanitky. Po zrazke Felicie s Nissanom v stredu na Razusovej ulici v Brezne vycistili vozovku a regulovali premavku. Vo vecernych hodinach vo stvrtok vystartovali do Zavadky, kde z priekopy vytiahli na cestu havarovane vozidlo Daewoo, odtah auta si zabezpecil majitel.

 

155.jpg (4763 bytes)

Lekari zaevidovali dovedna 26 vyjazdov, z toho 7 k nahlym prihodam srdca a obehu, 3 k mozgovym prihodam, 2 k urazom, 10 k inym pripadom a 4 pacientov prepravili do Banskej Bystrice. V skorych rannych hodinach v sobotu po dopravnej nehode pri benzinovej pumpe v Polomke do breznianskej nemocnice priviezli mladych ludi, jednu osobu s mnohopocetnymi zraneniami viacerych organov a dve s relativne lahkymi poraneniami.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988
16154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby skonstatovali, ze vodici jazdia nedisciplinovane, co sa potom odzrkadli aj v statistike vyjazdov, kde su tentokrat zapisane styri k dopravnym nehodam. Odtiahli po havarii Opel, Daewoo, Feliciu a nakladne vozidlo Daf, postarali sa o Ladu zo zlomenym prednym ramenom a Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

V tychto novembrovych dnoch sa clenovia Horskej zachrannej sluzby zucastnili na kondicnych previerkach vo Vratnej a absolvovali zdravotnu prehliadku. Navstevnost turistov bola minimalna, zrejme ich od potuliek prirodou odradilo dazdive a veterne pocasie, ktore prevladalo nielen v nizsich polohach, ale aj vo vysokohorskom prostredi.


Uzreli svetlo sveta image

 

Veronika Gabrisova z Brezna, Simon Kupec z Brezna, Marek Matejcek z Hronca, Natalia Harvanova z Brezna, Sofia Mertynyakova z Tisovca, Simona Kubesova z Brezna, Adam Marhavy z Brezna, David Bartos zo Sumiaca, Branislav Puska z Podbrezovej, Milan Fizola z Pohronskej Polhory, Simon Vrbovsky z Brezna, Mario Pivnik z Telgartu, Michaela Medvedova z Cierneho Balogu.

 

Opustili nas_image l

 

Paulina Mucova (52) zo Sumiaca, Michal Horvath (81) z Polomky, Jozef Klincik (68) z Dubovej, Andrea Krkoskova (30) z Benusa, Ivan Hriancik (61) z Valaskej, Anna Giertlova (93) z Cierneho Balogu, Vladimir Kysucky (58) z Helpy, Maria Jardackova (53) z Brezna, Antonia Turnova (94) z Cierneho Balogu, Maria Janosikova (81) z Helpy, Stanislav Turna (61) z Brezna, Stefan Sabiny (84) z Podbrezovej, Jan Stasny (59n z Brezna, Emil Chladny (85) z Brezna.

 

Podakovanie

Dakujeme vsetkych pribuznym a znamym, ktori prisli dna 20. novembra odprevadit na poslednej ceste nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Juraja Misaniho z Myta pod Dumbierom.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

Manzelka Bozka, syn Miroslav s rodinou, dcery Jaroslava a Miroslava s rodinam

SPOMIENKY

Dna 20. novembra sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasho draheho

Jaroslava Tisovcika z Michalovej.

Spomina smutiaca rodina.

...

Dna 23. novembra sme si pripomenuli tretie vyrocie umrtia

Stefana Makovnika z Hronca.

S laskou spominaju manzelka, dcera Tana, syn Vladimir a ostatna rodina.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 24. novembra sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia nasho manzela, otca a stareho otca

Pavla Durisa z Pohronskej Polhory.

S laskou spomina manzelka, dcera a synovia s rodinami.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dna 24. novembra uplynuli dva roky od smrti nasej drahej mamicky, starej mamy

Katariny Steinsdorferovej.

S laskou spominaju deti s rodinami.

Mamicka, chybas nam!

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 25. novembra sme si pripomenuli nedozite osemdesiate narodeniny

Viliama Kellera z Hornej Lehoty.

Spomina manzelka, dcera a synovia s rodinami.

...

Dna 4. decembra si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, svokra a stareho otca

Juraja Antala z Myta pod Dumbierom.

S laskou a uctou spominaju manzelka Anna, dcera Milota s rodinou, synovia Igor a Peter s rodinami a ostatna smutiaca rodina.

...

Najvacsia laska na svete zomiera, ked syn oci zaviera. Ta rana v srdci ostava a hrozne boli, nikdy sa nezahoji.

Dna 5. decembra si pripomenieme piate vyrocie tragickej smrti nasho draheho syna, manzela, otca a brata

Romana Drstaka z Brezna.

Rodicia, brat Richard s rodinou, sestra s rodinou

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Hoci si odisiel, niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostanes zit a budes navzdy s nami. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na breznianskom cintorine zostanes snivat svoj vecny sen.

Dna 5. decembra uplynie patnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Anton Medved z Brezna.

S uctou a laskou smutiaca rodina

Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

Baran
Na zaciatku tyzdna bude vo vas doznievat vikendova nalada. Ale pozor! Nie vsetci budu s vami zdielat nadsenie. Stvrtok a piatok su vase kriticke dni. Davajte si pozor na ostre predmety a na neprajnikov, ktori by vam mohli nejako uskodit.

Byk
Ked sa povie stastie, hovori sa o vas. Coho sa dotknete, premenite na zlato a zisk. Musite si vsak davat pozor, aby vas nezlakala lakomost. Menej je niekedy viac. Po zdravotnej stranke budete v poriadku.

Blizenci
Po romantickom vikende pride tvrda pracovna realita tyzdna. Laska vas vsak caka doma a vy ju nesmiete sklamat. V praci si davajte pozor na to, co poviete, lebo “sefstvo” sa nebude usmievat s vami, ale proti vam.

Rak
Vase slabe zdravie ohrozite este viac nocnym vyletom v nedostatocnom obleceni. Skuste pouvazovat nad financnym vkladom, je velka sanca, ze sa vam stopercentne zuroci. V laske a domacom stasti bude vsetko v najlepsom poriadku.

Lev
Pri zacatych vianocnych pripravach nesmiete zabudnut na tych, co s vami zdielaju jednu strechu domova. Nie vsetkym sa chce upratovat, vypekat a behat po obchodoch za darcekmi. Kompromis je predsa najlepsie riesenie.

Panna
V pripade, ze ste slobodny/a, v piatok na vas caka laska vasho zivota. Nesmiete prepast svoju sancu. Nehladajte ju u neznamych, ale pozrite sa dobre vo svojom okoli, kto vas nekonecne a tajne miluje. Vela stastia.

Vahy
Tento tyzden naberie vas zivot rychly spad. Stretnete sa so slavnou osobnostou, udobrite vztahy v rodine, ziskate malu financnu hotovost, ale musite dbat na to, ze ked nieco najdete, je tu niekto, kto to stratil.

Skorpion
Nie je vsetko zlato, co sa blyska a ani vy nemusite mat vzdy pravdu. Aj ked ste mozno starsi, clovek sa dopusta chyb a ani vy nie ste vynimka. Preto pozorne pocuvajte, co vam vravi okolie. Aj mladsi od vas mozu mat pravdu.

Strelec
Tym, co maju narodeniny, sa bude darit. S vasim prichodom do miestnosti budete prinasat radost, svetlo a lasku a to je predsa viac ako hmotne statky. Vniest niekomu pokoj do duse, je balzamom aj pre tu vasu.

Kozorozec
Tak ako sa vravi v prislovi: dockaj casu, jak hus klasu, na vas padne ako uliate. Neponahlajte sa! Mate cas na vsetko potrebne, len nesmiete uvazovat zbrklo a robit unahlene rozhodnutia. Klud prinasa rozumne konanie!

Vodnar
Narodili ste sa v stastnom znameni. Dobra financna situacia, pokoj v rodine a stastie je zrkadlom vasej driny, aby bolo pred sviatkami vsetko v poriadku. Nemusite sa tak usilovat, vasi najblizsi si chcu tiez oddychnut.

Ryby
Zdravie sice pri vas nestoji na pevnych nohach, no vy si aj tak postavite hlavu a budete robit vsetko pre to, aby ste nesklamali sefa a ostatnych vo vasom okoli. Nemusite sa tak namahat, pravo na oddych mate aj vy. Vasa polovicka sa chce starat, tak to rychlo vyuzite!


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT