9. DECEMBER 2003 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Stredoslovenska divizia seniorov

Brezno – Telgart 5:5 (1:2, 3:1, 1:2), goly: Jablonsky 2, Gaspar, Bauer, Makovy – Valigura 2, Marusinec 2, Polovka, hlavny rozhodca: Mikusa, 250 divakov.

V mrazivom pocasi sa hral hokej v rychlom tempe. Ako prvi otvorili skore domaci, ked po nadhernej kolmici Makoveho, si Bauer vychutnal brankara hosti. Domaci mali viditelnu prevahu a za stavu 1:0 nevyuzili niekolko cistych golovych sanci. Po chybach v obrane Telgart otocil skore este v prvej tretine na 1:2. Druhu tretinu zacali domaci opat utocnou hrou, ale v presilovke po chybe na modrej ciare sa Telgart radoval z tretieho golu. Prislo striedanie brankarov v domacom time a zaroven koncert z breznianskej strany. Behom piatich minut otocili skore dvoma golmi Jablonskeho a jednym Gaspara na 4:3, tak skoncila aj druha tretina. Do tretej tretiny nastupilo Brezno s umyslom udrzat stav a doviezt zapas do vitazneho konca. No hned na zaciatku sa podarilo hostom vyrovnat opat po chybe v obrane. Potom sa hral utocny hokej na obidvoch stanach, ale s vacsim usilim domacich. Ti dve minuty pred koncom po peknom prieniku Jablonskeho a gole Makoveho videli 5:4. Uz sa myslelo na plny bodovy zisk, ked po chybe v strednej tretine zabudli Breznania na opusteneho hraca Telgartu, ktory pohodlne vyrovnal. Derby sa tak skoncilo delbou bodov.

V tretom kole v sobotu 13. decembra o 17. hodine Brezno odohra zapas v Lucenci a Telgart sa stretne s Roznavou.

Branislav Surovy

M. Prachar zlaty, P. Siman a J. Butora strieborni

Cyklisti Zeleziarni Podbrezova sa v sobotu 6. decembra zucastnili na Majstovstvach Slovenska mladeznickych kategorii v cyklokrose a v nedelu 7. decembra na 16. kole Slovenskeho pohara O pohar Zeleziarni Podbrezova v Krupine sestdesiat pretekarov z Ciech a Slovenska v sobotu sutazilo za sychraveho a v nedelu za pekneho slnecneho pocasia.

Vysledky: sobota – Majstovstva Slovenska: dorast: 2. J. Butora, 5. A. Trnka, kadeti: 2. P. Siman, 9. M. Canecky, juniori: 1. M. Prachar, 2. D. Janduch, 5. M. Mlynar, muzi: 2. M. Hecl; nedela: dorast: 2. J. Butora, 9. A. Trnka, kadeti: 2. P. Siman, 4. M. Canecky, juniori a muzi nepretekali pre reprezentacny vyjazd do Svajciarska, kde sa tyzden zucastnia na pretekoch.

M. Strmen

Program svetoveho pohara v biatlone Brezno – Osrblie 16. – 21. decembra

Program:

streda 17. decembra – 19.00 slavnostne otvorenie – Brezno;
stvrtok 18. decembra – 11.15 vytrvalostne preteky – zeny, 14.00 vytrvalostne preteky – muzi;
piatok 19. decembra – 14.15 rychlostne preteky – muzi;
sobota 20. decembra – 12.00 rychlostne preteky – zeny;
nedela 21. decembra – 12.00 stihacie preteky – muzi, 13.00 stihacie preteky – zeny.

Vstup volny! Pridte a zapojte sa do zrebovania o hodnotne ceny. Zabezpecena kyvadlova doprava z Brezna do Osrblia a spat (cestovny poriadok najdete na strane 9).

 

“Mikulasska nadielka” pre bezcov

Na Mikulasa sa clenovia bezeckeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova zucastnili na cestnom behu v Zlatych Moravciach. Za ucasti 113 startujucich na 20-kilometrovej trati Pavol Fasko obsadil celkove 2. miesto. Jozef Vrablik sa v hlavnej kategorii umiestnil na 5. mieste, Miroslav Haninec v kategorii nad 40 rokov obsadil 4. miesto a Dasa Adamekova (Michalova) v zenskej kategorii nad 35 rokov 3. miesto. V ten isty den sa uskutocnil aj Mikulassky beh v Bardejove, kde na 6-kilometrovej trati junior Gabriel Svajda zvitazil.

(pf)

Hokejovy klub Brezno informuje

Kym breznianski ucastnici Stredoslovenskej divizie seniorov sa predstavili v zapase s Telgartom prvy raz v tejto sezone na domacom lade v jedinom domacom majstrovskom zapase uplynuleho tyzdna, program druholigovych zapasov pozyval hokejistov HK Brezno na stadiony superov.

II. liga seniorov – vychodna skupina

MHK Dolny Kubin – HK Brezno 2:6 (0:1, 1:1, 1:4), goly Brezna: Fabry 2, Pilat, Bendik, Turna, Gerö.

Dolny Kubin bol po Bardejove druhym muzstvom za sebou, ktore nastupilo proti Breznu bez straty bodu v predoslych zapasoch. Prva tretina nezobrala domacim fanuskom nadej, ze tato seria bude pokracovat, pretoze breznianskym hokejistom sa viackrat v jej priebehu nepodarilo slubne akcie zakoncit golom. Vynimkou bola strela s hokejky Fabryho po spolupraci s Geröm a Dubeckym minutu pred prestavkou. Dve minuty po zaciatku druhej tretiny zvysil Pilat po prihravke Bendika na 0:2. Tento stav vydrzal az do polovice zapasu, z coho samozrejme boli smutni hraci domaceho klubu. O rozveselenie sa pokusil rozhodca koncertom na svoju pistalocku. Najprv zahral paru z oboch muzstiev na ceste na trestnu lavicu, potom dostal 2+10 minutovy trest strelec druheho breznianskeho golu. Po pol minute na to si k nemu prisadol dalsi Breznan. Na konci 34. minuty zapasu Kubincania s jednym vlastnym vylucenym hracom a dvoma potrestanymi hostami strelili svoj prvy gol. Preludium na rozhodcovsku pistalku pokracovalo dalej a tak do konca tretiny boli trestne loze na oboch stranach takmer vzdy obsadene najmenej jednym hracom. Virtuoz pistalku asi presilil, lebo v tretej tretine uz vylucil len po jednom hracovi z kazdeho klubu. Tesny rozdiel 1:2 najprv povolil po nahravke Jergusa a prieniku Paucika opat Fabry, o dve minuty zvysil s prispenim vsestranneho Hanusku Bendik na 1:4. Tento stav sa v polovici zaverecnej tretiny javil doveryhodnou zarukou na vitazstvo hosti aj vzhladom na istotu brankara Hadzegu. Dve minuty pred koncom tuto doveru trochu preveril utocnik domacich strelenim druheho golu do breznianskej branky, ale do konca zapasu este prenikli Michal a Turna pred superovu branu a bol z toho piaty gol hosti a 15 sekund pred koncom dovrsil akciu Bendika a Pilata na zaverecny gol Gerö.
Dolny Kubin tak opat zostupil na tretiu priecku v tabulke. Prestavku mali tentoraz Michalovce. V Bardejove strelili v prvej tretine domaci Ruzomberku dva goly. Potom tam zacalo husto snezit a pred koncom zapasu sa metelica snehovych vlociek premiesala aj medzi hracov. Hostia 10 sekund pred koncom zapasu po pastnej potycke odisli z ladu a tak si domaci brusia zuby aj na pripadnych kontumacnych 5:0. Sabinov doma vyhral nad Humennym 4:2. Po dost nelogickej prestavke v tejto sutazi pride o dva tyzdne, v sobotu 20. decembra Sabinov do Brezna. Ak si kupite aj zlosovatelny Spravodaj mozete si vystrielat darcek k Vianociam – farebny televizor. Vsetko to zacne ako vzdy, o 17. hodine.

1. Brezno
2. Bardejov
3. D. Kubin
4. Sabinov
5. Michalovce
6. Ruzomberok
7. Humenne
5 4 1 0 22:10 9
4 3 1 0 15: 5 7
4 3 0 1 15:14 6
4 2 0 2 10:12 4
4 1 0 3 7:14 2
4 0 1 3 10:11 1
5 0 1 4 12:21 1

II. liga dorastencov-juniorov

HC Stavounia Lucenec - HK Brezno 0:1 (0:0, 0:0, 0:1), gol Brezna: Jozefko.

Niekedy sa o zurnalistoch nie celkom lichotivo uvazuje: ak pride vlak tisickrat nacas, kazdy to povazuje za samozrejmost a nikde o tom nie je ani zmienka. Ak dojde k nehode, su toho plne noviny. V Lucenci sa v hokejovom stretnuti hlavne v prvych dvoch tretinach tiez nic mimoriadne nestalo. Hraci oboch celkov sa pokusali prekonat supera a obom sa podarilo snahy protivnika eliminovat. Brankari boli vacsinou na svojich miestach, ak sa nestihol vcas vratit do brany brezniansky golman Pastva, pohotovo zareagoval obranca Milos Kysel. Pred tretou tretinou tak zazneli poznamky: kto da gol – vyhra. Gol dal v 54. minute Jozefko za asistencie Mlynarcika a hoci potom zacali byt domaci hraci vyrazne doraznejsi, nic sa uz na stave nezmenilo. V piatok 12. decembra o 17. hodine hraju ako jedine muzstvo HK Brezno tento vikend doma so Zlatymi Moravcami. Isteze ich potesi podpora divakov v tomto zapase.

II. liga starsich ziakov

HK Stavounia Lucenec - HK Brezno 9:5 (0:0, 1:2, 8:3), goly Brezna: Baluch 3, Frgolec, Nemcok.

Rimavska Sobota a Lucenec vyuzivaju “prebytky” na zvolenskej farme v Detve na posilnenie svojich mladeznickych druzstiev. Je to v ramci pravidiel, co s tym... Len to uz roky narusa sebavedomie hracov “cistych” klubov. Pat inkasovanych golov za poslednych desat minut vsak aj tak ma dovod prehovorit do svedomia zainteresovanych akterov v time hosti. To samozrejme neznizuje vykon trojnasobneho strelca Balucha, dalsich dvoch menovanych strelcov, ci ostatnych nemenovanych hracov, ktori prispeli k dostojnym prvym dvom tretinam zapasu.

II. liga mladsich ziakov

HK Stavounia Lucenec - HK Brezno 9:1 (3:1, 4:0, 2:0), gol Brezna: Giertl.

Vysledok zapasu dava nekompromisny zaver - super bol tentokrat jednoznacne lepsi. Za zmienku vsak urcite stoji autor jedineho golu Brezna Giertl, aj jeho asistent – pripravkar Bauer. Jeho otec (ale pravdaze aj mama, atd.), netajili opravnenu hrdost. Kiez by brezniansky hokej mal takychto rodov co najviac…

* * *

Starsi i mladsi ziaci pojdu po tyzdnovej prestavke na zlatu nedelu 21. decembra do Turcianskych Teplic.

Pripravka

Aj najmladsie hokejove nadeje popri treningoch vyuzivaju moznost porovnania dosiahnutych schopnosti so supermi, hoci i vyspelejsimi. Pred tyzdnom vdaka velkej obetavosti rodicov pri rieseni problemov so zabezpecenim dopravy hrali v Rimavskej Sobote. Zapas skoncil vysledkom 11:6, pricom vsetkych 6 golov dal Adam Stulajter. Mimochodom aj u supera sa na deviatich z 11 golov podielali traja hraci. V Mikulassku sobotu boli v Detve, kde po skore 7:5 nasledovali samostatne najazdy na brankara, po ktorych bol definitivny vysledok 13:12. Tu je vsak namieste pripomienka vyboru HK Brezno:
Podobne hokejove stretnutia hracov pripravky su v zasade otvorene pre vsetkych jej adeptov a je preto neracionalnym pristupom zo strany niektorych rodicov, ked tuto moznost nevyuzivaju na prospech svojich deti v maximalnej moznej miere a na zapas cestuje v autobuse 15 hracov. Vybor HK Brezno vytvara v ramci svojich moznosti prilezitosti na uspokojenie vsetkych zaujemcov v kazdej vekovej kategorii a nedostatocne vyuzivanie tychto moznosti je v konecnom dosledku plytvanim zdrojov, ktorych spolutvorcami su okrem inych aj samotni rodicia.

Ing. Jozef Kolarovic

Vydali kalendar

Klub slovenskych turistov pri SK Helpa na svojom ostatnom zasadnuti prerokoval a schvalil plan prace a vyrocnych podujati na rok 2004: 21. februar – 24. rocnik lyziarsko-turistickych Potuliek helpianskym chotarom (lyze, peso), 7. august – 29. rocnik Vystupu na Velky bok (moto, peso), 2. oktober – 24. rocnik pochodu Od Vahu k Hronu (moto, peso), 31. december – 19. rocnik Silvestrovskeho vystupu na Velku Vapenicu. Podrobnejsie informacie o jednotlivych podujatiach a propozicie ziskate u predsedu SK na adrese: Jozef Filo, Caneckeho 794, 976 68 Helpa a na c. tel: 0905 943192.

Mgr. Jozef Pupis

Pozvanka na vystup

Klub slovenskych turistov pri SK Helpa usporiada v stredu 31. decembra 18. rocnik Silvestrovskeho vystupu na Velku Vapenicu po trase Helpa (643 m n. m.) – Priehyba (1191 m n. m.) – Velka Vapenica (1691 m n. m.) – Priehybka (1555 m n. m.) – Dolinky – Helpa. Zaciatok podujatia je o 8. hodine na namesti v Helpe. Organizatori pozyvaju vsetkych milovnikov zimnej nizkotatranskej prirody.

Mgr. Jozef Pupis

R. Durica prehral

Nas rodak Rudolf Durica, reprezentant Slovenska v thajskom boxe, ktory je od leta na studijnom pobyte v Thajsku, nam napisal: “Prave som sa vratil zo Chiang Mai (asi 100 km od miesta, kde trenujem), kde som zapasil. Prehral som tam na body. Toto bol moj ozaj zly zapas, asi rok som tak zle nezapasil. Zapas prenasala aj televizia v priamom prenose, co ma tiez mrzi. Na to, co som trenoval, zapas bol z mojej strany hrozny. Najblizsi zapas budem mat este tento mesiac v Roj Ete (asi 300 km od mojho posobiska). Chcem zapasit co najskor, kym mam v hlave chyby, ktore som urobil, aj ked som po zapase este trochu “rozbity”. Domov sa este nechystam, chcem tu este zostat, trenovat, a havne vela zapasit. Po zapase sa vam ozvem.”

O dalsom posobeni R. Duricu v Thajsku vas budeme informovat. Drzime mu palce.

Mgr. Jozef Pupis


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT