9. DECEMBER  2003 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Osemnast parov pouzivanych zjazdovych lyzi znaciek Atomic, Head, Volkl, Fischer, Blizard, K2 a tri snoubordy znaciek Head, Oxigen dovedna za 143 300 korun ukradol ktosi z obchodu so sportovymi potrebami na Sturovej ulici v Brezne. Okrem toho na zariadeni nechal 7000-korunovu skodu. Kradez vlamanim sa odohrala v case od 29. novembra do 1. decembra. Vysetruje OUJP PZ Brezno.

Porusovania domovej slobody sa dopustil J. L. z Banskej Bystrice, prechodne byvajuci v Brezne, ktoreho zaistili breznianski policajti. Vecer 17. septembra neopravnene vnikol do bytu M. K. na Mladeznickej ulici v Brezne, kde bez jej suhlasu zotrval a fyzicky napadol jej druha J. S. z Brezna, ktoreho udrel pastou do tvare. Vysetruje OO PZ Brezno.

V poslednom novembrovom tyzdni zaznamenali v Brezne vyskyt falosnych tisickorunacok. Dalsiu tisickorunacku, ktora nevykazovala ochranne znaky pravosti, nasli 2. decembra pri kontrole trzby v predajni farby-laky v Brezne. Aj tato bankovka poputovala na expertizu do Narodnej banky Slovenska. Vysetruje OUJP PZ Brezno.

V case od 1. do 3. decembra z piatich skladov materialu na oplotenom pozemku pri futbalovom ihrisku v Ciernom Balogu - Janosovke zmizli dva cestne liatinove poklopy na kanalizaciu, pat kusov pozinkovaneho plechu a dve rury DN 200. Ich majitel z Cierneho Balogu utrpel skodu za 13 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

V noci 3. decembra sarapatil zlodej v predajni sportovych potrieb na namesti v Brezne. So sebou si odniesol devatnast zimnych sportovych vetroviek a desat sportovych bund roznych znaciek. Spolocnosti ISU sport sposobil skodu bezmala za 160 800 korun. Vysetruje OUJP PZ Brezno.

O pol siestej podvecer 4. decembra v objekte Mostarne Brezno na nakladacej rampe firmy Papiernik ktosi otvoril nezamknute dvere na strane spolujazdca uzitkoveho vozidla Mercedes Benz 412 a z odkladacej skrinky ukradol kozenu kapsicku, v ktorej bolo 28 800 korun a osobne doklady. Vysetruje OO PZ Brezno.

Pod ruskom piatej decembrovej noci mali nevolaneho navstevnika v potravinach Vepor v Ciernom Balogu - Janosovke. Jeho lup za 8800 korun pozostaval z liehovin, cigariet a drobnych minci. Okrem toho na zariadeni HSD Jednota Brezno nechal 5000-korunovu skodu. Prislusnici ciernobalockej policajnej stanice coskoro vypatrali pachatela, je nim B. S. z Cierneho Balogu. Vysetruje OO PZ Brezno.

Nasledujucej noci vykradli pohostinstvo Topvar v Nemeckej, odkial chybaju cigarety, alkoholicke napoje, cukrovinky a asi 10 000 korun, cim majitel utrpel skodu dovedna za 16 000 korun. Poskodenim vyhernych automatov a kradezou minci vznikla firme Barbot, s. r. o., Brezno skoda za 40 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Siedmeho decembra neznamy pachatel na parkovisku pred Magic klubom na Sturovej ulici v Brezne poprepichoval pneumatiky na Seate Inca, cim majitelovi vozidla sposobil skodu za 11 600 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Do rozostavaneho penzionu v Pohorelej v noci z 3. na 4. decembra vnikol neznamy pachatel a ukradol v krabici zabalenu plynovu pec Leiber 28 s prislusenstvom. Skodu sposobenu majitelke z Malaciek vycislili na 34 400 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela.

(od)

Co sa udialo v tyzdni od 28. novembra do 5. decembra

V piatok na Ulici CSA v Brezne vodic havaroval s osobnym vozidlom Audi, nehoda sa nastastie obisla bez vaznejsich zraneni. Na druhy den hasici otvorili byty v Polomke a na Mazornikove. Vystartovali k dvom poziarom - v komine rodinneho domu v Bacuchu horeli sadze, v objekte Dopravnych prostriedkov v Polomke 1C prudom uhasili poziar Mazdy, pricina je v setreni, predbezna skoda je asi 10 000 korun. V Ciernom Balogu na cestu vytiahli Citroën, ktory bol mimo vozovky, a vo Filipove vyprostili z priekopy Skodu 120.

155.jpg (4763 bytes)

Predvianocny zhon zrejme najviac vplyva na ,,srdciarov", ved lekari z dvadsiatich piatich vyjazdov dvanastkrat vystartovali k nahlym prihodam srdca a obehu. Zaevidovali aj pat neurologickych pripadov, po dva urazy a nahle umrtia este pred prichodom sanitky a styri ine pripady. Vaznejsie nehody nezaevidovali.

Cestna zachranna sluzba

0903 745988
16154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby v Brezne otvorili Felicu, v ktorej s majitel zabuchol kluce, a vymenili chladiacu kvapalinu vo Favorite. Pomoc pri odtiahnuti vozidiel poskytli piatim vodicom, postarali sa o Opel s poruchou elektroniky, Fiat s roztrhnutym remenom, skodovku so zlomenou zadnou polosou, Citroën a Skodu 105 po dopravnych nehodach.

Horska zachranna sluzba

6195326

Vo vysokohorskom prostredi je len maly poprasok snehu, takze na zimnu lyzovacku si mnohi este musia pockat. Pocas poslednych novembrovych a prvych decembrovych dni clenovia Horskej zachrannej sluzby nezaznamenali ziadny uraz ani zranenie, navstevnost turistov bola nizka.


Uzreli svetlo sveta image

 

Tomas Babela z Helpy, Leo Morvay z Hronca, Terezia Hajikova z Polomky, Peter Bernath z Dolnej Lehoty, Samuel Demeter z Predajnej, Oliver Kovac z Cierneho Balogu, Dominik Brozman z Polomky, Diana Jancova z Bacucha, Michal Rapso z Valaskej, Miroslava Golianova z Brezna.

Opustili nas_image l

 

Vojtech Reis (88) z Brezna, Anna Banikova (64) z Brezna, Jozef Knosko (78) z Brezna, Gizela Kutikova (78) z Michalovej, Juraj Malcek (94) z Jasenia, Silvia Svecova (57) z Podbrezovej, Jan Budinsky (68) z Lopeja, Anna Kovacikova (98) z Cierneho Balogu.

 

SPOMIENKY

Nahle odisla dusa tvoja, nestihol si ani povedat: zbohom, rodina moja.

Dna 15. decembra si pripomenieme tretie vyrocie smrti

Jozefa Zeraveho zo Sihly.

S laskou spomina matka, brat Frantisek a Stefan s rodinou.

...

Dna 7. decembra uplynulo dvanast rokov od smrti nasho ocka a manzela

Dusana Kuceru.

Kto ho poznal a mal rad, nech mu venuje tichu spomienku.

SPOMIENKY

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.

Dna 22. novembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil

Michal Nikorovic z Podbrezovej.

Spomina manzelka so synom a ostatna rodina.

...

Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na balockom cintorine spis svoj vecny sen. Len sviecu horiacu a krasnu kyticu na hrob ti mozeme dat, na krasne prezite roky s tebou spominat.

Dna 24. novembra uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany otec, manzel a stary otec

Jan Svantner z Cierneho Balogu – Fajtova.

S uctou spomina manzelka, syn Lubomir, dcera Marta s rodinou a ostatna rodina.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 3. decembra uplynulo pat rokov od smrti nasej mamy a starej mamy

Julie Sendreiovej z Brezna.

Kto ste ju poznali, venujte jej spolu s nami tichu spomienku.

Dcery a vnucky

...

Dna 6. decembra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec, stary a prastary otec

Jozef Gonda z Brezna – Zadnych Halan.

S laskou spominaju manzelka a dcery s rodinami.

...

Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac, ako ti ostatni.

Dna 8. decembra sme si pripomenuli stvrte vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela, otca a stareho otca

Eduarda Kostku z Michalovej.

Spominaju manzelka a synovia s rodinami.

...

Spi sladko, mati! Ved tvoje dcery ctia verne pamiatku tvoju.

Dna 9. dcembra si pripominame desat rokov od chvile, ked nas opustila nasa draha mama, svokra a starka

Antonia Bursova z Brezna.

Kto ju poznal, spomenie si. Kto ju mal rad, nezabudne.

S laskou a uctou spominaju dcery Elena, Eva s manzelom a Zdena s rodinou.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 13. decembra si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasej matky, starej a prastarej matky

Marie Rosikovej z Cierneho Balogu – Medvedova.

S laskou spominaju dcery a syn s rodinami.

Baran
Boli ste usilovny, a preto sa nemusite obavat, ako zareaguje na pripravovane zmeny vas sef. Cokolvek sa stane, ste jeho zrkadlom. Ziskate si trvale sympatie.

Byk
Bolest, ktoru citite v srdci, nie je fyzicka. V myslienkach ste stale v minulosti a znova sa trapite nad vecami, ktore by mali byt iba vyhasnutymi spomienkami.

Blizenci
Nakontaktujte sa na vyssie kruhy. Pozicia, v ktorej ste teraz, vam vobec nesedi. Stastne obdobie sa prave zacalo. Potrebnu odvahu vam nikto dodavat nemusi.

Rak
Zima vam nerobi dobre na klby. Narodeni v prvej polovici mesiaca si budu musiet najst alternativne riesenie, aby zvladli pracu vcas a bez ujmy na zdravi.

Lev
Stanete sa clenom vazeneho spolku. No clenstvo v nom zahrna povinnosti, pre ktore budete musiet obetovat cast svojho sukromia. Strazte si jeho hranice!

Panna
Boj o stabilnu stolicku ste nateraz zvladli. Myslite vsak realisticky a davajte si pozor, kto vam okolo nej chodi. Smoliari sa odhalia sami.

Vahy
Ku koncu tyzdna ocakavajte, ze vas niekto neznamy zahrnie pozornostou, ktora bude trnom v oku vsetkym zavistlivcom. Nikomu nedajte sancu, aby vas kompromitoval.

Skorpion
Cely tyzden budete ako na ihlach. Budete poznat iba cestu z prace a do prace a doma sa ani neohrejete. Pozor na prilisnu konzumaciu alkoholu a podavanie antidepresiv!

Strelec
Nelamte si hlavu nad suchym konstatovanim kolegu, ze sa mu nevidi, ako skoro odchadzate z prace domov. Jeho prvoradou povinnostou by malo byt – zmenit si pracovny rezim.

Kozorozec
Hoci sa avizovana party presunie na iny den, o to viac casu budete mat na jej dokonalu pripravu. S oblecenim si nelamte hlavu. Hlavne si nezabudnite priniest svoj cierny humor.

Vodnar
Nemusite mat strach z pripravovanej rodinnej oslavy. Organizovanie vecera sa vam na mile vyhne. Tvarte sa spokojne a nedavajte nikomu sancu na vas utocit.

Ryby
Nezabudnite na narodeniny blizkeho priatela. Jeho pripadny smutok by ste mali totiz pred ocami do konca zivota. Starostlivo preto vyberajte darcek. Stastna ruka bude ta prava! 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT