7. JANUAR 2004 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kin od 7. do 13. januara

Kino Mostar Brezno

10. sobota, 11. nedela - Agenti dementi (FR/SP, MP/12, 19.30) - Akcna blazniva komedia.

 

Kino Panorama Podbrezova

10. sobota, 11. nedela - Lupez po taliansky (USA, MP/12, 19.00) - Akcna kriminalka.

 

Kino Trangoska Valaska

7. streda - Prava blondinka 2 (USA, MP/12, 18.00) - Blondinka sa vracia, este lepsia, odvaznejsia a blondavejsia.

 

Kino Fabova hola Polomka

10. sobota - Lupez po taliansky (USA, MP/12, 18.00) - Sef bandy sa snazi presvedcit Stellu, ze musi pomstit smrt jej otca...

Kam za kulturou

Aj v roku 2003 mali obyvatelia obce Cierny Balog a celeho Slovenska moznost rozhodnut, komu venuju 1% zo svojej dane. V Ciernom Balogu sa uchadzali o 1% dve organizacie. Jednou z nich bola aj Vydra s programom na rozvoj cestovneho ruchu (prevadzkovanie turistickych kancelarii, poradenstvo remeselnikom a ubytovatelom v obci, budovanie turistickeho arealu...), spolkovej cinnosti (zmysluplne travenie volneho casu deti a mladeze, ...). Z Danoveho uradu v Brezne Vydre od obyvatelov Cierneho Balogu a ludi z okresu Brezno poukazali sumu 18 895 korun a 18 743 korun organizacia ziskala od priaznivcov z 21 okresov Slovenska. Peniaze musi Vydra pouzit do konca roka 2004 na ucel (ochrana a tvorba zivotneho prostredia), pod ktorym ju registrovala notarska komora. Pracovnici Vydry srdecne dakuju za venovane peniazky a doveru, ktorou ste utvrdili, ze praca, ktoru robia, nie je zbytocna. Este raz dakuju a praju vsetko dobre v novom roku.

 

Oblastne pracovisko Matice slovenskej v Brezne informuje o zbierke Halier pre Maticu slovensku

Ministerstvo vnutra SR po dohode s Ministerstvom financii SR podla § 5 ods. 1 pism. d/ zakona 63/1973 Zb. rozhodlo, ze Matica slovenska moze urobit verejnu zbierku Halier pre Maticu slovensku, ktorej ucelom je ziskanie financnych prostriedkov na projekty miestnej a regionalnej kultury v oblasti vychovy k vlastenectvu v sulade s planmi cinnosti jednotlivych maticnych subjektov. Dobrovolna zbierka desat a dvadsathalierovych minci, urcenych na stiahnutie z obehu, ma pomoct najstarsej narodnej a kulturnej institucii v jej zlozitej financnej situacii.
Zbierka bude mat celoslovensky charakter a miestom konania bude cele uzemie SR. Vynosy zo zbierky budu v zmysle presnych pokynov odvadzane na spolocny pre tento ucel otvoreny ucet v Bratislave. Disponovat s uctom bude statutar MS a predsednictvo MS. Zbierka bude trvat do konca roka 2004.
Verejna penazna zbierka sa bude odvadzat do uzavretych pokladniciek na roznych miestach v nasich obciach a v meste. Za presnu evidenciu zozbieranych a odvedenych prostriedkov budu zodpovedat prislusne miestne odbory v zmysle vydanych instrukcii, ktore sa nachadzaju v oblastnom pracovisku Matice slovenskej v Brezne.
V obciach nasho regionu, kde nie su miestne odbory a obecne urady by boli ochotne pomoct, poziadame o telefonicke oznamenie na c. tel: 6111056.
Verejna zbierka bude vyuctovana Ministerstvu vnutra SR do 31. januara 2005. Do 15 dni od potvrdenia vyuctovania ministerstvom vnutra Matica zverejni oznamenie o vynose zbierky a sposobe jeho pouzitia. Pokladnicky budu rozmiestnene na roznych verejne pristupnych miestach, v obecnych uradoch, v maticnej kancelarii v Brezne, v skolach a na inych miestach, kde to prevadzkovatelia povolia. Pozor! Kazda pokladnicka musi mat peciatku Matice slovenskej toho miestneho odboru, ktory za jej vyber zodpoveda.
Podporte financovanie projektov na rozvoj kultury i tymto sposobom! Dakujeme!

 

V piatok 23. januara sa vo velkej sale hotela Dumbier uskutocni Druhy reprezentacny ples Unesco. Vstupenky za 1000 korun si mozete objednat na c. tel: 0903 322189, 0904 404678, 0907 411092. Organizacny vybor sa uz tesi vopred!

 

 Dakujeme...

V mene rodicov deti z Materskej skoly Zadne Halny chcem uprimne podakovat kolektivu materskej skoly, hlavne ucitelke Lenke Fackovej a riaditelke Jarke Misaniovej za zorganizovanie jedlickovej slavnosti 17. decembra. V tento krasny vianocny cas pripravili nielen zaujimavy program s nasimi ratolestami, ale nas aj mile prekvapili pozvanim malych hudobnikov pod vedenim Ivana Nemkyho a Miroslavy Vetrakovej zo Zakladnej umeleckej skoly v Brezne. Touto formou im chcem podakovat za pekne vystupenie a zucastnenie, ako aj byvalym ziackam materskej skoly za predvedenie moderneho tanca. Dakujeme.

Martina Kastanova

...

Siesteho decembra pracovnici Centra volneho casu v Brezne zorganizovali Velku mikulassku sou. Pekny a stedry mikulassky den svojou ustretovostou a ochotou pomohli pre deti pripravit aj tieto firmy: Jozef Jarabak - potraviny na Sramkovej ulici, Magic club - Radovan Svetlik, fy Jamig Brezno, fy Rami, s. r. o., restauracia Mon-Ami Brezno, Peter Kochan. Touto formou patri podakovanie: Isu sport Brezno, Eltro Brezno, Metal Market, Ama Elektronic Brezno, predajni Kuchynka na Razusovej ulici, ktori Centrum volneho casu podporili na zaciatku skolskeho roka, a tak pomohli rozbehnut cinnost zaujmovych utvarov. Dakujeme.

Mgr. Renata Vrlakova za CVC Brezno

...

Klub dochodcov Brezno dakuje sponzorom, vdaka ktorym 17. decembra vladla v klube dochodcov prijemna atmosfera Vianoc: sukromny podnikatel Ing. Tichy - Masovyroba Brezno, Ing. Ivan Murinak - Jednota Brezno, Ondrej Murin - Pekarne Brezno.

...

Podakovanie DD a DSS Luna v Brezne patri ziakom 9. rocnikov tried A, B, C zo Zakladnej skoly na Pionierskej 4 v Brezne, ktori pod vedenim ucitelky Mgr. Majky Lamerovej 8. decembra krasnym mikulasskym programom prisli potesit srdiecka nasich seniorov. Vdaka patri aj riaditelovi Mgr. Lubomirovi Fabusovi, zastupkyniam Mgr. Marii Reginovej, Mgr. Dane Horskej, Mgr. Veronike Bodnarovej a celemu pracovnemu kolektivu zakladnej skoly.

Seniori a pracovny kolektiv DD a DSS Luna

...

Devatnasteho decembra sa v Nemeckej uskutocnila Vianocna akademia. Podakovanie patri sponzorke podujatia starostke obce Ing. A. Zvarovej, pedagogom a veducim suborov za dobre vykonanu pracu pri priprave deti. Prajem vsetkym do noveho roka vela zdravia a stastia.

Bc. Maria Belisova,ZS a MS Nemecka


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT