7. JANUAR  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  Patnasteho decembra v neskorych vecernych hodinach zamestnanec Zeleziarni Podbrezova oznamil policii v Podbrezovej, ze na srotovom poli v zavode nasiel delostrelecky granat nezisteneho typu. Granat ulozili do specialnej nadoby, pripad vysetruje OO PZ Podbrezova.

Hliadka OO PZ Brezno 16. decembra zistila, ze P. Z. z Brezna vnikol bez nasilia na pozemok rodinneho domu v Bystrej, kde zo steny odcudzil 8,5 metra dlhy skladaci rebrik z lahkeho kovu. Kradezou vznikla majitelke skoda za 12 000 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

Na Ulici CSA v Brezne doposial neznamy pachatel 17. decembra vecer odcudzil zaparkovane motorove vozidlo Citroën Jumper, v ktorom sa nachadzali doklady od auta, rozne lepidla a folie. Majitelovi z Bratislavy kradezou vozidla sposobil skodu za 850 000 korun a odcudzenim veci za 100 000 korun. Vysetruje OUJP Brezno.

Policajny organ OO PZ Pohorela 23. decembra zacal trestne stihanie pre trestny cin Porusovania predpisov o statnych technickych opatreniach na oznacenie tovaru a vzniesol obvinenie na A. D. z Polomky, S. F. a J. Z. z Bajan. Prislusnici Colneho riaditelstva SR Bratislava u obvinenych nasli vo vozidle a v dome jedneho z nich pasovane a nepreclene cigarety zn. Boss, Paramount a Prima Optima. Nezaplatenim cla Colnemu riaditelstvu SR vznikol dlh za 514 096 korun. Vysetruje OO PZ Pohorela. 

Farebny televizor, satelitny prijimac, automaticka pracka - toto vsetko si niekedy od 17. do 23. decembra odniesol zlodej z rodinneho domu v Ciernom Balogu. Majitelke sposobil skodu za 28 500 korun. Vysetruje OO PZ Brezno.

V case od 21. do 27. decembra sa do rekreacnej chaty v Krpacove vlamal neznamy pachatel, ktory otvoril okenicu, rozbil okno, odcudzil radiomagnetofon zn. Grundig a zapalil suche kvety vo vaze, pricom doslo k poskodeniu umakartovej dosky kuchynskej linky. Majitelovi zo Zvolena sposobil skodu na zariadeni za 5000 Korun a kradezou za 3000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Zamestnankyna SKI Tale, a. s., 30. decembra oznamila policii v Brezne, ze pri kontrole trzby za lyziarske listky nasla 1000-korunovu bankovku, ktora nevykazovala ochranne znaky pravosti NBS. Bankovku po zaisteni vysetrovatelovm zaslali na odbornu expertizu. Vysetruje OUJP Brezno.

Od vecera 30. decembra do silvestrovskeho rana neznamy pachatel pred hotelom Polianka v Krpacove na osobnom vozidle Renault Megane poskodil lave spatne zrkadlo spolu s vnutornym klbom a lavym prednym blatnikom. Majitelovi z Kosic sposobil skodu za 22 000 korun. Vysetruje OO PZ Podbrezova.

Co sa udialo v tyzdni od 12. decembra do 2. januara

Hasici v tomto obdobi zaznamenali neskutocne velke mnozstvo vyjazdov, a to hlavne k dopravnym nehodam, ktore sa nastastie obisli bez vaznejsich zraneni, otvorili dva byty a poskytli technicku pomoc. Vo vianocnom obdobi dvakrat vystartovali do Sumiaca - na Stedry den s pohorelskymi hasicmi likvidovali poziar siestich chatrci a na druhy den poziar drevenice, v prvom pripade je predbezna skoda 200 000 korun a v druhom 15 000 korun. Dva C prudy pouzili pri haseni horiaceho rodinneho domu v Hornej Lehote. Na Silvestra absolvovali len jeden vyjazd, a to doobeda do Hornej Lehoty, kde 1C prudom a vysokym tlakom odstranili poziar drevenice a blizkych stromov. Prvykrat v tomto roku prveho o stvrtej popoludni v Michalovej pomohli vodicovi Peugeota vytiahnut vozidlo z priekopy a druheho v skorych rannych hodinach 2C prudmi uhasili poziar v sklade pri Zakladnej skole vo Valaskej. Zaevidovali aj smutne pripady, ked z Hrona vytiahli dvoch muzov, ktori uz nejavili znamky zivota.

155.jpg (4763 bytes)

V statistike vyjazdov je ich zapisanych dovedna 80, z toho 16 k nahlym prihodam srdca a obehu, po 11 k mozgovym prihodam a k urazom, 2 k brusnym prihodam, 1 ku gynekologickej prihode, 30 k inym pripadom a 9 pacientov prepravili do Banskej Bystrice. Zachranari vystartovali k viacerym havariam, vaznejsie zranenia nezaznamenali. Dvadsiateho druheho decembra z Michalovej do breznianskej nemocnice previezli zenu, ktora pri predvianocnom upratovani vypadla z okna a utrpela uraz chrbtice. Silvester bol tentokrat kludny, bez vyjazdov.

Cestna zachranna sluzba

0903 745988
16154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby najdlhsiu trasu absolvovali z Banskej Bystrice do Bratislavy, ked odtiahli osobne vozidlo po dopravnej nehode. Vodicom pomohli dvadsatosemkrat, ci uz pri odtahu havarovanych aut alebo pri oprave poruch. Devatnasteho decembra vystartovali do Zavadky, kde sa zrazil autobus s osobnym autom, nastastie nehoda bola bez zranenia. Posledny den v roku bol pokojny, prveho januara odtiahli Daewoo z Brezna do Vernara. Konstatuju, ze vodici su nezodpovedni, vozidla nemaju prisposobene na zimnu prevadzku a jazdia na letnych pneumatikach.

Horska zachranna sluzba

6195326

Mnozstvo navstevnikov nielen zo vsetkych kutov Slovenska, ale aj z Madarska a Ciech vyuzilo dovolenkove obdobie na lyzovanie, snoubording a radovanky so snehom. Clenovia Horskej zachrannej sluzby osetrili mensie urazy, v silvestrovsky predvecer poskytli pomoc lyziarke v Krupovej, ktora si vyklbila rameno. Krasnu vysokohorsku zimnu prirodu si mozeme vychutnat, snehu je dostatok, taha sedacka na Kosodrevine a vlek v Krupovej.


Uzreli svetlo sveta image

 

Daniel Sedliak z Brezna, Adam Bartos z Cierneho Balogu, Nadja Riaposova z Helpy, Anna Cernakova z Brezna, Andrea Turnova z Cierneho Balogu, Dominik Bosela z Helpy, Tomas Kovac z Telgartu, Ema Guralova z Brezna, Tobias Plavecky z Turcianskych Teplic, Matej Svantner z Brezna, Maria-Anna Ambrosova z Cierneho Balogu, Dominik Bartos z Brezna, Patrik Zivicky z Brusna, Anna Bizova z Brezna, Alex Bartos z Cierneho Balogu, Tomas Luptak z Bravacova, Filip Gabris z Telgartu, Terezia Turcinova z Helpy, Bibiana Makohusova zo Secovskej Polianky, Julia Matuskova z Brezna, Erika Bartosova z Brezna, Silvia Sevcova z Pohorelej.

Opustili nas_image l

 

Janka Pelegrinova (60) z Podbrezovej, Jan Suja (79) z Brezna, Maria Turosikova (70) z Bacucha, Maria Lickova (77) z Pohronskej Polhory, Vladimir Babjak (54) z Valaskej, Anton Klajdac (67) z Valaskej, Estera Muchova (78) z Pohronskej Polhory, Marek Gruber (36) z Podbrezovej, Jan Laska (84) z Brezna, Alzbeta Morozunkova (83) z Brezna, Jozef Horcik (85) z Jasenia, Jozef Vetrak (79) z Lomu nad Rimavicou, Milan Gasparik (71) z Brezna, Jan Horil (81) z Osrblia, Alzbeta Repova (72) z Brezna, Anna Demianova (84) z Brezna, Stefan Hudec (64) z Pohronskej Polhory, Margita Kupcova (92) z Cierneho Balogu – Medvedova, Zlatica Butorova (71) z Brezna, Paulina Medvedova (81) z Brezna, Maria Cellarova (79) z Myta pod Dumbierom, Maria Trajtelova (61) z Myta pod Dumbierom, Alexander Biacovsky (47) z Brezna, Andrej Cibula (30) z Predajnej, Ernest Körmöczi (82) z Valaskej, Milan Roncak (51) z Drabska, Jozef Tomajka (51) z Bacucha, Ing. Vladimir Kvackaj (76) z Brezna, Stefan Michalides (60) z Pohronskej Polhory, Pavel Kertezs (52) z Podbrezovej, Alzbeta Kralikova (82) z Myta pod Dumbierom, Maria Mesiarkinova (93) z Polomky, Maria Pracharova (71) z Brezna, Libor Kupec (53) z Hronca.

Blahozelanie

K tvojej dalsej zitia puti jednym tonom srdcia vravia. Jednym hlasom zelaju ti vela sily, stastia, zdravia!

Dna 30. decembra nasa draha mama, stara a prastara mama

Alojzia Skalosova z Valaskej

oslavila krasne osemdesiate narodeniny.

Vsetko najlepsie zelaju synovia, vnucata a pravnucata.

SPOMIENKY

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

V decembri sme si pripomenuli prve vyrocie od umrtia nasej matky, starej a prastarej matky

Marie Karlikovej z Cierneho Balogu – Medvedova.

S laskou spominaju dcery a syn s rodinami.

...

Dakujeme ti tu nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam.

Dna 14. decembra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas manzel, otec a stary otec

Stefan Syc z Cierneho Balogu – Kramu.

S laskou spomina manzelka, synovia a dcera s rodinami.

...

Modlitbu tichu za vas odriekame, kyticku na hrob davame, s uctou a laskou na vas spominame.

Dna 15. decembra sme si pripomenuli prve vyrocie od umrtia nasej mamy a starej mamy

Marie Figlusovej

a 28. decembra strnaste vyrocie od umrtia otca a stareho otca

Roberta Figlusa z Cierneho Balogu – Fajtova.

Pripomenme si ich v kratkej spomienke a uprimnej modlitbe.

Co vam nedal svet, nech vam da zivot vecny.

Spominaju deti, vnucata a pravnucata.

...

Ten smutny decembrovy den, ten v srdci stale boli. Rana z tvojej nahlej a necakanej straty sa nikdy nezahoji. Smutny a prazdny je nas dom, velmi nam chybas syn moj v nom.

Dna 17. decembra uplynul rok odvtedy, co od nas navzdy odisiel moj syn

Marian Celan z Brezna.

S velkou bolestou na neho spomina mama s Jozkom, brat Milan, starka a ostatna rodina.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku a modlitbu.

...

V srdci mame velku bolest a na dusi zial, to najdrahsie co sme mali, nam uz osud vzal. Hoci odisiel si tisko a uz ta niet medzi nami, v nasich srdciach zijes stale s nami a ti co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat, ale spomienky na teba zostanu navzdy v nas. I ked telo v zemi zhasne jak slza na tvari, ale spomienka na teba otecko jak hviezda ziari.

Dna 22. decembra sme si pripomenuli prve vyrocie od umrtia otca, stareho a prastareho otca

Ludovita Sakaca z Cierneho Balogu.

S laskou a uctou spomina cela rodina.

...

Hoci si odisla bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.

Dna 28. decembra sme si pripomenuli druhe vyrocie od umrtia nasej krstnej mamy

Margity Kokavcovej z Michalovej.

S laskou spominaju krstne dcery Kamila a Dagmar s rodinami a ostatna rodina.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 28. decembra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil milovany otec, stary otec a dedko

Klement Kafrik.

S laskou a uctou spominaju syn a dcery s rodinami.

...

Stolicka za spolocnym stolom ostala prazdna, dotlklo srdce statocneho cloveka, milovaneho otca. Cim viac plynie cas, tym viac nam chybas otec drahy nas.

Dna 29. decembra uplynuli tri roky od umrtia nasho dobreho otca

Stefana Vetraka z Mazornikova.

Spominaju na neho manzelka Rozalia, dcery Irena a Anna, synovia Jan a Jozef s rodinami.

Baran
Mate vynimocny talent presvedcit ludi, aby vas nasledovali. Nevyhybajte sa preto ziadnym zaujimavym stretnutiam. Zachovajte si chladnu hlavu, aj ked vas nalada strhne.

Byk
Nemozete tvrdit, ze sa nudite. Od zaciatku roka ste sa nezastavili. Nepresviedcaje preto znamych, ze volneho casu mate vyse hlavy. Lzou si iba privolate starosti.

Blizenci
Financna situacia v rodine bude viac ako optimalna. Ocakavajte aj lepsie kolegialne vztahy, uz iba preto, ze ste sa rozhodli spravne a zvolili si odbor, ktory ovladate.

Rak
Nehazardujte so zdravim, mohlo by to mat neprijemne nasledky. Nerobte si starosti s chorobami ostatnych a pozerajte sa v prvom rade na seba. Neberte nic na lahku vahu.

Lev
Nesedte so zalozenymi rukami. Poriadne si ich natiahnite. Budete mat na to dovod. Uspejete v kolektive a kazda praca vam pojde od ruky. Okolie vam bude zavidiet optimizmus.

Panna
Cakajte vo svojom zivote prevratne zmeny. Narocne aktivity mimo domova budu v poriadku. Rodina vas bude stale iba podporovat a postavite sa sami na vlastne nohy.

Vahy
Pokuste sa perspektivne zhodnotit, ci sa prave vy hodite na pracu, ktoru vam ponukli. Citite totiz, ze by nemusela vyjst presne podla planov. Uspokojte sa s tym, co zatial mate.

Skorpion
Nebudte az taki zalubeny! Krizove mesiace bezducheho snivania vam pomoze vyriesit jeden vzacny Lev. Poradte sa s nim aj o inych veciach. Pomoze vam.

Strelec
Doverne informacie, ktore ste sa dozvedeli koncom roka, patria iba do vasich usi. Nezlepsite si svoje postavenie v praci tym, ze ich niekomu vyzradite.

Kozorozec
Boli ste vzdy bojovnik. Preco teraz nebojujete za svoje prava? Peniaze ste si zarobili tazko, a preto by mala byt vasa praca aj vidiet. Zasluzite si pozornost.

Vodnar
Zaciatkom tyzdna budete potrebovat trochu viac trpezlivosti. Pokoj, aky si zasluzite, nepride totiz tak rychlo. Prekonajte sami seba. Caka vas za to pekna odmena.

Ryby
Hoci ste mali v plane naplasit niekoho druheho, sami sa chytite do pasce, ani nebudete vediet ako. So vzniknutou situaciou si vsa hravo poradite. Neminie vas financny zisk.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT