23. MAREC  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Rozne druhy cigariet a noz na krajanie ukradol ktosi z predajne potravin COOP Jednota v Michalovej. Skodu sposobenu kradezou vlamanim, ktora sa odohrala pravdepodobne v noci zo 14. na 15. marca, vycislili na 23 200 korun.

Obyvatel Cierneho Balogu 15. marca oznamil, ze niekedy od zaciatku marca sa neznamy pachatel vlamal do novostavby domu. Najskor odtiahol drevene debnenie na okne v prizemi domu a potom ukradol nainstalovany dreveny obklad plafonu a rucnu kosu. Z dvora novostavby chyba susene jasenove drevo na schodiste, dva drevene tramy a dvere z elektrickej rozvodovej skrine. Majitel utrpel skodu vo vyske 31 500 korun.

Zabudovanu teplovzdusnu krbovu vlozku a chladnicku odniesol zlodej z rekreacnej chaty v Dolnej Lehote na Stupke. Stalo sa tak niekedy od 13. do 15. marca, cim Lesom SR, s. p., OZ Cierny Balog vznikla skoda za 80 000 korun.

Pod ruskom tmy zo 16. na 17. marca nezisteny pachatel vykonal kradez vlamanim do objektu pohostinstva Espresso v Pohronskej Polhore. Obohatil sa o financnu hotovost 2500 korun.

Dvadsattritisickorunova skoda ostala za zlodejom, ktory v noci zo 17. na 18. marca kradol v predajni Mix v Osrbli patriacej COOP Jednota Brezno. Jeho lup pozostaval z cigariet, alkoholickych napojov, kavy, prasku na pranie a masovych konzerv.

V priebehu polhodiny popoludni 18. marca neznamy pachatel vnikol do Skody 105 zaparkovanej pred motorestom TOMI pri Podbrezovej. Odniesol si dva panske kozene kabaty, znackove sportove topanky a tricko, cim majitelovi z Revucej sposobil skodu za 11 600 korun.

Predpoludnim 18. marca mali nevolanu navstevu v rodinnom dome v Ciernom Balogu. Zlodej najskor rozbil cast sklenenej vyplne na dverach a otvoril si klucom, ktory bol zvnutra. Z kozenej penazenky vybral 1500 korun a z vkladnej knizky 90 000 korun a 10 eur. Okrem toho sa obohatil o dve obrucky, tri damske prstene, retiazku, par nausnic a jednu nasnicu. Skodu vycislili dovedna na 110 700 korun.

V noci zo 17. na 18. marca v Podbrezovej sarapatil vandal, ktory prepichol vsetky pneumatiky a rozbil predne a zadne sklo na Forde Siera. Jeho majitelovi z Valaskej vznikla skoda za 13 500 korun.

O mobilny telefon Alkatel za 5000 korun 19. marca prisiel jeho majitel z Helpy. Zlodej mu mobil vytiahol z vrecka vetrovky v Brezne na autobusovej zastavke. Na tento den bude v zlom spominat aj majitel digitalneho fotoaparatu za 25 000 korun, ktory mu ukradli z Opelu Astra na Trangoske.

Zabitim a vyhodenim domu do vzduchu sa 19. marca o osmej vecer svojej manzelke a synovi vyhrazal J. P. z Brezna. Voci vytrznikovi bolo vznesene obvinenie zo spachania trestneho cinu nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi.

Pokusu trestneho cinu neopravneneho pouzivania cudzieho motoroveho vozidla sa 21. marca dopustil L. N. z Brezna. Prave vo chvili, ked na parkovisku pred hlavnou branou Zeleziarni Podbrezova a. s. nepravym klucom otvoril dvere na Skode Favorit a chcel nastartovat, autickara vyrusila strazna sluzba.

(vk)

Co sa udialo v tyzdni od 12. do 19. marca

 
Uzreli svetlo sveta image

 

Martin Zelencik z Myta pod Dumbierom, Romana Daskova z Cierneho Balogu, Jakub Filo z Lopeja, Kristian Puskar z Brezna, Veronika Bartosova z Brezna, Patrik Kubasky z Polomky, Peter Sukenik z Brezna, Marcel Harvan z Brezna, Daniela Bartosova z Valaskej, Peter Vojtko z Pohorelej, Marko Kupec z Cierneho Balogu.

 

Opustili nas_image 

 

 

Jan Rosenberger (44) z Valaskej, Mikulas Dibdiak (78) z Michalovej, Karol Halaj (62) z Podbrezovej, Jaroslav Pruzina (67) zo Stiavnicky, Jozef Binder (73) zo Stiavnicky, Ing. Jozef Parasin (65) z Brezna, Antonia Kucerakova (78) z Hronca, Vladimir Licko (58) z Predajnej, Gabriela Mesarosova (89) z Michalovej, Antonia Racakova (84) z Brezna, Helena Urbanova (80) z Hronca, Viktor Vilim (2 mesiace) z Helpy.

 

150

Hasici absolvovali dovedna len pat vyjazdov. V Zavadke nad Hronom a na Taloch vytiahli na cestu auta, ktore boli mimo vozovky. V stredu ich poziadali o otvorenie bytu na Ulici CSA, kde sa nachadzal muz, ktory nejavil znamky zivota. Vodicovi skodovky v Telgarte poskytli pomoc po havarii, ktoru sposobila poskodena pneumatika na vozidle. Na Vrbovej ulici v Brezne zaznamenali poziar travy, ktory uhasili jednoduchymi prostriedkami.

 

155

Sobota trinasteho nebola stastnym dnom pre mladeho muza z Madarska, ktory si vychutnaval lyzovacku na Srdiecku. V popoludnajsich hodinach sa zranil a lekari ho do breznianskej nemocnice previezli s podozrenim na zlomeninu krcnej chrbtice. Dovedna je zapisanych 23 vyjazdov, z toho 9 k nahlym prihodam srdca, po 4 k neurologickym prihodam a k inym pripadom, 2 k urazom a 4 pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby poskytli pomoc piatim vodicom. Po dvoch dopravnych nehodach v Myte pod Dumbierom a vo Vagnari, ktore sa nastastie obisli bez zraneni, odtiahli Octaviu a Favorit. Do Hronca prepravili Ladu 1200 so zlomenou prednou napravou, do Podbrezovej Skodu 120 s poskodenou zadnou polosou a v Bacuchu sa postarali o rozbitu Feliciu.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Nielen v nizsich polohach, ale aj vo vysokohorskom prostredi sa vyrazne oteplilo. Na hrebeni Nizkych Tatier sneh rapidne ubudol. Clenovia Horskej zachrannej sluzby zaevidovali mensiu navstevnost turistov a lyziarov, nezaznamenali ziadny uraz ani zranenie.

 

 

Podakovania

Dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori odprevadili na poslednej ceste nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Tibora Kutaleka z Brezna,

ktory po tazkej chorobe nahle od nas odisiel dna 21. februara.
Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

...

Dakujeme pribuznym, priatelom a znamym, ktori dna 27. februara odprevadili na poslednej ceste mojho manzela, otca, stareho otca

Jana Kantoraka z Valaskej.

Dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 10. marca sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasej drahej mamy, starej a prastarej mamy

Anny Pitlovicovej z Michalovej.

S laskou spominaju dcery Kamila a Dagmar s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 14. marca uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil

Marek Tazky z Cierneho Balogu.

S uctou spominaju synovia s rodinami a ostatna rodina.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkach nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 16. marca sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasej drahej manzelky, mamy, starej a prastarej mamy

Emmy Trepacovej z Brezna.

S laskou spominaju ti, ktori nikdy nezabudnu: manzel, dcera a syn s rodinami, brat s rodinou, vnucata s rodinami, pravnucata a ostatna smutiaca rodina.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na bystrianskom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 17. marca uplynul rok odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec, stary otec, zat a svagor

Milan Bohac z Bystrej.

Venujte mu tichu spomienku.

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.

Dna 24. marca si pripomenieme druhe vyrocie umrtia syna, brata a uja

Vladimira Belka z Cierneho Balogu – Dobroce.

Spominaju rodicia, bratia a sestra s rodinou.

...

Dna 25. marca uplynie trinast rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama a stara mama

Maria Tazka z Cierneho Balogu.

S laskou spominaju synovia s rodinami a ostatna rodina.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 26. marca si pripomenieme smutne prve vyrocie umrtia nasej drahej mamy, starej a prastarej mamy a sestry

Judity Pruzinovej z Hronca.

S laskou spomina smutiaca rodina.

...

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.

Dna 26. marca si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasho draheho

Emila Cabana z Rohoznej.

S laskou a uctou spominaju bratia a sestra s rodinami.

...

Zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas v nom.

Dna 26. marca uplynie rok odvtedy, co nas opustil

Stefan Tazky z Cierneho Balogu – Kramu.

Spomina smutiaca rodina.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.

Dna 28. marca si pripomenieme druhe vyrocie umrtia nasho milovaneho

Rudolfa Svantnera z Brezna – Mazornikova.

S laskou a uctou spomina manzelka Anna, deti a vnuci.

Horoskop od utorka do utorka

Baran

Davajte si pozor na zdravie a nepodcenujte vykyvy pocasia. Mohlo to pre vas skoncit aj dlhsim pobytom v posteli. Chvilu vydrzte doma a doliecte si chorobu, aj ked mate pocit, ze vasa praca je pre inych nenahraditelna.

Byk

Nenarokujte si nieco, co vam nepatri. Kazdy ma pravo rozhodnut sa, koho uprednostni. V osobnom zivote nesklznite do pozicie poriadkumilovneho tyrana a nekricte na kazdeho, kto neodlozil pohar ci tanier.

Blizenci

Nemyslite si, ze na pochopenie konania svojho blizkeho potrebujete viac informacii. Su iste veci, ktore ak prvy raz instinktivne nepochopite, nedaju sa slovami vysvetlit. V zamestnani pretrvavaju drobne boje o postavenie.

Rak

Nedajte na klebety, aj keby sa vam zdali akokolvek pravdepodobne. Ak nemate dostatok odvahy na osobny rozhovor, vyckajte. Vsetko sa casom vysvetli. Prezivate vhodne obdobie na nadviazanie novych kontaktov.

Lev

Nasledujuce dni vam mozu priniest zlozitu situaciu. Nemusite sa vsak obavat, pretoze vas podporia vasi priatelia. Potom budete prezivat pokojne dni, ktore by ste mali venovat svojim najblizsim. Caka vas aj prekvapenie.

Panna

Nemali by ste niekoho podozrievat len na zaklade nedoveryhodnej informacie z druhej ruky. Nie je vylucene, ze prave ten klebetnik, ktory vam nasadil chrobaka do hlavy, sleduje len vlastne dobro.

Vahy

Vo vasom zivote sa zacina nove, nevyspytatelne obdobie. Mali by ste si pripravit vsetky tromfy, budete ich potrebovat. Nezabudnite, ze nervozitou a krikom si nikoho neziskate. Venusa praje laske.

Skorpion

Kontakty si budujte dopredu, potom vasa praca pojde ako po masle. Ked si vsetko nechate na poslednu chvilu, mozete stroskotat na malickostiach. Ak sa partner zaujima o vasu pracu, neznamena to, ze vas kontroluje.

Strelec

Ziadna kasa sa neje taka horuca, aka sa navari. Nikam sa neponahlajte, casu mate dost. Ak si dobre premyslite, na com vam zalezi viac a na com menej, mozete sa tesit na perspektivnu buducnost.

Kozorozec

Nepripisujte istej udalosti viac dolezitosti, ako si skutocne zasluzi. Niektore veci potrebuju cas, doprajte im ho. V zamestnani pretrvava prijemna jednotvarnost, ktoru nenarusi ziadna nepredvidana sprava alebo situacia.

Vodnar

Cakajte list alebo telefonat, ktory ovplyvni vas najblizsi zivot. Nemusite sa nicoho obavat, ak si aj nadalej zachovate zdravy rozum a potrebny nadhlad. V partnerskom zivote sa moze vyskytnut prudka vymena nazorov.

 

Ryby

Nie je rozumne kompenzovat vlastnu nervozitu vycitkami a adresovat ich nevinnym clenom rodiny. Naopak, v zamestnani postrehnete zaujem nadriadenych o vase navrhy. Aj v laske sa vam bude darit.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT