20. APRIL  2004 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

 

Strelecka sutaz zakladnych skol

V piatok 16. aprila pokracovala seria sportovych podujati, organizovanych na podporu komunalneho sportu streleckou sutazou zo vzduchovej pusky na tridsat ran. Sutaz zastresili SSK MSK Brezno, MSK Brezno a komisia sportu a rekreacie pri mestskom zastupitelstve.
V sutazi ziakov a ziacok zakladnych skol zvitazil Martin Caban z Pionierskej 2 pred Kristinou Trajtelovou a Ivanou Figlusovou z tej istej skoly. Vysledky jednotlivcov sa zapocitavali do sutaze skol, v ktorej si vitazstvo vybojovala Zakladna skola Pionierska 2 nastrelom 753 bodov pred Zakladnou skolou K. Raposa (578) a Zakladnou skolou Mazornikovo (566).
Organizatori dakuju za ucast (ucitelom, ziakom, rozhodcom) a tesia sa na dalsie sportove zapolenie, tentokrat uz v piatok 23. aprila na volejbalovom turnaji zmiesanych druzstiev strednych skol znovu ako organizacny prispevok MSK Brezno komunalnemu sportu.

(bb)

Sipkarska a stolno – futbalova liga

Tak ako kazdy vikend aj tento pokracovali sipkarske a stolno – futbalove sutaze dalsimi kolami. Uz v stredu sa v Dart clube stretli sipkari v dohravke 8. kola ligy druzstiev, kde sa proti sebe postavili dva domace timi a to 1. DC Brezno I. a II. V derby zapase boli uspesnejsi mladsi zastupcovia dartu, ti zdolali brezniansku dvojku v pomere 7:5 a nebyt zavahania niektorych hracov z 1. DC Brezno II., mohol byt vysledok aj opacny. V tabulke tak stoji 1. DC Brezno I. na tretom mieste za Zvolenskou Slatinou a Banskou Bystricou, 1 DC Brezno II. je piate.

V piatok Dart club zazil velky navrat vzrastom maleho muza, a to Miroslava Dolinskeho, ktory na stupne vitazov vystupil ani nepamatat, ale v piatok bolo vsetko inak. Nielenze zdolal vsetkych favoritov, ale turnaj aj s prehladom vyhral, ked si v samotnom finale poradil s dobre hrajucim Milanom Majerom, ktory sa nestihol cudovat jeho sipkarskemu umeniu. Treba dufat, ze to nebol len ojedinely jav, ale svoje tohtorocne prve vitazstvo potvrdi aj tento piatok, kedy je na programe dalsie kolo sipkarskej ligy. Treti v poradi skoncil stale sa zlepsujuci Marek Kosiciar, co je po minulotyzdnovom druhom mieste uz jeho druhy dobry vysledok v rade.
Udalostou soboty mal byt bezpochyby turnaj v stolnom futbale, a to 8. kolo Slovenskeho pohara, ktory organizatori na poslednu chvilu prelozili z Martina do Zvolena. Turnaj sa konal v prijemnom prostredi Galaxia clubu a Breznanom to vyhovovalo. To, ze neprisli len na vylet, ale aj uspesne reprezentovat, potvrdili svojimi vysledkami. Na tretom mieste sa umiestnili Ivan Zemko s Martinom Ciesarom a hned za nimi skoncili Jozef Lalik s Ondrejom Hajduchom.
Vecer sa samozrejme konal v Dart clube turnaj stolnych futbalistov mestskej ligy dvojic, kde svoju dobru formu potvrdil Jozef Lalik, ktory tentokrat hral s Martinom Bajzikom. Po tom, co Jozef a Martin zavahali v A strane pavuka s Lubom Tazkym a Petrom Marcekom, museli ist do oprav. Tu sa im darilo nad ocakavanie a postupne povyradovali vsetkych favoritov a prebojovali sa tak do finale. Tu na nich cakalo snad najvacsie prekvapenie tohto kola, a to Matej Krstenik a Erik Janak, pre ktorych to bola absolutne prva ucast vo finale. Zazrak sa vsak nekonal a Bajzik s Lalikom vyhrali finale s prehladom 3:0 na legy, ale aj druhe miesto pre Krstenika s Janakom je pekny uspech. Tretie miesto si z dartu napokon odniesli trochu sklamani Lubo Tazky s Petrom Marcekom, ktori mali pred turnajom najvyssie ambicie, ale co nevyslo teraz, azda sa podari nabuduce. Nasledujuce kolo je naplanovane uz tuto sobotu o 19. hodine. V piatok o 19. hodine je na programe sutaz jednotlivcov ako vo futbale tak aj v sipkach.
V nedelu pokracovali sutaze mladych sipkarov, ktori si “zmerali sily” ako v juniorskej tak aj v stredoskolskej kategorii. Medzi juniormi sa najviac darilo Pavlovi Brvenikovi, na druhom mieste skoncila Janka Mikloskova a treti v poradi bol Matus Oleriny. V stredoskolskej lige dominoval Milan Majer, prijemne prekvapil svojim druhym miesto Brano Golian a prvu trojku uzavrel Pavol Melicher. Sutaze nasich mladych nadeji budu pokracovat uz tuto nedelu o 14. hodine v Dart clube.
Na sipkarov este tento vikend caka Europsky pohar – EDU Ranking Porec 2004, ktory sa tentokrat presunul do Chorvatskej Poreci a nebude tam chybat ani Slovenska vyprava aj so zastupcami 1. DC Brezno. Vysledky z tohto podujatia vam prinesieme v nasledujucom cisle Horehronia.

(pp)

 AZZURA v Taliansku

Cez velkonocne sviatky v dnoch 8. – 12. aprila sa v talianskom Colbordole uskutocnil 5. rocnik medzinarodneho futbaloveho turnaja mladsich ziakov pod nazvom AZZURA. Na turnaji sa zucastnilo dvanast druzstiev z Talianska, Polska a Slovenska. Vsetky zucastnene druzstva spolupracuju na mladeznickej urovni s europskym velkoklubom FC Inter Milano v projekte INTER CAMPUS. Slovenskym zastupcom na turnaji bolo druzstvo ZP Sport Podbrezova pod vedenim trenera Romana Gajdosika.
Druzstva boli rozdelene do troch skupin po styroch, kde sa hralo systemom kazdy s kazdym. Hraci ZP Sport Podbrezova v prvom zapase podlahli G. S. Lombardina Milano 0:3, v druhom zvitazili nad Roma Team Sport 2:0 a v poslednom zapase v skupine deklasovali Villa 95´Pesaro 6:1.
Do semifinale medzi najlepsie styri druzstva postupovali vitazi skupin a najlepsie z druhych miest. Druzstvo ZP Sport Podbrezova skoncilo v skupine na druhom mieste a horsim pomerom skore (chybali mu dva strelene goly) nepostupilo medzi najlepsich styroch.
V suboji o celkove umiestnenie hraci Podbrezovej zdolali Clacio Giovanile Rezzato Brescia po strelach zo znacky pokutoveho kopu a v stretnuti o celkove 5. – 6. miesto tesne s A. C. Correggese Reggio Emilia 0:1.
Celkovo druzstvo ZP Sport Podbrezova obsadilo 6. miesto. Vitazom sa stalo domace S. C. Azzura Colbordolo, ktore vo finale zdolalo Svyatia Jadwiga Krakow z Polska a tretie skoncilo G. S. Lombardina Milano.
Za najlepsieho hraca ZP Sport Podbrezova vyhlasili kapitana druzstva Mariana Stancika.

(rk)

Bohaty bezecky vikend

Uplynuly vikend reprezentanti bezeckeho klubu ZP Sport, a. s., Podbrezova absolvovali niekolko pretekov.
Uz v piatok sa Jozef Vrablik a Pavol Fasko zucastnili na kriteriu mesta Handlova. Na 5-kilometrovej trati prvy z nich v hlavnej kategorii obsadil 7. miesto a druhy v kategorii muzi nad 40 rokov zvitazil.
V sobotu z Trnavskeho cestneho behu na 10-kilometrovej trati spomedzi 70 startujucich si Gabriel Svajda odniesol celkove vitazstvo.
Nedela patrila Majstrovstvam Slovenska v Krose v Dudinciach. Na 10-kilometrovej trati G. Svajda skoncil na 6. mieste. Na krose v Likavke, ktory bol zaroven zapocitany do Slovenskej bezeckej ligy, bezalo 77 pretekarov. P. Fasko obsadil celkove 4. miesto a vo svojej kategorii si odniesol prvenstvo. J. Vrablikovi patri celkove 11. miesto a v kategorii do 40 rokov 7. miesto.

(pf)

Zo stolneho tenisu

Hraci ll. ligy ZP Sport Podbrezova sa rozlucili so sutazou vitazstvom nad Ruzomberkom. S SCP vyhrali 11:7 (Plecho, Lamper, Spac po 3 b) a obe stvorhry. S Bavlnarmi 10:8 (Lamper, Plecho, Spac po 3 b) a jedna stvorhra.

(ll)

Spod vysokej siete

Vo volejbalovej extralige odohrali zaverecne zapasy, kde v suboji o tretie miesto vyhral Presov nad Zvolenom 3:2 a na zapasy vedie 1:0. Vo finale o majstra vedie VKP Bratislava nad Puchovom taktiez 1:0 po vitazstve 3:2.

V skupine o 7. - 10. miesto podlahla Dubova v piatok STU Bratislava 3:1 (13, -19, 23, 11). Po prvom lahko prehratom sete sa hostia vzchopili, vyhrali druhy set a v tretom tiez statocne bojovali. Vo stvrtom vsak totalne vybuchli a prehru uz neodvratili. Zostava: Stulajter, Vanik, Javorcik, J. Skladany, J. Sanitra, Povraznik (Muka), trener: I. Andel.
Posledny extraligovy zapas volejbalisti Petrochemy odohraju v sobotu 24. aprila o 16. hodine na domacej palubovke.

Jan Daucik

 

Z kolkarskej drahy

V sobotu 17. aprila sa v kolkarni v Podbrezovej uskutocnilo medzistatne stretnutie medzi Slovenskom a Nemeckom, ktore bolo zaroven pripravou na Majstrovstva sveta v kolkoch v rumunskom Brasove od 16. do 22. maja.
Slovensko - Nemecko 3643:3599 (rozdiel 44 zvalenych kolov), I. Cech 632, M. Smidl 623, M. Tomka 588, O. Kyselica 617, L. Bugar 569, R. Foltin 614.
V dobrom zapase sa podbrezovskym reprezentantom po dlhsom case podarilo porazit Nemcov.

Matej Srsen

 

Finale Masters

V sobotu 17. aprila sa na Strbskom Plese uskutocnil 14. rocnik Memorialu H. Harmathu, ktory bol zaroven poslednym kolom Slovenskeho pohara Masters v zjazdovom lyzovani.

Viac ako 130 pretekarov v obrovskom slalome okrem cerstvo napadnuteho snehu privitalo aj nevludne pocasie, ktore nevestilo nic dobre. Ani to vsak neubralo na sportovej atmosfere a dobrej nalade po sutazi, ked vsetci hodnotili vydareny zaver celkovej lyziarskej sezony. S makkym snehom na trati 28-brankoveho OSL na zjazdovke Esicko sa vysporiadal Salmiak.
Na starte nechybali: Jozef Horsky (Tatran N. Boca), utociaci na 1. miesto v celkovom hodnoteni B kategorie (muzi nad 55 rokov), Jaroslav Babic (ZP Sport Podbrezova), ktory by teoreticky este v celkovom poradi A kategorie (muzi 30 - 55 rokov) mohol skoncit treti a Milan Posta ako obycajne snaziaci sa dosiahnut ,,bestzeit" (najlepsi cas kola), co sa mu aj podarilo.
Vysledky: A kategoria: 1. J. Krasula ml. (TJ V. Tatry), 5. J. Babic (ZP Sport Podbrezova) - 2. v A4, 9. M. Posta (SC 2003 B. Bystrica) - 1. v A2, B kategoria: 1. J. Pazak (LK V. Ruzbachy), 2. J. Horsky (Tatran N. Boca) - 2. v B1.
Celkove vyhodnotenie SPM prinesieme o tyzden po vyhlaseni najlepsich lyziarov Slovenska (od ziackych kategorii po veteranov), ktore sa uskutocni v sobotu 24. aprila v Grandhoteli Praha v Tatranskej Lomnici (blizsie na www.KK sporttiming.sk).

(jb)

Kam za futbalom

 

II. liga

22. kolo

24. aprila o 16.00

Podbrezova - R. Sobota

III. liga 20. kolo

24. aprila o 16.00

Tomasovce - Podbrezova B (Tilesch - Havko, Gloncak - Macak)

 

IV. liga sk. Juh 20. kolo

25. aprila o 16.00

Dubova - B. Bystrica B (M. Ondak - Horny, L. Ondak - Smilnak)

 

V. liga sk. C 18. kolo

25. aprila o 16.00

Dudince - Brezno (Kuzma - Filkus, M. Budac - Marko)

 

I. trieda 18. kolo

25. aprila o 16.00

Osrblie - Sl. Lupca (Mecele - M. Mojzis, Vrbovsky - Turna), P. C. Balog - T. C. Balog (SsFZ - Direr, Piar - Kralka), Benus - Podlavice (Kosec - Melcer - Krahulec), Jasenie - Hronec (Kadlec - Daxner - Mojzis), Bravacovo - Myto (Jozef Sitarcik - Citara - Kotran)

 

II. trieda sk. B 14. kolo

25. aprila o 16.00

Sihla - Polomka (Malcek - Svantner), Michalova - P. Polhora (Miklos - Suchy), H. Lehota - Helpa (23.4., stare ihrisko Brezno, Zeman - Kadlec), Zavadka - Pohorela (Pribylina - Kupec), D. Lehota - Sumiac (M. Ridzon - Jan Sitarcik)

 

III. LSD a LMD 20. kolo

24. aprila o 13.00 - 15.30

Brezno - Radvan B (Kadlec - Debnar, Miklos - Uhrin)

 

Dohravka 18. kola

21. aprila o 15.00 - 17.00

Brezno - Banova (Urda - Fazekas, Koncek - Konecny)

 

IV. liga dorast sk. Juh 18. kolo

24. aprila o 14.15

C. Balog - V. Krtis (Majer - Tokar, Braucok)

 

II. LSZJ a LMZJ 18. kolo

24. aprila o 10.00 - 12.00

Sliac - Dubova (Guzi - ObFZ ZV), Podbrezova B - Ziar (Hronec, Peter Turna - Sitarcik)

 

III. LSZ a LMZ sk. C 18. kolo

24. aprila o 10.00 - 12.00

Zvolen B - Helpa (M. Kucera - ObFZ ZV), Brezno - Sl. Lupca (Debnar - Kadlec)

 

II. LSDV a LMDV 22. kolo

24. aprila o 11.00 - 13.30

Podbrezova - Presov B (I. Krahulec - Petrinec, Parobek - Nosal)

 

I. LSZS a LMZS 18. kolo

24. aprila o 10.00 - 12.30

C. Balog - Revuca (Tokar - Braucok, Majer), Cadca - Podbrezova (25.4., Cerchlan - Chladek, Suhrada)

 

Dorast I. trieda 14. kolo

25. aprila o 13.30

Malachov - Podbrezova B (Weiss - Durco), Benus - Kremnicka B (Melcer - Kosec), Michalova - Jakub (Suchy - Miklos), Polomka - Brusno (24.4. o 16.00, Svantner - Malcek)

 

Ziaci I. trieda sk. B 13. kolo

25. aprila o 10.00

Brusno - Polomka (Zeman), Zavadka - Medzibrod (o 14.00, Kupec), Bravacovo - P. Polhora (M. Mojzis)

 

Mladsi ziaci 4. kolo

25. aprila

Lubietova - Jasenie (o 14.00, Jagnesak), Savon B - Podbrezova C (o 9.30, Cajka)

 

Dohravky MFS sutazi mladeze a dospelych z 27. a 28. marca odohraju 4. a 5. maja, platia povodne delegacie.

 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT