20. APRIL  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 Niekedy od desiatej vecer 12. aprila do pol tretej nadranom 13. aprila sa neznamy pachatel vlamal do rodinneho domu na Sladkovicovej ulici v Brezne. Odniesol si damsku penazenku so 750 korunami, sperkovnicu a kluce od domu. Majitelke sposobil skodu dovedna aj s poskodenim zariadenia za 2100 korun. Zlodeja mali aj v rodinnom dome v Zavadke nad Hronom, odkial v case od 5. do 13. aprila zmizol satelitny prijimac za 5000 korun. Na zariadeni nechal zlodej 700-korunovu skodu. A do tretice, od 14. do 16. aprila neznamy pachatel z rodinneho domu v Pohorelskej Masi z mikrovlnnej rury ukradol styri retiazky a prsten zo zlteho kovu, cim sa obohatil o 10 000 korun.

Potraviny Fatranka v Podbrezovej na Stiavnicke cez velkonocne sviatky navstivil nezelany zakaznik. Kradezou cigariet a alkoholickych napojov roznych znaciek sposobil skodu bezmala za 15 000 korun a poskodenim zariadenia vo vyske 3000 korun. Podobny navstevnik v tom istom case sarapatil v potravinach Mix COOP Jednota v Sumiaci, ktory sa zasobil masovymi vyrobkami takmer za 3000 korun.

V noci zo 14. na 15. aprila z parkoviska pred panelakom na Ulici 9. maja v Brezne neznamy pachatel odcudzil tmavocervenu Skodu Favorit 135 ev. c. BR-234AE s kompletnou povinnou vybavou, autoradiom na audiokazety a pat audiokaziet. Kradezou vznikla majitelovi skoda za 82 250 korun.

Dvadsatjedenrocny Bohus S. a 20-rocny Marek F. o tristvrte na osem vecer 14. aprila po vzajomnej dohode z hospodarskej budovy v Telgarte ukradli sekeru. Bohus sa tam o tristvrte hodinu vratil, aby ukradol modry bicykel ESKA. Patnasteho aprila bolo voci nim zacate trestne stihanie vo veci porusovania domovej slobody a kradeze formou spolupachatelstva.

 

Trestneho cinu pytliactva formou spolupachatelstva sa dopustili 17-rocni Jakub O. a Peter L. zo Zavadky nad Hronom. Napriek tomu, ze nie su clenmi rybarskeho zdruzenia ani drzitelmi opravnenia na lov ryb, popoludni 15. aprila v case hajenia lovili ryby v malej vodnej nadrzi v katastri Zavadky, ktoru obhospodaruje Slovensky rybarsky zvaz. Pri kontrole policajnou hliadkou z Pohorelej svoje rybarske nacinie dobrovolne vydali. Mladikov stihaju na slobode.

Patnasteho aprila bolo zacate trestne stihanie za trestny cin nasilia proti 61-rocnemu Milanovi T. z Banskej Bystrice. V ten isty den o pol siestej podvecer v Nemeckej z neznamych pricin zbil Helenu S., ktorej vulgarne nadaval. Ked matku branila dcera, nadavky a vyhrazky zabitim adresoval aj jej , preto musela pred nim ujst. So zranenim hlavy Helenu S. hospitalizovali v breznianskej nemocnici. Po predchadzajucom suhlase okresneho prokuratora nasilnika umiestnili v cele policajneho zaistenia v Podbrezovej.

Autoradio First line spolu s CD diskom v noci z 15. na 16. aprila ukradol ktosi zo Skody Felicie pic-up, ktora bola zaparkovana pred ubytovnou na Sekurisovej ulici v Brezne. Kradezou a poskodenim auta prisla firma zo Starej Lubovne o 5700 korun.

Spred pohostinstva Gol v Ciernom Balogu vecer 17. aprila za hodinu zmizli dva v kovovom stojane ulozene bicykle. Majitel modreho trackoveho bicykla Dema utrpel jeho kradezou skodu za10 000 korun a majitel modreho horskeho bicykla Mirage je chudobnejsi o 2500 korun.

Obyvatel Myta pod Dumbierom 17. aprila podvecer na luke vo Vagnari nasiel delostrelecky granat bez typoveho oznacenia. Municiu pochadzajucu pravdepodobne z druhej svetovej vojny po zabezpeceni policajnou hliadkou zneskodnil pyrotechnik.

(dl)

ilaCo sa udialo v tyzdni od 2. do 8. aprila

 
Uzreli svetlo sveta image

 

Adam Giertl z Brezna, Daniela Stajerova z Gasparova, Timea Barlova z Podkonic, Martin Nemec z Kovacovej, Peter Gal z Hnuste, Martin Istvan z Brezna, Simon Melich z Brezna, Robert tlucak z Pohorelej, Patrik Morong z Osrblia, Michaela Mihalova z Brezna.

 

 

Opustili nas_image 

 

 

Marian Cief (50) z Brezna, Vojtech Kupec (39) z Brezna, Lubomir Komar (64) z Brezna, Jozef Vanko (68) z Bravacova, Maria Kosarova (92) z Hronca, Stefan Kochan (47) z Bravacova, Emil Stehlik (62) z Myta pod Dumbierom, Maria Zelencikova (73) z Valaskej, Cyril Markus (80) z Lopeja, Stefan Chromek (71) z Predajnej, Valeria Leitnerova (88) z Osrblia, Jozef Klincik (59) zo Zamostia, Maria Daxnerova (90) z Brezna, Stefan Luptak (59) z Brezna, Matus Kruzliak (66) z Brezna.

 

 

150

Tento tyzden bol bohaty na vyjazdy absolvovane k likvidovaniu poziarov, ktore vznikli pri vypalovani travnatych porastov. Len pocas stredy a stvrtka hasici vystartovali trinastkrat, a to do Valkovne, Polomky, Pohorelej, Bystrej, Michalovej, Valaskej, Pohronskej Polhory, Brezna ... Pomoc poskytli aj po zrazkach osobnych aut, na Velkonocny pondelok zaznamenali jeden pripad - v Polomke z priekopy vytiahli osobne vozidlo. Vo Vagnari a v Polhore odpratali z cesty spadnute stromy, na Malinovskeho ulici v Brezne otvorili byt.

 

 

155

Lekari tieto aprilove dni zhodnotili ako pokojne, bez vaznych pripadov, osetrili len povrchove zranenia. Dovedna zaevidovali 25 vyjazdov, z toho 9 k nahlym prihodam srdca a obehu, 6 k neurologickym prihodam, po 2 k urazom a k inym pripadom, po 1 k zneuzitiu a k umrtiu, 4 pacientov previezli do nemocnice v Banskej Bystrici.

 

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

V statistike vyjazdov zamestnancov Cestnej zachrannej sluzby su zapisane odtahy vozidiel po dopravnych nehodach, a to z Brezna do Banskej Bystrice, Valaskej, Hronca, pomoc pri riadeni premavky, vycistenie vozovky. Na Certovicu doviezli naftu, vo Felicii vymenili klinovy remen, postarali sa o Peugeot s odtrhnutym prednym cepom a o Feliciu s poruchou motora.

 

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Na horach prevladalo pekne, ale veterne pocasie. Na Velkonocny pondelok vo vychodnej casti Nizkych Tatier medved napadol muza z Polomky, ktory bol na prechadzke so psom. Pohryzol ho do ramena a do stehna, no nastastie pes medveda odohnal. Stvrtok patnasteho bol osudnym pre zamestnanca vysielaca na Kralovej holi, ktory podlahol infarktu. Clenovia Horskej zachrannej sluzby sa stretli na kondicnych previerkach na juznej strane Chopku a v piatok sa prezentovali na futbalovom turnaji v Banskej Bystrici.

 

 

Podakovanie

Dakujeme rodine, pribuznym, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 24. marca odprevadit na poslednej ceste nasu mamicku, staru a prastaru mamu

Lydiu Kochanovu z Myta pod Dumbierom.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

Syn a dcery s rodinami

SPOMIENKY

Tak velmi si sa chcela tesit, tak velmi si chcela zit, no nebolo lieku pre teba a srdce prestalo ti bit.
Dna 15. aprila sme si pripomenuli smutne prve vyrocie umrtia nasej drahej

Anny Krbylovej z Valaskej.

S laskou spominaju manzel, deti Judita, Vladimir a Slavomir s rodinami.

...

Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac, ako ti ostatni.
Dna 16. aprila uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec a stary otec

Tomas Kyzek z Brezna.

Spominaju manzelka Veronika, syn Jan s rodinou, dcery Viera, Anna a Slavomira s rodinami.

...

Len ten, kto stratil toho, koho mal rad, pochopi, co je to bolest a zial.
Dna 17. aprila uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil

Stefan Bris z Piesku.

S laskou a uctou spomina manzelka, syn Pavol a dcery s rodinami.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 18. aprila uplynuli dva roky odvtedy, co nas opustil

Jozef Peniak z Podbrezovej.

S uctou a laskou spominaju matka, manzelka, dcery a syn s rodinami, vnucata a sestry s rodinami.

...

Zaspal si, prestalo ti srdce bit, ani si sa neprisiel s nami rozlucit. Ta rana v srdci boli, zabudnut nedovoli. Teraz ti uz len kyticku na hrob mozeme dat a v modlitbach na teba spominat.
Dna 19. aprila uplynul rok odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Stefan Benedik z Pohronskej Polhory.

S laskou a uctou spomina manzelka, dcera Lubica s rodinou, synovia Lubomira, Miroslav, Damian s rodinami a nevesta Janka s detmi.

...

Dakujeme ti nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam. Zaplakali nase oci, zaplakali bolom, ked sme ti drahy otec davali naposledy zbohom.
Dna 21. aprila si pripomenieme nedozite osemdesiate prve narodeniny nasho draheho manzela ocka, starkeho

Jozefa Faska z Benusa.

So zialom v srdci spominaju manzelka, dcery Anna a Zita s rodinami a ostatna rodina.

...

Zvlhli cesty, ulice, slza steka na lice. Prichadza cas spomienkovy na tych, co tu s nami boli. Kazda rana raz preboli, kazdu ranu cas zahoji. Len jazvy v nas zostane.
Dna 24. aprila si pripomenieme nedozite sedemdesiate narodeniny nasho draheho

Juraja Facka z Podbrezovej.

S laskou spominaju manzelka Bozena, dcery, vnucata a pravnucka Nikolka.

...

Tam v dialke prestalo ti srdce bit, nestihol si sa s nami ani rozlucit. Smutok dolieha na nas dom, velmi nam chybas drahy v nom.
Dna 24. aprila si pripomenieme nedozitych osemdesiat rokov

Juraja Barica zo Zavadky nad Hronom.

Spomina manzelka, dcera a syn s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol, vdaka ti mama za vsetkych nas.
Dna 24. aprila si pripomenieme nedozite devatdesiate narodeniny nasej drahej mamy, starej mamy

Marie Dekretovej z Cierneho Balogu.

S laskou spomina maly Palko a syn Palo.

...

Co ti mozeme v den tvojich devatdesiatin dat, len sviecku zapalit, kyticku polozit a s tichou modlitbou pri hrobe spominat.
Dna 24. aprila si pripomenieme nedozite devatdesiate narodeniny nasho draheho otca, stareho otca a prastarkeho

Ondreja Bohacika z Pohronskej Polhory.

S laskou spominaju dcery Eva a Gabriela s rodinami.

Horoskop od utorka do utorka

Baran

Vsetko nasvedcuje tomu, ze vas cakaju dni pohody a stastia. Vystrihajte sa toho, aby ste sa bezhlavo zalubili. Pozorne sledujte, co sa okolo vas deje, inak prerobite!

Byk

Nedajte sa zaskocit necakanym zvratom situacie a zmenami. Kontrolujte svoje vyroky na adresu partnera! Dokazete spenazit kazdy originalny napad.

Blizenci

Uspesne dotiahnete do konca vsetko, na co siahnete. Presvedcite sa o tom, ze laska na prvy pohlad jestvuje. Dobre zarobite, ale este viac miniete.

Rak

Pred vami su priaznive dni na budovanie kariery. Pod vplyvom spalujucej vasne by ste mohli vyparatit poriadnu hlupost. Co takto vyskusat stastie v loterii?

Lev

Opat vo vsetkom prehanate, ale vas asi nic nezmeni. Niektori sa pre impulzivnost rozidu so svojou laskou. Peniaze: Mozno by ste mali riskovat. Mozno...

Panna

Nedavajte si velke ciele a riesenie dolezitych veci odlozte. Nerobte unahlene zavery o partnerovi, dopustili by ste sa osudovej chyby. Zratajte si, kolko mate na ucte a az potom spekulujte.

Vahy

Sklamania vas cakaju na kazdom kroku, ale nevzdavajte sa. V laske mozete podlahnut chvilkovemu pobluzneniu, ale rychlo vytriezviete. Venujte sa niecomu inemu nez peniazom, zabudnite, ze nejake jestvuju!

Skorpion

Nikdy sa nespoliehajte na druhych, tentoraz to plati dvojnasobne. Uprimny vztah vam zazracne pomoze prekonat tazkosti. Nezodpovedne investicie su odsudene na neuspech!

Strelec

Neodporujte sefovi, aj ked ste presvedceny, ze problemu rozumiete viac. Lahkomyselnost a rychlost sa v laske neoplaca! Peniaze: Aj tu plati to iste, co v laske.

Kozorozec

Najvyssi cas nabit si baterie, pretoze uplynule dni v znameni napatia. Prezijete sice sklamanie v laske, ale aspon sa mnohe veci vyjasnia. Okolnosti vas donutia siahnut na uspory.

Vodnar

Ludia s tvorivymi profesiami zaziju inspirativne dni. Z nevinneho flirtu moze vzniknut osudovy vztah! Obchodne sa vam moze konecne zacat darit.

Ryby

Nasledujuce dni vas budu stat velmi vela energie. Mimoriadnu pozornost by ste mali venovat naznakom vasho partnera. Vystrihajte sa investovat peniaze do cohokolvek.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT