4. MAJ  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 Pri rekonstrukcii rodinneho domu v Zavadke nad Hronom 56-rocny Banskobystrican 24. aprila v debnicke na povale nasiel dvanast kusov municie. Nalez zaistila pohorelska policajna hliadka a privolala pyrotechnika, ktory konstatoval, ze ide o 200 g tritolu - trhaviny z druhej svetovej vojny.

Nevolany navstevnik v case od 13. do 26. aprila sarapatil v rekreacnej chate v Rohoznej. Ukradol dvierka z krbovej vlozky, styri mriezky na teplovzdusne vedenie, pat elektrickych ohrievacich konvektorov, ozdobnu valasku, dvanast ozdobnych poharov, rozny alkohol, tri svietidla na stenu, stolovu hru, pakove baterie, elektricku rucnu kosacku, dosku z WC misy, rozne rucne naradie, dva pletene kosiky, dalekohlad, televizor Philips, radio s CD prehravacom, kavovar, hriankovac a touster, elektronicke sipky, postelnu bielizen a kuchynsky riad. Majitelovi sposobil kradezou skodu za 82 100 korun a poskodenim zariadenia vo vyske 4000 korun.

V noci z 26. na 27. aprila neznamy pachatel vykonal kradez vlamanim do predajne potravin Mix v Podbrezovej na Stiavnicke. Kradezou cigariet a alkoholu roznych znaciek, zapaliek, zapalovacov, cukroviniek a financnej hotovosti sposobil majitelke skodu za vyse 14 000 korun. Na zariadeni nechal tisickorunovu skodu.

V presne nezistenom case od zaciatku roka do 26. aprila v katastri Polomky v lokalite Volchovo ktosi nedovolene vyrubal a ukradol dvadsat smrekov obycajnych v mnozstve 18 metrov kubickych. Lesom SR, Lesnej sprave v Zavadke nad Hronom, sposobil skodu bezmala za 35 000 korun.

Tri minutky vecer 27. aprila stacili zlodejovi na to, aby pred sukromnou zdravotnou ambulanciou v Polomke neznamym predmetom prerezal tri pneumatiky na terennom osobnom motorovom vozidle Nisan Terrano II. Majitelke z Polomky sposobil skodu za 26 000 korun.

Autoradio JVC za 5490 korun zmizlo v noci z 24. na 25. aprila zo Skody Felicie zaparkovanej na Ulici CSA v Brezne. O autoradio Philips v noci z 27. na 28. aprila prisiel aj majitel Peugeotu, ktory bol zaparkovany pred vchodom na Ulici 9. maja. Okrem toho zlodej poskodil plast na pristrojovej doske, cim majitelka utrpela skodu dovedna za 8000 korun.

Obvineniu z trestneho cinu kradeze celi 19-rocny Vaclav P. z Brezna. Dopustil sa ho 28. aprila popoludni, ked v katastri Pohronskej Polhory v lesnom poraste nad rodinnym domom vyrubal dva smreky a po ocisteni ich stiahol na pozemok rodinneho domu.

Neprijemne prekvapenie cakalo 29. aprila na majitela chaty na Sviniarke v katastri Nemeckej, ktory tam nebol od 14. aprila. Zlodej ho totiz obral o mikrovlnnu ruru, radiomagnetofon, sirokopasmovu antenu, dva kuchynske noze, zimne kabaty, konopne lano a o kavovar. Skodu sposobenu kradezou a poskodenim zariadenia vycislili na 17 400 korun.

V rodinnom dome v Bacuchu 29. aprila vecer po predchadzajucej hadke 21-rocny Martin S. z Helpy svojho o tri roky mladsieho brata Mariana z Polomky odstrcil na postel a odchadzal otoceny chrbtom. Vtedy ho Marian pichol nozom a sposobil mu priecnu hlboku ranu v oblasti chrbtice. Na druhy den sa musel podrobit operacii.

Dva terenne motocykle Yamaha XT 600 za 60 000 korun bez evidencnych cisiel zmizli pravdepodobne pod ruskom ostatnej aprilovej noci z garaze pri rodinnom dome v Michalovej. Poskodenim dveri vznikla majitelovi skoda za dve tisicky.

Trestneho cinu podvodu sa 29. aprila popoludni dopustila neznama zena. Prisla do rodinneho domu 77-rocneho Jozefa S. z Cierneho Balogu a predstavila sa ako pracovnicka Socialnej poistovne. Uviedla, ze ako vdovec ma narok na vyssiu socialnu podporu a mal by dostat 120 000 korun. Ako dan od doverciveho dochodcu vylakala 17 000 korun.

V noci na 1. maja sa nezisteny pachatel vlamal do rodinneho domu v Helpe, odkial ukradol odevne zvrsky a 3 800 korun. Skoda sposobena majitelovi sa vysplhala na sumu 12 500 korun. Prveho maja hlasili aj kradez vlamanim do bytu na prizemi v Brezne, odkial chybaju tri jelenie parozia a desat kusov postelnej bielizne. Majitelka prisla kradezou a poskodenim zariadenia o 25 500 korun.

(Podla informacii zastupcu hovorcu KR PZ B. Bystrica)

ilaCo sa udialo v tyzdni od 23. do 30. aprila

 
Uzreli svetlo sveta image

Adriana Slobodnikova z Podkonic, Michal Malast z Brezna, Barbora Eremiasova z Cierneho Balogu, Mario Bartos z Cierneho Balogu, Severin Kalisky z Brezna, Karolina Vavrikova z Pohronskej Polhory, Michal Pustaj z Brezna, Matej Cillik z Liptovskeho Mikulasa, Daniela Olahova z Hronca, Daniela Halamova z Podbrezovej, Lukas Vrbovsky z Valaskej, Jakub Kupec z Cierneho Balogu.

 

Opustili nas_image 

 

Frantisek Kubacky (62) z Jasenia, Maria Gajdosova (76)z Raztoky, Stefan Tokar (74) z Polomky, Stefan Turna (64) z Brezna, Maria Niklova (95) z Bacucha, Stefan Podloha (50) z Brezna, Jozef Grilli (59) z Nemeckej, Anna Petrasova (81) z Banskej Bystrice, Maria Stanova (75) z Valaskej, Pavel Capela (59) z Kosic.

 

150

Na Ulici CSA a na Ceste osloboditelov v Brezne po dopravnych nehodach vycistili vozovku, v Piesku prevratili na kolesa a vytiahli na cestu havarovany Fiat. V Podbrezovej - Skalici po zrazke motocykla so Ziguli doslo k zraneniam, pri ktorych si motocyklista poranil chrbticu, hlavu a jeho spolujazdec dolnu koncatinu. Vo svrtok hasicov poziadali o otvorenie bytu na druhom poschodi na Skolskej ulici vo Valaskej. Neskor ich privolali do Rohoznej, kde tieklo velke mnozstvo peny nezisteneho typu. Po prichode zamestnancov z odboru zivotneho prostredia a starostu Michalovej odobrali vzorku a zistili, ze je neskodna. Vystartovali do Zavadky, Sumiaca, Rohoznej, kde zlikvidovali poziar vzniknuty pri vypalovani travy.

 

155

Dovedna zaznamenali 28 vyjazdov, z toho 9 k nahlym prihodam srdca a obehu, 5 k mozgovym prihodam, 2 k inym pripadom, 7 k urazom, 1 k umrtiu pred prichodom sanitky a 4 pacientov prepravili do Banskej Bystrice. V posledny aprilovy stvrtok o siedmej rano lekari do breznianskej nemocnice prepravili dvoch mladych muzov, ktori harovali na motocykli. Vodic mal rozsiahlejsie zranenia, spolujazdec len lahsie.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

616 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby zhodnotili, ze hlavnou pricinou dopravnych nehod v poslednych aprilovych dnoch bola hlavne neopatrnost vodicov. Najdlhsiu trasu absolvovali z Brezna do Nitry, a to pri odtahu Hyundai. Postarali sa aj o Skodu 105 so zlomenou polosou, Fiat s poskodenou prednou napravou, prepravili po havariach Opel z Brezna do Banskej Bystrice, Citroën z Brezna do Zvolena, Fiat z Valaskej do Pohorelej a na tyci odtiahli Mercedes zo Ziliny do Banskej Bystrice.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby skonstatovali, ze uz sa neda lyzovat ani uskutocnovat skialpinisticke tury. V tychto dnoch v zachrannych staniciach vymenili zimny zachranarsky material za letny. Turistov obdivujucich krasy vysokohorskej prirody bolo velmi malo, k ziadnym urazom ani zraneniam nedoslo.

 

SPOMIENKY

Dna 30. aprila uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil manzel, otec, stary a prastary otec

Anton Auxt z Cierneho Balogu – Medvedova.

S laskou a uctou spominaju manzelka Paulina, syn a dcery s rodinami.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol, vdaka ti brat za vsetkych nas.

Dna 1. maja uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustil

Ladislav Bohacik z Pohronskej Polhory.

Spomina matka a sestra s rodinou.

...

Pri svatych omsiach sme si 19. aprila pripomenuli nedozite tridsiate siedme narodeniny nasho milovaneho syna, brata, otca a svagra

Antona Mecla

a 2. maja si pripominame prve vyrocie jeho tragickeho umrtia.
Vy, kto ste ho poznali, prosime o spomienku a modlitbu za jeho pokoj duse.
Dakuje a s laskou a zialom spomina smutiaca rodina.

...

Odisla si z nasho zivota, ostali sme sami, naveky budes v srdciach tych, co ta mali radi.

Dna 4. maja uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila manzelka, mama

Ruzena Trajtelova z Brezna.

S laskou a uctou spominaju manzel, dcera, syn s rodinami a ostatna rodina.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 5. maja uplynie tretie vyrocie umrtia

Marty Smrekovej z Brezna.

S laskou spomina manzel, dcery, matka, sestra a ostatna smutiaca rodina.

...

Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac, ako ti ostatni. O to tazsie je naucit sa bez nich zit.

Dna 7. maja uplynuli tri roky odvtedy, co sme sa navzdy rozlucili s nasim drahym manzelom, otcom a starkym

Janom Majchutom z Brezna – Vrchdolinky.

Dakujeme vsetkym, ktori mu venuju tichu spomienku.

Spominaju manzelka, dcery Olinka a Vierka, zatovia Miro a Lubo, vnucata Mirko, Lubko a Lenka.

 

 

Podakovania

Dakujeme rodine, pribuznym a znamym za odprevadenie na poslednej ceste dna 14. aprila nasho

Vojtecha Kupca z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

...

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, znamym a byvalym kolegom, ktori prisli dna 20. aprila rozlucit s

MUDr. Frantiskom Surankom.

Dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi sa snazili zmiernit zial nad jeho nahlym odchodom.
Smutiaca rodina

...

Uprimne dakujeme vsetkym pribuznym a znamym, ktori dna 21. aprila odprevadili na poslednej ceste nasho

Michala Slezaka z Brezna.

Manzelka, syn s rodinou

...

Pokojne a tisko – presne tak ako zil, nas po dlhej a tazkej chorobe s bolestou opustil nas milovany syn

Jaroslav Kucera ml. z Valaskej.

Vyslovujeme podakovanie zdravotnickym pracovnikom, ktori sa o neho prikladne starali pocas jeho zdlhavej choroby. Zaroven dakujeme aj vsetkym pribuznym, priatelom, susedom a znamy, ktori ho dna 21. aprila odprevadili na jeho poslednej ceste.
Dakujeme za ucast, kvetinove dary a prejavy sustrasti, ktorymi nam pomohli zmiernit nas hlboky zial.

Smutiaca rodina

Horoskop od utorka do utorka

Baran

Niekto vas sklame a vy sa preto uzavriete pre druhymi. Ovladne vas pocit, ze nesmiete nikdy nikomu verit. Nastastie velmi rychlo spoznate, ze zle moze byt na nieco dobre. Objavi sa niekto, kto caka na iste znamenie.

Byk

Instinktivne zareagujete na problemy, ktore zacinaju vznikat na vasom pracovisku. Pravdepodobne sa zacnete pohravat s myslienkou na nove zamestnanie. Neprenahlite sa, cakaju vas tazkosti.

Blizenci

Hviezdy v tomto tyzdni slubuju viacere spolocenske podujatia. Vsetky programy, ktore navrhnete, budu uspesne. Povabna osoba, okolo ktorej sa uz viac dni obiehate, vam naznaci, ze vasa snaha nie je zbytocna.

Rak

Zo zaciatku tyzdna budete mat pomale pracovne tempo, ale na jeho konci budete pracovat na plne obratky. Niektori Raci dokonca stihnu splnit i velmi rozdielne ulohy a na roznych miestach.

Lev

Okolo vas sa bude krutit mnozstvo znamych a zacne to na vas posobit mimoriadne rusivo. Zmena sposobu zivota si vyziada mimoriadne obete, ale vy najdete odvahu. Na konci tyzdna prekvapite i partnera, ktory vam doteraz nedoveroval.

Panna

Znepokoji vas partnerove spravanie. Bude nepokojny a vsetko mu bude padat z ruk. Zacnete pochybovat, ci vase doterajsie vztahy boli skutocne take dobre, ako ste si mysleli. Na partnera vsak nenaliehajte, staci, ked ho budete pozornejsie sledovat.

Vahy

Pocas dovolenky sa vam otvoria oci. Rozhodnete sa, ako budete postupovat v zamestnani. Aj postavenie planet je priaznive pre splnenie vasich planov. Postup vam ulahci vasa schopnost vytvarat nove kontakty.

Skorpion

Neustale budete citit okolo seba rozklad pracovnej moralky. Uvedomite si, ze dalsie vyckavanie neprospeje nikomu na pracovisku. Rozhodnete sa pre otvoreny rozhovor. I ked vase argumenty budu spravne, vyvolate vela protichodnych reakcii.

Strelec

Niekolko dni bude vo vasom okoli prevladat nervozna a neprijemna atmosfery. vyvolaju ju spravy o moznych zmenach. K obratu dojde cez vikend. Zacnete logicky a prakticky uvazovat.

Kozorozec

Vase spravanie i pocity su premenlive ako aprilove pocasie. Najprv optimizmus a potom konflikty, do ktorych sa dostanete. Pocitajte s poklesom vykonnosti. Dokonca sa nevhodne zamiesate do cudzi zalezitosti.

Vodnar

Stretnete osobu, ktora vam otvori oci. Po rozhovore s nou sa dokazete pozriet na problemy z viacerych stran. Vyberiete si len tie najdolezitejsie a systematicky sa pustite do riesenia. Vase vztahy s milovanou osobou ochladnu.

Ryby

Asi sa pre nieco nadchnete, ale hviezdy radia zachovat trpezlivost. Od zmien vo vasom okoli si neslubujte prilis vela. Problemy sa pomocou nich urcite nevyriesia. Lepsie by bolo zacat s niecim uplne novym.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT