11. MAJ  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

O pol stvrtej nadranom 3. maja neznamy pachatel vykonal kradez vlamanim do priestorov autosalonu v Brezne. Kradezou dvoch autoradii Pioneer, dvoch domacich kin Pioneer a Philips a videorekordera Philips sposobil skodu za 80 000 korun a poskodenim zariadenia vo vyske 5000 korun.

Sudca Okresneho sudu v Brezne 3. maja vzal do vazby 30-rocneho Miroslava L. z Brezna, ktory bol v minulosti uz patkrat stihany za roznu trestnu cinnost. Tentokrat sa dopustil podvodu tym, ze po odpredani osobneho pocitaca s prislusenstvom za 8000 korun Jozefovi D. z Polomky slubil dodat aj tlaciaren za vopred dohodnutu sumu 2000 korun. Piateho januara prisiel do domu Jozefa D., kde od jeho manzelky vypytal tento pocitac s vysvetlenim, ze pre instalaciu tlaciarne treba prerobit vstup na tlaciaren. Slubil, ze pocitac aste v ten den prinesie vo funkcnom stave. Nespravil tak ani po telefonickych vyzvach. Okrem toho zaciatkom marca v Predajnej, kde byval ako podnajomnik, ukradol liatinovu vlozku za 20 000 korun.

V noci zo 4. na 5. maja sa ktosi vlamal do pohostinstva v Brezne, odkial ukradol 6000 korun v minciach, cigarety roznych znaciek, rozne cukrovinky a CD disky. Majitelke vznikla kradezou a poskodenim zariadenia skoda dovedna za 13 900 korun. V tom istom case tento pachatel vylomil dva vyherne hracie automaty, z ktorych vzal financnu hotovost. Firme z Brezna sposobil kradezou skodu vo vyske 15 600 korun a poskodenim automatov za 800 korun.

Stvrteho maja v case od 14. do 17. hodiny sa neznamy pachatel zmocnil Fordu Sierra, ktory bol zaparkovany na Asmolovovom namesti v Jaseni. Vozidlo majitela z Valaskej o 17. hodine nasla podbrezovska policajna hliadka v Podbrezovej na Siklove s poskodenym naraznikom a prednou maskou, s rozbitymi svetlometmi a celnym sklom.

Pod ruskom piatej majovej noci sa v Piesku odohrala kradez vlamanim do priestorov firmy so sidlom v Slovenskej Lupci. Zlodej si odniesol financnu hotovost v roznych menach a notebook. Kradezou vznikla skoda vo vyske 196 000 korun a poskodenim zariadenia za 60 000 korun.il

V Ustave na vykon vazby v Banskej Bystrici na zaklade rozhodnutia Okresneho sudu v Brezne 5. maja umiestnili 18-rocneho Roberta F. z Dolnej Lehoty. V pohostinstve Vtacnik sa tento mlady muz 27. marca v noci dopustil ublizenia na zdravi a vytrznictva, ked bez zjavnych pricin fyzicky napadol 21-rocneho Michala P. z Valaskej, ktoreho zranenia si vyziadali lekarske osetrenie.

Na zadnej casti domu rozrezal plastovu sietku proti hmyzu, vytlacil okno a vosiel do priestorov domu. Takto si pocinal zlodej predpoludnim 5. maja v Nemeckej a potom ukradol 10 000 korun, digitalny fotoaparat Trust, pamatovu kartu do fotoaparatu, predmety zo zlteho kovu: tri retiazky s priveskami, nahrdelnik, naramok, obrucku, pecatny prsten, styri pary nausnic a rozne zlomkove zlato. Skoda sposobena kradezou sa vysplhala na 57 300 korun, na zariadeni nechal zlodej 1000-korunovu skodu.

O pol deviatej vecer 7. maja doslo na Skolskej ulici vo Valaskej k trestnemu cinu ublizenia na zdravi a k pokusu ublizenia na zdravi. Po predchadzajucej hadke 45-rocna zena napadla svojho o pat rokov starsieho druha, ktory lezal na lavici v kuchyni a pozeral televizor. Kuchynskym nozom s 15-centimetrovou cepelou sa ho snazila bodnut do hrudnika a ked reflexivne pokrcil lavu ruku, sposobila mu pat centimetrov dlhu reznu ranu na predlakti. Zraneneho muza osetrili v breznianskej nemocnici, liecit sa bude sedem az desat dni.

S pouzitim nasilia 40-rocny Ivan R. z Brezna 7. maja vecer vnikol do rodinneho domu v Nemeckej, kde od jeho majitelky ziadal, aby zavolala policiu, pretoze pred domom biju jeho kapamata. Ked sa ho zena snazila vytlacit z domu, najskor ju zozadu udrel po lavom uchu a ked spadla, ustedril jej kopanec do hrudnika. Jej drobne poranenia si vyziadali lekarske osetrenie.

Asi 10 000-korunovu skodu sposobil majitelovi Skody 105 S 24-rocny Matus K. z Cierneho Balogu. Tento vytrznik totiz v noci zo 7. na 8. maja pri Kulturnom dome v Ciernom Balogu poskakal po kapote, streche, prednom i po zadnom kufri auta.

(Podla informacii zastupcu hovorcu KR PZ B. Bystrica)

aCo sa udialo v tyzdni od 30. aprila do 7. maja

 
Uzreli svetlo sveta image

Robert Jandecka z Brezna, Milos Konya z Brezna, Sara Bartosova zo Sumiaca, Romana Bartosova z Valaskej, Kristian Zluky z Bacucha, Kristian Varga z Kazimiru okres Trebisov, Jakub Podmanicky z Michalovej, Jaroslav Sarissky z Valkovne, Janka Pokosova z Brezna.

 

 

Opustili nas_image 

 

Alojz Parak (72) z Brezna, Olga Stecova (66) z Hronca, Emilia Nepsinska (82) z Pohornskej Polhory, Anna Demeterova (74) z Valaskej, Maria Kupcova (81) z Cierneho Balogu – Dobroce, Vladimir Kurek (65) z Brezna – Rohoznej, Milan Hrablay (53) z Polomky, Jan Nosal (79) zo Zavadky nad Hronom, Ladislav Klesken (63) z Predajnej, Elena Sasikova (69) z Brezna, Anna Vicianova (84) z Hornej Lehoty, Maria Rappensbergerova (77) z Valaskej, Ing. Blanka Sukicova (55) z Valaskej, Ondrej Katreniak (92) z Lomu nad Rimavicou.

 

150

V den Sviatku prace vystartovali do Polomky, kde zlikvidovali poziar vzniknuty pri vypalovani travnatych porastov. Na Ulici 9. maja v Brezne ovorili byt, v ktorom sa nachadzalo malolete dieta. V utorok absolvovali vyjazd do Cierneho Balogu, kde z cesty odstranili spadnuty suchy strom. Zaznamenali dve dopravne nehody, a to zrazky vozidiel na namesti v Brezne a v Myte pod Dumbierom. Po havariach, ktore sa obisli bez zraneni, vycistili vozovku a regulovali premavku. Vo stvrtok v rozvodovej skrinke na Ulici MPCL uhasili poziar, ktory sposobil skrat.

 

 

155

Lekari v piatok pred deviatou vecer absolvovali vyjazd do Piesku, kde dvaja muzi stredneho veku pod vplyvom alkoholu s osobnym vozidlom narazili do stromu, nastastie mali len povrchove zranenia. Dovedna je zapisanych 28 vyjazdov, z toho 8 k nahlym prihodam srdca a obehu, 6 k mozgovym prihodam, 2 k urazom, 7 k inym pripadom a 5 pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

 

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby regulovali premavku, vycistili vozovku, odtiahli dva Favority a Skodu 120 po dopravnych nehodach, ktore sposobilo nevenovanie sa riadeniu vozidiel, neopatrnost, ale uradoval aj alkohol. Na Certovici vytiahli na cestu Audi, ktore bolo mimo vozovky, v Pohorelej poskytli pomoc vodicovi Octavie s poruchou motora a z Cierneho Balogu do Brezna previezli ukradnuty Fiat.

 

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby skonstatovali, ze tento tyzden bol kludny, pocas prvych majovych dni sa venovali pripravam na letnu sezonu. Smutne uprsane pocasie neprilakalo do hor ani turistov, takze nedoslo k ziadnym zraneniam a urazom.

 

 

 

 

Podakovania

Dakujeme vsetkym priatelom, byvalym kolegom, znamym, ktori prisli dna 28. aprila odprevadit na poslednej ceste nasho

Stefana Turnu z Brezna.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a prejavy sustrasti.

Manzelka a deti

...

Dakujeme vsetkym pribuznym, priatelom, znamym a byvalym kolegom, ktori sa prisli dna 3. maja rozlucit s

Alojzom Parakom.

Dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi sa snazili zmiernit zial nad jeho nahlym odchodom.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Hoci si odisla bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.

Dna 2. maja uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa draha manzelka, mama, stara a prastara mama

Antonia Medvedova z Cierneho Balogu – Dobroce.

Dakujeme vsetkym, ktori na nu spolu s nami spominaju.
Smutiaca rodina

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.

Dna 2. maja sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasho otca, stareho otca, brata, svagra a uja

Petra Dunajskeho z Brezna.

Spomina druzka Darina, syn Jozef s manzelkou, dcery Maria s manzelom, Danka s priatelom, Gabika a vnucata Maria, Ondrej, Miska, Deniska, Viktorka a ostatna rodina.

...

Odisla si z nasho zivota, ostali sme sami, naveky budes v srdciach tych, co ta mali radi.

Dna 4. maja uplynulo devat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila manzelka, mama

Ruzena Trajtelova z Brezna.

S laskou a uctou spominaju manzel, dcera, syn s rodinami a ostatna rodina.

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli, smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von. Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol, vdaka ti otec za vsetkych nas.

Dna 6. maja uplynulo sedemnast rokov odvtedy, co nas nahle bez rozlucky opustil nas otec, stary otec a manzel

Ivan Trnavsky z Pohronskej Polhory.

S laskou spominaju manzelka Bozena a deti Alena, Ivan a Erika s rodinami.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.

Dna 7. maja uplynuli tri roky odvtedy, co nas navzdy opustil

Ludovit Kmet z Valaskej.

S laskou spomina manzelka, dcery Marienka, Katka a Danka s rodinami.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.

Dna 10. maja sme si pripomenuli tridsiate vyrocie umrtia nasho otca

Rudolfa Belku z Cierneho Balogu – Fajtova.

S uctou a laskou spominaju synovia a dcera s rodinami.

...

Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.

Dna 12. maja uplynie pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas dobry a starostlivy otec, manzel a starky

Frantisek Horak z Bacucha.

S laskou spomina manzelka, dcera s rodinami, vnucata a ostatna rodina.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit.

Dna 12. maja uplynie sedem rokov od smrti nasho manzela a otca

Roberta Spisiaka z Brezna.

S uctou a laskou si nan spominaju manzelka, syn a dcera s rodinou, vnucky a vnuk s rodinami, pravnucky, pravnuci a ostatna rodina.

...

Smutny je domov, ked ho opustil ten, ktory ho vybudoval a rad by zil v nom a teraz velmi chyba v nom.

Dna 15. maja uplynie desat smutnych rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec, svokor a stary otec

Jaroslav Grolmus z Lopeja.

S laskou a uctou spominaju manzelka, synovia a dcera s rodinami, vnucata a ostatna rodina.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 16. maja uplynie dvadsat pat rokov od smrti mojho draheho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Jozefa Nepsinskeho z Michalovej.

S laskou spomina manzelka, dcera a syn s rodinami.

Horoskop od utorka do utorka

Baran

Vase sance su vyborne, ale vam sa bude zdat, ze preslapujete na mieste. Drzte sa logickeho usudku, pripadne sa poradte s priatelmi. Nic neurychlujte, pomaly dalej zajdete.

Byk

Zalezitosti, ktore suvisia s budovanim kariery, prestavaju byt pre vas dolezite. Asi dokazete zharmonizovat vlastny domov i okolie. Obratite sa na priatelov a zapojite sa do spolocenskeho zivota.

Blizenci

Caka vas slubne obdobie, lebo vela ludi bude chciet vyuzit vase sluzby. Len od vas zavisi, pre co a pre koho sa rozhodnete. Vas sarm a dobra vola zaposobia na okolie a ziskaju vybornu povest.

Rak

Zhorsovanie situacie. Bez dosledkov tazkosti prekonaju len skromnejsi Raci. Pracovat budete bez chuti, mozne su konflikty. Vase vztahy k okoliu sa vyrazne zhorsia.

Lev

Nova situacia bude vyzadovat rychle reakcie. Lahko mozete urobit chybny krok. Radsej sa drzte znameho: Dvakrat meraj a raz strihaj! Vase vystupovanie bude bezchybne a prinesie vam obdiv okolia.

Panna

Budete pozitivne naladeny, stupne vam sebavedomie a budete si vedomy sarmu. Asi sa k vam prihlasi stary znamy. S jeho pomocou posuniete niektore zalezitosti dopredu.

Vahy

Nebojte sa, ze sa budete nudit. S pribudajucimi uspechmi narastie vas optimizmus. Ak sa objavia konflikty, vyriesite ich diplomaticky. Nehanbite sa za nazory, len ich podate opatrne.

Skorpion

Hned na zaciatku tyzdna vas mozu znepokojit nejake spravy. Ukaze sa, ze ide o nepravdive informacie. Zachovate pokoj a vyckate na dalsi vyvoj. Pozorne sledujte ludi v okoli.

Strelec

Hviezdy stastie neslubuju. Najvacsie problemy budete mat s dodrzanim terminov. Asi zmeskate niekolko dolezitych schodzok. Vynahradi vam to vsak pritomnost na vacsej spolocenskej udalosti.

Kozorozec

Menite pracovisko alebo cestujete? Cakaju vas stretnutia s neznamymi ludmi, lebo hviezdy hovoria o udalostiach, ktore vas citovo rozrusia. Zachovajte opatrnost a dokladne preverte ponuky.

Vodnar

Nic nenechavajte na nahodu a ani sa pred nicim neskryvajte. Vsetky problemy by ste mali ventilovat. Ostatni sa na vas budu hnevat, ale aj ocenia vasu uprimnost.

Ryby

Este stale musite ratat s komplikaciami v rodine alebo v zamestnani. Asi sa sustredite len na vlastne problemy. Moze sa preto stat, ze budete chodit nevsimavo aj okolo ludi, ktori by vam mohli pomoct.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT