18. MAJ  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  V noci z 8. na 9. maja neznamy pachatel vykonal kradez vlamanim do pivarne v Brezne, kde vylomil dvierka vyherneho hracieho automatu a ukradol financnu hotovost. Poskodenim zariadenia vznikla majitelke z Brusna skoda za 1900 korun. Vlastnikovi vyherneho automatu - spolocnosti Slovenske loterie Bratislava zlodej sposobil kradezou skodu vo vyske 31 800 korun a poskodenim automatu 500-korunovu skodu.

Pat medenych vyhrevnych vloziek bezmala za 62 000 korun zmizlo zo skladu materialno-technickeho zabezpecenia v Nemocnici s poliklinikou Brezno, n. o. Na zariadeni nechal zlodej 2000-korunovu skodu. Kradez vlamanim sa odohrala v case od 25. aprila do 10. maja.

Farebny televizor Philips, videorekorder Sony, elektricky mixer Eta, elektricka strunova kosacka Stihl, benzinova kosacka Tecumseh a 30-metrova zahradna hadica sa nachadzali v lupe bezmala za 30 000 korun, ktory si odniesli zlodeji z rekreacnej chaty na Jilemnickeho ulici v Hronci v noci z 12. na 13. maja. Na zariadeni ostala skoda za dve tisicky.

Pod ruskom jedenastej majovej noci z priestorov byvalej mliekarne v Brezne ukradli nakladne motorove vozidlo Liaz (ev. c. BR-459 AJ, v. c. motora 620/258, v. c. karoserie 620/87, rok vyroby 1984) za 80 000 korun. Na uloznej ploche auta sa v case kradeze nachadzalo 30 krbovych vloziek. Kradezou utrpel majitel z Brezna skodu dovedna za 680 000 korun. Po vozidle a po naklade vyhlasili celostatne patranie.

Vysetrovatel Uradu justicnej a kriminalnej policie v Brezne 11. maja oznamil, ze 6. maja z vazby na slobodu prepustili Juliusa B. z Cierneho Balogu. Tento 71-rocny muz bol stihany za trestny cin uzery podla § 253/1 Trestneho zakona.

Jedenasteho maja vecer v case od piatej do pol osmej sarapatil zlodej v rodinnom dome v Sumiaci. Kradezou penazenky s hotovostou, obcianskeho preukazu, karty poistenca a kreditnej karty 50-rocnemu Sumiacanovi sposobil skodu vo vyske 5000 korun.

O stvrt na dvanast v noci 11. maja mali nevolanu navstevu v predajni potravin v Hronci. Zlodej kradezou piatich litrovych flias vodky a siestich pollitroviek rumu sposobil majitelke z Hronca skodu za 1125 korun. Vyska skody za poskodene zariadenie sa vysplhala na 5000 korun.

Casnicku penazenku s hotovostou 6000 korun si na prelome 11. a 12. maja z pohostinstva v Brezne odniesol neznamy pachatel. Okrem toho poskodenim zariadenia majitelovi z Brezna sposobil skodu za 4000 korun.

Z dielne vedla rodinneho domu v Ciernom Balogu - Vydrove od 28. aprila do 10. maja ktosi ukradol elektricku brusku, hlinikovu dosku z pasovej pily, rozne naradie a kompletne medene chladiace zariadenie. Zo strechy domu chyba 9,5-metrovy medeny zlab a z dvora styri plechove disky, styri hlinikove disky a jedno dynamo. Majitel utrpel dovedna aj s poskodenim zariadenia skodu za 84 000 korun.

Trinasteho maja hlasili kradez vlamanim do objektu pripustacej plynarenskej stanice v Michalovej na Kubickej. Od 11. maja odtial niekto ukradol osem pozinkovanych rostov, cim pre Slovensky plynarensky priemysel, odstepny zavod Zvolen vznikla skoda vo vyske 5000 korun, poskodenim zariadenia sposobil zlodej skodu asi za tisic korun.

 

(Podla informacii zastupcu hovorcu KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 7. do 14. maja

 
Uzreli svetlo sveta image

Martin Borcin z Brezna, Marianna Pokosova zo Sumiaca, Martin Musuka z Cierneho Balogu, Samuel Rajcok z Brezna, Juraj Bruncko z Hornej Lehoty, Matej Bosela z Helpy, Livia Breckova z Brezna, Livia Zajakova z Michalovej.

 

Opustili nas_image 

 

Mikulas Strmen (95) z Podbrezovej, Anna Gvothova (65) z Cierneho Balogu, Anna Gasperanova (84) z Bravacova, Milan Citterberg (74) z Gasparova, Magdalena Husenicova (57) z Brezna, Stanislav Sulko (55) z Helpy, Bozena Vanova (58) z Podbrezovej, Jan Jorcik (83) z Brezna, Peter Gonda (85) z Benusa, Anna Juhaniakova (73) z Drabska, Stefan Kruzliak (71) z Brezna, Natalia Dobrovodska (90) z Hronca, Stanislav Pindiak (57) z Pohronskej Polhory.

 

150

V tychto majovych dnoch hasici absolvovali len dva vyjazdy. V nedelu ich privolali k dopravnej nehode v Predajnej. Po prichode na miesto poskytli pomoc motocyklistovi, ktory narazil do oplotenia. V stredu vodou zlikvidovali poziar sena v lokalite Mikluska na ploche asi 300 metrov stvorcovych.

 

155

Druha majova nedela bola nie najstastnejsim dnom pre 19-rocneho muza, ktory v poobednajsich hodinach havaroval na motocykli v Predajnej. Lekari ho do breznianskej nemocnice previezli na osetrenie. Dovedna absolvovali 31 vyjazdov, z toho 10 k nahlym prihodam srdca a obehu, 5 k neurologickym prihodam, 1 k umrtiu este pred prichodom sanitky, 4 k urazom, 2 ku gynekologickym prihodam, 6 k inym pripadom a 3 pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

V statistike vyjazdov clenov Cestnej zachrannej sluzby je zaevidovanych pat vyjazdov. Po dopravnej nehode odtiahli Favorit z Brezna do Telgartu, dlhsiu trasu absolvovali z Popradu do Brezna pri prevoze havarovanej Felicie. Prepravili Skodu 120 so zlomenou zadnou polosou, Fiat s odtrhnutym prednym ramenom a na Certovici poskytli pomoc vodicovi Avie, na ktorej vymenili koleso.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Vo vysokohorskom prostredi prevladalo nepriaznive pocasie, cely tyzden prsalo, dokonca napadlo asi 15 centimetrov snehu. Clenovia Horskej zachrannej sluzby absolvovali skolenie vo vrtulniku, a to v oblasti Nizkych a Vysokych Tatier.

 

 

Blahozelanie

Ked jarnu pesnicku spieva si Hron, nad Breznom hlaholi slavnostny zvon. Nam slzy tisnu sa do oci, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu dojatim. Zi dlho maminka medzi nami, kym ta mame, nie sme sami a mame ta vsetci velmi radi.

Dna 23. maja oslavi krasne sedemdesiate narodeniny nasa draha mama, stara mama a svokra

Lydia Rajcokova z Brezna.

Pevne zdravie, vela stastia a radosti do dalsich rokov praju dcera Lidka, zat Attila, vnucata Petko a Simonka, syn Brano a dcera Zuzka.

SPOMIENKY

Dna 6. maja uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil

Frantisek Sivko z Brezna.

S laskou spominaju dcera, syn, vnucata a pravnucata.

...

Dna 10. maja nas opustila nasa draha

Maria Vajcikova z Brezna.

Spominaju vnuk Igorko s mamou Evou, manzel Viktor s detmi Igorom a Lenkou, rodina Komiskova a rodina Krahulcova.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na balockom cintorine spis svoj vecny sen.

Dna 15. maja sme si pripomenuli nedozite sestdesiate piate narodeniny nasho draheho

Pavla Zachara z Brezna – Mazornikova.

S laskou spomina manzelka, dcery s rodinami a vnucata.

...

Skoncene dielo? Iba zivot skonceny. Zem svoje plody vydala, aby si vzala najvzacnejsi plod. Ak tazko v boji, tazsie v luceni – ale nech slza zufala nam ciernu ruzu nepribija na zivot.

Dna 16. maja sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Stefana Kovacika z Cierneho Balogu.

S laskou spomina manzelka, synovia a dcera s rodinami.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.

Dna 18. maja si pripominame prve vyrocie umrtia nasho syna, brata, svagra

Mareka Kovacika z Cierneho Balogu - Dobroce.

S laskou spominaju rodicia, surodenci a ostatna rodina.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku a povieme: “Bibka nasa draha, zbohom!”

Dna 19. maja si pripomenieme smutne tretie vyrocie umrtia nasej milovanej dcery, vnucky, sestry

Bibky Citterbergovej z Filipova.

S laskou spomina mama, brat Erik, stari rodicia a znami.

...

Kto poznal, spomenie si, kto mal rad, nikdy nezabudne.

Dna 19. maja uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustila nasa mama, stara mama, prastarka

Zofia Stancikova z Brezna.

S laskou a uctou spominaju dcery Daniela, Janka, syn Jozef s rodinami.

...

Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.

Dna 20. maja si pripomenieme druhe vyrocie umrtia nasho draheho

Petra Kovacika z Brezna.

Spomina mama, manzelka s dcerou a sestry s rodinami.

...

Dakujeme ti nad hrobom, v srdciach mame velky zial, s tebou leti nase zbohom az k nebeskym vysinam. Zaplakali nase oci zaplakali bolom, ked sme ti drahy otec davali naposledy zbohom.

Dna 20. maja si pripomenieme desiate vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Dezidera Nemcoka z Bravacova.

S laskou a uctou spominaju manzelka, synovia a dcery s rodinami.

Baran
S prekazkami by mali ratat iba niektori z Baranov narodenych v strede znamenia. Na vsetkych ostatnych vplyvaju hviezdy priaznivo a vela dosiahnu. Vsetci by si vsak mali uvedomit, ze v stredu a stvrtok budu mat kriticke dni.

Byk
Ak ste v predchadzajucich tyzdnoch zistili, ze vsetko ide hladko a akoby samo a prestali ste sa usilovat, snazte sa na to cim skor zabudnut. Najma pocas vikendu by ste si mali vsetko dvakrat premysliet, kym sa k niecomu vyjadrite.

Blizenci
Ani nasledujuci tyzden nebude najlahsi. Mimoriadne dynamicky, plny priaznivych udalosti a nahod, ale casto aj nezvladnutelnych nutkani vyriesit vsetko “jednym tahom” preziju narodeni v prvej dekade znamenia.

Rak
Pred vami je mimoriadne uspesny tyzden, len vo stvrtok budte pozornejsi k poziadavkam partnera, vyhnete sa tak hadke. Ini by si mohli svojou nedockavostou a vyhladavanim neobvyklych situacii, sposobit aj nemale straty.

Lev
Stastie bude tento tyzden priat len narodenym v prvych dvoch dekadach znamenia. Mozu ocakavat rozmach podnikania, nadpriemerne zarobky aj spolocensky postup. V laske sa “nevyhnete” laskavostiam a neznostiam.

Panna
Aj v tomto tyzdni budu vase zisky a straty zavisiet od postoja, aky zaujmete k prichadzajucim udalostiam. Najlepsie urobite, ak budete ku kazdodennym povinnostiam pristupovat zodpovedne. Narodeni v prvej polovici to budu mat tazsie.

Vahy
Kriticka bude len nedela. Niektori mozu byt vztahovacni a urazlivi, ini emocionalne nevyvazeni, dalsi sa nedokazu prejavit inac, len horuckovitou cinnostou. Mali by ste ratat aj s vasnou, s prudkymi citovymi vzplanutiami.

Skorpion
Caka vas mimoriadne narocny utorok a streda. Mnohym sa bude darit v podnikani, kde sa presadia svojou razanciou, ini si vybavia odmenu alebo postup v zamestnani. Dalsi sa budu musiet viac obracat vo svojej firme, ale oplati sa im to!

Strelec
Pokracuje dalsi zo serie priaznivych a uspesnych tyzdnov. Na niektorych sa usmeje stastie a nieco vyhraju, najdu, alebo dostanu darom, ini mozu postupit v zamestnani, ci ziskat v podnikani, dalsi si obohatia svoj osobny zivot.

Kozorozec
Aj nadalej mozete byt pokojni, nic vazne vam nehrozi. Vacsinu z vas necakaju sice ziadne velke zisky, ale ani komplikacie. Pokojne sa mozete venovat sebe aj najblizsim, kariere aj konickom. Mali by ste rozvijat svojho ducha.

Vodnar
Tento tyzden si velmi nevydychnete. Predchadzajuce bezproblemove tyzdne mozno niektorych z vas “ucicikali” v pozornosti, mnohi ste zistili, ze vsetko ide hladko a same, a prestali ste sa usilovat. Opatrnosti nikdy nie je dost.

Ryby
Hoci mate pred sebou niekolko stastnych dni, pokojni a bezstarostni pocas celeho tyzdna mozu byt len narodeni v strede znamenia. Bude sa im darit na poliach lasky, prilepsenie financnej situacie sa im nevyhne.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT