14. SEPTEMBER  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

V noci z 5. na 6. septembra sa neznamy pachatel vlamal do miestneho pohostinstva v Podbrezovej, odkial ukradol rozne liehove a tabakove vyrobky a financnu hotovost. Majitel utrpel kradezou skodu vo vyske 7000 korun a poskodenim zariadenia 2000-korunovu skodu. Zlodej poskodil aj dva hracie automaty v oblasti pokladniciek, z ktorych odniesol 6600 korun. Poskodenim automatov sposobil zilinskej spolocnosti skodu za 10 000 korun.

...

V case od 3. do 6. septembra sarapatil ktosi v lekarni v Polomke. Z registracnej pokladnice chyba asi tisic korun. Na zariadeni nechal zlodej tisickorunovu skodu.

...

Siesteho septembra zamestnanci srotoveho pola v Zeleziarnach Podbrezova a. s. vo vagone objavili vacsie mnozstvo municie. Privolany pyrotechnik z Banskej Bystrice zistil, ze ide o 400 - 500 cvicnych leteckych bomb vyrobenych v USA. Vagon odstavili v starom zavode a potom vratili dodavatelovi - firme KBZ Malacky.

 

V rekreacnej oblasti Krpacovo v katastri Hornej Lehoty 7. septembra v case od 10. do 18. hodiny vycinal zlodej. Z chaty 48-rocnej majitelky si odniesol infracerveny dalekohlad na nocne videnie a prenosny navigacny system znacky Germin dovedna za 40 000 korun.

...

Jedenasteho septembra tesne pred pol jedenastou vecer na Tajchu v katastri Hornej Lehoty zaznamenali zlodeja. Vlamal sa do rekreacnej chalupy 59-rocneho majitela, kde ukradol benzinovu kosacku a poskodil senzory signalizujuce narusenie objektu. Skodu sposobenu kradezou a poskodenim zariadenia vycislili na 9300 korun.

...

V nedelu popoludni 12. septembra v katastri Brezna na Uhlisku v blizkosti polnohospodarskeho druzstva horel stoh slamy. Predbeznu skodu stanovili asi na 35 000 az 40 000 korun, jej vyska podobne ako pricina poziaru budu urcene dodatocne.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

 

Co sa udialo v tyzdni od 3. do 10. septembra
 
Uzreli svetlo sveta image

 

Mario Kravcak z Brezna, Filip Nather z Cierneho Balogu, Samuel Pancik z Brezna, Alexandra Potancokova z Jasenia, Peter Balicak z Jasenia, Filip Ambros z Brezna, Karin Bartosova z Valaskej, Daniel Bartos z Brezna, Simon Zazo z Nemeckej, Lydia Bartosova z Brezna.

 

 

Opustili nas_image 

 

 

Stanislav Muransky (71) z Michalovej, Julius Licko (66) z Gasparova, Dusan Stancik (40) z Brezna, Maria Boselova (66) z Helpy, Etela Sokacova (82) z Bystrej, Jan Kudelka (71) z Valaskej, Ondrej Planocka (52) z Banskej Bystrice.

 

150

V sobotu vystartovali k dvom dopravnym nehodam na to iste miesto medzi Pieskom a Bystrou. Prvykrat o jednej poobede z priekopy na vozovku vytiahli Renault, doslo k zraneniu dietata a troch dospelych, druhykrat vecer o pol siestej poskytli pomoc vodicovi osobneho auta, ktore bolo prevratene na streche desat metrov od cesty, do sanitky nalozili malolete dieta so zranenim hlavy. Zaevidovali poziar elektrickeho vedenia a travy na Mazornikove a vypalovanie strniska v Brezne - Cachove. V nedelu v Rohoznej vbehol do priekopy blizko zelezicnej trate Liaz, hasici vozidlo zaistili a vylozili naklad. Na druhy den traktor pri vyhybani sa autu vbehol do miestneho potoka, pricom doslo k usmrteniu osoby a jednemu tazkemu zraneniu, pri zasahu pomahali aj zamestnanci Narodneho parku Muranska planina. Za poplatok 300 korun otvorili byt na Sladkovicovej ulici v Brezne.

 

155

V utorok lekari vystartovali do Valkovne, kde sa stala dopravna nehoda. Po havarii traktora bol vodic na mieste mrtvy, jeho spolujazdca s tazkymi zraneniami previezli do breznianskej nemocnice, kde ho operovali a je vo vaznom stave. Dovedna je zapisanych 38 pripadov, z toho 12 nahlych prihod srdca a obehu, 2 neurologicke prihody, 10 urazov, 11 inych pripadov, 1 umrtie pred prichodom sanitky a 2 prevozy pacientov do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

V statistike vyjazdov Cestnej zachrannej sluzby je zaznamenanych pat dopravnych nehod, ktore sposobilo nedanie prednosti v jazde, na vodicov zrejme vplyvalo aj nepriaznive uprsane pocasie. Pomoc poskytli majitelovi Octavie s prerazenou olejovou vanou, prepravili Volskwagen s poskodenou elektrikou motora a z Podbrezovej do Jarabej odtiahli Nissan s poruchou spojky.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

Aj napriek nepriaznivemu pocasiu clenovia Horskej zachrannej sluzby zaznamenali znacny pocet turistov, zranenia a urazy nezaevidovali ziadne. V piatok na horach fukal silny narazovy vietor, na Chopku namerali len 4 stupne Celzia, co narusilo pracu zachranarov, ktori sa v tychto dnoch venuju hrebenovemu tycovaniu a pripravam na zimne obdobie.

 

Blahozelanie

Tak zivot chcel, ze sa nemozeme stretnut, a preto chceme zablahozelat k vzacnemu jubileu.
Dna 19. septembra oslavi krasnych osemdesiat rokov nasa mama

Elena Hanuskova zo Stiavnicky – Podbrezovej.

Touto formou jej vsetko najlepsie a vela spokojnosti a zdravia zelaju dcery a syn s rodinami.

SPOMIENKY

Dna 1. septembra uplynuli styri roky odvtedy, co nas navzdy opustil

Milan Hruska z Valaskej.

S laskou spomina manzelka, syn Milan, dcery Zdenka a Tanicka s rodinami.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.
Dna 2. septembra sme si pripomenuli trinaste vyrocie umrtia nasho otca, stareho a prastareho otca

Juliusa Pancika z Brezna – Vrchdolinky.

S laskou spominaju dcery a syn s rodinami.

...

Jeho sviecku zivota zahasil vanok casu a vytrhol ho z kruhu tych, ktori ho milovali.
Cas je vecne tecuca a nespomalitelna rieka nasho zivota. Hovori sa o nej, ze tisi bolest a prinasa zabudnutie. V nasom pripade vsak ani pat rokov, ktore uplynuli 5. septembra, nezmiernili hlboky zial nad stratou nasho milovaneho syna a brata

Maria Bachrateho.

Bolestne, s hlbokym smutkom na neho spominaju rodicia a brat.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dna 11. septembra uplynulo pat rokov od umrtia nasej mamy

Eleny Vrabcovej z Brezna.

S laskou spominaju dcery s rodinami.

...

Bol som len kratko medzi vami a zivot moj hned vyhasol. Neplacte za mnou, drahi moji, osud o mne rozhodol. Ta rana v srdci stale boli a zabudnut nedovoli. Osud nevrati, co vzal, zostali nam len spomienky a hlboky zial.
Dna 14. septembra uplynie devat rokov od tragickej smrti nasho milovaneho syna, manzela, otca a brata

Milana Piliara z Valaskej.

Dakujeme vsetkym, ktori na neho spominaju.

...

Hoci si odisla, niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostanes zit a budes stale s nami.
Dna 16. septembra si pripomenieme siedme vyrocie umrtia

Valerie Poliakovej, rodenej Baliakovej z Bravacova.

Kto ste ju poznali a mali radi, venujte jej s nami tichu spomienku.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 16. septembra si pripomenieme patnaste vyrocie umrtia nasho draheho manzela, svokra a stareho otca

Jana Adamskeho z Brezna.

S laskou spomina manzelka, nevesty a vnuci a cela ostatna rodina.

...

Len ten, kto ta miloval, nezabuda.
Dna 17. septembra si pripomenieme tretie vyrocie smrti nasho draheho manzela a otca

Helmuta Grossa z Brezna.

S laskou spominaju manzelka, synovia a svokra.

...

Odisla si z nasho zivota, ostali sme sami, navzdy budes v srdciach tych, co ta mali radi.
Dna 19. septembra uplynie desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mamicka

Maria Vlckova, rodena Srokova,

ktora by sa v decembri dozila patdesiat rokov.
S laskou a uctou spominaju dcery, sestra s rodinami a matka.

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

 

Baran

Nepoddavajte sa smutku a pesimistickym naladam. Vase starosti su prechodneho charakteru. Postupne si vytvarate predpoklady pre sustavnu a narocnejsiu pracu. Z hladiska psychickej kondicie vela vam pomaha lubostny partner. Vyjadrite vdaku patricnou formou.

Byk

Nemiesajte sa ani pozitivne a toboz nie negativne do cudzich zalezitosti. Moze sa vam to vratit. Na pracovisku sa vam podari odstranit chyby a nedostatky. Opat sa vrati vase sebavedomie. Niekto sa u vas ohlasi a ponukne vyhodne miesto alebo slubny obchod.

Blizenci

Dostanete nepriaznivu spravu, ale sikovne ju vyuzijete vo svoj prospech. Dajte si zalezat na tom, co si obleciete. Ved poznate vyrok, ze saty robia cloveka. Nepremeskajte stastie v nejakej sutazi. Vikend si ukrojte pre seba, svoje konicky a zaluby.

Rak

Nekonate dobre, ked sa pustate do diskusii, z ktorych mate smutok. Karty, ktore vam zvestuju obrat, zamiesali neprajnici tak, aby ste buducnost videli v ciernej farbe. Vdaka jednemu znamemu vsak vsetko dopadne vo vas prospech.

Lev

Ked budete podnikat sustredene, budete v obchodnej oblasti uspesny. Mohli by ste zacat pracovat na uskutocneni davneho sna. Jeden zo spolupracovnikov sa pokusi na vas zvalit vinu za vlastnu zodpovednost. Objavi sa vsak dobry priatel, ktory vas bude zavcasu informovat.

Vahy

Aj ked sa okolo vas zdanlivo nic nedeje, nemusite sa nudit. Vyuzite volne chvile na taku cinnost, na ktoru inokedy nemate cas. Ci uz budete na turistickom vylete, alebo pracovat v zahrade, prezijete krasne chvile. V pozadi kazdej aktivity bude vladnut krasa jesene.

Skorpion

Asi sa vas partner nahneva, ked zisti, ze ste si nasli mimoriadnu pracu. Vysvetlite mu, ze ide aj o jeho zaujem. Presvedcite ho, aby vam pomohol, bude vam veselsie. Vikend vyuzite na jesenne prace v zahradke a dusevny oddych.

Strelec

Mate pred sebou viac moznosti, porozmyslajte, co je pre vas dolezitejsie. Potrebovali by ste vacsiu sumu penazi. Mate ich dostat, ale budete si musiet na ne este pockat. Cakajte trpezlivo, nerobte si dlhy a vyhybajte sa riskantnym krokom.

Kozorozec

Vase pripomienky, poznamky a vyroky su jednoznacne a zrozumitelne pre kazdeho. Preto vas obdivuju. Ten, kto sa opovazil na vas zautocit, nesiaha vam ani po clenky. Berte to ako samozrejmost, nerobte z toho tragediu. Ten isty clovek urobi obrat o stoosemdesiat stupnov.

Vodnar

Prestante si vsimat a hlavne kritizovat pokyny svojich predstavenych. V praci uplatnujte svoju zrucnost, skusenosti, ale aj zasady harmonickeho spolunazivania. Vytvori sa okolo vas taka situacia, ze budete nuteny konat rychlo. Robte podla svojho cisteho svedomia.

Ryby

Najvacsie problemy vyvola vasa netrpezlivost a nesustredenost. V tychto dnoch by ste mali radsej viac pocuvat a menej hovorit. Pokojnym a vyrovnanym pristupom, uplatnovanim tolerancie rychlejsie pochopite, co sa deje okolo vas. Inak zhorite.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT