21. SEPTEMBER  2004 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Bezecke preteky Hornou Lehotou

Obecny urad v Hornej Lehote v sobotu 2. oktobra so zaciatkom o 10.40 hodine usporiada bezecke preteky. Na asfaltovom povrchu s dlzkou trate 9200 m pobezia kategorie: muzi do 40 rokov, do 50 rokov, nad 50 rokov, nad 60 rokov, zeny do 35 rokov, do 45 rokov, nad 46 rokov a deti. Dospeli zaplatia startovne 50 korun, deti startovne neplatia. Prezentacia bude v obecnom urade od 8.00 do 10.30 hodiny. Blizsie informacie ziskate na c. t. 0903 546179.

(vb)

 

Rudolf Durica je v Thajsku

Ako nas informoval nas rodak, novy majster sveta v thajskom boxe Rudolf Durica, v utorok 14. septembra odletel na dalsi pobyt do Thajska. ,,Este chcem co-to vylepsit, zdokonalit sa a zaroven pripravit cestu pre dalsich dvoch chlapcov zo Slovenska, ktori maju prist za mnou. V oktobri by som mal vycestovat do Hongkongu, kde mam dohodnuty zapas. Super este nie je znamy. Koncom oktobra by som sa mal vratit asi na dva tyzdne domov. V Bratislave mam zapas 30. oktobra, ani tu este nepoznam supera. Potom sa vraciam spat do mojho klubu Muay Thai Plaza 2004 a doma by som sa mal objavit niekedy okolo Vianoc. O svojom pobyte, uspechoch ci neuspechoch vas budem informovat."

(jp)

 

S vypravou odcestoval aj J. Riapos

S vacsou castou vypravy odletel minuly piatok na paralympiadu do Aten aj nas uspesny reprezentant, rodak z Helpy, trojnasobny majster Europy v stolnom tenise, ucastnik a vitaz mnohych prestiznych turnajov v celosvetovom meradle - Jan Riapos. Na poslednej paralympiade v Sydney v roku 2000 obsadil 4. priecku. Na tohtorocnej, ako sam tvrdi, by si chcel svoju bilanciu vylepsit. Drzime mu palce a verime, ze z tohtorocnej paralympiady, ktora je pre neho v poradi stvrta, prinesie medailu.

Mgr. Jozef Pupis


h0438h.jpg (19910 bytes)

 

V sobotu 18. septembra na 23. rocniku tradicneho pochodu Clementisovou cestou si pripomenuli vyznamneho statnika, politika, pravnika a publicistu Dr. Vladimira Clementisa. Jedna cast turistov vyrazila z Pohorelej, druha z Tisovca, aby sa stretli na sedle Burda. Odtial potom spolocne prisli do Tisovca, kde polozili vence k pomniku Dr. V. Clementisa. V tamojsom mestskom kulturnom stredisku spomienku venovali aj zosnulemu basnikovi Vojtechovi Kondrotovi.

Snimka: Ing. Anton Jursa

 


Sipkarska a stolno – futbalova liga

V piatok v Dart clube odstartovali prve kolo sipkarskej ligy muzov a zien. Hned v uvode sa presadil jeden z najvacsich aspirantov na celkove prvenstvo Pavol Melicher. Prijemnym prekvapenim bol Marek Kosiciar, ktory obsadil druhe miesto, a vyzera to, ze na sezonu je dobre pripraveny. Treti v poradi skoncil Martin Skantar, od ktoreho sa v tomto roku ocakavaju len vitazstva, takze trochu zaostava za ocakavaniami.

Snad udalostou cislo jeden bol tento vikend turnaj v stolnom futbale, a to 1. kolo Slovenskeho pohara v Dart clube. Za ucasti spickovych hracov prevazne zo stredneho Slovenska sa dokazal presadit len jeden Breznan Ondrej Hajduch, aj to utvoril dvojicku s Matusom Vizvarym zo Zvolena a spolu vyhrali sutaz dvojic. Na druhom mieste sa umiestnili Matejkin – Holik zo Zvolena a na tretom M. Grekco – J. Konopka z Prievidze. Trochu sklamanim bolo piate miesto domacich Ivana Zemka s Martinom Ciesarom, od ktorych sa urcite cakalo umiestnenie na stupnoch vitazov. Medzi jednotlivcami uz jednoznacne dominovali Zvolencania a z Breznanov do poradia na poprednych miestach vyraznejsie neprehovoril nikto. Za zmienku stoji snad len piate miesto Ondreja Hajducha. V sutazi jednotlivcov sa z vitazstva napokon radoval Matus Vizvary, na druhom mieste skoncil Jaro Holik a treti bol Michal Maciak (vsetci traja zo Zvolena).
Samozrejme, ze pokracovali aj dlhodobe domace sutaze. V piatok sa konalo stvrte kolo ligy jednotlivcov v stolnom futbale, kde sa predstavilo 25 hracov. Vybornu formu potvrdil Ondrej Hajduch, ktoremu sa uplynuly vikend naozaj darilo a turnaj vyhral s prehladom, na druhom mieste sa umiestnil Pompura, co bolo snad najvacsie prekvapenie vecera a tretie miesto obsadil Jano Ambroz.
V sobotu pokracovala 2. kolom stolno – futbalova liga dvojic, kde sa uz konecne dokazali presadit obhajcovia titulu z minulej sezony, a to Ivan Zemko s Martinom Ciesarom, na druhom mieste skoncili Ondro Hajduch s Petrom Marcekom. Treba pripomenut, ze Ondro v priebehu dvoch dni odohral styri turnaje a ma obdivuhodnu bilanciu - dve vitazstva, jedno druhe a jedno piate miesto. Na tretom mieste sa umiestnili Matej Krstenik a Jano Ambroz. Cez vikend su na programe sutaze JE Elektro Cupu, a to v piatok o 19. hodine sutaz v sipkach a v sobotu turnaj dvojic v stolnom futbale.
V nedelu sa v Dart clube predstavili aj juniori a stredoskolaci sipkari. Medzi juniormi s ocakavanim dominoval Pavol Brvenik, na druhom mieste sa umiestnil Patrik Wagner a na tretom novacik Janko Michlovic. V stredoskolskej lige kraloval Pavol Melicher, na druhom mieste skoncil Michal Sykora, pre ktoreho to bol vydareny comeback, a treba dufat, ze sa bude presadzovat aj nadalej. Tretie miesto ziskal Pavol Brvenik, ktoremu sa zacina darit uz aj medzi stredoskolakmi. Najblizsie sipkarov preveri uz tento vikend. V piatok a v sobotu 24. a 25. septembra sa v hostinci Zapad uz tradicne uskutocni prvy turnaj zo serie TOP SLOVAKIA DART CUP, kde sa ocakava ucast hracov z celeho Slovenska. Program podujatia: piatok 19. h Warm Up 301 MO, sobota 10. h muzi 501 DO, 11. h zeny 501 DO, 12. h juniori 301 SO, 16. h dvojice 501 MO, 18. h vyhodnotenie a odovzdanie cien najlepsim. Organizatori dufaju, ze Breznania nesklamu svojou ucastou a pridu v hojnom pocte hajit farby 1. DC Brezno.

(pp)

 

 Detske cyklopreteky

V stredu 15. septembra Slovensky cykloklub Dumbier mesta Brezno na Mazornikove usporiadal 1. rocnik detskych cyklopretekov. Start a ciel boli v areali plavarne, trat viedla blizkymi susednymi ulicami. Obtiaznost a dlzka boli stanovene pre dve kategorie ziakov zakladnych skol.
Vysledky pretekov: kategoria 1. – 3. rocnik: dievcata: 1. Timea Vicanova (P 2), 2. Kvakova (Valaska), 3. Nikola Lackova (P 2), chlapci: 1. Igor Kovacik (P 2), 2. Michal Miklovic (P 4), 3. Lukas Psencik (MPCL); kategoria 4. – 5. rocnik: dievcata: 1. Petra Chudikova (K. Raposa), 2. Nikola Gubzova (P 2), 3. Paula Kovacikova (MPCL), chlapci: 1. Viliam Brozman (P 2), 2. Robert Bucek (MPCL).
Po pretekoch nam Jan Kirdaj, predseda SCK Dumbier mesta Brezno povedal: “So slabou ucastou a neochotou prist na podobne podujatia bojujeme uz dlhsi cas, a nielen my. Je asi taka doba. Pokusame sa usporiadat nieco pre deti a mladez, ale dnes leti nieco ine ako popasovanie sa s vlastnou lenivostou, prekonanim sameho seba (nemame Miss mokre tricko a podobne lakadla). Neplati sa ziadne vstupne ani ucastnicke poplatky. Vsetko hradi SCK Dumbier, MSK Brezno a sponzori, ktori chcu este aj v tejto tazkej situacii poskytnut nieco pekne pre pretekarov. Postarane je aj o obcerstvenie pre vsetkych ucastnikov – vsetko zadarmo. Hudba tiez nechybala. No a ani medaily pre prvych troch v kazdej kategorii nie su, myslim, na zahodenie. Stacilo len prist...”

 

Nike premier cup 2004

V stredu 15. septembra sa futbalove druzstvo starsich ziakov FO ZP Sport Podbrezova zucastnilo na semifinalovom turnaji Nike premier cup v Lovci pri Ziari nad Hronom. V zapasoch v skupine zdolali druzstvo MFK Dolny Kubin 2:0 a zvitazili aj nad Banikom Velky Krtis 2:0. Ako vitazi skupiny sa stretli v zapase o postup do celoslovenskeho finale so ziakmi FK MSK Ziar nad Hronom. V riadnom hracom case sa zapas skoncil nerozhodne 1:1, v dramatickom rozostrele zo znacky pokutoveho kopu nakoniec zvitazilo druzstvo Podbrezovej. Postupilo tak do celoslovenskeho finaloveho turnaja, ktory bude v aprili 2005.

(rk)

 

Bohaty atleticky vikend

Bystricka korida

Uplynuly piatok bola B. Bystrica dejiskom 2. rocnika Bystrickej koridy. Na podujati, v ktorom sutazia 3-clenne druzstva v postovej stafete 3 x 500 m, sa zucastnili aj mlade bezecke nadeje sportovych atletickych tried pri Zakladnej skole Pionierska 2, zastresovane AK MSK Brezno. Ze mozu smelo konkurovat OSG v B. Bystrici, potvrdilo aj vitazstvo druzstva chlapcov v zlozeni Martin Stulrajter, Tomas Fukas a Tomas Dibdiak. Dievcata Veronika Vernarska, Katka Istvanova a Janka Csordasova obsadili 2. miesto a nestratila sa ani druha stafeta dievcat: Maria Auxtova, Mariana Dobisova a Tana Kuzmova, ktora skoncila na 4. mieste.

Finale druzstiev mladsieho ziactva a pripraviek

AK Mostaren MSK Brezno usporiadal v sobotu 18. septembra finale majstrovstiev SsAZ druzstiev mladsieho a najmladsieho ziactva. Za prijemneho jesenneho pocasia potvrdili breznianske atleticke talenty prislusnost k slovenskej spicke. V celkovom hodnoteni sa mladsie ziacky umiestnili na 2. mieste, pripravky chlapcov a dievcat zhodne na 3. mieste a mladsi ziaci na 4. mieste.

Vitazi jednotlivych kategorii: mladsi ziaci: 1. Poc, dialka - 513, 1. Poc, gula - 12,08, 2. Dibdiak, 600 m - 1:48,33; mladsie ziacky: 1. Sandorova, 150 m – 22,25, Abelova, 60 cez prekazky – 11,25, Abelova, vyska 148, Cervienkova, dialka – 459, 2. Sandorova, 300 m – 49,40, Abelova, dialka – 436, Cervienkova, vyska – 144, Vricanova, gula – 8,44, 3. Bariova, 300 m – 50,80, Csordasova, 600 m – 1:59,65, T. Dunajska, vyska – 140, Cervienkova, kriket – 45,90; pripravka chlapci: 1. Pepich, dialka – 438; pripravka dievcata: 1. Blazeniakova, 600 m – 2:05,37, Blazeniakova, vyska – 125, Rybarova, dialka – 364, 3. Blazeniakova, kriket – 34,27.

Ako sa darilo ich starsim kolegyniam v reprezentacnych slovenskych dresoch, o tom v buducom cisle.

(ja)

 

Cyklisti na pretekoch

Clenovia cyklistickeho klubu ZP Sport , a. s., Podbrezova sa v stredu 15. septembra zucastnili na Majstrovstvach Slovenskej republiky v casovke do vrchu jednotlivcov na Martinskych holiach, kde sutazilo 120 pretekarov zo Slovenska a Saudskej Arabie.
Vysledky: starsi ziaci (5 km trat s cielom v nadmorskej vyske 810 m): 7. Juraj Butora, 20. Lucia Ziakova, kadeti (7 km - 980 m): 7. Marek Canecky, 10. Peter Siman, juniori (11 km - 1240 m): 5. Dusan Janduch, 10. Michal Prachar, 20. Lukas Styk. Najdlhsiu trat absolvovala kategoria muzi elite, a to 13 km s cielom v nadmorskej vyske 1448 m. Prve miesto a titul majstra republiky v casovke do vrchu ziskal Martin Prazdnovsky, 3. miesto a bronzovu medailu si odniesol Miroslav Keliar, 4. miesto obsadil Ondrej Slobodnik a 5. Zoltan Remak.
V sobotu sa muzi elite zucastnili na medzinarodnych pretekoch zaradenych do Ceskeho pohara v Hradci Kralove – Opocne. Sestdesiat cyklistov z Ciech, Rakuska a Slovenska sutazilo na 168 km trati (12 okruhov). Pocas pretekov sa oddelila 8-clenna skupina, v ktorej bol aj Martin Prazdnovsky, a jej unik vo vedeni bol az 112 km. Len 40 km pred cielom ich dobehla hlavna skupina. Zeleziari skoncili v hlavnej skupine od 15. do 20. miesta.
Mladeznicke kategorie sa tiez zucastnili na medzinarodnych cyklistickych pretekoch zaradenych do Ceskeho pohara v nedelu 19. septembra v Kyjove. Na starte pre kategoriu juniorov stalo 70 sutaziacich z Ceskej a Slovenskej republiky. Tieto preteky boli poslednymi nominacnymi na majstrovstva sveta v cestnej cyklistike, ktore budu mat juniori vo Verone. V nich ziskal Michal Prachar 7. miesto, cim potvrdil svoju nominaciu na majstrovstva. Tymto sa uzatvorila cestna cyklistika a zacina priprava na cyklokros.

(mz)


Kam za futbalom

II. liga 9. kolo

26. septembra o 10.30

V. Lapas - Podbrezova

V. liga sk. C 8. kolo

26. septembra o 15.00

C. Balog - Kovacova (Kret - Fajcik, Zdechovan - Muran), Krupina - Dubova (Janosik - Ostrihon, Hrmo - Halaj), Dudince - Brezno (Kyzek - Kiraly, J. Krahulec - Marko)

 

I. trieda 8. kolo

26. septembra o 15.00

Badin - Helpa (Kosec - Risa, Hlacik - Mojzis), Sl. Lupca - Benus (Marhefka - Hikker, Mecele - Weiss), Osrblie - Podlavice (Malcek - Direr, Hutnik - Cunderlik), Myto - T. C. Balog (M. Ridzon - Citara, Ostruszka - Turna), Bravacovo - Jasenie (Daxner - J. Ridzon - Krahulec)

 

II. trieda sk. A 8. kolo

26. septembra o 15.00

Nemecka - Harmanec (Vanik - Jagnesak)

 

II. trieda sk. B 8. kolo

26. septembra o 15.00

Pohorela - Hronec (Jan Sitarcik), Michalova - H. Lehota (Kupec - Jozef Sitarcik), Sumiac - D. Lehota (Svantner), Polomka - T. C. Balog B (Suchy), Sihla - Zavadka (Vrbovsky), Telgart - P. Polhora (o 14.00, Pribylina)

 

III. LSD a LMD 8. kolo

26. septembra o 10.00 - 12.30

Brezno - L. Mikulas (9.30 - 12.00, Fajcik - Zdechovan, Citara - Drozd), Banova - C. Balog (Petrak st. - Chovanec, ObFZ ZA - Musak)

 

II. LSZJ a LMZJ 8. kolo

25. septembra o 10.00 - 12.00

Radvan - Podbrezova B (Kremnicka, Segul - Adamec), Zarnovica - Dubova (11.00 - 13.00, Kollar - Tapfer)

 

III. LSZ a LMZ sk. C 8. kolo

25. septembra o 10.00 - 12.00

Brezno - Ziar B (Sitarcik - Rostar), Helpa - N. Bana (26. 9., J. Ridzon - Daxner)

 

I. LSD 9. kolo

25. septembra o 11.00

Podbrezova - Prievidza (SFZ - Palusak, Repa)

 

I. LMD 9. kolo

25. septembra o 13.30

Podbrezova - Prievidza (Kadlec - Palusak, Repa)

 

I. LSZS a LMZS 7. kolo

25. septembra o 10.00 - 12.00

Ziar - C. Balog (L. Vieska, 26. 9., Ihring - Cima, Kollar), V. Krtis - Podbrezova (Dobos - Kuzma, Danko)

 

I. trieda dorast 5. kolo

26. septembra o 12.30

Michalova - Rakytovce (P. Polhora, Jozef Sitarcik - Kupec), Poniky - Bravacovo (25. 9. o 15.00, Pastorek - Piar), Malachov - Polomka (Risa - Hlacik)

 

I. trieda ziaci sk. B 4. kolo

26. septembra o 10.00

Polomka - Jasenie (o 13.00, Suchy), P. Polhora - Zavadka (Jozef Sitarcik)

 

Mladsi ziaci 5. kolo

25. septembra o 10.00

Kremnicka - Podbrezova C (Krupa)

 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT