21. SEPTEMBER  2004 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Od 10. do 13. septembra v lesnom poraste v lokalite Homola v katastri Telgartu ktosi nedovolene vyrubal a ukradol strnast smrekov obycajnych v mnozstve sedem kubickych metrov. V tom istom case z odvozneho miesta dreva zmizlo aj sest kubickych metrov palivoveho dreva - brezy bradavicnatej. Skodu sposobenu Lesom SR, s. p., odstepny zavod Benus vycislili bezmala na 12 000 korun.

V case od 3. do 10. septembra v katastri Cierneho Balogu neznamy pachatel vnikol na oploteny pozemok monitorovacej stanice vo Vydrove. Zo stoziara ukradol monitorovaciu jednotku na kontrolovanie vysky hladiny vody, vysielacku, akumulator, solarne panely a nabijacku, cim Slovenskemu hydrometeorologickemu ustavu v Bratislave sposobil skodu za 150 000 korun.

Trinasteho septembra boli zisteni pachatelia trestneho cinu kradeze vlamanim do rodinneho domu v Brezne. Osemnastrocny Marian M. a mladistvy Peter G. sa tam vlamali 2. a 6. augusta. Setdesiatsestrocnu zenu obrali dovedna o 700 korun, ktore hned po kradezi minuli.

O stvrt na desat vecer 13. augusta na parkovisku pred panelakom na Krculovej ulici v Brezne sarapatili 15-rocny Andrej L., jeho o dva roky mladsi brat Tibor a treti neznamy. Vlamali sa do osobneho vozidla VAZ 2101, stihli poskodit startovacie kable, potom ich zbadal majitel auta, ktory na mieste zadrzal Andreja.

Sestdesiattrirocna obyvatelka Cierneho Balogu - Medvedova 13. septembra rano pri rekonstrukcii stareho domu nasla neznamu municiu. Privolana policajna hliadka zistila, ze ide o vybusku V5bcrsD, ktoru zneskodnil pyrotechnik.

Trinasteho septembra o jedenastej predpoludnim 40-rocny Boris S. z Bravacova sa svojej manzelke vyhrazal zabitim a podpalenim domu. Ako clen polovnickeho zdruzenia vlastni zbrane, preto zena v obave, ze svoje vyhrazky uskutocni, vyhladala pomoc. Boris S. je obvineny z trestneho cinu nasilia a stihaju ho na slobode.

Popoludni 14. septembra v Ciernom Balogu - Janosovke z neznamych pricin doslo k poziaru stohu sena a hospodarskej budovy, ktora sa nachadza vo dvore rodinneho domu. Poziar lokalizovali breznianski hasici, jeho pricinu urci zistovatel pricin poziarov. Predbeznu skodu stanovili na 20 000 korun.

V noci zo 14. na 15. septembra mali zlodeja v telatniku rolnickeho druzstva v Jaseni. Neznamy pachatel si odtial odniesol dva bycky a jednu jalovicku v celkovej hodnote 30 000 korun.

Rozne naradie na pracu s drevom, pracovny odev, prsiplast, rukavice a meracie pasmo zmizli z maringotky zaparkovanej v lokalite Ramzovo v katastri Cierneho Balogu. Kradezou vlamanim, ktora sa odohrala od 14. do 16. septembra, vznikla Lesom SR, Lesnej sprave v Dobroci skoda dovedna za 16 500 korun.

Nevolanu navstevu mali pod ruskom sedemnastej septembrovej noci v predajni potravin COOP Jednota v Polomke. Neznamy pachatel z obchodu povynasal alkoholicke napoje, cigarety, cukrovinky, kavu a pracie prasky roznych druhov, cim COOP Jednota Brezno sposobil skodu za 50 000 korun, na zariadeni nechal 4000-korunovu skodu.

Patdesiatdvarocny Dusan K. z Brezna 19. septembra popoludni pred vchodom do paneloveho domu na Ulici CSA v Brezne fyzicky napadol svoju 47-rocnu susedu. Vulgarne jej nadaval, pastou pravej ruky niekolkokrat udrel do hlavy a nohou kopol do laveho kolena. Vyhrazal sa, ze ju zabije, vypali a aby zmizla z Brezna, pokial je ziva. Nestalo sa to po prvy raz. Voci Dusanovi K. preto vzniesli obvinenie z trestnych cinov utoku proti skupine obyvatelstva a proti jednotlivcovi a vytrznictva. Umiestneny je v cele policajneho zaistenia a bude spracovany navrh na jeho vzatie do vazby.

 

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 10. do 17. septembra
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Adriana Pokosova zo Sumiaca, Ema Faskova z Brezna, Frantisek Lach z Brezna, Simon Franek z Brezna, Adam Cernak z Osrblia, Adam Gbur z Brezna, Lukas Olah z Brezna, Filip Demian z Podbrezovej, Dominika Pustajova z Brezna, Nikola Puskova z Brezna, Darius Zachar zo Siah.

 

Opustili nas_image 

 

 

Rudolf Kucera (74) z Brezna, Ondrej Demeter (77) z Jasenia, Anton Pita (48) z Predajnej, Stefan Zur (75) z Pohronskej Polhory, Maria Marcokova (75) z Predajnej, Slavka Hroncova (75) z Brezna, Miroslav Spisiak (58) z Osrblia, Maria Banikova (89) z Valaskej, Gizela Daxnerova (84) z Brezna, Maria Katonova (86) z Bystrej, Katarina Ridzonova (75) z Lomu nad Rimavicou, Maria Nosalova (41) z Brezna, Elena Leitnerova (75) z Valaskej, Pavel Obrst (74) z Helpy, Katarina Filova (82) z Helpy, Anton Auxt (82) z Cierneho Balogu, Jan Ziak (54) z Pliesoviec, Jozef Kupec (77) z Cierneho Balogu.

 

150

V sobotu vystartovali k dvom dopravnym nehodam na to iste miesto medzi Pieskom a Bystrou. Prvykrat o jednej poobede z priekopy na vozovku vytiahli Renault, doslo k zraneniu dietata a troch dospelych, druhykrat vecer o pol siestej poskytli pomoc vodicovi osobneho auta, ktore bolo prevratene na streche desat metrov od cesty, do sanitky nalozili malolete dieta so zranenim hlavy. Zaevidovali poziar elektrickeho vedenia a travy na Mazornikove a vypalovanie strniska v Brezne - Cachove. V nedelu v Rohoznej vbehol do priekopy blizko zelezicnej trate Liaz, hasici vozidlo zaistili a vylozili naklad. Na druhy den traktor pri vyhybani sa autu vbehol do miestneho potoka, pricom doslo k usmrteniu osoby a jednemu tazkemu zraneniu, pri zasahu pomahali aj zamestnanci Narodneho parku Muranska planina. Za poplatok 300 korun otvorili byt na Sladkovicovej ulici v Brezne.

 

150

V piatok v Zavadke nad Hronom pomocou lafety a jednoduchych hasiacich prostriedkov zlikvidovali poziar po vypalovani strniska. Na druhy den hasicom nahlasili, ze v Jarabej sa nachadza havarovany motocykel bez majitela. Po prichode na miesto prehladali objekt a neskor zistili, ze vodic z Ciech so zranenou nohou odisiel do hotela na Certovici. Styridsattisickorunovu skodu zaevidovali v Podkorenovej po poziari stohu slamy, ktory pod kontrolou zamestnancov druzstva nechali dohoriet. V utorok v Bacuchu po dopravnej nehode vytiahli z priekopy Feliciu a na auto odtahovej sluzby nalozili Fabiu. Privolali ich do Cierneho Balogu, kde odstranili poziar sennika v blizkosti hospodarskej budovy, uhasili horiaci kontajner na Razusovej ulici a pneumatiky v Podkorenovej. V Piesku vytiahli na cestu Audi 100, ktore bolo mimo vozovky, na Ulici CSA v Brezne otvorili byt.

 

155

V nedelu v obednajsich hodinach previezli do breznianskej nemocnice s otrasom mozgu motocyklistu, do ktoreho pri motoreste v Nemeckej narazilo osobne auto. Dovedna je zapisanych 30 vyjazdov, z toho 8 k nahlym prihodam srdca a obehu, 4 k mozgovym prihodam, 1 ku gynekologickej prihode, 11 k inym pripadom, 3 k brusnym prihodam, 2 k urazom a zaznamenali 1 prevoz pacienta do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba

0903 745988

16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby skonstatovali, ze najviac dopravnych nehod v tomto tyzdni sposobila nesustredenost vodicov a neprisposobenie rychlosti. V skorych rannych hodinach je hmla, preto jazde treba venovat zvysenu pozornost. Po havariach v Helpe, Valaskej, Bacuchu, Slovenskej Lupci, Ciernom Balogu a v Brezne odtiahli az sedem aut, postarali sa o vozidlo s poskodenou spojkou a previezli Ford Tranzit so zablokovanymi zadnymi kolesami.

 

Horska zachranna sluzba

6195326

V piatok sedemnasteho rano zachranarov poziadal o pomoc turista z Nemecka, ktory nemohol stupit na nohu. Po prichode do utulne na Chabenci sa o zraneneho postarali a previezli ho do breznianskej nemocnice. V sobotu sa zucastnili na oslavach Dna Horskej zachrannej sluzby v Demanovskej doline v Nizkych Tatrach a venovali sa tycovaniu v centralnej casti Dumbiera a Chopku.

Blahozelanie

Dna 22. septembra sa doziva sedemdesiat rokov

Viera Faltanova.

Vela zdravia, lasky a stastia k tomuto krasnemu vyrociu praje manzel, deti Alena, Jan a Jaroslav s rodinami, sestry a bratia s rodinami.

SPOMIENKY

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 2. septembra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustila nasa milovana manzelka, mama, stara mama, sestra

Etela Jursova, rodena Hyzdalova z Brezna.

S laskou spominaju manzel, syn, dcera, vnucky a vnukovia a sestra.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.
Dna 7. septembra uplynulo osem rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas milovany manzel, otec a stary otec

Lubomir Luptak z Brezna.

S laskou a uctou spomina manzelka a dcera s rodinou.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti za vsetkych nas.
Dna 9. septembra uplynulo sest rokov odvtedy, co nas opustil

Jan Kovacik z Brezna.

Spominaju manzelka, deti, vnucata.

...

Dotlklo tvoje dobre srdce, stichol nas dom a ty drahy nas otec, nam chybas v nom.
Dna 11. septembra uplynul rok smutku a bolesti za zosnulym

Juliusom Muranskym.

S laskou spomina manzelka Maria, dcery Anna a Viera s rodinami, syn Julius s rodinou a syn Jan.

...

Ten den, Janik nas, bol plny slz, odisiel si bez slova a rozlucky. V neznamy svet si odisiel spat, zaplakal kazdy, kto ta mal rad.
Dna 12. septembra sme si pripomenuli piate vyrocie smrti nasho milovaneho synceka a brata

Janka Suleja z Polomky.

Za tichu spomienku a modlitbu dakuju rodicia a sestra s manzelom.

...

Dna 13. septembra uplynul rok odvtedy, co nas opustila mama, stara a prastara mama

Barbora Bankova z Hronca.

S laskou spomina cela rodina.

...

Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Ked nad ranom slnko malo vyjst, tvoje srdce nahle prestalo bit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsimi slovami, tak dame na hrob iba kyticku a povieme: “Otec nas drahy, zbohom, aj tak ta lubime.”
Dna 14. septembra sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Jozefa Vetraka z Predajnej.

S laskou spominaju manzelka, dcery a synovia s rodinami.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 22. septembra si pripomenieme prve vyrocie umrtia drahej manzelky, matky, starej a krstnej matky, sestry a svagrinej

Marie Ridzonovej, rodenej Faskovej.

Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Smutny je nas domov, prazdno je v nom, len cesticka k hrobu zostala von.
Dna 22. septembra si pripomenieme stvrte vyrocie umrtia nasho syna, manzela, otca, stareho otca

Stefana Jencu z Brezna.

S laskou spomina cela rodina.

 

Podakovanie

Dakujeme pribuznym, spolupracovnikom, priatelom, susedom a znamym, ktori dna 8. septembra na poslednej ceste odprevadili nasho syna, brata, otca, uja, svagra

Dusana Stancika z Brezna.

Zaroven dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary, ktorymi zmiernili nas zial.

Smutiaca rodina

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

 

Baran

Nemate dovod smutit. V laske sa vam dari, v praci tiez a peniaze pre vas nie su velmi dolezite. Ste usmiaty a dodavate energiu aj druhym. Vedzte, ze oni si ti pamataju.

Byk

Samota boli a najma prvu dekadu znamenia. Nezufajte, laska je tu, len sa treba dobre poobzerat. Nedivajte sa na peniaze a dovolte si nieco prepychove.

Blizenci

Sef sa na vas hneva, no neopravnene. Vysvetlite mu to a on to vsetko pochopi. Bude uvazovat nad vasim financnym ohodnotenim. Usmievajte sa.

Rak

Fakt, ze ste na mizine, vas trapi, no nemal by. Su dolezitejsie veci ako peniaze. V laske sa vam bude vynikajuco darit a tesite sa aj dobremu zdraviu.

Lev

Zdravie vam nesluzi tak, ako by malo. No musite si prevziat financny obnos, ktory ste ziskali. Nemusite sa obavat, mate tolko priatelov, ze ich mozete rozdavat.

Panna

Rozvaha vam nechyba, ale pozor na mylne rozhodnutia. Ovplyvnit vas moze partner, a to nespravne. Pouvazujte, ci je ten pravy.

Vahy

Po chorobe, ktoru ste prekonali, mate vybornu kondiciu. Je ten spravny cas podniknut nieco, co vzpruzi vas i vase okolie. Vas stastny den: streda.

Skorpion

Zachmurene pocasie vam nepraje. Usmievajte sa viac, a to ostatne pride same. Peniaze vam nechybaju a dlho chybat nebudu.

Strelec

Vas partner si vas nevie vynachvalit. Podaril sa vam skvely obed, zarobili ste kopu penazi a okrem toho, pokusate sa o nove sexualne vystrelky. Len tak dalej!

Kozorozec

Coho sa dotknete, premenite na zlato a peniaze. Len budte opatrny. Menej je niekedy viac. V laske sa vam dari, vas partner je ten pravy. Drzte sa ho!

Vodnar

Nestastie vas neminie, ak si nedate pozor na nepriatelov. Ti, ktori chcu na vas zbohatnut, maju jedinecnu sancu. Na lepsie casy nesvita.

Ryby

Konecne po dlhom case sa aj na vas usmeje stastie vo forme financnej vyhry. Pozor na neprajnikov, mohli by vas nahovorit na zbytocne vydavky.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT