19. OKTOBER  2004 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

 

V sobotu 17. októbra sa cykloturisti SCK Ďumbier mesta Brezno vydali cestou na Bernardín.
Táto trasa nebola vybraná náhodou, ale ako časť budúceho preteku „Brezniansky MTB maratón“, ktorý by sa mal konať v Brezne na budúci rok. Mnohé mestá na Slovensku už tieto obľúbené preteky organizujú, napríklad aj Banská Bystrica a Zvolen. Brezno chce prostredníctvom maratónu prezentovať krásny región a ponúknuť pretekárom trasy, na ktoré budú spomínať a opäť k nám zvaítajú! Veríme, že s podporou MŠK Brezno, mesta Brezna, obcí Valaská, Hronec, Lesného závodu v B. Bystrici sa podarí uskutočniť tento náš dávnejší sen.

Text : Ján Kirdaj, predseda SCK Ďumbier mesta Brezno

 

Hokejova burza

   V stredu a vo štvrtok 20. a 21. októbra zber ponukaneho tovaru, od 15 – 18. h v prizemí zimného štadióna Brezno. V piatok 22. októbra od 15 – 18. h a v sobotu 23. októbra od 8. – 12. h predaj. Príďte ponúknuť malú a prebytočnú hokejovú výstroj. Široká ponuka hokejok.

 

Stolno – futbalová a šípkarská liga

   V piatok a v sobotu pokračovali v Dart clube súťaže stolných futbalistov a šípkarov v mestskej lige. Šípkari mali na programe 4. kolo ligy mužov a žien, kde sa konenčne presadil favorit Pavol Melicher. Na druhom mieste sa umiestnil Marek Košičiar a tretí v poradí skončil Juraj Haviar. V dobrom svetle sa opäť predviedla Zdenka Medveďová, ktorá po minulo týždňovom víťazstve opäť bodovala, keď skončila na peknom piatom mieste.

   Stolní futbalisti pokračovali v piatok ligou jednotlivcou, ktorá mala na programe už 8. kolo. Darilo sa hlavne súrodencom Hajdúchovým, keď si to „rozdali“ priamo vo finále, v ktorom za víťazný koniec ťahal mladší z bratov Ondrej, starší Matúš sa musel uspokojiť aj s druhým miestom. Tretí v poradí skončil Martin Ciesar. Trošku sklamaním bolo 5. miesto Ivana Zemka, ktorý má určite vyššie ambície.

   V sobotu sa konalo 4. kolo mesteskej ligy dvojíc v stolnom futbale, kde sa opäť prebojovali do finále bratia Hajdúchovci a opäť hrali proti sebe. Ondrej mal tentokrát za partnera Tomáša Číža a Matúš hral s Petrom Marčekom. Matúšovi to v sobotu padalo a prehru z piatka bratovi vrátil aj s úrokmi. Treba povedať, že výborne zahral aj Peter Marček a takisto Tomáš Číž. Na treťom mieste sa umiestnili Ivan Zemko a Martin Ciesar. Najbližšie majú stolní futbalisti a šípkari na programe 4. kolo JE Elektro cupu, keď sa v piatok o 19. hodine uskutoční šípkarska časť turnaja a v sobotu bude JE Elektro Cup pokračovať turnajom v stolnom futbale dvojíc. Treba pripomenúť, že sa hrá o atraktívne ceny: 1. miesto farebný televízor, 2. miesto Hifi veža Sony a 3. miesto horský bicykel. Bližšie info o súťaži priamo v darte.

   Nedeľa sa niesla v réžii šípkarov juniorov a stredoškolákov, ktorým turnaje začínajú pravidelne o 14. hodine. V juniorskej lige sa konečne presadil vlaňajší víťaz tejto kategórie Pavol Brveník, ktorý aj v tomto roku patrí medzi najväčších ašpirantov na titul. Na druhom mieste sa umiestnil Matúš Oleríny z Valaskej a tretí v poradí skončil Martin Chudic, tiež z Valaskej. V súťaži stredoškolákov si víťazne počínal Pavol Melicher, keď sa vo finále stretol s Michalom Sýkorom, ktorý taktiež v posledných dňoch podáva pekné výkony. Body za tretie miesto si do tabuľky stredoškolákov pripíše Pavol Brveník, ktorý sa dokázal presadiť aj v tejto vekovej kategórii. Pre šípkarov je tu ešte jeden oznam: v piatok a v sobotu sa v Šport Hoteli Košice uskutoční druhý turnaj zo série TOP SLOVAKIA DART CUP. Odchod šípkarov je naplánovaný na sobotu 23. októbra o 6. hodine z námestia. Záujemcovia sa môžu prihlásoť v Dart clube do najbližšej stredy.

(pp)

Zo sveta cyklistiky

   Český pohár v Cyklokrose Budvar cup sa uskutočnil 16. októbra v Hlinsku, kde v rámci slovenskej reprezentácie štartovali aj cyklisti ŽP Šport Podbrezová. Na 2500-metrovom okruhu súťažila kompletná reprezentácia Českej republiky, tiež Slovenskej a Holandska. V kategórii muži elite bolo na štarte 70 cyklistov a Róbert Glajza obsadil 12. miesto. Umiestnenie bolo spôsobené víkendovou smolou Glajzu, ktorého prenasledovali defekty nielen v sobotu v Čechách, ale aj v nedeľu v Pravenci. V Českom pohári vyštartoval krásne, bol na druhom mieste, dostal však veľmi skoro hneď dva defekty a celé preteky sa mu už druhé miesto nepodarilo dohnať. V kategórii juniori obsadil 12. priečku Dušan Jandúch a 19. skončil Peter Siman.

   V Pravenci sa 17. októbra uskutočnilo 2. kolo Slovenského pohára Železiarní Podbrezová v cyklokrose. Štartovalo 80 cyklistov z celého Slovenska, technicky náročný okruh meral 2000 metrov. V kategórii žiaci a kadeti obsadili 3. miesta Adam Trnka a Juraj Bútora. Z juniorov bol druhý Dušan Jandúch, tretí Peter Siman a siedmi Marek Čanecký. V kategórii muži elite ušlo 1. miesto znovu pre defekt v polovici pretekov Róbertovi Glajzovi, na 4. mieste skončil Štefan Gajdošík a na 6. Martin Fraňo.

Ján Morozuk

Vzhľadom na to, že mužstvá HK D. Kubín a Sabinov odstúpili, platí tento nový rozpis:

ll. liga seniorov 2004/2005

1. kolo 6. novembra: Michalovce – Brezno
2. kolo 13. novembra: Ružomberok – Brezno
3. kolo 20. novembra: Brezno – Bardejov
4. kolo 27. novembra: HC Lučenec – Brezno
)
5. kolo 4. decembra: Brezno – Detva
6. kolo 11. decembra: Humenné – Brezno
)
7. kolo 18. decembra: Brezno – Kežmarok
8. kolo 8. januára: Brezno – Michalovce
9. kolo 15. januára: Brezno – Ružomberok
10. kolo 22. januára: Bardejov – Brezno
11. kolo 29. januára: Brezno – HC Lučenec
)
12. kolo 5. februára: Detva – Brezno
13. kolo 12. februára: Brezno – Humenné
14. kolo 19. februára: Kežmarok - Brezno


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT