19. OKTOBER 2004 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kin od 19. do 26. oktobra

Kino Mostár

22. pia – Láska moja, kde si? (FR, MP/15, MP/15) – Romantická komédia.

23. so, 24. ne – Post Coitum (ČR/SR, MP/15, 19.30) - Film o hľadaní lásky za každú cenu...

26. ut – FK: Luna Papa (MP/15, 19.30)- Tragikomédia.

Kino Trangoška Valaská

20. st – Harry Potter a väzeň z Azkabanu (USA, MP, 18.00) – Dobrodružno-fantastický film. 

 

Kam za kulturou

   Divadelný súbor Jána Chalupku mesta Brezno v sobotu 6. novembra o 19. hodine srdečne pozýva do Mestského domu kultúry v Brezne na premiéru hry J. G. Tajovského Nový život.

Úprava a réžia: Ján Sládeček a. h.
Scéna a kostýmy: Jaroslav Valek a. h.
Asistentka réžie: Mária Frgolcová

   Tvorcovia touto insenáciou vzdávajú úctu k 130.výročiu narodenia autora.

 ... 

   Mestské kultúrne stredisko v Brezne v spolupráci s Ministerstvom kultúry SR pozýva na IV. ročník slovenského festivalu PODSTAVEKOVA HELIGÓNKA.

   Podujatie sa uskutoční v sobotu 13. novembra o 18. hodine v Mestskom dome kultúry v Brezne.

 ... 

   Občianske združenie ŽIVOT A ZDRAVIE pozýva každého, kto chce urobiť niečo pre svoje zdravie, aby prišiel na cyklus prednášok s praktickými príkladmi s názvom ZVLÁDNI SVOJ STRES!

Kedy: každý utorok o 18.30
Začiatok: 19. októbra, dovedna osem stretnutí
Kde: Mestský dom kultúry, 2. poschodie, miestnosť č. 9
Informácie: Peter Turanský, 6111492

 ... 

   S blížiacim sa mesiacom november prichádza už tradične Ondrejský jarmok. Nie je tomu inak ani tento rok, kedy bude už 516. ONDREJSKÝ JARMOK od 25. do  27. novembra v centrálnej časti mesta – námestie a priľahlé ulice B. Němcovej, časť Ulice ČSA popri obchodnom dome Coop Jednota.

   Široká ponuka predávaných výrobkov a poskytovanie rýchleho občerstvenia, to sú znaky dobrých jarmokov v Brezne. Mesto Brezno srdečne pozýva všetkých predajcov, návštevníkov, širokú verejnosť, aby sa prišli zabaviť, nakúpiť a stráviť príjemné chvíle na Ondrejskom jarmoku v Brezne.

 ... 

Ďakujeme...

   Vážený pán primátor,

dovoľte mi, aby som vám v mene svojom, ako aj v mene Slovenského zväzu biatlonu a organizačného výboru Biatlon Brezno - Osrblie, vyslovil poďakovanie za vašu pomoc a podporu, ktorou ste prispeli k úspešnej organizácii IX. Majstrovstiev sveta v letnom biatlone, ktoré sa uskutočnili v dňoch 6. až 12. septembra v Brezne – Osrblí. Aj vďaka Vašej osobnej podpore a zaangažovanosti celého mesta bolo možné toto podujatie zorganizovať na veľmi dobrej úrovni, k spokojnosti všetkých účastníkov. Zároveň Vás prosím o tlmočenie poďakovania celému Mestskému zastupiteľstvu mesta Brezno za ich kladný prístup k tomuto podujatiu. 
  
Majstrovstvá sveta v letnom biatlone v Brezne – Osrblí 2004, ktorých usporiadateľom bol organizačný výbor Brezno – Osrblie spolu so Slovenským zväzom biatlonu, boli aj vďaka Vašej podpore, ďalším dôkazom schopností našich ľudí, aby prispeli k vytváraniu dobrého obrazu Slovenska a jeho obyvateľov vo svete. 
  
Zároveň si dovoľujem vyjadriť nádej, že aj v budúcnosti budete s nami spolupracovať pri organizovaní ďalších podujatí v oblasti nášho športu a jeho športovej diplomácie.

PaedDr. Juraj Sanitra, prezident Slovenského zväzu biatlonu, predseda organizačného výboru

...

   Slovenský zväz protifašistických bojovníkov ako spoločenská organizácia má jednu z hlavných povinností – zachovať pamiatku tých, ktorí vo vojne priniesli svoju najväčšiu obeť – svoj vlastný život. 
  
Vo svojej práci sa zameriava predovšetkým o sprístupnenie histórie SNP, bojov prvej a druhej svetovej vojny mladej generácii. Venuje pozornosť pamätníkom a hrobom padlých bojovníkov a národných buditeľov. 
Vážený pán primátor, oblastný výbor vám vyslovuje poďakovanie pri organizovaní ústredných osláv a Váš podiel na príprave prekrásneho kultúrneho programu pri príležitosti 60. výročia Slovenského národného povstania.

   Želám vám do budúcnosti pevné zdravie a šťastie, veľa pracovných úspechov a pohody vo vašej práci.

Ostávam s pozdravom

Ing. Pavol Sečkár, PhD,
predseda ObV SZPB

...

   Dvadsiateho deviateho septembra sa uskutočnila celoslovenská konferencia detských sestier, ktorú organizovala sekcia detských sestier pri SLS v spolupráci s Nemocnicou s poliklinikou Brezno, n. o.
  
Moje poďakovanie patrí riaditeľovi Mestského kultúrneho strediska v Brezne Mgr. Jaroslavovi Šurinovi a fime Compeko za veľkú pomoc a ochotu pri technickom zabezpečení konferencie. Za finančnú pomoc ďakujem Barimu Fejzulovičovi – zmrzlina Medin, Vladimírovi Chládekovi – Pizzeria Podbrezová, firme Vonsch a Coop Jednota Brezno, zamestnancom hotela Ďumbier a Anežke Kvietkovej za kvalitne poskytnuté služby a príjemnú atmosféru. 
  
Ešte raz srdečná vďaka všetkým zainteresovaným.
Zina Veždúrová, vrchná sestra detského oddelenia NsP Brezno, n. o.  

... 

Výstava súčasného umenia

   Študenti Akadémie umení z B. Bystrice pozývajú na putovnú výstavu, ktorej obsahom sú diela zo sochárskeho sympózia Skulptúrnenie 2004. Tohtoročný už 3. ročník sa konal na prelome augusta a septembra v Pohronskej Polhore.

   Vernisáž výstavy sa uskutoční v utorok 26. októbra o 17. h v synagóge mesta Brezna. Svoje diela budú prezentovať študenti Akadémie umení z B. Bystrice, VŠVU z Bratislavy, ako aj zúčastnení amatéri. Predstavia podoby súčasného umenia, pričom pracujú s prírodnými materiálmi – drevom, kameňom, kovom a s ľudskými obsahmi: komunikáciou vedomia a podvedomia, ako aj človeka s človekom. Práce predstavia aj deti základných škôl, ktoré pracovali spolu s výtvarníkmi počas sympózia. Výstava potrvá do 16. novembra. 

...

V rámci Francúzskych dní v Brezne sa v októbrových dňoch uskutoční: v ZŠ Pionierska 4 Paríž ... srdce Francúzska - hlavné mesto očami výtvarníkov a fotografov, v gymnáziu Arthur Rimbaud - výstava predstavujúca Arthura Rimbauda v rozmanitosti jeho diela a pôsobenia, od 22. do 31. v Restaurante U Rytiera - Francúzska kuchyňa U Rytiera - tradičné i netradičné jedá v podobe francúzskych špecialít, Jaroslav Šurina - Tak som ťa videl, Korzika - výstava fotografií z ciest autostopom približujúca magickú príchuť tohto francúzskeho ostrova, 24. o 19.00 v rímskokatolíckom kostole - Klavírny recitál - účinkuje vynikajúca francúzska klaviristka Véronique Thual - Chauve; vstup voľný.

...

   Obec Valaská v nedeľu 24. októbra o 15.00 pozýva na koncert Miešaného speváckeho zboru a dychovej hudby Valaská; ukončenie festivalu. 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT