8. MAREC 2005 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kina Mostar od 8. do 15. marca

11. piatok, 12. sobota, 13. nedela – ALEXANDER VELKY (MP/15 19.30) – Historicky velkofilm ukazuje cely Alexandrov zivot od dospievania, ktore bolo naplnene snami o slave a dobrodruzstve, az po jeho osamelu a mysticku smrt. Od burliveho vztahu k rodicom az po chvile, ked viedol obrovsku armadu cez vyprahnute polia v Perzii a zasnezene vrcholce indickych hor.

Kam za kulturou

Horehronske muzeum na Namesti gen. M. R. Stefanika 13 v Brezne ponuka: do 29. aprila vystavu troch vytvarnicok BATIKA – sucasna tvorba odevnych doplnkov historickou technikou, od 14. marca do 23. aprla velkonocnu vystavu ozdobnych predmetov a ludovoumeleckych predmetov, spojenu s predajom SVIATKY JARI.

...

Bombura klub v Brezne pozyva: v sobotu 12. marca o 20.00 na koncert popredneho slovenskeho perkosionistu Jozefa Doda Sosoku, v sobotu 19. marca o 20.00 na FOR SALE.

...

Zakladna umelecka skola v Brezne v stredu 23. marca o 17.00 pozyva na SLAVNOSTNY KONCERT UCITELOV.

...

,,EDITH PIAF” v Brezne!
P. Loiselot (o Edith Piaf): ,,Velka bleda tvar, hlas akoby vyumyvany vsetkymi vodami, co tecu francuzskymi ulicami ... vysla na javisko ... zase tie proste saty ... ruky kazatela ... vylakany pohlad uhybajuci pred vykrikmi nadsenia ...”
Mestske kulturne stredisko v Brezne v utorok 12. aprila o 19.00 pozyva do mestskeho domu kultury na vynikajuci muzikal o dvoch velkych spevackych hviezdach Edith Piaf a Marlene Dietrich s nazvom
EDITH A MARLENE
v podani Divadla Jonasa Zaborskeho z Presova.
Nevahajte a pridte, uvidite pekny pribeh a vypocujte si tie najznamejsie a najkrajsie sansony a piesne.
Vstupenky za 150 Sk su v predaji v Turisticko-informacnej kancelarii v Brezne, c. tel.: 6114221.

...

Restauracia Omega v Brezne v piatok 18. marca o 19.30 pozyva na VELKY JOZEFOVSKY COUNTRY BAL.
Vstupne je 300 Sk (pripitok, vecera, tombola), hra skupina Vodopad, hostom vecera bude tanecna skupina Maryland z Trencina.
Predpredaj vstupeniek je v restauracii Omega, blizsie informacie na c. tel.: 6115561.

...

DIVADELNY OCHOTNICKY SUBOR NEMECKA v utorok 8. marca o 17.00 pozyva do Domu kultury Zeleziarni Podbrezova, a. s, na hru v styroch dejstvach
Jozef Gregor Tajovsky : STATKY – ZMATKY.
Vstupne: 30 Sk, deti, dochodcovia 10 Sk.

...

Mestske kulturne stredisko v Brezne v ramci TEATRIADY v marcovych dnoch pozyva:
- v utorok 8. o 19.00 do mestskeho domu kultury na hudobno-zabavny program URAGAN v podani hercov: A. Kraus, P. Marcin, Z. Sikulova a ich hosti; vstupne 250 Sk
- v pondelok 14. o 19.00 do mestskeho domu kultury na vystupenie znameho umeleckeho telesa SLUK s folkloristickym pasmom Sen; vstupne: 120 Sk
- v nedelu 20. o 15.00 na namestie na tradicne ludove divadlo spojene s vynasanim Moreny v podani DFS Stastne detstvo.


Dakujeme...

Vzdy som dostavala gratulacie v roznych podobach. Ale v dnesnych casoch panuje okrem uznania a obdivu aj zloba, zavist a nenavist. So vsetkymi tymito prejavmi okolia som kracala zivotom pravdupovediac chladnokrvne, aby som mohla normalne a bez emocii fungovat. Zvykla som si, ved je to uz 27 rokov a stretla som sa s kade cim. Moja rodna obec Pohorela, v ktorej som vyrastala, najma obecny urad si spomenuli na moje umelecko-pracovne vysledky vo folklore a pri prilezitosti okruhlych narodenin mi zo srdca podakovali ,,za zachovavanie ludovych tradicii a za propagaciu pohorelskeho a horehronskeho folkloru”. Pri tejto prilezitosti im, a nielen im, ale aj ostatnym priaznivcom folkloru, srdecne dakujem.

Angela Cernakova, choreografka a umelecka veduca DFS Stastne detstvo

...

Dvadsiateho tretieho februara pred pol tretou popoludni zo strechy obchodu s textilom (na rohu) na Namesti gen. M. R. Stefanika v Brezne spadol zladovately sneh, ktory zasiahol dve zeny, matku s dcerou. Mladsia zo zien utrpela tazke zranenia a musi byt dlhsi cas hospitalizovana v nemocnici. Jej manzel sa chce podakovat vsetkym ludom, ktori jej poskytli prvu pomoc. V prvom rade dakuje neznamemu pritomnemu mlademu maserovi, ktory jej najviac pomohol a nestacil sa mu podakovat. Dalej dakuje ludom, ktori privolali rychlu zdravotnicku pomoc a vsetkym, ktori sa podielali na tom, aby jej pomohli.
Zaroven mestska policia vyzyva vsetkych svedkov neprijemnej udalosti, hlavne mladeho muza, ktory zene bezprostredne pomohol, aby sa prihlasili osobne alebo na bezplatnom telefonnom cisle 159.

...

Zeny – cvicenky pod vedenim M. Parobekovej dakuju riaditelovi Mgr. Vladimirovi Kubinovi a vedeniu Zakladnej skoly na Pionierskej 2 v Brezne za moznost bezplatneho uzivania telocvicne v areali skoly. Dakujeme.

... 

Riaditelka Materskej skoly vo Valaskej Iveta Babcanova dakuje sponzorom 6. rocnika sutaze deti v lyzovani a loparovani na Chvatimechu: Chate Bernardin, lyziarskemu stredisku deti a mladeze Chvatimech, menovite p. Hauerovi a p. Vitalosovi, ktori obcerstvenim a sladkou odmenou pre deti prispeli k dobremu priebehu sutaze.


CIVILNA OCHRANA INFORMUJE

Preskusanie prevadzkyschopnosti systemov varovania obyvatelstva
Podla § 3a ods. 4 zakona NR SR cislo 42/1994 Z. z. o civilnej ochrane obyvatelstva v zneni neskorsich predpisov stanovil Urad CO MV SR v piatok 11. marca o 12. h dvojminutovym stalym tonom preskusanie prevadzkyschopnosti siete elektrickych siren na uzemi Slovenskej republiky.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT