8. MAREC  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

V nocnych hodinach z 24. na 25. februara sa neznamy pachatel vlamal do predajne s metrovym textilom a zalozne na Chalupkovej ulici v Brezne. Odniesol si farebne televizory, domace kina a videa, rozne druhy latok a zaclon. Skodu sposobenu kradezou vycislili na 230 000 korun, poskodenim zariadenia vznikla 3000-korunova skoda.

Patdesiatdevatrocny Lubomir P. z Bravacova 26. februara popoludni pod vplyvom alkoholu nasilim vosiel do bytu na Krculovej ulici v Brezne. Jeho 64-rocneho majitela po otvoreni vchodovych dveri vtlacil dovnutra, kde mu nadaval, vyhrazal sa zabitim a na zem mieril legalne drzanou pistolou. Po chvili utocnik zbran ukryl do vetrovky a muza dvakrat udrel pastou do hlavy, chytil za golier, kedy sa mu podarilo vytrhnut a ujst z bytu. Vysetrovatel Lubomira P. obvinil z trestneho cinu porusovania domovej slobody a nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi.

Dvadsiateho osmeho februara v case od 21.15 do 21.38 hodiny zhorela hospodarska budova nachadzajuca sa na dvore rodinneho domu v Brezne. Poziar lokalizovali breznianski hasici. Vysetrovatel poziarov po obhliadke 1. marca predbezne vylucil cudzie zavinenie. Presnu pricinu uvedie v znaleckom posudku. Majitel budovy utrpel skodu asi za 200 000 korun.

Pod ruskom noci z 1. na 2. marca vykradli klub mladych v Michalovej, ktory sa nachadza v suterene budovy. Neznamy pachatel odtial ukradol DVD prehravac, hifi vezu a dva reproduktory dovedna za 10 400 korun.

Pravdepodobne v noci na 3. marca nevolany navstevnik vycinal v pneuseurvise v Brezne. Z regala ukradol tridsatsest pneumatik znaciek Profi a Barum a tri hlinikove disky s pneumatikami. Skodu vycislili na 50 000 korun.

V noci z 5. na 6. marca na Krpacove sarapatil autickar. Ukradol modre osobne motorove vozidlo Skoda Felicia EFF-613 s breznianskym evidencnym cislom. Skoda sposobena bratislavskej spolocnosti predstavuje 180 000 korun.

V Brezne 5. marca nadranom pocas diskoteky 16-rocnej dievcine z ruky vytrhli mobilny telefon za 7000 korun a z pleca kabelku. Zlodej potom kabelku polozil na stol a mobil vlozil do vrecka. Po prichode policajnej hliadky telefon nasli v sediacom boxe. Podozrivym z tejto kradeze je 37-rocny Peter M. z Brezna.

V noci z 5. na 6. marca sa ktosi vlamal do objektu mestskych lesov, kde zo stojana vo vystavnej miestnosti ukradol zhody 13-rocneho jelena, nepravidelneho 26-toraka. OLZ Cierny Balog utrpel kradezou skodu za 30 000 korun.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 11. do 18. februara
 
Uzreli svetlo sveta image

 

Rastislav Cupka z Helpy, Jergus Fasko z Filipova, Sara Gabrisova z Telgartu, Adriana Hyriakova z Helpy, Anezka Pasztorova z Brezna, Sara Pustajova z Telgartu, Simon Hrican z Rimavskej Soboty.

 

Opustili nas_image 

 

Julius Mistrik (92) z Predajnej, Maria Suchanova (84) z Polomky, Dusan Schvarzbacher (56) z Brezna, Terezia Brozmanova (95) z Hronca, Jana Blazeniakova (89) z Pohronskej Polhory.

 

150

Hasici zaevidovali dopravne nehody v Lome nad Rimavicou, Michalovej, Nemeckej, Pohorelej, v Myte pod Dumbierom, kde vytiahli na cesta auta, ktore boli mimo vozovky. Pomoc poskytli vodicovi kamiona skrizeneho na ceste v Helpe, vystartovali do Benusa a do Valaskej, kde doslo k zrazke vozidiel. Za uhradu tristo korun otvorili byty na uliciach Malinovskeho a Clementisovej v Brezne. Vyjazdy absolvovali len do patnasteho februara, ostatne dni boli pokojne.

155

V piatok v nocnych hodinach previezli z Pohronskej Polhory do Brezna 38-rocnu zenu s bodnymi poraneniami brucha. V nedelu trinasteho doslo vo Valaskej k zrazke osobnych aut, vodici nehodu neprezili, 27-rocnu spolujazdkynu s otrasom mozgu, reznymi ranami a pomliazdeninami hospitalizovali v breznianskej nemocnici. Dovedna je zapisanych 30 vyjazdov, z toho 11 k nahlym prihodam srdca a obehu, 4 k neurologickym prihodam, 7 k urazom, 3 k dychacim prihodam a 5 k inym pripadom.

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby najdlhsiu trasu absolvovali pri odtahu havarovanej Felicie z Brezna do Maluzinej. Po dopravnej nehode s tragickymi nasledkami vo Valaskej prepravili do Brezna skodovky. Postarali sa o Fiat a Volkswagen s poskodenou elektronikou a odcerpali benzin z audiny, do ktorej majitel omylom natankoval naftu.

Horska zachranna sluzba
6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby pocas prazdnin zaevidovali na svahoch viacero beznych urazov. Skonstatovali, ze na Chopku a na Srdiecku su dobre podmienky na lyzovanie. Zimnu zasnezenu prirodu si vychutnavali nielen ,,nasinci”, ale aj lyziari z Madarska.

 

Podakovania

V hlbokom ziali so zarmutko v srdci sme dna 2. marca navzdy odprevadili na poslednej ceste nasho draheho manzela, otca, deda, brata, svagra, krstneho otca

Dusana Schvarzbachera z Brezna.

Uprimne dakujeme blizkej i vzdialenej rodine, vsetkych pribuznam, spolupracovnikom, priatelom, znamym a susedom. Vyslovujeme uprimnu vdaku za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
Smutiaca rodina

 

SPOMIENKY

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.
Vo februari sme si pripomenuli nedozite sedemdsiate osme narodeniny a piate vyrocie umrtia
Anny Stulrajterovej z Cierneho Balogu – Dobroce.
S laskou spominaju synovia a dcery s rodinami.

Uz siedmy rok spis vecnym spankom, tmavy hrob ti je domovom. Tak nahle odisla dusa tvoja, nestihla si ani povedat: “Zbohom, rodina moja.”
Dna 9. februara uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama, starka a prastarka
Maria Jergelova.
S laskou spominaju dcera Alena s rodinou, synovia Jaroslav, Juraj a Marian s rodinami a ostatna rodina.

Zvlhli cesty, ulice, slza steka na lice. Prichadza cas spomienkovy, na tych, co tu s nami boli. Kazda rana raz preboli, kazdu ranu cas zahoji. Len jazva v nas zostane.
Dna 15. februara uplynulo sestnast rokov odvtedy, co nas opustil nas otec, stary otec, brat a svagor
Stefan Stulrajter
a dna 20. marca uplynu styri roky odvtedy, co nas opustila nasa mama, stara mama, sestra a svagrina
Maria Stulrajterova, rodena Hladajova z Cierneho Balogu – Janosovky.
S laskou na vas spominaju dcery s rodinami, syn s rodinou a ostatna rodina.

Dna 17. februara uplynul rok odvtedy, co nas vo veku sestdesiat rokov po tazkej chorobe opustila
Anka Kupcova z Brezna.
S laskou spominaju manzel, syn s manzelkou, vnucky Veronika a Julka.
Dakujeme vsetkym, ktori jej venuju tichu spomienku.

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Cim viac plynie cas, tym viach chybas nam!
Dna 20. februara uplynul rok odvtedy, co navzdy dotlklo srdce nasej milovanej
Lenke Svecovej
vo veku dvadsatjeden rokov.
S laskou spominaju syncek Renko, rodicia, brat, sestra, stari rodicia, sesternice, tety a ostatna rodina a vsetci priatelia a znami.

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.
Dna 4. marca uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha
Alzbeta Svantnerova z Cierneho Balogu – Kramu.
Smutiaca rodina

Cas plynie, ale smutok a bolst v srdci ostavaju.Dna 7. marca uplynl rok od smrti
Ing. Lubomira Zemka z Brezna.
Spominaju otec, deti a brat s rodinou.
Venujte mu aj vy tichu spomienku.

Kyticu kvetov na hrob davame, v modlitbe s uctou a laskou a laskou na teba spominame.
Dna 8. marca si pripominame dvadsiate vyrocie umrtia
Marie Vaclavikovej z Bujakova.
S laskou spomina sestra Emilia Marcinekova s rodinou.

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 13. marca si pripomenieme piate vyrocie smrti nasej drahej manzelky, mamicky, starej a prastarej mamy
Marie Biacovskej z Brezna.
S laskou spomina manzel, dcera Maria s manzelom, vnuci Zanetka, Tomas, synovia s rodinami a ostatna rodina.

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 13. marca uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustila nasa draha mama, stara a prastara mama
Katarina Marekova z Brezna.
S laskou spomina syn Daniel s rodinou.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran

Prichadzaju problemy, ktore nemozete odlozit. Okamzite hladajte riesenie. Ak sa chcete niekoho zbavit, odist od riaditela, je vhodny cas na radikalnu zmenu. Hviezdy vam v tom pomozu. Pozor na pady!

Byk

Mate pocit, ze vsetko viete a mate pod kontrolou. Vasi kamarati a partner to nevidia tak ruzovo. Snazte sa konat cestne a otvorene. V osobnom zivote sa vyhybajte znamym, ktori chcu zasahovat do vasho sukromia.

Blizenci

Dajte si pozor na vase vztahy doma. Pracujte nad vasimi citmi a duchovnostou. Majitelia firiem, by mali platit v dohodnutych terminoch a nerobit dlzoby. Zgrloststvo je vasa zla vlastnost. Praca vam ide.

Rak

Vas strach nemoze byt podstatny. Veci treba jednoducho riesit. Priatelov mozete skontrolovat aj cez peniaze. Doma moze vzniknut maly konflikt, vypocujte si vasu polovicku. Pre tych, ktori su sami, je dobre obdobie na lasku a vacsi prejav citov.

Lev

Nebudte prudky a ziarlivy. Nevyvolavajte zbytocne konflikty, aby ste neublizili tej osobe, na ktorej vam velmi zalezi. V takom pripade dobre padne prechadzka, alebo ist sa bezkovat, aby emocie utichli. Dajte si pozor na vysoky tlak.

Panna

Neotvarajte prvy vsetky vase emocie kolegom v praci a kamaratom. Mozu vas vyprovokovat ku konfliktu, alebo “utopit v lyzicke vody.” Ani doma nie je vsetko tak, ako by ste si priali. Lepsia motivacia k zivotu je praca.

Vahy

Vase obodobie je dobre. Netrapte sa nad zariadenymi vecami, radsej sa pripravte na vas uspech. Coskoro pride aj ten financny. Mozete zmenit vztah, v ktorom vam to “neklape”. Je na to vhodny cas.

Skorpion

Zdvihnite si sebavedomie. Ste dobry pracovnik, nemusite sa nicoho bat. Dajte si pozor na toho, koho tak dobre nepoznate. Mozete byt spokojny, vo vasej rodine je vsetko v najlepsej harmonii. Doprajte si dobru saunu a zahrajte si biliard.

Strelec

Okolo vas je vela klebiet. Vam sa to nezda, pretoze “vidite hrat divadlo”. Stretnite sa so sefom a z nicoho nemajte strach. Pozor na kratke vztahy. Mozu vam priniest zdravotne a citove problemy.

Kozorozec

Ak ste dlhodobo nezamesntny, mozete ziskat viac kontaktov. Mate dobre obdobie, aby ste boli prijaty do prace. Vsimajte si vasich pravych kamaratov, ktoru vam chcu pomoct. Osud vam donesie stastie v laske.

Vodnar

Vo vasom okoli je vela zbytocnych ludi. Dajte si pozor s kym, o com a kolko chce od vas ziskat. Mozete byt k nim uprimny, otvoreny a povedat im vsetko, co si o nich myslite. V rodine su na vasej strane aj priznaju vase schopnosti.

Ryby

Laska, ktora sa vedla vas toci, moze byt lakava no kratka. Nie je vsetko zlato, co sa blysti. Budte opatrny! Zapnite vasu intuiciu a ukazte vas prejav. V praci je typicky stereotyp. Zostava vam len ucit sa a vzdelavat v tych odboroch, ktore vam v zivote pomozu.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT