22. MAREC 2005 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


Sipkarska a stolno – futbalova liga

Brezno stale bez prehry

V sobotu v Dart clube pokracovala druhym kolom sipkarska liga druzstiev region stred vychodna skupina, v ktorej momentalne hraju styri timy z Brezna, Detvy, Zvolenskej Slatiny a Banskej Bystrice. Organizatori sa rozhodli, ze liga druzstiev prejde zmenou a hrat sa bude turnajovym sposobom v styroch kolach s tym, ze kazde z druzstiev bude raz v rozpise hostit na svojej pojde vsetky timy. Tentokrat sa tejto ulohy zhostilo Brezno, ktore po prvom kole v B. Bystrici suverenne viedlo tabulku. V sobotu ich potrapila snad len Detva, s ktorou vyhrali tesne 6:5. Dlho hryzla aj Banska Bystrica, ktora prehrala 7:4, a na zaver si hraci Brezna vychutnali Zvolensku Slatinu pomerom 8:3 a s dvanastimi bodmi sa tak usadili na cele sutaze. Dalsie zapasy zo soboty: Detva – Zv. Slatina 6:5, B. Bystrica – Detva 8:3, Zv. Slatina – B. Bystrica 5:6, poradie v tabulke na dalsich miestach urcuje len skore, kedze ostane tri timy maju zhodne po 8 bodov.

V priebehu vikendu sa hrali aj turnaje jednotlivcov, ktore boli posledne pred tohto tyzdnovymi Majstrovstvami Slovenska v dnoch 18. – 20. marca v Kosiciach. V piatok sa konalo 13. kolo ligy muzov a zien, kde si prve tri miesta rozdelili prave spoluhraci z breznianskeho timu: 1. Matej Putnok, 2. Peter Pocklan, 3. Martin Skantar. Sipkarske sutaze pokracovali aj v nedelu sutazami juniorov a stredoskolakov, medzi mladsimi sa presadil Martin Chudic, ktory tuto kategoriu hra posledny rok, a preto sa snazi zo vsetkych sil skoncit co najvyssie. Na druhom mieste sa umiestnil jeho dobry kamarat Patrik Wagner a treti v poradi bol Marian Blazi. V stredoskolskej lige postupne preberaju zezlo hraci s nizsim bodovym ziskom v celkovom poradi. Postupne sa tak dotahuju na suverenna tohto rocnika Pavla Melichera, ktory v nedelu skoncil az stvrty. Dobru formu potvrdil Matej Putnok, ktory po piatkovom vitazstve pridal aj to nedelne. Na druhom mieste sa umiestnil Andrej Skantar a prekvapujuco treti skoncil Matus Oleriny, ktory svojim vekom patri este do juniorskej kategorie. Treba dufat, ze vsetkym forma vydrzi az do majstrovstiev, pripadne ju este trochu doladia, pretoze vedenie 1. Dart clubu Brezno ma v tomto roku vysoke ciele. V stredoskolskej lige by vsetci chceli vidiet v prvej trojke dve skoly z Breznianskeho okresu. V turnaji dvojic su velkymi favoritmi hlavne Pavol Melicher a Martin Skantar, ale mohli by zahrat aj Peter Pocklan a Filip Skrtel. V turnaji juniorov treba brat jednoznacne len vitazstvo, co sa tyka zien, bolo by pekne, keby sa aspon jedna umiestnila v prvej sestke. Podobne umiestnenie sa ocakava aj od muzov, criket je nevyspytatelna disciplina, kde vedenie ciele neurcilo. V nedelu je na programe turnaj druzstiev, kde tim v zlozeni Martin Skantar, Pavol Melicher, Matej Putnok a Peter Pocklan, by chcel naplnit svoj ciel - ucast v semifinale a pobit sa tak o medaily. Odchod sipkarov je naplanovany na piatok a na sobotu o 6. hodine z namestia, vsetkym organizatori praju pevnu ruku a vela sportovych uspechov.
V Dart clube neprebiehali len sipkarske sutaze, ale aj stolni futbalisti sa tesili na svoje discipliny. V piatok si to rozdali v lige jednotlivcov a v sobotu turnaji dvojic mestskej ligy. Futbalisti potesili nielen svojimi vykonmi, ale aj ucastou, ked v piatok sa do turnaja prezentovalo 29 hracov a v sobotu 24 parov. Vyborne si pocinal Tomas Ciz, ktory si pripisal na svoje konto jedno prve miesto (liga jednotlivcov) a jedno piate miesto (turnaj dvojic). Dobre mu sekundoval aj Tomas Pompura, ktory obsadil druhe miesto a treti skoncil Jano Ambroz. V sobotu to v prvej trojke vyzeralo takto: 1. Martin Ciesar – Matej Sramko, 2. Ondrej Hajduch – Martin Raffay, 3. Ivan Zemko – Jano Kunstar.
Najblizsie je v Dart clube na programe JE Elektro cup, ktory zacina v piatok o 19. hodine sipkarskou castou sutaze a v sobotu bude pokracovat o takom istom case futbalovym turnajom dvojic.

(pp)

HK Brezno informuje

Ukoncenie hokejovej sezony 2004/2005 v Brezne je prilezitostou pre zhodnotenie jej kladov i nedostatkov, vytycenie cielov do dalsieho obdobia. Samozrejme, najvacsi vyznam ma takato analyza tam, kde ma bezprostredny dosah na buducnost – vo vybore hokejoveho klubu, v hracskych kolektivoch. Hokej je vsak, tak povediac dusevnym majetkom vsetkych jeho priaznivcov, ktorym prinasa radost. Nech su preto nasledujuce uvahy podnetom pre diskusiu o dalsom vyvoji hokeja v centre nasho regionu, kde su pre jeho rozvoj vytvarane najlepsie podmienky.

II. hokejova liga seniorov

Pri hodnoteni pozitivnych stranok ucinkovania seniorskeho muzstva Brezna v druholigovej sutazi mozno spomenut:

3. miesto v konecnom umiestneni vo vychodnej skupine

Po druhom mieste pred tromi rokmi a vitazstvach v skupine v predoslych dvoch sezonach je sucasna tretia priecka logicky skor minusom. Specifickost tejto sezony vsak bola dana ucastou preplateneho muzstva Humenneho v sutazi, ktoru len tazko nazvat inak nez plytvanim prostriedkov, ak nema tento klub zabezpecene aj prostriedky na podporu serioznej existencie klubu v l. lige. Pre takyto pristup v sezone 2004/2005 v Brezne chybali predovsetkym technicke podmienky, ako zakladny predpoklad pre dalsie nevyhnutne rozhodnutia.

Uplatnenie viacerych hracov Sporteamu Brezno v seniorskej zostave HK Brezno

Pri absencii sutaze Stredoslovenskej divizie seniorov v tejto sezone sa stali viaceri hraci tohto klubu posilou HK Brezno. Hracska kvalita Mariana Bauera, perspektiva a popularita Budhu Petra Halku, vykony brankara Martina Daxnera, ktory sa stal v zavere sezony jednou z opor muzstva.

Metodicko-vychovna cinnost hracov seniorskeho muzstva

Patrik Ferianc – trener dorastenecko - juniorskeho druzstva polozil zaklady pre uspech tohto kolektivu, ktory po jeho zraneni doviedol do vitazneho zaveru trener Dusan Smalik. Tomas Turna – manazer mladeze a trener starsich ziakov prispel k vyraznemu vzostupu v umiestneni ziackych druzstiev. Juraj Fabry – v tomto roku sa zurocila jeho dlhodoba praca so ziakmi. Marian Bauer – ma dlhodoby podiel na dobrej urovni pripravy najmladsich hokejistov

V ramci vyvazeneho posudzovania priebehu seniorskej sezony uvedme aj niektore nedostatky:

Rozpacity zaciatok sezony, ktoreho vysledky predznacili dalsiu perspektivu Brezna v sutazi. Riesenie tohto stavu priniesla az vymena trenera seniorov.

Suhrn okolnosti, veducich k nenastupeniu Brezna na zapas v Bardejove.

Pociatocna nesystemovost pri zaclenovani mladych hracov do kolektivu seniorskeho muzstva. Po jej odstraneni nedostatocna iniciativa niektorych juniorov tuto prilezitost v plnej miere vyuzit. Napriek tymto rezervam bola v uplynulej sezone tato forma doplnania kadra seniorov, hlavne z domacich zdrojov vyraznejsia ako v minulosti.

Produktivita hracov HK Brezno v zakladnej casti vychodnej skupiny ll. hokejovej ligy seniorov:

Ing. Pavol Sasik U (utocnik), 12 (pocet odohratych zapasov), 10 (golov), 7 (asistencii), 17 (pocet bodov), Miroslav Bendik U, 11, 5, 9, 14, Juraj Fabry U, 12, 5, 8, 13, Milan Paucik U, 11, 3, 10, 13, Richard Hanuska O (obranca), 11, 6, 4, 10, Branislav Gerö U, 6, 2, 6, 8, Michal Donoval O, 10, 3, 3, 6, Marian Bauer U, 11, 3, 3, 6, Ing. Peter Jergus U, 12, 4, 1, 5, Mgr. Tomas Turna U, 12, 4, 1, 5, Martin Golan O, 10, 3, 2, 5, Jozef Rusnak O, 12, 1, 2, 3, Michal Jozefko U, 12, 0, 3, 3, Martin Michal O, 4, 2, 0, 2, Michal Patkos U, 2, 1, 1, 2, Peter Dvorsky U, 9, 1, 1, 2, Jan Mlynarcik O, 2, 1, 0, 1, Ing. Michal Krupcik O, 12, 1, 0, 1, Richard Richter U, 2, 0, 1, 1, Peter Halka U, 9, 0, 1, 1, Pavol Kan O, 6, 0, 0, 0, PaedDr. Patrik Ferianc O, 6, 0, 0, 0, brankari: Jan Pecnik 6 (pocet zapasov), 29 (pocet obdrzanych golov), 5,12 (priemer golov na zapas), 83,33 % (percento uspesnosti brankarov), Marian Hadzega 4, 11, 3,30, 87,64 %, Ing. Martin Daxner 4, 4, 1,33, 92,30 %.

Okrem uvedenych hracov nastupili na dva zapasy aj Dubecky a juniori Pastva a Kolarovic.

II. liga dorastencov – juniorov

V sezone 2004/2005 najuspesnejsie druzstvo HK Brezno, preto je pri hodnoteni pozitiv vitazstvo v druholigovej sutazi pre tento kolektiv podobnym uspechom, ako boli vitazstva seniorov vo svojej kategorii v predoslych rokoch.

  1. Prve miesto v ll. lige dorastencov - juniorov
  2. Tento vysledok je vyznamny aj v tom, ze v sezone 2004/2005 ho dosiahli domaci hraci v takmer rovnakom zlozeni, v akom dvakrat po sebe skoncili na cennom druhom mieste v predoslych dvoch rocnikoch.

  3. 100 % hracov z domaceho prostredia HK Brezno
  4. Po generacnom odchode hracov Dubeckeho a Schmidta z juniorskeho veku, ktori v predoslych dvoch rokoch hostovali v kadri dorastenecko - juniorskeho druzstva HK Brezno, je prvenstvo tohto druzstva za uplynuly “pestovatelsky” rocnik vecou rydzo domacej odrody hracov.

  5. Vyrovnane vykony pocas celej sezony
  6. Jedina prehra v sezone na lade supera, okrem kontumacneho vysledku za neodohrany zapas v Leviciach a dvoch remiz s Partizanskym, vsetky ostatne zapasy skoncili vyhrou HK Brezno.
    Okrem kladnych stranok uplynulej sezony mozno konstatovat aj u tohto muzstva niektore menej pozitivne okolnosti:

  7. Kolisava treningova disciplina niektorych hracov. Jej dosledkom bola mensia zohratost niektorych formacii, co sa v zapasoch obcas prejavovalo prilisnou improvizaciou jednotlivych hracov na ukor uplatnenia nacvicenych akcii.
  8. Znacnym vekovym rozsahom hracov v tejto kategorii dana siroka vykonnostna skala. Hraci rocnikov 1985 az 1989 tvorili z hladiska skusenosti dost roznorody hracsky potencial z hladiska skusenosti, co sa vo v zapasoch prejavovalo dobou nasadenia v hre, nie vzdy korespondujucou s ocakavaniami niektorych hokejistov.
  9. Neodohrany zapas v Leviciach. Aj napriek tomu, ze sa tak stalo v case, ked tato skutocnost uz nemohla zmenit poziciu Brezna, ako vitaza sutaze.

Produktivita hracov dorastenecko-juniorskeho druzstva HK Brezno:

Richard Richter U, 15, 20, 17, 37, Igor Kolarovic U, 15, 20, 13, 33, Martin Pastva U, 15, 11, 13, 24, Tomas Sihelsky U, 14, 12, 6, 18, Peter Fazik U, 13, 5, 5, 10, Peter Turna O, 13, 5, 5, 10, Milos Kysel U, 15, 3, 6, 9, Jozef Mihalovic O, 15, 1, 8, 9, Jan Mlynarcik O, 15, 2, 6, 8, Michal Zazrivec U, 14, 3, 2, 5, Michal Brozman U, 12, 2, 2, 4, Daniel Lehotsky O, 7, 2, 1, 3, Marek Stubniak U, 11, 2, 1, 3, Erik Konkolovsky U, 8, 2, 0, 2, Viktor Luptak O, 1, 0, 2, 2, Lukas Mancos O, 14, 2, 0, 2.

V branke Brezna bol pocas vsetkych zapasov Marek Pastva, pricom dvakrat ho vystriedal na 20 minut Michal Kühnel a raz Robert Pepich.

Okrem uvedenych hracov nastupil v siestich zapasoch Milos Oravsky, v troch Jaroslav Frgolec a v jednom Jaroslav Rajcok.

* * *

Pohlad za uplynulou sezonou starsich a mladsich ziakov prinesieme buduci tyzden.

Ing. Jozef Kolarovic

Zo stolneho tenisu

Stolni tenisti ZP Sport Podbrezova v skupine A privitali v sobotu na domacej pode superov zo Ziliny, s ktorymi remizovali 9:9. Miroslav Plecho nahral 4,5 boda, Jan Spac 2,5, Igor Galik a Tomas Zaloudek po 1,5 boda. Druhe stretnutie medzi Podbrezovou a  Visnovym skoncilo vyhrou podbrezovskych stolnych tenistov 11:7. O body pricinili Miroslav Plecho a Igor Galik po 3, Lubomir Lamper a Jan Spac po 1 bode a dve stvorhry. B druzstvo vyhralo v Utekaci 8:10. Michal Fodor nahral 4 body, Peter Kan 2, Peter Gregor a Peter Danco po 1 a dve stvorhry. Druhy zapas odohrali v Tisovci, kde vyhrali 5:13. Po 3 body nahrali Peter Kan, Michal Fodor a Miroslav Mihok, Petr Gregor nahral 2 body a odohrali aj dve stvorhry.

(vk)


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT