22. MAREC  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

V noci z 13. na 14. marca sa neznamy pachatel vlamal do bufetu v objekte byvalej mostarne v Brezne. Odniesol si cigarety, hygienicke potreby, cukrovinky a potraviny v hodnote 20 000 korun. Okrem toho 49-rocnej majitelke poskodenim zariadenia vznikla 3000-korunova skoda.

Pravdepodobne pod ruskom strnastej marcovej noci sa ktosi vlamal do hotela v Telgarte. Z kancelarie ukradol 80 000 korun, 50 eur a stravne listky. Skodu sposobenu 37-rocnej majitelke vycislili na 85 000 korun. Na zariadeni nechal zlodej skodu za 5000 korun.

Nakladny automobil Liaz nalozeny starymi kolajnicami sa 14. marca kratko po 11. hodine na zeleznicnom priecesti v useku zeleznicnej trate Polomka - Helpa zrazil s motorovym osobnym vlakom. Pri kolizii sa vo vlaku zranili dvaja cestujuci, vodic auta vyviazol bez zraneni. Priciny zrazky vysetruje dopravna policia.

Popoludni 16. marca pri vchode do Zeleziarni Podbrezova neznamy pachatel vykradol dve Skody 120 s breznianskym evidencnym cislom. Z obidvoch chybaju autoradia za 4000 a za 8000 korun.

Sudca Okresneho sudu v Brezne 16. marca vzal do vazby 34-rocneho Lubomira H. z Helpy, ktoreho vlani v juni obvinili z trestneho cinu zanedbania povinnej vyzivy. Obvineny si totiz neplnil vyzivovaciu povinnost voci svojej dcere.

Vysetrovatel Uradu justicnej a kriminalnej policie v Brezne 19. marca vzniesol obvinenie z trestneho cinu utoku na verejneho cinitela voci Andrejovi F. z Brezna. V noci 19. marca na Ulici B. Nemcovej tento 49-rocny muz nasilim branil vo vykone pravomoci verejneho cinitela tym, ze pristupil k policajnej hliadke a na jej clenov namieril revolver. Policajti sa skryli za betonovy mur a potom vyuzili nepozornost utocnika a pouzitim hmatov a chvatov sebaobrany ho odzbrojili. Andreja F., ktory mal v dychu 1,47 mg/l alkoholu, stihaju na slobode.

Predpoludnim 19. marca na pristupovej ceste k hotelu Srdiecko na Trangoske sa ktosi vlamal do osobneho motoroveho vozidla VW Sharan. Zlodej si odniesol tasku s dokladmi, bankomatovu kartu, tankovaciu kartu a penazenku s 3500 korunami. Majitelovi auta z Banskej Bystrice sposobil kradezou skodu za 8500 korun a poskodenim vozidla 15 000-korunovu skodu.

V case od 20. februara do 20. marca v Mlynnej doline v katastri Myta pod Dumbierom sarapatil vykradac chat. V jeho lupe sa nachadzal farebny televizor, hifiveza a videorekorder dovedna za 14 500 korun, ktore patrili majitelovi chaty z Brezna. Kradezou dvoch parov lyzi s viazanim a dvoch parov detskych lyzi sposobil ich majitelovi z Brezna skodu za 29 500 korun.

(pv)

Co sa udialo v tyzdni od 11. do 18. marca
 
Uzreli svetlo sveta image

 

Miroslava Markusova z Polomky, Matus Ferko z Telgartu, Tereza Belkova z Cierneho Balogu, Nella Demuthova z Valaskej, David Eremias z Brezna, Paula Bartosova z Hornej Lehoty, Emma Turnova z Jasenia.

 

Opustili nas_image 

 

Ludevit Raffaj (60) z Jasenia, Ladislav Galicz (73) z Brezna, Frantisek Kurek (95) zo Sihly, Magdalena Rolkova (52) z Valaskej, Maria Stulajterova (92) z Cierneho Balogu, Jan Tazky (56) z Brezna, Michal Datko (62) z Cierneho Balogu, Irena Suhajdova (79) z Predajnej, Peter Paulecko (52) z Podbrezovej, Sarlota Cerovska (89) z Nemeckej, Vojtech Rasko (67) z Brezna, Margita Chovancova (86) z Podbrezovej, Karolina Boselova (82) z Helpy.

150

V pondelok na zeleznicnom priecesti v Polomke doslo k zrazke nakladneho vozidla Liaz s osobnym vlakom, v ktorom sa zranili dve osoby. Hasici im poskytli predlekarsku pomoc a sanitka RZP ich previezla do nemocnice. Vystartovali k trom dopravnym nehodam - za Breznom smerom na Rohoznu a v Benusi napravili na vozovku autobus a Citroen, ktore tvorili cestnu prekazku, na Mazornikove regulovali premavku po zrazke chodca. Cez integrovany zachranny system im nahlasili, ze za Benusom sa stala havaria. Po prichode na miesto zistili, ze islo o falosny poplach. Vo stvrtok ich zo Sumiaca poziadali o pomoc pri otvoreni bytu.

155

Lekari v utorok rano o stvrtej do breznianskej nemocnice previezli so zraneniami viacerych organov mladeho muza, ktory na Mazornikove vyskocil asi z tretieho poschodia. Na druhy den vo vecernych hodinach po strelbe v byte na SLN v Brezne hospitalizovali mladu zenu s mnohymi strelnymi ranami. V tomto tyzdni absolvovali dovedna 36 vyjazdov, vystartovali po 7-krat k nahlym prihodam srdca a obehu, k urazom a k inym pripadom, po 2-krat k dychacim a gynekologickym prihodam, 10-krat k mozgovym prihodam a raz k brusnej prihode.

0903 745988
16 154

V statistike vyjazdov clenov Cestnej zachrannej sluzby su zaevidovane odtahy aut po dopravnych nehodach v Sihle a v Podbrezovej, havarie sa nastastie obisli bez zraneni. Poskytli pomoc majitelovi Mercedesa s poskodenym riadenim, zo Zavadky do Brezna prepravili Skodu 120 so zlomenou polosou, na Trangoske vyprostili autobus a postarali sa o Hyundai s poruchou motora.

Horska zachranna sluzba
6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby skonstatovali, ze snehovu nadielku si vychutnavalo pomerne dost vyznavacov zimych sportov, hlavne z Madarska. Zaznamenali viacero drobnych urazov, poskytli pomoc zahranicnym lyziarom s poranenym predkolenim ci vyklbenym ramenom. Pocasie bolo premenlive, aj ked slnko potesilo svojimi lucmi, vo vysokohorskom prostredi je snehu nadostac.

 

Blahozelania

Pri tvojom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepc s dojatim. Zi dlho mama medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.
Dna 21. marca oslavila krasne sedemdesiate piate narodeniny nasa draha mamicka, stara a prastara mama

Anna Baricova zo Zavadky nad Hronom.

Vsetko najlepsie zo srdca zelaju dcera a syn s rodinami, vnucata a pravnucata.

My iba v myslienkach mozeme svoje prianie mat, to ktore by sme vam k narodeninam chceli zazelat. Aby vas zivot bol krasnym snom, aby vela lasky a stastia boli v nom.
Dna 26. marca oslavi krasne sedemdesiate narodeniny nasa draha babka

Alzbeta Vlckova z Pohronskej Polhory.

Vsetko najlepsie, vela zdravia, stastia, lasky a optimizmu do dalsich rokov zelaju pravnucata Denisko, Oliverko, Vaneska a ostatna rodina.

 

Podakovanie

V hlbokom ziali a so zarmutkom v srdci sme sa dna 7. marca navzdy rozlucili s nasim milovanym manzelom, otcom, starym otcom, bratom, svagrom

Juliusom Stulrajterom z Brezna.

Uprimne dakujeme celej rodine, znamim, priatelom a susedom za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
Dna 10. marca sme si pripomenuli patnaste vyrocie umrtia nasho otca, stareho a prastareho otca

Jana Giertliho z Podkorenovej.

S laskou spominaju dcery Anna, Marta, Viera a syn Jan s rodinami.

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich srdciach.
Dna 21. marca uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa mamicka, stara mama a prababicka

Zofia Hegerova z Brezna.

S laskou spomina dcera s rodinou.
Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac, ako ti ostatni. O to tazsie je naucit sa bez nich zit.
Dna 21. marca sme si pripomenuli smutne prve vyrocie umrtia

Jana Kovacika z Brezna.

S laskou spomina manzelka a dcery s rodinami.

Kyticku kvetov na hrob davame, v modlidbach s laskou na teba spominame.
Dna 21. marca sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia nasej drahej mamy, starej a prastarej mamy

Julianny Mikovinyovej z Brezna.

Spominaju dcery a syn s rodinami, nevesta, vnucata a pravnucata.

Su dni v nasom zivote plne bolesti a smutku.
Dna 21. marca uplynulo dvanast rokov odvtedy, co nas navdy opustil nas otec a manzel

Jozef Jamrich z Cierneho Balogu.

S laskou spominaju manzelka s detmi a ostatna rodina.

Telo v zemi zhasne jak slza na tvari, spomienka na teba jak hviezda zaziari.
Dna 22. marca si pripominame siedme vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, syna, svagra, zata a brata

Jaroslava Kovacika z Cierneho Balogu – Komova.

S laskou spomina smutiaca rodina.

Ta rana v srdci stale boli a zabudnut nedovoli.
Dna 24. marca uplynie rok od smutnej chvile, kedy nas navzdy opustil manzel, otca a starky

Pavol Zacok zo Sumiaca.

S laskou spomina manzelka Maria, syn Mikulas s manzelkou, syn Pavol s manzelkou, vnucata Michalka, Marek, Matej a Simon.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na polhorskom cintorine spis svoj vecny sen.
Dna 25. marca si pripomenieme nedozite sestdesiate narodeniny nasho draheho manzela, otca a stareho otca

Ivana Trnavskeho z Pohronskej Polhory.

S laskou a uctou spominaju manzelka Bozena, deti alena, Ivan, Erika s rodinami a ostatna rodina.

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 26. marca si pripomenieme druhe vyrocie umrtia

Stefana Tazkeho z Cierneho Balogu – Kramu.

Smutiaca rodina

Len ten, kto stratil koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.
Dna 26. marca uplynie osem rokov odvtedy, co nas opustila nasa draha mama, stara mama

Anna Veselovska z Predajnej.

Spomina syn Jozef, nevesta Marta a vnuci Palko a Peto.

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Mozete dostat novu ponuku do prace, alebo vas kamarat pride s novym napadom na podnikanie. Neponahlajte sa emocionalne reagovat, doprajte si dost casu. Vas sukromny zivot vas tak nezatazuje, ako vasa mysel, co si obliect na jarnu sezonu. Dajte si viac vitaminu C a sledujte svoje zdravie.

Byk
Vo vasom okoli sa nachadza dost pozitivny clovek. Vsimajte si ho a reagujte spravne. Vase stretnutie vam pomoze odhalit tajne vztahy a lasku. Opatrne v praci, dostanete neocakavanu facku alebo prekvapenie. Navstivne kostol, to vam pomoze. Precitajte si duchovnu literaturu.

Blizenci
Ticho pred burkou. Necitite sa velmi zdravy, doliecte sa, praca vas pocka. Sledujte svoje slova a postoj k zivotu a k blizkym. Nebudte emocionalny a nezahadzujte slova. Mate moznost vela citat a duchovne sa vzdelavat.

Rak
Ste velky puntickar a mate rad vo vsetkom poriadok. Venujte sa praci a konickom. Otvorte viac oci na vase okolie a dajte si otazku, co si oni o vas myslia. Zaoberajte sa sebakritikou, nesnazte sa sediet na dvoch stolickach naraz, to sa neda. Spravte si jarne upratovanie v dusi a v citoch.

Lev
Aktivizujte vase podnikanie a zodpovednost k ekonomike. Mate dobre obdobie venovat sa vasim pracovnym povinnostiam. Nic nove nevymyslajte. Nezanedbavajte lasku a vase intimne aktivity. Verte viac sebe, ze to dokazete.

Panna
Ste zaneprazdneny clovek, mate vela povinnosti. Cas je vas liecitel. Vsetko stihnete a dajte to na papier. Nezabudajte na vasu lasku, budte pozornejsi k partnerovi/-ke. Mozete ochoriet na chripku, jedzte cenak, cibulu, kyslu kapustu.

Vahy
Ste emocionalne nevyrovnana osoba, bojite sa, ze pridete o pracu. Neviete, co skor robit, aby vsetci boli spokojni. V okoli sa toci nova laska, mozete sa uvolnit a flirtovat. Vlozte do toho energiu. Moze ochoriet vas blizky clovek.

Skorpion
Starajte sa o svoje zdravie a o svoje telo. Navstivte vcas lekara. Nepripustajte vela ludi a kolegov k vasim sukromnym veciam. Niekto vam chce poskodit. Mozete dostat pozvanku na sud o dedicskom konani. Skorpioni do 25 rokov stretnu noveho osudoveho partnera.

Strelec
V poslednom case nemate vedla seba oporu, citite sa sami a ste opustena. Navstivte fitnesscentrum, plavaren, chodte do muzea a gelerie. V praci je vsetko po starom – stereotyp. Cez vikend chodte do chaty a dajte si dobre vinko.

Kozorozec
V poslednom case ste citlivy a zacinate byt ziarlivy a podozrievavy na kazdeho. Uvolnite sa, oblecte si nove saty a kupte si novy parfum. Milujte seba a svoj zivot. Obdobie depresie a neistoty vam este potrva, pite mrkvovu a ribezlovu stavu.

Vodnar
Dostanete necakanu navstevu, ktora vam polichoti. Moze to byt stary dobry kamarat. Nalada vam bude pomahat, aby ste boli prirodzenejsi a uvolnenejsi s partnerom/-kou. V praci rozmyslajte nad letnymi ponukami a nad dovolenkou.

Ryby
Rozmyslajte o kariere alebo o zmene prace. Citite, ze praca vas viac nenaplna. Dajte di na to cas, neponahlajte sa. Pouzite spravnu intuiciu a potom budete na seba hrdy, ze ste sa spravne rozhodli. Je dobry cas na lasku, na rozhodnutie o sobasi a na planovanie deti. Chodte viac do prirody.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT