12. APRIL 2005 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kin od 12. do 19. aprila

Kino Mostar Brezno

15. pia, 16. so, 17. ne - Hitch: Liek pre moderneho muza (USA, MP/12, 19.30) - Alex Hitch je legendarny a zamerne anonymny newyorsky ,,schodzkolog”, ktory sa konecne stretne s rovnocennym superom v podobe krasnej bulvarnej novinarky Sary. Romanticka komedia.

Kino Panorama Podbrezova

17. ne – Dennik princeznej 2 – kralovstvo v ohrozeni (USA, MP, 16.30) – Pokracovanie uspesnej romantickej komedie.

Kam za kulturou

Mestske kulturne stredisko v Brezne v ramci Teatriady pozyva: v sobotu 30. aprila o 17.00 na namestie na STAVIAME MY MAJE – oslavy 1. vyrocia vstupu do EU s DFS Stastne detstvo a FS Mostar.

...

Zakladna umelecka skola v Brezne pozyva: v piatok 15. aprila o 17.00 do koncertnej saly ZUS na koncert byvalych ziakov spojeny s vystavou prac byvalych ziakov vytvarneho odboru, pri prilezitosti 45. vyrocia zalozenia skoly v stredu 20. aprila o 17.00 do kinosaly mestskeho domu kultury na slavnostny koncert ziakov, spojeny s vystavou prac ziakov vytvarneho odboru; vstupne je dobrovolne.

...

V nedelu 24. aprila sa v Lopeji uskutocni 6. rocnik Jarnej slavnosti sv. Juraja – symbolicke otvaranie dolin Nizkych Tatier a rudohoria na letnu turistiku a polnohospodarsku sezonu, jarmok, vystupenie suborov, historicky sprievod.

...

Obec Bacuch a Centrum volneho casu v Brezne v stredu 27. aprila o 9.30 v Kulturnom dome v Bacuchu organizuju XV. rocnik okresneho kola sutaze v speve ludovych piesni ziakov zakladnych skol SLAVIK SLOVENSKA. Sutaz bude sprevadzana vystavkou prac ziakov Zakladnej umeleckej skoly v Brezne.

...

Obec Polomka vyhlasuje 10. rocnik sutaze Horehronie vo fotografii
Propozicie: 1. kategoria - Priroda a krajina, 2. kategoria - Zvyky a obycaje, 3. kategoria - ciernobiela fotografia (tema prvych dvoch kategorii), 4. kategoria - Polomka (fotografia musi mat preukazatelne povod z podujatia prirody alebo diela v obci Polomka).
Do sutaze mozete prihlasit jednotlive fotoografie a serialy vo formate 13 x 18 cm, do jednej kategorie je mozne poslat maximalne 10 fotografii, jeden serial moze pozostavat maximalne z 5 fotografii. Organizatori sutaze si vyhradzuju pravo pouzit fotografie na prezentaciu Horehronia. V pripade publikovania zostavaju autorske prava nedotknute.
Fotografie poslite v obalke s oznacenim Fotosutaz na adresu: Obec Polomka – kulturne stredisko, Osloboditelov 12, 976 66 Polomka, na zadnu stranu fotografie treba napisat meno a priezvisko autora, adresu, telefonne cislo, nazov fotografie a kategoriu. Uzaviera sutaze je 31. jula, blizsie informacie poskytnu na c. tel.: 6193190, 0904 216338.

...

Obec Pohorela a obcianske zdruzenie Opora Pohorela oznamuju, ze su v predpredaji vstupenky na najvacsi hudobny festival v bystricko-breznianskom regione Svatojanska noc plna hudby, ktory sa uskutocni v dnoch 17. a 18. juna v amfiteatri v Pohorelej.
Na festivale sa predstavi mnozstvo hudobnych skupin, hlavnymi hostami budu skupiny AYA, U. K. N. D., NO NAME a GLADIATOR. V predpredaji do 15. maja je cena dvojdnovej vstupenky 199 Sk, do 16. juna 249 Sk a priamo na mieste 299 Sk. Zrebovatelne vstupenky je mozne kupit v Espresse pod Orlovou v Pohorelej, v Obecnom urade v Pohorelej, v predajni Cyklosport v Helpe, vo videopozicovni v Polomke, v kuchynskom studiu Hamannax na Chalupkovej ulici v Brezne, v predajni nabytku Qualldom v obchodnom dome v Brezne. Po skonceni programu je po obidva dni zabezpecena mimoriadna autobusova doprava na trase Pohorela – Telgart a Pohorela – Brezno.

...

Tyzden slovenskych kniznic
od 18. do 24. aprila sa bude niest v znameni hesla Nadalej zviditelnovat kniznice. V Mestskej kniznici v Brezne pripravili pre citatelov (ale aj pre tych, co este nimi nie su) niekolko podujati. Okrem nich, tak ako kazdy rok, je odpustenie sankcii. Citatelia, ktori maju voci kniznici podlznosti a dostali upomienky, v tomto tyzdni mozu vratit knihy a pokuty im budu odpustene.

...

Zakladna umelecka skola v Polomke a obcianske zdruzenie pri ZUS Polomka na mesiac maj pripravuju cyklus koncertov pod nazvom POLOMSKA HUDOBNA JAR.
Zastitu nad koncertmi prevzal starosta obce Ing. Jan Lihan.

...

Program v Cajovni Akasi na april:

16. sobota o 17.00 - Cajove citanicko: prezentacia, tvorby mladych ludi
20. streda o 18.00 – stretnutie pri salke caju, spoznajte tajomstvo caju, ako najpijavanejsieho napoja po zrode, jeho zivotodarnu silu a nekonecnu rozmanitost
22. piatok o 17.00 – priprava na bylinkovu vikendovku, hovory o kruhu zivota, liecivej sile prirody a spoznavanie jej kolobehu, ktoreho sucastou ako bytosti sme my ludia
27. streda o 18.00 - stretnutie s vedomcom Mirom Ziarislavom Svickym, vecer s penickami, vyucby hry na koncovke, cvicenie styroch zivlov, Turice - hovory


Dakujeme ...

Dakujem pani Piliarovej a pani Pohorelcovej za starostlivost o cestu v zimnom obdobi na Ulici Odbojarov 28 v Polomke.
Maria Klimentova

...

Obcianske zdruzenie Opora Pohorela dakuje za pomoc a spolupracu pri priprave a zabezpeceni spomienkoveho dna obeti lavinoveho nestastia a memorialu pohorelskych rubarov - majstrovstiev Pohorelej v nohejbale: Obecnemu uradu v Pohorelej, s. p. Lesy SR, Zakladnej organizacii odboroveho zvazu pri GR Lesy SR, s. p., Urbarskemu a pasienkovemu pozemkovemu spolocenstvu Pohorela, Asociacii furmanov Slovenska, potravinam – Darine Skolnikovej, Zakladnej skole Pohorela, regionalnym novinam Horehronie, Radiu Regina, darcom 2% dane z prijmov a vsetkym, ktori akymkolvek sposobom prispeli k dobremu priebehu podujatia.


Riaditelstvo Zakladnej skoly Pionierska 2 v Brezne oznamuje rodicom ziakov 2. rocnikov, ze mozu svoje dieta prihlasit na vyberove konanie do triedy s rozsirenym vyucovanim cudzich jazykov (anglicky, nemecky) v 3. rocniku. Vyucovanie prebieha intenzivne, pouzivame praxou overene vynikajuce zahranicne ucebnice.
Na zaklade prihlasok bude dieta pozvane na vyberove konanie vo stvrtok 14. aprila o 8.00 (datum je zmeneny z 15. na 14. aprila), poplatok je 100 korun. Po skonceni zakladnej skoly s rozsirenym vyucovanim cudzich jazykov ziaci ziskaju komunikativne schopnosti na vybornej urovni a maju sirsi vyber studia.
Vyuzite jedinecnu prilezitost, ktora moze v buducnosti ovplyvnit volbu buduceho povolania vasho dietata, ako aj praktickeho uplatnenia.

...

Ministerstvo hospodarstva Slovenskej republiky a zastupenie Europskej komisie v Slovenskej republike zastupene Narodnou agenturou pre rozvoj maleho a stredneho podnikania vyhlasuju VEREJNU VYZVU ku grantovej scheme rozvoja cestovneho ruchu Komponent 1 a 2 pre: malych a strednych podnikatelov, neziskove organizacie s aktivitami v cestovnom ruchu.
Uzavierka prijimania ziadosti: pondelok 2. maja o 16.00.
Do vyberoveho konania nebude zaradena ani jedna ziadost dorucena zmluvnemu organu po tomto termine. V pripade nevycerpania celeho rozpoctu v ramci tejto vyzvy moze zmluvny organ vyhlasit jednu alebo viac dalsich vyziev.
Podrobnejsie informacie doplnujuce vyzvu su uvedene v smerniciach pre ziadatelov, ktore su spolu s tymto oznamenim uverejnene na internetovej stranke NARMSP: www.nadsme.sk, alebo ktore mozno ziskat v Narodnej agenture pre rozvoj maleho a stredneho podnikania NARMSP.

...

Riaditelstvo Zakladnej skoly na Pionierskej 4 v Brezne oznamuje, ze v skolskom roku 2005/2006 otvara v 5. rocniku triedu s rozsirenym vyucovanim matermatiky a prirodovednych predmetov s vyucovanim anglickeho alebo nemeckeho jazyka a moznostou prace s modernou pocitacovou technikou v specializovanej ucebni s pripojenim na internet. V mimo vyucovacom case sa mozu ziaci zapajat do relaxacno-vzdelavacich aktivit v kruzkoch: zdravotnickom, turistickom, vytvarnom, volejbalovom, futbalovom, stolnotenisovom, matematickom, kruzku vypoctovej techniky...
Ziaci matematickych tried dosahuju vyborne vyucovacie vysledky, ale tiez su uspesni v roznych matematickych sutaziach – MAKS, PIKOMAT, Matematicky klokan, kde sa umiestnuju v prvej desiatke v ramci Slovenska, vitazia v roznych sutaziach a olympiadach, co im pomaha pri prijimani na stredne skoly.
Na zaklade prihlasky, ktoru treba odovzdat riaditelstvu skoly, alebo zaslat postou do 15. aprila, budu zaci pozvani na pisomne testy v stredu 2. aprila o 9. hodine.

...

Ing. Dana Kalovcova, riaditelka Domova socialnych sluzieb, Pohorelska Masa 57, 976 69 Pohorela
vyhlasuje v zmysle zasad vyberoveho konania a podla ustanovenia § 5 zakona NR SR c. 552/2003 Z. z. o vykone prace vo verejnom zaujme VYBEROVE KONANIE na obsadenie pracovnej pozicie veduceho vychovy v Domove socialnych sluzieb Pohorelska Masa.
Do vyberoveho konania sa mozu prihlasit uchadzaci splnajuci tieto podmienky: vysokoskolske vzdelanie II. stupna (specialna pedagogika), prax v socialnej oblasti, moralna bezuhonnost, predpoklady na vedenie vacsieho kolektivu.
Uchadzaci zaslu pisomne ziadosti o ucast vo vyberovom konani obsahujuce: profesijny zivotopis, doklad o vzdelani, potvrdenie o praxi v socialnej oblasti, odpis z registra trestov, telefonicky kontakt najneskor do 30. aprila s oznacenim Vyberove konanie na adresu: Domov socialnych sluzieb, Jana Lilkova, Pohorelska Masa 57, 976 69 Pohorela.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT