12. APRIL  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

V trzbe pohostinstva na Hronskej ulici vo Valaskej 5. aprila casnicka objavila bankovku nominalnej hodnoty 1000 korun, ktora nevykazovala znaky pravosti. Nepodarilo sa zistit, kto tisickorunackou platil. Podozrivu bankovku poslali na expertizu do skusobne platidiel Narodnej banky Slovenska v Bratislave.

Na zastavenie vodica Renaultu 21 so starou banskobystrickou poznavacou znackou 5. aprila vecer musela dopravna hliadka v Raztoke pouzit sluzobnu zbran. Vodic na znamenie nezastavil a hliadka so zapnutym majakom zacala vozidlo v smere od motorestu v Nemeckej do Raztoky prenasledovat. Vodic jazdil zo strany na stranu a nedovolil predbehnut ho. Ked ani po opakovanej vyzve nezastavil a dalej ohrozoval premavku, jeden z policajtov zo sluzobnej zbrane styrikrat vystrelil do vzduchu. Vodic nereagoval ani na to. Policajt vystrelil este raz na zadnu cast vozidla a zasiahol pravu zadnu pneumatiku. Auto zastavilo a vodic usiel do domu v obci. Cestnym piratom bol 44-rocny muz z Raztoky. Nadriadeny policajta vyhodnotil pouzitie zbrane ako opravnene.

Siesteho aprila predpoludnim na ceste medzi Breznom a Gasparovom sa stala dopravna nehoda, pri ktorej uradovala nepozornost. Dvadsatstyrirocny vodic dodavkoveho vozidla Mercedes Benz z Banskej Bystrice nedodrzal bezpecnu vzdialenost od traktora Zetor, ktory jazdil pred nim. Ked traktor pribrzdil, zrazili sa a vozidla odhodilo do priekopy. Obaja vodici utrpeli len lahke zranenia, na traktore vznikla skoda za 60 000 korun, na dodavke za 80 000 korun a na tovare, ktory viezla, za 10 000 korun. Obidvom vodicom v nemocnici odobrali krv na zistenie alkoholu.

Na svoju dovercivost 6. aprila predpoludnim doplatila 73-rocna zena z Brezna. O stvrt na jedenast do svojho bytu vpustila neznameho muza, ktory jej oznamil, ze prisiel skontrolovat vodomer. Bol to vsak podvodnik, ktory jej ukradol 20 000 korun a drevenu krabicku so sperkami.

V noci zo 6. na 7. aprila v doline Siroka v katastri Pohorelej sarapatil zlodej. Vlamal sa do rubarskej ubytovne Cisty grun, odkial si odniesol postrekovac, zahradkarske noznice, bandasky, paplon, vankuse a deky. Okrem toho poskodil aj vchodove dvere na rekreacnej chate nedaleko ubytovne. Skodu vycislili dovedna na 11 000 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 1. do 7. aprila
 
Uzreli svetlo sveta image

 

Marko Kohan z Brezna, Peter Lukac zo Zavadky nad Hronom, Filip Musuka z Cierneho Balogu, Roman Pokos zo Sumiaca, Samuel Babol z Bacucha, Lucia Vlckova z Pohronskej Polhory, Roman Saling z Dolnej Lehoty, Diana Pokosova z Telgartu, Sebastian Murin z Brezna, Janka Janoskova z Pohorelej, Patrik Modrovsky z Brezna.

 

Opustili nas_image 

 

Maria Mucova (82) zo Sumiaca, Stefan Osadan (83) z Brezna, Vladimir Brozman (81) z Brezna, Jan Turon (76) z Lomu nad Rimavicou, Jan Zifcak (82) z Brezna, Jan Trajtel (65) z Brezna, Maria Hladajova (71) z Cierneho Balogu, Anna Valigurova (77) z Brezna, Helena Sajgalova (65) z Brezna, Margita Daxnerova (66) z Brezna, Cecilia Dienova (91) z Brezna, Magdalena Chovancova (82) z Valaskej, Marcel Mak (24) z Helpy, Frantise Skladany (78) z Helpy.

 

150

V prvom aprilovom tyzdni vzniklo v Breznianskom okrese neskutocne mnozstvo poziarov sposobenych vypalovanim porastov travy. Hasicsky a zachranny zbor v Brezne upozornuje: kazdy, kto sa dopusta tohto cinu alebo skutku porusuje zakon o ochrane pred poziarmi a za tento priestupok mu moze byt ulozena pokuta do vysky 10 000 korun. V stredu vystartovali do Benusa, kde doslo k zrazke Avie s traktorom, pricom sa zranili dve osoby. Asi 100 000-korunovu skodu zaznamenali po poziari jednoucelovej budovy pre skladovanie v Podbrezovej.

 

155

Lekari v stredu doobeda vystartovali k dopravnej nehode do Benusa, kde doslo k zrazke Avie s traktorom. Do breznianskej nemocnice previezli dva osoby, nastastie bez vaznejsich zraneni. Dovedna absolvovali 27 vyjazdov, z toho 11 k nahlym prihodam srdca a obehu, 5 k neurologickym prihodam, 4 k urazom, 6 inym pripadom a 1 k neurologickej prihode.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

V statistike vyjazdov clenov Cestnej zachrannej sluzby je ich zapisanych sest, z toho trikrat vystartovali k dopravnym nehodam. Nastastie sa obisli bez vaznejsich zraneni, vacsiu skodu zaevidovali na havarovanych vozidlach. Odtiahli Fiat s poskodenym motorom z Lomu nad Rimavicou do Brezna, prepravili dve skodovky, a to so zlomenou zadnou polosou a do srotu v Brezne.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby v sobotu asistovali na Svetovom pohari v skialpinizme na Chopku. Aj napriek tomu, ze prevladalo pekne slnecne pocasie, turistov obdivujucich krasy vysokohorskej prirody bolo pomenej. Zaeividovali dva urazy, poskytli pomoc lyziarom s narazenym stehnom a plucami.

 

 

Blahozelanie

Dnes si sa dozila prekrasnej chvile, presla si zivotom predlhe mile. Presla si krajinou bolesti, lasky, dovol nam pohladit strieborna vlasky. Neraz si zdolala brody a rieky, zostan tu mamicka na dlhe veky.
Dna 9. aprila oslvila krasne sedemdesiate narodeniny nasa draha manzelka, mama a stara mama

Anna Murinova z Brezna.

Vsetko najlepsie zo srdca zelaju manzel Miroslav, syn Lubo a dcery alena a Olga s rodinami a vnucata. Za vsetkych starku bozkava vnucka Dominika.

SPOMIENKY

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 19. marca uplynulo patnast rokov odvtedy, co nas navzdy opustila

Maria Rajcokova z Brezna.

S uctou a laskou spominaju svagrina Lydia, krstne deti Zuzka, Brano a Lidka s rodinou.

...

Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na balockom cintorine spis svoj vecny sen.
Dna 21. marca uplynulo dvadsat rokov odvtedy, co nas opustil

Jan Medved.

S laskou a uctou spominaju manzelka Maria a dcery Janka, Danka, Alenka s rodinami.

...

Slzy uschnu, rok pominul, zivot ide vpred. Velka zostala prazdnota, ked ta mama medzi nami niet.
Dna 23. marca uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa mama, stara mama

Anna Svantnerova z Cierneho Balogu – Medvedova.

Spomina manzel, syn a dcera s rodinou.

...

Telo v zemi zhasne aj slza na tvari, spoienka na teba jak hviezda zaziari.
Dna 26. marca uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustila

Jan Belasy z Valaskej.

Spomina manzelka, dcery s rodinami.

...

Ta rana v srdci stale boli a zabudnut nedovoli.
Dna 31. marca uplynuli dva roky od smutnej chvile, ked nas navzdy opustil manzel, otec a starky

Milan Pikula z Brezna.

S laskou spomina manzelka Darina, dcery Danka, Lenka, Andrejka, vnucata Mirko a Daska a zatovia.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 5. aprila sme si pripomenuli tridsiate vyrocie umrtia

Stefana Muranskeho z Pohronskej Polhory.

S laskou spominaju manzelka, synovia s rodinami a ostatna pribuzna rodina.

...

Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji.
Dna 9. aprila uplynulo dvadsat rokov od smrti nasho draheho manzela, otca, stareho otca

Jana Libica z Bravacova.

S laskou spominaju manzelka, dcery a syn s rodinami.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, no prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
Dna 13. aprila si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Stefana Luptaka z Brezna.

S laskou spomina manzelka, dcery a syn s rodinami.
Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.
Dna 16. aprila si pripomenieme smutne prve vyrocie umrtia nasej manzelky, mamy, starej, prastarej mamy, svokry

Zuzany Balcovej z Piesku.

S laskou spominaju manzel, deti, vnucata, pravnucata, nevesta, zat a ostatna rodina.

...

Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
Dna 16. aprila si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasho tatika

MUDr. Frantisak Suranka.

S laskou a uctou spominaju manzelka a dcery s rodinami.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran

Vasa vasnivost je trochu blazniva. V tomto obdobi sa mozete rycho zamilovat. Dajte si pozor na internetovu zoznamku. Neverte kazdemu slovu, co vam napisu. Praca vam nerobi problem. Ti, ktoru ju hladaju, sa mozu zamestnat.

Byk

Ste unaveny z velkych podujati. Potrebujete si oddychnut na samote, vybrat sa na turu, dlhsiu prechadzku. Doma sa netrapte nad malickostami. Relaxujte aj v rodine, cvicte jogu. Najdite si cas na zahradku a presadzanie kvetov.

Blizenci

Vase puntickarstvo a pedantnost nema velky zmysel v zivote. Dost casto kvoli tomu stracate dobrych kamaratov. Obcas vyzniete ako nudny clovek. Dajte si pozor na financie. Mozete viac minut ako ziskat. Budte k sebe milsi.

Rak

Prace mate dost a ste oblubeny v kolektive. S vami su spokojni aj doma. A co vasa dusa? Tesi sa leto a nove zazitky aj v laske. Mozete planovat sobas alebo babatko. Jar je na to stvorena

Lev

Mate hlavu plnu dobrych napadov. Nevykrikujte ich vsak vsade, lebo si tym mozete ublizit. Energie mate dost. V laske mate krasne chvile na harmoniu a pochopenie. Vasich znamych drzite na kratko tak, ako vam radia hviezdy.

Panna

Vas velky elan do prace prinasa velky uspech. Zacnite planovat dalsi vrchol vasej kariery. Bojazlive Panny maju podporu v zamestnani. Mozu dostat financnu odmenu. S laskou mate mensi konflikt, no cim skor to obratte na velku srandu.

Vahy

Pracujete dost vela za malo penazi. Ak citite, ze ste vycerpany, zoberte si dovolenku. Reagujte spravne na svoje telo. Mozete ochoriet, co vas dost prekvapi. S laskou treba vela komunikovat, najdite tie spravne slova!

Skorpion

V tomto obdobi ste agresivny a nepozorny. Dopadla na vas jarna unava. Mozte si aj poplakat. Dajte si vsak pozor na jazyk. Vasa laska je trpezliva, ale len odtial – potial. Cez vikend chodte do prirody, skuste sportovat.

Strelec

Vas uspech je blizko. Mozete dostat ponuku na lepsiu pracu a na lepsie financne ohodnotenie. Ste casto na cestach a malo sa venujete rodine. Nedovolte nikomu preniknut do vasho sukromia, aby vam daval chybne rady. Strazte si vasu lasku.

Kozorozec

Ste zamraceny, naladovy a niekedy falosny. Doprajte si bylinkovy caj na dobry spanok. Dajte si tento tyzden pauzu na jednanie a skupinove stretnutie. Chodte do prirody a do sauny. Tazky pracovny tyzden vas este len caka.

Vodnar

Potrebujete sa sustredit na dolezite pracovne veci. Budete sa musiet vazne rozhodnt. Moze to mat vplyv na dlhsie obdobie. Vas partner/-ka vas nemusi dobre pochopit a tym vam ublizit. Doprajte si chvilku samoty.

Ryby

Ste pekny a atraktivny. Neponahlajte sa s myslienkami, rychlo robite chyby. Vasa energia je imulzivna a moze ublizit aj vasej laske. Pouzite svoju krasu v praci a na vasho sefa. Je dobre obdobie, aby vam ponukol lepsie miesto a financnu odmenu. Len si to musite zasluzit.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT