31. MAJ  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

V case od 18. do 21. maja neznamy pachatel vykradol chatu v katastri Jarabej. Odniesol si lup takmer za 27 000 korun a na zariadeni chaty nechal 6000-korunovu skodu.

Desat minut pred druhou popoludni 21. maja sa na ceste medzi Valaskou a Breznom stala dopravna nehoda, ktoru zapricinil 60-rocny vodic Skody 120 z Bystrej. Nedostatocne sa venoval vedeniu vozidla, s ktorym presiel vpravo mimo spevnenu cast vozovky, kde celne narazil do kovoveho zabradlia na mostiku. Tazke zranenia vodica - trzne rany na hlave, zlomeniny ramennej a stehennej kosti, otras mozgu a pocetne odreniny - si vyziadaju dlhodobe liecenie. Vodicovi, ktory prisiel o vodicsky preukaz, v nemocnici odobrali krv na zistenie pritomnosti alkoholu. Na aute vznikla skoda za 15 000 korun a na mostiku asi za 10 000 korun.

V nocnych hodinach z 21. na 22. maja sa neznamy pachatel vlamal do predajne Husqvarna v Benusi. Odniesol si trinast motorovych pil a styri krovinorezy, cim majitelke sposobil skodu za vyse 380 000 korun a poskodenim zariadenia za tri tisicky.

V budove na Chalupkovej ulici v Brezne v case od 15. do 23. maja sarapatil zlodej. Vlamal sa do kancelarie politickej strany, ktora tam sidli, a ukradol pocitac, monitor a tlaciaren za 15 000 korun. Poskodenim zariadenia vznikla 500-korunova ujma.

Sestdesiattisic korun ulozenych v trezore v stene, alkoholicke napoje, kava, cukrovinky, drogeriovy tovar a 4000 korun z pokladne zmizli pod ruskom 23. majovej noci z predajne COOP Jednota v Lome nad Rimavicou. Kradezou vlamanim do objektu, kde sa obchod nachadza, vznikla skoda dovedna za vyse 135 000 korun.

Za desat minut predpoludnim 24. maja neznamy pachatel v banke v Brezne ukradol volne polozenu kapsicku, v ktorej bolo 4500 korun, sukromny a sluzobny mobilny telefon. Kapsicku si na pulte pri prepazke zabudol 30-rocny muz z Banskej Bystrice. Skodu vycislili na 17 500 korun.

V noci z 25. na 26. maja mali zlodeja v satni, ktora sa nachadza v priestoroch polnohospodarskeho druzstva vo Valaskej. Zmizli odtial dve kompletne anglicke konske sedla, styri anglicke uzdy a styri konske ohlavky. Majitelke sposobil kradezou skodu za 23 520 korun a poskodenim zariadenia 1500-korunovu skodu.

Nepritomnost casnika za barovym pultom vyuzil zlodej, ktory presiel za pult a ukradol dve casnicke penazenky, v ktorych bolo 50 000 korun a stravne listky. Kradez sa odohrala vecer 26. maja v restauracii na Ulici SNP v Brezne.

Na Zeleznicnej ulici v Brezne v noci na 28. maja sa neznamy pachatel vlamal do skladu banskobystrickej spolocnosti. Skodu sposobenu kradezou stavebneho materialu, keramickej dlazby, obkladov a tepelnej izolacie vycislili na vyse 290 000 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 20. do 27. maja
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Peter Ondrus z Podbrezovej, Michaela Pavlovska z Nemeckej, Anna Svidova z Telgartu, Janka Zajakova z Michalovej, Filip Krupa z Pohronskej Polhory, Karolina Molcanova z Valaskej, Lenka Rosiarova z Michalovej, Aneta Surova z Brezna, Lukas Veverka z Brezna.

 

Opustili nas_image 

 

 

Jan Kubanda (85) zo Zavadky nad Hronom, Joachim Kurek (93) z Michalovej, Maria Sevcova (74) z Hronca, Wiliam Maruskin (51) z Polomky, Jan Motyka (47) z Cierneho Balogu, Juraj Suhajda (52) z Valaskej, Jozef Bulik (69) z Podbrezovej, Anna Tomcikova (63) z Podbrezovej, Juraj Kubaliak (48) z Brezna.

 

150

V tychto slnecnych majovych dnoch bolo horuco aj na cestach. V Pohronskej Polhore hasici v spolupraci s lekarmi poskytli prvu pomoc dvom osobam po havarii na motorke Yamahe. Zo Skody 120 vyprostili zraneneho vodica a z Valaskej ho RZP previezla do breznianskej nemocnice. V nedelu ich privolali do Hronca, kde doslo k zrazke motocyklistu s cyklistkou. Majitel Renaultu pri predbiehani nakladneho vozidla na hlavnej ceste v Bujakove sposobil dopravnu nehodu, po ktorej utrpel zranenia, hasici osobne auto odtiahli na kraj vozovky. V utorok v Podbrezovej sa Volvo zrazilo s protiiducim Fiatom, zachranari Vapexom vycistili olejove skvrny na vozovke. Zaevidovali otvorenie bytu vo Valaskej a dva poziare - v objekte dopravnych prostriedkov v Telgarte 1C prudom uhasili Skodu 105, na Ulici CSA v Brezne sa dymilo z 8. poschodia, po vniknuti do bytu nasli na sporaku horiet jedlo.

 

155

Lekari v utorok v kratkom slede po sebe vystartovali k dvom dopravnym nehodam. V Bujakove po zrazke Renaultu s kamionom poskytli pomoc vodicovi osobneho vozidla, po havarii v Podbrezovej sa postarali o zraneneho, previezli ho do breznianskej nemocnice. Dovedna zaznamenali 32 vyjazdov, z toho 16 k nahlym prihodam srdca a obehu, 5 k neurologickym prihodam, 10 k urazom a 1 k inemu pripadu.

 

Cestna zachranna sluzba SCK
0903 74598
16 154

V statistike vyjazdov clenov Cestnej zachrannej sluzby je zapisanych mnozstvo dopravnych nehod, odtiahli skodovky, Fiat, Daewoo, motocykel. Pomoc poskytli vodicovi kamiona, ktory v Bujakove vytiahli na cestu a prepravili ho do Banskej Bystrice. O pomoc ich poziadal majitel Skody 120 so zlomenou zadnou polosou, vozidlo previezli z Podbrezovej do Brezna.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby absolvovali skolenie a skusky odbornej sposobilosti pozemnej zachrany. Cez vikend asistovali na pretekoch horskych bicyklov v Polomke, kde osetrili mensie urazy. Vo vysohorskom prostredi prevladalo krasne slnecne pocasie, turisti si mohli prirodu dosytosti vychutnat.

 

 

Podakovanie

Dakujeme rodine, pribuznym, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 18. maja odprevadit na poslednej ceste nasho manzela, otca, brata, svagra

Zdenka Vrbovskeho z Brezna – Zadnych Halan.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.

SPOMIENKY

Dna 29. aprila uplynulo jedenast rokov odvtedy, co nas opustil nas otec a stary otec

Julius Dibdiak

a dna 4. juna si pripomenieme druhe vyrocie umrtia mamy a starej mamy

Brigity Dibdiakovej z Pohronskej Polhory.

S laskou spominaju dcery a syn s rodinami.
Kto ste ich poznali, venujte im tichu spomienku.

...

Zavrel si oci, srdce prestalo bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas otec drahy v nom.
Dna 20. maja sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia

Jana Giertliho z Cierneho Balogu – Dobroce.

S laskou a uctou spominaju manzelka Maria, synovia, dcery, vnucata, pravnucik Janko a ostatna rodina.

...

Mal som vas vsetkych velmi rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
Dna 21. maja uplynul rok odvtedy, ako sme sa navzdy rozlucili s nasim drahym, milovanym manzelom, otcom, starym a prastarym otcom

Ondrejom Majerom z Brezna.

S laskou nan spominaju manzelka, synovia, nevesta, vnucata, pravnucata a cela rodina.

...

Dna 22. maja uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas navzdy opustila manzelka, mama, starka a prastarka

Margita Turnova z Cierneho Balogu.

S laskou a uctou spomina dcera s rodinou.

...

Klesli ruky, dotlklo srdce, zhasli oci, stichol hlas, mala rada zivot a vsetkych nas.
Dna 26. maja sme si pripomenuli prvy vyrocie umrtia mojej sestry, svagrinej, tety, sesternice

Eleny Pliestikovej.

Osud nevrati, co vzal, vracia len spomienky a zial. Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.
Dakuju s laskou a uctou sestra s rodinou.

...

Dna 29. maja uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas navzdy opustil moj brat, svagor, manzel, otec a stary otec

Lacko Zakalicky.

S laskou a uctou na neho spominame.

...

Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis vecny sen.
Dna 1. juna si pripomenieme druhe smutne vyrocie umrtia manzelky, mamy, starej a prastarej mamy

Emilie Harvankovej z Polomky.

S laskou spomina manzel, dcera s manzelom, vnuk, vnucka s rodinou.

...

Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na valastianskom cintorine spis svoj vecny sen.
Dna 1. juna uplynie pat rokov odvtedy, co nas opustila nasa manzelka, matka, stara matka

Anna Kondelcikova z Valaskej.

S laskou spominaju manzel, dcery Miladka, Alena, syn Slavomir a vnucky Andrejka a Veronika.

...

Dna 2. juna uplynie rok odvtedy, co nas vo veku sedemdesiat rokov opustil manzel, otec, stary a prastary otec

Jan Palider z Valaskej.

Spomina manzelka, syn a dcery s rodinami.
Smutiaca rodina

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Zaciatkom tyzdna budete potrebovat vela sil na vybavovanie uradnych veci. Na mladych Baranov cakaju zodpovedne skusky, potrebujete pouzit vasu smelost, odvahu a jazyk. Koncom tyzdna bude vacsia oslava v rodinnom kruhu alebo nejaka dobra zabava. Pozor na prejedanie!

Byk
Vysvetlenie vztahov s vasimi kamaratmi vam zoberie vela energie, no stoji to za to. Spravodlivost a bojovnost ocenia kamarati prilis neskoro. Vztah, ktory vznikne velmi rychlo, sa moze tiez velmi rychlo aj skoncit. Potrebujete prijat energiu slnka a navstivit muzea.

Blizenci
Vasa velka chut ovladat druhych, dirigovat, vlastnit je taka silna, ze mozete ublizit sebe a ziskat si nepriatelov. Vazte si svoje emocie a radsej sa venujte vasej laske. Toto obdobie je dobre na romantiku, city a na nehu.

Rak
Je dobre obdobie na vzdelanie, skusku a pochopenie duchovnych veci. Viac si verte a robte veci s presvedcenim. V sukromnom zivote mozete ziskat novy vztah a priznat sa s vasimi citmi svojej tajnej laske. Pozor na zaludok a na ostre jedla.

Lev
Tyzden sa zacne velmi tazko a namahavo. Potrebujete vo vasej praci pouzit vsetky vase schopnosti. Vyhybajte sa kratkym laskam aj dobrodruzstvam. Vsimajte si viac tych ludi, ktori su pri vas a dajte to najavo svojimi citmi. Pozor na cestu a pozitie alkoholu.

Panna
Vasa schopnost pracovat je genialna, musite si viac verit a nebat sa zacat podnikat a rozhodovat. Cez vikend sa ocitnete v spolocnosti a budete musiet pouzit vas sarm a diplomaciu. Nepocuvajte co vam vravia zle jazyky, doverujte si a doprajte si aj kratke milovanie.

Vahy
Mate schopnost rychlo konat a potom rozmyslat. Tento cas je dobry, aby ste vela rozmyslali a spravne pouzili vase ego. Casto sa zvyknete trapit pre lasku a nic pre to nerobit. Pozor na zbytocne hadky a konflikty s detmi.

Skorpion
Mate dost sily zmenit pracu a vediet sa zaclenit na nove podnikanie. Uvolnite sa a cas vam ukaze, ci ste sa spravne rozhodli. Ti, ktori su sami a tuzia po laske, maju velku sancu. Koncom tyzdna budete dusevne vyrovnany. Pozor na zranenia.

Strelec
Mate velke organizacne schopnosti a mate moznost ich spravne a vcas pouzit. Budete pozvany na nejaky konkurz. Pre vas lepsi pocit sa snazte pomahat blizkym a znamym, ktori vas potrebuju a nezabudajte hlavne aj na seba. Pomozte vasim surodencom.

Kozorozec
Tento tyzden bude pesimisticky vplyvat na vasu osobnost a preto sa viac zahrabte do svojej prace, aj ked to bude niekedy dost tazke byt zavrety. Musite to vydrzat. Vikendujte v kruhu vasej rodiny, v chate, pri krbe, mozete sa venovat zahrade, sportu a venujte sa aj detom.

Vodnar
Ak v tychto dnoch stretnete, alebo sa do niekoho zamilujete, moze to vyzerat na vasu osudovu lasku. Ti, ktori su uz so svojou laskou spokojni, mozu si planovat aj rozsirit svoju rodinu. V praci dostanete nejake pozvanie, alebo budete velmi vysoko ohodnoteny vasim veducim.

Ryby
Ked myslite, ze uz dlhsi cas vo vasom dome ste nic nemenili, mozete to zacat. Dat nove doplnky do bytu a kupit nove auto. Kto chce zmenit partnersky vztah, alebo sa rozviest, je vhodny cas na rozhodnutie. Mozete to riskovat. Pouzite energiu slnka, pomoze vam na vasu psychiku.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT