7. JUN 2005 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Slovensky cykloklub Dumbier mesta Brezna v juni pozyva clenov na vylety

Narodny zraz cykloturistov Jahodnik (41 km/120 m)

9. stvrtok
Zraz: o 7.00 na zeleznicnej stanici v Brezne
Trasa: Brezno - Galanta (zabezpecena preprava vlakom s odchodom z Brezna o 7.27 s prestupovanim vo Zvolene) - Sladkovicovo - Puste Ulany - Voderany - Cifer - Budmerice - Dolany - Dolne Oresany - Horne Oresany - Smolenicka Nova Ves - Jahodnik ATC

10. piatok
Zraz: o 9.00 na Jahodniku ATC
Trasa: podla odporucenia organizatorov zrazu

11. sobota
Zraz: o 9.00 na Jahodniku ATC
Trasa: podla odporucenia organizatorov zrazu

12. nedela
Zraz: o 9.00 na Jahodniku ATC (46 km/100m)
Trasa: Jahodnik - Horne Oresany - Sucha nad Parnou Trnava - Zelenec - Majcichov - Abraham - Sladkovicovo - Galanta - Brezno (zabezpecena preprava vlakom s odchodom z Galanty o 14.21 s prestupovanim vo Zvolene)

Popradsky pohar

V sobotu 4. juna v sportovej hale pri Zakladnej skole Komenskeho v Poprade SK karate Central Poprad usporiadal 20. rocnik Popradskeho pohara mladeze v karate za ucasti klubov zo Slovenskej republiky . Sutazilo sa v subornych cviceniach kata a v sportovom zapase jednotlivcov. Klub karate Horehronie na tomto podujati zastupoval
ziak Zakladnej skoly v Podbrezovej Jakub Adamek, ktory obsadil 16. miesto v subornom cviceni kata a 8. miesto v sportovom zapase jednotlivcov v kategorii mladsi ziaci + 35 kg, a ziacka Zakladnej skoly z Predajnej Lucia Stierankova, ktora ziskala 4. miesto v subornom cviceni kata a 3. miesto v sportovom zapase jednotlivcov mladsie ziacky do 35 kg.

(vb)

Rekordy pod Orlovou holou

h0523p.jpg (20985 bytes)

 

V sobotu 4. juna Miestny odbor Matice slovenskej a polnohospodarske druzstvo Agropohorela zorganizovali 11. majstrovstva Pohorelej a sveta v koseni. Dvadsatpat koscov muzov i zien bojovalo v siestich kategoriach. Ustanovujuce rekordy vytvorili “nosici vody”. Jan Kanos z Pohorelej pokosil 1/4 ara za 4:47,35 min, v kategorii zeny Helena Buvalova z Pohorelej pokosila 1/4 ara za 3:24,7 min. Debutovala kategoria otcovia a synovia, kde  Lukas Janoska st. a Lukas Janoska ml. z Pohorelej pokosili 1/2 ara za 2:33,0 min. Sucastou podujatia bolo aj  vytvorenie slovenskeho rekordu v pocte sucasne kosiacich v rojnici. Komisar Igor Svitok ich napocital dvadsatpat. V kategorii chlopi prekonal slovensky rekord Lukas Janoska st., ked pokosil 1/2 ara za 1:50,0 min. Rekordne kosil aj chlop nad 60 rokov Martin Krajci z Liptovskeho Mikulasa, ktory 1/2 ara zvladol za 4:17,0 min.

(lj)

 

  Majstrovstva klubu karate Horehronie

V stredu 1. juna sa v telocvicni Zakladnej skoly v Podbrezovej uskutocnil 8. rocnik majstrovstiev klubu karate Horehronie. Ziaci z Predajnej a z Podbrezovej sutazili v sportovych disciplinach, v subornom cviceni kata, v sportovom zapase jednotlivcov a druzstiev. V sportovom zapase druzstiev zvitazila Podbrezova nad Predajnou v pomere 2:1.
Vysledky: sportove cvicenie kata: ziaci: 1. J. Adamek (Podbrezova), 2. L. Stierankova, 3. M. Knazovicky (obaja Predajna); sportovy zapas: mladsi ziaci do 35 kg: 1. L. Stierankova, 2. M. Knazovicky; nad 35 kg: 1. J. Adamek, 2. M. Babnic (Podbrezova). Zakladna skola Podbrezova ziskala 15 bodov za tri prve, jedno druhe a jedno stvrte miesto a Zakladna skola Predajna 12 bodov za jedno prve, tri druhe a jedno tretie miesto.

Vlastimil Bury

Okresne strelecke preteky

Po roku sa v Pohorelej v poslednu majovu sobotu opat stretli priaznivci strelby, aby si zmerali sily na okresnych streleckych pretekoch O putovny pohar OkO SPZ Brezno. Na podujati sa zucastnilo dvadsat strelcov, strielalo sa z malokalibrovky na vzdialenost 50 m, na redukovaneho srnca, lisku a redukovaneho diviaka, na kazdy terc po desat nabojov. Na srnca sa strielalo s oporou o volne postavenu tyc, na lisku a diviaka bez opory. Pri vsetkych disciplinach bola povolena optika do velkosti 6.
Najlepsie zo vsetkych sa darilo Marianovi Hlavatemu z podniku Lesy SR, s. p., s poctom bodov 283, na 2. mieste sa umiestnil Miroslav Medved z PS Bacuch (276) a 3. miesto obsadil Bohus Bialik z Lesov SR, s. p., (273).

(ml)

Brezniansky cyklomaraton pre kazdeho

Slovensky cykloklub Dumbier mesta Brezno v spolupraci s mestom Brezno a obcami Valaska, Hronec a Cierny Balog pripravuje na sobotu 18. juna 1. rocnik Breznianskeho cyklomaratonu, ktory je zaroven tretim pretekom 12-dielnej medzinarodnej serie horskych cyklomaratonov Merida Peleton Cup 2005.
Pripravene trate, ktore su situovane v okoli Brezna, Valaskej, Hronca a Cierneho Balogu, su urcene nielen pre spickovych a vykonnostnych pretekarov, ale aj pre najsirsiu cyklisticku verejnost. Organizatori pripravili tri trate roznej narocnosti. Najdlhsia 100 km dlha s prevysenim 3000 m je urcena pre najvykonnejsich pretekarov, stredna 50 km dlha s prevysenim 1500 m potesi nielen pretekarov, ale aj stredne trenovanych cyklistov.
Pre najsirsiu verejnost je urcena kratka, 25 km dlha trat s prevysenim 500 m. Na tuto trat sa moze vybrat kazdy, kto vie nasadnut na bicykel. Je to nesutazna kategoria pre dvojice, ktore mozu tvorit napr. rodinni prislusnici, kamarati, partneri politickych, obchodnych ci inych zoskupeni... Cielom nie je jazda na cas, ale pre vlastne potesenie. No aj napriek tomu, ze nebudu nahanat sekundy, budu mat moznost ziskat hodnotne ceny v zaverecnej tombole, do ktorej bude zaradeny kazdy startujuci pretekar. Naviac budu moct obdivovat tych najlepsich pretekarov priamo v akcii v terene. No nielen spickovych pretekarov, vykonnostnych cyklistov ci cykloturistov chceme zaujat.
Radi v priestoroch startu a ciela pri SOU Brezno Mazornikovo (pri plavarni) privitame kazdeho zvedavca. Pre nich organizatori pripravuju zabavu pri diskotekovej hudbe, bohate obcerstvenie a mozno aj nejake to prekvapenie. Ak este neviete, ako stravit sobotu 18. juna, pridte povzbudit pretekarov na horskych bicykloch zo Slovenska, Ciech, Polska a mozno aj inych krajin.
Start na 100 km je o 9.00 hodine, na 50 km o 10.00 a na 25 km o 10.30 hodine. Predpokladany prijazd najlepsich do ciela je medzi 12.15 az 14.30 hodinou. Vyhlasenie vysledkov a zrebovanie tomboly naplanovali organizatori na 15.00 az 16.00 hodinu.
Chceli by sme touto formou poprosit motoristicku verejnost, ako aj jazdcov na terennych motorkach, aby zvysili v tento den pozornost v miestach, kde je situovana trat pretekov, aby dodrziavali pokyny mestskej policie a usporiadatelov a aby sa predislo zbytocnym zraneniam. No a vsetkych ostatnych chceme este raz pozvat na 1. rocnik Breznianskeho cyklomaratonu na horskych bicykloch 18. juna.

Jan Kirdaj, predseda organizacneho vyboru

Nero majstrom Slovenska

Igor Podmanicky z Hronca so psom Nerom sa stal majstrom Slovenska vo vykone zachranarskych psov, cim si vybojovali ucast na Majstrovstvach sveta, ktore budu vo francuzskom La Grand Motte v dnoch 27. juna - 2. jula.
Na medzinarodnych majstrovstvach Slovenska v Kosiciach v maji startovalo 66 pretekarov zo Slovenska, Ceska, Rakuska, Slovinska, Madarska a Polska. “Na tychto majstrovstvach som sa zucastnil so psikom Nerom, ktoreho mam tri mesiace. Tento psik mal byt povodne utrateny. Zobral som si ho, ze mu najdem noveho pana. Hned, ako som ho uvidel, som si povedal: Ty nikde nepojdes. Ty budes moj. Nero sa prejavuje velkou chutou do prace, co je zaklad pri vycviku takehoto psa. Majstrovstva boli Nerove prve preteky. Za sedemnast minut nasiel pat ludi, co rozhodca ohodnotil 185 bodmi, najviac v lese. Pred druhym si vypracoval dostatocny naskok, ktory si uz nenechal ujst,” povedal nam I. Podmanicky.

(r)

Cesta rozpravkovym lesom sa odklada

Klub slovenskych turistov – MSK Brezno oznamuje, ze cesta rozpravkovym lesom sa z technickych dovodov preklada z 11. juna na september.

Prva liga drahoveho golfu

Prva liga drahoveho golfu bude pokracovat tretim jarnym kolom na ihrisku v Brezne v dnoch 11. - 12. juna. Muzstvo Brezna v prvom kole v Dubnici obsadilo prve miesto. Aj napriek menej vydarenemu druhemu kolu v Kosiciach stale mysli na boj o popredne umiestnenie v ligovej sutazi. V sutazi jednotlivcov si uspesne pocina Michal Istvan, ktory je na cele slovenskeho rebricka.
Vsetkych priaznivcov drahoveho golfu pozyvame na tento turnaj, ktory sa zacina v sobotu o 10. a pokracuje v nedelu o 8. hodine.

(iq)

Osem medaili pre atletov z Brezna

Po sutaziach mladsieho a starsieho ziactva sa uskutocnili majstrovstva Stredoslovenskeho atletickeho zvazu aj v kategoriach dorast, juniori a dospeli. Pretekari AK Mostaren MSK Brezno ziskali osem medaili.
Muzi: M. Koralka 1. miesto dialka (641), 1. vyska (185); juniorky: K. Gregorova 1. 400 m (76,22); dorastneci: Syc 2. 100 m (12,67), 3. 200 m (26,16); dorastenky: K. Abelova 1. vyska (169), M. Karlikova 3. 200 m (27,36), A. Precuchova 3. 800 m (2:39,87).

M. Cernak

Marias ma prve kolo za sebou

V sobotu 4. juna odohralo 18 hracov prve kolo v mariasi. Pokracovat sa bude uz najblizsiu sobotu 11. juna o 15.30 v priestoroch Herne Barbot. Poradie po 1. kole: 1. Jan Filo, 2. Peter Vraniak, 3. Pavol Maskara, 4. Frantisek Pindiak, 5. Peter Hornak, 6. Miroslav Michalik.

(pp)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT