7. JUN  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

V noci z 26. na 27. maja v potravinach Coop Jednota v Pohorelej sarapatil zlodej, ktory za sebou nechal skodu dovedna aj s poskodenim zariadenia za 102 000 korun. Odniesol si financnu hotovost 18 000 korun, stravne listky v hodnote 20 000 korun a cigarety a alkoholicke napoje roznych znaciek za 62 000 korun.

Policia v Brezne preveruje pripad podozriveho umrtia. Popoludni 29. maja v Ciernom Balogu na Drevarskej ulici sa 48-rocny Jan z Brezna pomocou praveho kluca pokusal otvorit vchodove dvere rodinneho domu. Dvere vsak boli zamknute z vnutornej strany a zaistene pomocou dvoch hackov s hasprou. Do domu preto vosiel cez otvorene okno. V kuchyni nasiel svojho 44-rocneho svagra Jozefa A., ktory nejavil znamky zivota. Privolana lekarka konstatovala smrt, ale pre zacinajuci sa rozklad tela nemohla urcit pricinu smrti ani pripadne cudzie zavinenie a nariadila pitvu. Jan uviedol, ze neboheho, ktory bol nezamestnany a v rodinnom dome zil sam, videl naposledy 16. maja. Jozef A. sa kratko predtym vratil z vykonu trestu.

V neskorych vecernych hodinach 29. maja ktosi kradol v rodinnom dome v Bystrej. Patdesiatjedenrocneho majitela obral o radiomagnetofon, mikrovlnu ruru, rychlovarnu kanvicu, digitalny fotoaparat, dalekohlad a o jaskyniarsku lampu. Skodu vycislili na vyse 72 000 korun.

Vecer 31. maja od pol deviatej do desiatej neznamy pachatel odmontoval styri kompletne elektronove hlinikove disky zo Skody Fabie. Auto 23-rocneho majitela, ktory kradezou utrpel skodu za 25 000 korun, bolo zaparkovane pred rekreacnou chatou v Krpacove.

Na prelome noci z 1. na 2. juna doslo v Polomke k trestnemu cinu kradeze vlamanim, ktoreho sa dopustili 22-rocni mladici Peter K. a Pavol Z. z Benusa a Milan J. z Polomky. Vnikli do oploteneho priestoru parkoviska objektu patriaceho obecnemu uradu, kde z odstavenej “vetriesky” ukradli 10 l nafty, z “liazky” 50 l nafty a autobaterie. Vnikli aj do skladov vo dvore objektu, odkial vzali pneumatiky na osobne auto, 25-litrove mliekarenske kanvy a rozobraty motor z kosacky. Pohorelska policajna hliadka Petra K. zadrzala na mieste cinu a Pavla Z. bezprostredne po kradezi. Ukradnute veci za vyse 15 000 korun, patriace obecnemu uradu, museli vratit.

Tesne popoludni 2. juna na Sturovej ulici v Brezne neznamy pachatel vyuzil zaneprazdnenost predavaca a kradol. Z odstavnej plochy pred vchodom do predajne za pat minut zo stojana na bicykle zobral horsky bicykel znacky Rock Maschine so zarucnym listom, ktory bol vystaveny s bicyklom. Majitelovi predajne sposobil skodu bezmala za 12 000 korun.

Co sa udialo v tyzdni od 27. maja do 3. juna
 
Uzreli svetlo sveta image

 

Simon Kolaj z Benusa, Stefan – Ladislav Stiblar z Brezna, Daniela Harvanova z Telgartu, Viktor Tazky z Cierneho Balogu, Dominik Borovic z Brezna, Daniela Cesnakova z Bacucha, Nicol Rusova z Cierneho Balogu, Daniela Bartosova z Cierneho Balogu, Adam Samko zo Sumiaca.

 

Opustili nas_image 

 

Jan Lamper (64) z Banskej Bystrice, Margita Gajdosikova (63) z Predajnej, Jozef Auxt (44) z Cierneho Balogu, Anna Zilkova (59) z Dolnej Lehoty, Pavol Wenger (59) z Brezna, Frantisek Durcenka (66) z Brezna, Jan Zelencik (48) z Brezna, Maria Babelova (54) z Helpy.

 

150

V piatok jednoduchymi hasiacimi prostriedkami zlikvidovali poziar na smetisku v Prednych Halnoch. Vystartovali do Podbrezovej, kde na okne nemocnice bola polozena obalka s bielym praskom. Hasici uzatvorili priestor, balicek ulozili do zbernej nadoby a poslali ho na expertizu Statnemu zdravotnemu ustavu v Banskej Bystrici. Po dopravnej nehode v Pohorelskej Masi poskytli pomoc vodicovi kamiona a za uhradu otvorili byt na Malinovskeho ulici v Brezne.

 

155

V posledny majovy utorok rano o siedmej previezli do breznianskej nemocnice s lahkymi zraneniami vodica kamiona po dopravnej nehode v Pohorelskej Masi. Lekari upozornuju ludi s vyssim tlakom, aby v zacinajucich letnych horucavach sa vyhybali priamemu pobytu na slnku. Dovedna zaevidovali 27 vyjazdov, z toho 8 k nahlym prihodam srdca a obehu, 5 k inym pripadom, 9 k mozgovym prihodam, 3 k urazom, po 1 k plucnej prihode a k umrtiu pred prichodom sanitky.

 

Cestna zachranna sluzba SCK
0903 74598
16 154

Clenovia Cestnej zachrannej sluzby skonstatovali, ze pocet nehod v tomto tyzdni klesol, zaevidovali vsak jednu havariu, pri ktorej vodic utrpel tazke zranenie. Postarali sa o skodovky, odtiahli Ladu s poskodenou prednou napravou zo Zavadky do Zvolena, dve Felicie s poskodenym motorom, poruchou elektroniky a poskytli pomoc vodicovi vozidla so zlomenou zadnou polosou.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Pekne slnecne pocasie prilakalo mnoho turistov, v utorok zachranari pomohli turistke z Polska, ktora si podvrtla clenok. Dvaja clenovia absolvovali skolenie lavinovych psov na vychodnom Slovensku. V stredu sa na pohrebe navzdy rozlucili s kolegom, dlhorocnym pracovnikom Horskej zachrannej sluzby.

 

 

Podakovanie

Dakujeme rodine, pribuznym, priatelom a znamym za odprevadenie na poslednej ceste dna 17. maja nasej manzelky a mamy

Zity Rosikovej, rodenej Kissovej zo Stiavnicky.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Ta rana v srdci boli a zabudnut nedovoli. Len ten, kto stratil toho, koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.
Dna 2. juna uplynulo dvadsatpat rokov odvtedy, co nas nahle tragicky opustil nas milovany syn

Ing. Stanislav Marisler.

Spominaju rodicia, sestry Anka, Evka, Gitka, Janka s rodinami.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
Dna 5. juna uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mamka, stara mamka a prastarka

Anna Duhanova z Brezna.

S laskou a uctou spominaju dcery Vierka, Zdenka a syn Jarko s rodinami.

...

Zivot a smrt. V nich nikdy nie si sam, tvoj odchod zije s nami. Aj tryzen smutku do nadeji prekvita. Ty zijes v nas – my v tebe, nie sme sami.
Dna 5. juna sme si pripomenuli stvrte vyrocie umrtia nasho draheho

Rudolfa Tapajaka z Brezna.

S laskou a uctou spomina manzelka, dcery, zatovia, vnucata a pravnucata.

...

Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene muselo sa stat.
Dna 6. juna uplynul rok odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec a stary otec

Jozef Turcan z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu spolu s nami tichu spomienku.

...

Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 7. juna sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia nasho

Jaromira Tomku z Brezna.

S laskou spominaju dcery s rodinami a ostatna rodina.

...

Dna 8. juna uplynu dva roky od umrtia nasho draheho

Rudolfa Daxnera z Brezna.

S laskou spomina manzelka a dcery s rodinami.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat. Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
Dna 9. juna si pripomenieme prve vyrocie umrtia nasho milovaneho manzela, otca a stareho otca

Rudolfa Zlukyho z Podkorenovej.

S laskou spominaju manzelka Marta a deti Rudolf, Alena, Miriam s rodinami a ostatna rodina.

...

Dna 9. juna si pripomenieme piate vyrocie umrtia nam draheho manzela, otca a deda
Milana Dandula z Brezna.

Prosim priatelov a znamych o tichu spomienku.

S uctou a laskou spominaju manzelka a synovia Milan a Ivo s rodinami.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Zacnete byt sebestacny a sebavedomy. Mozete nechtiac uskodit alebo ukazat partnerovi svoju pychu. V praci budete povrchny a mozete nespravne odhalit vasu situaciu. Otvorenost vam pomoze vyriesit vase vnutorne problemy.

Byk
Skoncentrujte sa na vasu pracu. Mate dobre obdobie. Mozete zacat podnikat. Pride vasa ponuka aj mensie “ksefty”. Je celkom dobre obdobie na vyriesenie problemov v manzelskom vztahu alebo aj v mileneckom vztahu. Vikend bude zabavny a vo vacsej spolocnosti.

Blizenci
Dostali ste sa do celkom dobrej situacie v dobrom obdobi. Zacalo sa vam darit v praci aj v inych veciach. Potrebujete dokazat vasu trpezlivost. Mozete si hladat aj novu lasku, dopriat viac toho, co ste si dlho odopierali.

Rak
Vstupujete do vazneho, zodpovedneho obdobia, moze sa spustit lavina neprijemnosti. Budte pozorny! Je dobre obdobie zacat vela pracovat, vybavovat a za malu chvilu pride ku vam kapital. Pouzivajte prechadzky a doprajte si relax pri vode.

Lev
Stastny a prijemny tyzden vas caka. Mozete si dopriat viac konkurzov. Mozete sa zamilovat a planovat dieta. Vyjde vam velmi uspesna cesta, moze to byt spojene s pracovnou cestou.

Panna
Vas tyzden prebehne pod znamenim viac moznosti – viac aktivity. Nemajte strach, vsetko sa vam podari. V partnerskom vztahu bude vsetko po starom, nie je dobre obdobie na riesenie konfliktov.

Vahy
Budete mysliet na to, ako ziskat viac pre seba lahsi majetok. Pouzite vasu intuiciu a mozete ist tipovat. Mate dobre obdobie na prijatie penazi.

Skorpion
Tyzden sa zacne celkom optimisticky a s dobrymi spomienkami na vikend. V praci sa vam bude darit a nevsimajte si male konflikty. Pozor na kradez a na zabudlivost. Mozete sa stretnut s novou laskou.

Strelec
Skontrolujte si lepsie vasich kamaratov ci priatelov. Na vas sa moze pripravovat podvod. Pozor na rusne posedenia v spolocnosti, ktore sa moze skoncit alkoholom. Hviezdy vam radia viac byt doma v kruhu vasich deti a rodiny.

Kozorozec
Dost casto sa potrebujete rozhodovat a prijat spravne riesenie. Preto je dobry tyzden dat si pauzu a sportovat. Skuste si naplanovat buducnost a vymysliet spravny krok dopredu.

Vodnar
Mozete sa dostat do zdravotnych tazkosti, dostat negativnu spravnu, alebo pocut o sebe nejake klebety. Netrapte sa, cez tyzden sa to vsetko vyriesi. Moze sa vam prisnit nejaky osudovy sen. Dieta vas podpori v tazkostiach.

Ryby
Dostavate sa do obdobia, kedy sa potrebujete zacat spravne rozhodovat a naberat spravny smer. Tyzden bude naplneny neobycajnymi aktivitami, mozete ziskat nove skusenosti.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT