26. JUL 2005 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kina Mostar od 26. jula do 2. augusta

30. so, 31. ne - Smiem prosit? (USA, MP/15, 19.30) - Zivot Johna Clarka je v podstate sama nuda a to napriek tomu, ze je uspesny a ma sarmantnu zenu a stastnu rodinku. Raz vecer v okne tanecnej skoly zazrie prekrasnu zenu ... R. Gere a J. Lopez vas pozyvaju na tanecny parket. Romanticka komedia.

Kam za kulturou

Predpredaj vstupeniek na BYSTRICA FEST

V piatok 5. augusta od 15. hodiny sa v banskobystrickom amfiteatri uskutocni velky rockovy koncert s nazvom Bystrica fest.
Na koncerte vystupi viac ako desat slovenskych skupin a host z Ciech kapela Kabat. Z domacich to bude Metalinda, Druzina, Arzen, Digitus in recto, Smola a hrusky, Palo Chodelka & Liquid Boogie Roll, Cliche, Hasiaci pristroj, Grexabat, Maria Chuana...
Predpredaj vstupeniek za 200 korun je v Turisticko-informacnej kancelarii na Nam. gen. M. R. Stefanika 3 v Brezne, c. tel.: 6114221 (priamo na mieste je cena vstupenky 350 korun).

. . .

V ramci Breznianskeho kulturneho leta sa uskutocni:
- vo stvrtok 28. jula o 18.00 v evanjelickom kostole - KTO LEN NA BOHA SA SPOLIEHA - program pri prilezitosti 255. vyrocia umrtia J. S. Bacha; ucinkuju: Maria Kodcikova, Monika Simunova (obe organ), Zuzana Martinicka (spev).


OBEC TELGART

Obec Telgart v zmysle § 4, ods. 1 zakona NR SR c. 596/2003 Z. z. o statnej sprave v skolstve a skolskej samosprave a o zmene a doplneni niektorych zakonov v sulade so zakonom 552/2003 Z. z. o vykone prace vo verejnom zaujme vypisuje vyberove konanie na obsadenie funkcie riaditela Materskej skoly v Telgarte.
Kvalifikacne predpoklady a ine podmienky:
vzdelanie podla vyhlasky MS SR c. 41/1996 Z. z. o odbornej a pedagogickej sposobilosti v zneni neskorsich predpisov pre prislusny druh a typ skoly, absolvovanie I. kvalifikacnej skusky alebo jej nahrada, pat rokov pedagogickej praxe, obcianska bezuhonnost, osobne a moralne predpoklady, znalost pravnych, ekonomickych a bezpecnostnych predpisov a praca na PC.
Pozadovane doklady: prihlaska, doklady o dosiahnutom stupni vzdelania a praxi, profesijny zivotopis, aktualny vypis z registra trestov, navrh koncepcie rozvoja skoly.
Prihlasku a doklady treba do 19. augusta zaslat s oznacenim Vyberove konanie na adresu: Obecny urad Telgart, 976 73 Telgart. Termin a miesto vyberoveho konania oznami vyhlasovatel prihlasenym uchadzacom najmenej sedem dni pred jeho zacatim.

. . .

Kovacikovci sa stretnu aj v tomto roku

Vybor samospravy rodu Kovacikovcov s podporou Produkcneho domu Forza pripravuje piate stretnutie nositelov tohto priezviska. Tentoraz sa uskutocni na Kysuciach, kde je priezvisko Kovacik taktiez hojne rozsirene.
Kovacikovci sa stretnu v sobotu 13. augusta v najvacsej obci kysuckeho regionu v Rakovej - rodnej obci rimskokatolickeho knaza, basnika, spisovatela a buditela slovenskeho naroda Jana Palarika. Na jeho pocest sa tu od roku 1968 kazdy rok kona celoslovenska prehliadka ochotnickych divadiel - Palarikova Rakova.
Organizatori stretnutia pre ucastnikov pripravili bohaty program. Po svatej omsi, ktoru bude celebrovat vdp. Jozef Kovacik, riaditel tlacovej kancelarie Konferencie biskupov Slovenska, ich caka spolocenske posedenie v restauracii U Kovacika. Navstivia Pamatnu izbu Jana Palarika, odskocia si do susednej Turzovky na Beskydske slavnosti, kde sa zapoja do pokusu o zapis do Guinessovej knihy rekordov v discipline Vystup na Mount Everest - 8848 m n. m. (2005 ucastnikov vystupi do vysky 4,41 m). Sucet vsetkych vystupov bude zodpovedat nadmorskej vyske najvyssej hory sveta. Nakoniec si Kovacikovci posedia pri country hudbe Bakula z Rakovej.
Ucastnicky poplatok je 350 Sk na osobu, deti do 15 rokov zaplatia 200 Sk za osobu. V cene su zahrnute vsetky vydavky spojene so stretnutim, vratane stravy a obcerstvenia.
Kovacikovci z Cierneho Balogu a Brezna pojdu autobusom. Predpokladany odchod z Dobroce je o 6. hodine, autobus bude stat na kazdej autobusovej zastavke SAD, v Brezne pred ,,televizorom” na Ulici CSA. Cena za dopravu je 150 Sk na osobu.
Balocania sa na stretnutie mozu prihlasit u Ruda Kovacika, Dobroc 952, c. tel.: 6191803, Breznania u Ing. Milana Kovacika, CSA 22, c. tel.: 6112098, ucastnicky poplatok treba zaplatit do 7. augusta. Prihlasit sa je mozne aj priamo do Rakovej zaslanim ucastnickeho poplatku na adresu: Jozef Kovacik, 023 51 Rakova c. 1192, okres Cadca, c. tel: 041/4341258, 0907 137775 (pri tomto sposobe prihlasenia pripadnu dopravu z Cierneho Balogu treba dohodnut s Rudom Kovacikom).

. . .

Kto nepride, bude banovat

Obcianske zdruzenie Jasienok v ramci skraslovania okolia v sobotu 30. jula o 9.30 organizuje vycistenie doliny Vagnar - Hudak po neporiadnych navstevnikoch. Zraz dobrovolnikov bude v doline Vagnar - Hudak na mieste, kde sa varia gulase.
Ponukame gulas zadarmo.

 . . .

Mestske kulturne stredisko Svermova 7, Brezno otvara vzdelavacie kurzy

anglicky jazyk - 1. rocnik
anglicky jazyk - 2. rocnik
anglicky jazyk - konverzacia
nemecky jazyk - 1. rocnik
nemecky jazyk - 2. rocnik
francuzsky jazyk - 1. rocnik
francuzsky jazyk - 2. rocnik
francuzsky jazyk - konverzacia
taliansky jazyk pre zaciatocnikov
rusky jazyk pre zaciatocnikov
spanielsky jazyk pre zaciatocnikov
Kurzovne na 9 mesiacov - 2000 Sk
Kurz konci osvedcenim o ukonceni kurzu. Zapis do kurzu trva do 25. septembra. Informacie. Mestske kulturne stredisko, Svermova 7, Brezno, tel: 6112189.

. . .

MINI ihrisko s umelou travou v Brezne

TJ ZP Sport Podbrezova v spolupraci so ZS Pionierska 4 v Brezne ponuka sirokej verejnosti moznost vyuzit na sportove ucely futbalove MINI ihrisko, ktore je vybudovane v priestoroch Zakladnej skoly na Pionierskej 4 v Brezne. Ihrisko s umelym travnatym povrchom ma rozmery 18 x 33 metrov, je ohranicene mantinelmi so zabudovanymi brankami.
Ihrisko je mozne vyuzivat v pracovnych dnoch od 17.00 do 22.00, cez vikend od 9.00 do 22.00.
Cena bez vyuzitia osvetlenia 600 Sk/h, s vyuzitim osvetlenia 700 Sk/h.
Vsetci zaujemcovia si mozu rezervovat terminy vyuzitia MINI ihriska na telefonnom cisle: 6451250.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT