26. JUL  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Osemnasteho jula vecer od deviatej do pol jedenastej neznamy pachatel sa nezistenym sposobom vlamal do Skody Fabie s breznianskym evidencnym cislom. Z auta, ktore bolo zaparkovane vedla chaty v Krpacove, odmontoval vsetky kolesa. Z vozidla ukradol aj autoradio s CD menicom. Majitelke sposobil skodu za 18 000 korun.

Za patnast minut vecer 19. jula stihol zlodej z chodby bytovky na druhom poschodi ukradnut nezamknuty cierny horsky bicykel CTM Raptor. Kradezou, ktora sa stala na Namesti 1. maja vo Valaskej, prisla majitelka bicykla o vyse 13 000 korun.

Alkoholicke napoje a cigarety rozneho druhu si odniesol zlodej z predajne potravin COOP Jednota v Jaseni. Kradezou, ktora sa odohrala v noci z 19. na 20. jula, vznikla skoda za 10 000 korun. Na zariadeni nechal zlodej 3000-korunovu skodu.

V katastri Brezna na Luckach v presne nezistenom case v juli ktosi vyrubal devat smrekov s priemerom 20 az 30 cm a tri vyvraty smrekov s priemerom 40 az 50 cm. Skodu sposobenu majitelovi z Brezna vycislili na 10 000 korun.

Desat minut po desiatej vecer 20. jula sa v Brezne stala dopravna nehoda. Dvadsatosemrocny vodic Skody Felicie z Cierneho Balogu, ktory siel z Michalovej, na ceste v Rohoznej sa plne nevenoval vedeniu a zisiel mimo vozovky v smere jazdy. Vodicovi, ktory pri sebe nemal vodicsky preukaz, v dychu namerali 2,67 promile alkoholu. K zraneniu nedoslo, na aute je skoda za 50 000 korun.

O pol deviatej vecer 20. jula 48-rocny muz do bytu na Ulici Ladislava Saru v Brezne vpustil dvoch neznamych muzov za ucelom odpisania plynomeru. Ked vosli dnu, jeden z muzov ho fyzicky napadol a do tvare mu nastriekal slzny plyn. Jeho zranenia si vyziadaju sedem az desatdnove liecenie.

Dvaja neznami muzi 20. jula o desiatej vecer na statnej ceste v Brezne na Vrchdolinke zobrali do cervenej Skody 120 18-rocneho stopara z Brezna. Na Jamach zastali, muzi vysli z auta, jeden z nich chytil stopara pod krk a druhy ho obral o 4900 korun. Potom nasadli do vozidla a odisli, stopara nechali tam. Vysetrovatel v Brezne 21. jula zacal trestne stihanie vo veci trestneho cinu lupeze.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 15. do 22. jula
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Livia Fararikova z Brezna, Samuel Kabat z Brezna, Marcel Mucha z Pohronskej Polhory, Zara Brndiarova z Tisovca, Radovan Suchy z Podbrezovej, David Fizola z Polomky, Diana Majerova z Brezna, Kristina Mikovinyova z Cierneho Balogu, Andrea Janosikova z Helpy, Lenka Lopusna z Filipova.

 

Opustili nas_image 

 

 

Anna Faskova – Kaclikova (82) z Brezna, Jozef Giertl (66) z Cierneho Balogu, Stefan Lysina (56) z Nemeckej, Vojtech Vraniak (51) z Benusa, Ivan Kamensky (52) z Cierneho Balogu, Jozef Cernak (83) z Polomky, Nada Kiselakova (77) z Valaskej, Ondrej Juhaniak (75) z Drabska, Pavel Biacovsky (80) z Brezna, Katarina Auxtova (84) z Hronca, Bohus Luptak (63) z Myta pod Dumbierom, Emilia Kupcova (92) z Predajnej, Beata Fillova – Sapiova (42) z Benusa, Ladislav Babic (83) z Valaskej, Karolina Dudasova (78) zo Zavadky nad Hronom.

 

 150

Jednotka z Pohorelej 1C prudom zlikvidovala poziar skladky odpadov v objekte Polnohospodarskeho druzstva v Helpe. Breznianski hasici vystartovali do Bravacova, kde pomocou navijaka vytiahli z potoka Skodu Favorit prevratenu na strechu, k zraneniam osob nedoslo. Zaznamenali poziar bez zasahu na Zahradnej ulici v Brezne, kde majitel rodinneho domu palil smeti. Zamestnanec mestskych lesov ich poziadal o uhasenie lesneho poziaru v Myte pod Dumbierom, pricom hrozilo jeho rozsirenie do okoliteho lesa.

 

155

Vecer pred siestou v piatok 16. jula prisiel o zivot 67-rocny muz z Cierneho Balogu po tom, co si strelil do hlavy. V utorok lekari zaevidovali dve dopravne nehody, pri ktorych doslo k zrazke osob - 54-rocneho cyklistu na krizovatke v Lopeji, 43-rocneho chodca v Hronci, oboch pacientov previezli do breznianskej nemocnice s poraneniami dolnych koncatin. Dovedna absolvovali 38 vyjazdov, z toho 18 k nahlym prihodam srdca a obehu, 9 k mozgovym prihodam, 2 k plucnym prihodam, k inemu pripadu, k brusnej prihode a 2 k umrtiam este pred prichodom sanitky.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988

Nedanie prednosti v jazde, nepozornost vodicov, dazdive pocasie sposobili sest dopravnych nehod v tychto julovych dnoch. Clenovia Cestnej zachrannej sluzby odtiahli po havariach v Benusi, Brezne, Halnoch, Zavadke, Bravacove a na Krpacove pat skodoviek a BMW. Poskytli pomoc majitelovi Lady 1200 s poskodenou prednou napravou a Fabie s poruchou motora.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Pocasie v tomto tyzdni nebolo velmi priaznive, co sa zrejme odzrkadlilo aj na navstevnosti turistov. Clenovia Horskej zachrannej sluzby zhodnotili tieto dni ako pokojne, bez zasahov. V piatok 22. jula jeden zo zachranarov sprevadzal po Chabenci zamestnancov televizie.

 

Podakovanie

Dakujeme pribuznym a znamym za odprevadenie dna 19. jula na poslednej ceste nasho zosnuleho

Jozefa Giertliho z Cierneho Balogu – Dobroce.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Odisli ste tisko z nasho zivota, na vecny odpocinok spat, no spomienka a laska na vas ostanu navzdy v nas.
V najblizsich dnoch si pripomenieme dvadsiate stvrte vyrocie umrtia

Alenky Auxtovej,

strnaste vyrocie umrtia

Eleonory Tokarovej

a sieste vyrocie umrtia

Augustina Tokara z Michalovej.

S laskou a uctou spominaju Vierka s Vladimirom a Tatiana a Ingrid.

...

Mala som vas vsetkych rada a chcela som este zit, ale prisla ta chvila, ked musela som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
Dna 28. jula uplynu tri roky odvtedy, co nas opustila nasa milovana mama, stara a prastara mama

Julia Faskova, rodena Zibrinova z Brezna.

S laskou spominaju dcery s rodinami a ostatna smutiaca rodina.
Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
Dna 29. jula uplynu dva roky odvtedy, co nas opustil manzel

Julius Turna z Podkorenovej.

Spomina manzelka, synovia a cela rodina.

...

Cas plynie a rana boli, ani cas ju nezahoji. Ked nad ranom slnko vyjst malo, tvoje srdce nahle zastalo. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, ty si spis svoj vecny sen. Neprebudime ta ani najkrajsim slovom, tak ti dame na hrob kyticku.
Dna 29. jula uplynie sedem rokov odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec a stary otec

Dusan Flaska z Podbrezovej.

S laskou spominaju manzelka a dcery s rodinami.

...

Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
Dna 30. jula uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, stary otec, syn a brat

Jan Skalos z Bystrej.

S laskou spominaju manzelka, syn Lubomir, syn Miroslav s rodinou, mama, sestra a ostatna rodina.

...

Uz ta neprebudi slnko ani krasny den, na breznianskom cintorine spis svoj vecny sen. Len sviecu horiacu a krasnu kyticu na hrob ti mozeme dat a na krasne prezite roky s tebou spominat. Mal si nas rad a chcel si este zit, ale prisla ta chvila, ked musel si nas opustit.
Dna 30. jula uplynie desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec a stary otec

Pavol Giertl z Brezna.

Spominaju manzelka, synovia Pavol, Peter a dcera Zuzana s rodinami a ostatna rodina.

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Budete si musiet davat pozor na falosnych ludi, ktori vas budu za kazdu cenu presviedcat o ich kvalitach. Nemozete byt ani nedovercivy. Vsetko si radsej overte. K partnerovi/-rke majte v tazkych chvilach pochopenie.

Byk
Realizujte to, co ste uz dlhsi cas odkladali, vyhnite sa zdlhavym rokovaniam. Vo vztahu budte tolerantny a od partnera/-rky nevyzadujte to, co vam povedat nechce.

Blizenci
Na cestach budte opatrny a tiez si davajte pozor na zranenia. Nie je vhodne obdobie na zavazky. Ci uz ide o vztah alebo pracu. Vo vztahu si doprajte volnost.

Rak
Toto obdobie sa vam vydari financne. Zacnu sa vam vracat investicie. Ak nebudete mat dost penazi, staci na tom trochu popracovat. Vasa laska bude potrebovat od vas viac nehy.

Lev
Vychutnajte si vikend a zabudnite na problemy. Nechajte vsetko plynut prirodzene a verte vasmu siestemu zmyslu. Mate v sebe povahu romantika a preto nezabudajte na “klasiku”.

Panna
Budte sebavedomy a stojte si za svojim nazorom. No s tou tvrdohlavostou to tak neprehanajte. Ak mate pocit, ze kazdy vas den je stereotyp, okorente ho novymi napadmi.

Vahy
Mate moznost sa viac spolocensky prejavit a ukazat vas skryty talent. Caka vas letny flirt. No ak mate vazny vztah, davajte si pozor na “narusitela”. Nebudte lakomy a nelutujte vacsie vydavky.

Skorpion
Nechajte si poradit od partnera, blizkych ci kolegov. V buducnosti sa vam to moze zist. V praci budte kreativnejsi a az po tom mozete cakat ocenenie aj od druhych. Ti, ktori su uz po dovolenke, nacerpajte nove sily a rozbehnite sa naplno.

Kozorozec
Dajte najavo to, co citite a s vasimi cielmi to velmi neprehanajte. Budte skromnejsi a cerpajte mudrosti z knih. Netrapte sa z malickosti a budte viac optimistickejsi.

Vodnar
Dajte si pauzu od prace, rodiny a od priatela. Ak je to mozne, vezmite si v praci par dni volna. Zrekreujte sa a naberte novu energiu. Budte pre okolie otvoreny, no so svojou dobrosrdecnostou to neprehanajte.

Ryby
Rozhodne si zasluzite vysnivaju dovolenku alebo vacsi vylet s rodinou do kupelov alebo aquaparku. Viac sportujte a nemyslite na minulost. Mozu sa vam totiz vratit nepekne spomienky. 


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT