20. SEPTEMBER 2005 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Zima a Pampurik vitazne

Prestizny tenisovy turnaj sa skoncil pre nepriazen pocasia az o tyzden v nedelu 18. septembra finalovymi zapasmi na tenisovych kurtoch na Mazornikove.

Tridsatdevat hracov vo dvoch kategoriach sa zapojilo do jeho 8. rocnika, na ktorom si skonfrontovali sily amaterski tenisti so sutaznymi hracmi z regionu Brezna. Uz po stvrtykrat si odniesol do svojej zbierky vitazny pohar rodak z Brezna Mgr. Marian Zima, riaditel odboru komunikacie Slovenskych elektrarni. “Som rad, ze v Brezne je skupina hracov, ktori sa venuju tenisu, hraju a zlepsuju sa. Tento turnaj je toho dokazom,” hovori vitaz kategorie do 40 rokov. Kategoriu nad 40 rokov vyhral skladnik Vladimir Pampurik, ktory z osmich rocnikov absolvoval pat. “Mam stastie, ze som mohol hrat v kategorii nad 40 rokov, lebo kondicne by som mladsim nestihal. Na dvoch rocnikoch som bol druhy a vzdy som prehral so Zimom. Konecne som mu unikol – rokmi,” s usmevom dodava vitaz druhej kategorie. Pod vydarene sportovo-spolocenske podujatie sa podpisal riaditel turnaja Mgr. Martin Suda a organizator Mgr. Jiri Suda – lekaren Podbrezova.
h0538h.jpg (16882 bytes)Vysledky: kategoria do 40 rokov: 1. Marian Zima, 2. Martin Suda, 3. Stanislav Kurek; nad 40 rokov: 1. Vladimir Pampurik, 2. Peter Skalos, 3. Peter Kysucky.

(ms)

Najlepsi na 8. rocniku tenisoveho turnaja: spodny rad zlava – Lubomir Galfy, Martin Suda, Marian Zima, Stanislav Kurek, horny rad – Peter Kysucky, Vladimir Pampurik, Peter Skalos.

 


h0538g.jpg (13507 bytes)

 

Rekonstrukcne prace na zastreseni ladovej plochy zimneho stadiona v Brezne napreduju. V stredu 7. septembra bol kontrolny den na tejto stavbe a v pondelok 12. septembra zakladali prvy ram stresnej konstrukcie (na fotografii Stefana Vozara), cim bol polozeny zaklad pre uspesne zacatie sezony 2005/2006.

 

 


Atletika v reprezentacnom drese

Uplynuly vikend sa v ceskom Hodonine konalo medzistatne atleticke stretnutie reprezentacnych vyberov 15-rocnych ziakov a ziacok medzi Ceskou republikou a Slovenskom. Sutazilo sa v 18-tich chlapcenskych a 17-tich dievcenskych disciplinach. Pravo reprezentovat SR si vybojovali traja mladi atleti z MSK AK Brezno. Maros Poc v skoku do dialky ako najlepsi Slovak skoncil na 5. mieste vykonom rovnych 600 cm, Lukas Sojka v skoku do vysky obsadil taktiez piatu priecku vykonom 180 cm a Klara Abelova – skok do vysky – 1. miesto vykonom 168 cm (na fotografii). Sposob, akym zvitazila v tejto narocnej sutazi, bol naozaj impozantny, pretoze ako jedina presla sutazou s cistym zapisom bez nevydareneho pokusu a len velmi nepriaznive, chladne a veterne pocasie jej nedovolilo prekonat vysku 170 cm a viac. Pritom Klara ma len 13 rokov, bola najmladsou ucastnickou dievcenskych sutazi a aj napriek tomu porazila 15-rocne superky. Kedze iba pat Slovakov sa dokazalo postavit na najvyssi stupen vitazov, pravom bol jej vykon vyhodnoteny a odmeneny Slovenskym atletickym zvazom za najhodnotnejsi spomedzi vsetkych reprezentantov SR.

(rs)

 Biliardove zapolenie

Ostatnu sobotu sa po mesacnej prestavke v biliardovom klube Redis Brezno opat stretli priaznivci pooloveho biliardu. Skoncenie dovolenkovej sezony sa prejavilo tak zvysenym poctom hracov, ako i skvalitnenim ich vykonov.

Do poslednych faz turnaja nebolo nic iste a o vitazovi sa rozhodlo az v poslednych zapasoch. Z vitazstva sa napokon tesil Jozef Chramec z Brezna, ktory podlahol len Tomasovi Jakockovi a jeho radost z prveho miesta bola na mieste. Za jeho precizny a zodpovedny pristup k hre si ho naozaj zasluzil. Treba podotknut, ze ide o hraca, ktory pri svojej hre nepouziva “false”. Na druhom mieste skoncil Tomas Jakocko z Valaskej, ktory podlahol dvom superom a treti Jozef Zemko, ktory nasiel porazitela v troch zapasoch. Treba pochvalit vykon mladeho Gala z Valaskej, ktory ako novacik turnaja vo svojich sestnastich rokoch potrapil nejedneho favorita a o vitazstva nad nimi ho pripravila len trema. Na jeho priklade sa da ukazat, ze ani ostatni priaznivci tejto hry nemusia mat strach a mozu si prist skusit svoje biliardove zrucnosti. Aj po neuspechu mozu za sebou zanechat respekt a pekny dojem, ktory priaznivci tohto sportu vedia ocenit. Dalsie kolo sa odohra v biliard klube Redis v Mestskom dome kultury Brezno v sobotu 1. oktobra o 12. hodine.

(rw)

 Zo stolneho tenisu

V sobotu 17. septembra sa v Novej Bani uskutocnil celoslovensky turnaj veteranov. V kategorii A – 40 az 49-rocni sa na 2. mieste umiestnil dobre hrajuci Lubomir Lamper zo ZP Sport Podbrezova, ktory prehral vo finale s Petrom Konradom, ktory hra v Linzi. Na 3. mieste skoncil Tibor Debnar z Niznej. V kategorii A – utecha – 40 az 49-rocni vyhral Jan Spac zo ZP Sport Podbrezova. V kategorii B – 49 az 59-rocni sa Igor Galik zo ZP Sport Podbrezova umiestnil na 5. - 8. mieste.
Novy rocnik ll. ligy sa zacina 8. oktobra a ZP Sport Podbrezova sa stretne vo Zvolene s Doprastavom, s ktorym je dvojicka. A muzstvo sa posilnilo o hraca Mariana Prochadzku z prvoligoveho Liptovskeho Jana.

(ll)

 Sipkarska a stolno-futbalova liga

Cez vikend v Dart clube pokracovali sipkarske a stolno– futbalove sutaze druhym kolom. V piatok boli na programe sutaze jednotlivcov v stolnom futbale a v elektronickych sipkach. Spomedzi 27 stolnych futbalistov sa presadil Boris Banik a po druhom mieste z minuleho tyzdna sa zasluzene usadil na cele sutaze. Peknym vykonom sa prezentoval aj Martin Sulek, ktory skoncil na druhom mieste, v jeho pripade sme skor zvyknuti na umiestnenia okolo piateho az osmeho miesta. Trojicu najlepsich doplnil Matej Sramko.

V sipkarskej sutazi sa najviac darilo Pavlovi Melicherovi, ktory turnaj vyhral. Velmi slubne to mal rozohrate Peter Pocklan, ale v poslednom finalovom legu nestacil prave na Pala a prehral tesne 3:2 . Tretie miesto obsadil Martin Skantar, ktory svojim vykonom roznehaval stvrteho Mareka Kosiciara, s nim si Martin poradil len tak-tak.
V sobotu sa v mestskej lige dvojic v stolnom futbale do turnaja prezentovalo 18 dvojic z Brezna a okolia. Vitazstvo si vybojovali Tomas Pompura a Matej Banik, na druhom mieste sa umiestnili Matej Sramko a Boris Banik, cim potvrdili, ze ich postavenie v tabulke nie je vobec nahodne. Na tretom mieste skoncili Robert Müller a Lukas Porhajas. Najblizsie kolo sa uskutocni v sobotu o 19. hodine v Dart clube.
V nedelu boli na programe sutaze juniorov a sipkarov do 23 rokov. V najmladsej kategorii sa prekvapujuco presadil Stefan Bartos, ktory vo finale zdolal najvacsieho aspiranta na celkove vitazstvo Matusa Olerinyho. V kategorii do 23 rokov dominoval Andrej Skantar, na druhom mieste skoncil Matej Putnok a na tretom Tomas Jakocko. Nedelnajsie sutaze sa odohraju aj tento tyzden v tradicnom case od 14. hodiny v Dart clube.

(pp)

 Predajna zila biatlonom

V dnoch 16. az 18. septembra sa v Predajnej uskutocnili Majstrovstva Slovenska v letnom biatlone, na ktorych sa zucastnili aj reprezentanti Ceskej republiky.
Vysledky: piatok - rychlostne preteky: muzi: 1. Miroslav Matiasko, 2. Marek Matiasko (obaja ASK Dukla B. Bystrica), 3. Skvaridlo (Noves Strbske Pleso), zeny: 1. Kalinova (ASK Dukla B. Bystrica), 2. Kosinarova (UMB B. Bystrica), 3. Johansonova (Noves Strbske Pleso), juniori: 1. Vozar (ASK Dukla B. Bystrica), juniorky: 1. Vladarova (T. Teplice), 3. Mondlova (SSSM MSK Brezno), sobota - hromadny start: muzi: 1. M. Matiasko, 2. M. Kazar (ASK Dukla B. Bystrica), 3. Skvaridlo, zeny: 1. Kalinova, 2. Kosinarova, 3. Johansonova, juniori: 1. Kosinar (UMB B. Bystrica), juniorky: 1. Vladarova, nedela - vytrvalostne preteky: muzi: 1. Cienik (FTVS Bratislava), 2. Matiasko, 3. Imrich (KB Marusovce), zeny: 1. Kosinarova, 2. Kalinova, 3. Abrahamova (KB Vyhne), juniori: 1. Kosinar, juniorky: 1. Vladarova.

(sp)

 Z kolkarskej drahy

Extraliga muzov: Podbrezova A - Trencin A (3662:2174, rozdiel zvalenych kolov 327), Ondrej Kyselica 625, Milan Tomka 610, Milan Jovetic 549, Radoslav Foltin 659, Jozef Pesta 605, Jovan Calic 614.
V prvom kole extraligy zeleziari privitali druzstvo hosti z Trencina a v zrekonstruovanej kolkarni dosiahli vyborny vysledok, ked hranicu 600 bodov nedosiahol len Milan Jovetic. Z jednotlivcov bol najlepsi Radoslav Foltin, ktory vykonom 659 zvalenych kolov zaostal za svojim maximom len o styri koly.

(ks)

 Detske cyklopreteky Brezno - Mazornikovo

h0538i.jpg (20529 bytes)V peknom jesennom pocasi vo stvrtok 15. septembra Slovensky cykloklub Dumbier v spolupraci s MSK Brezno a SOU Mazornikovo usporiadal 6. rocnik Detskych cyklopretekov na Mazornikove. Start, ciel boli v areali SOU, trat viedla blizkymi susednymi ulicami. Obtiaznost a dlzku organizatori stanovili pre tri kategorie ziakov zakladnych skol.
Vysledky: 1. - 3. rocnik: dievcata: 1. Lucia Medvedova, 2. Zuzana Budajova, 3. Veronika Petkova, chlapci: 1. Vojtech Kokavec, 2. Andrej Vican, 3. Martin Hosala, 4. - 6. rocnik: 1. Nicola Gubzova, 2. Petra Chudikova, 3. Kristina Sujova, 1. Oliver Snejt, 2. Filip Kramla, 3. Dominik Kokavec, 7. - 9. rocnik: 1. Natalia Leitnerova, 2. Jana Stykova, 3. Tereza Luptovciakova, 1. Martin Kovacik, 2. Viktor Vlcko, 3. Lukas Kramla.

Jan Kirdaj, predseda SCK Dumbier

 

 Turnaj v drahovom golfe

Cez vikend 3. a 4. septembra sa za idealneho pocasia na ihrisku za Sokolovnou uskutocnil Miniaturgolfovy turnaj pri prilezitosti 30. vyrocia otvorenia arealu a 740. vyrocia mesta Brezna. Superili medzi sebou jednotlivci, hlavnou bola sutaz dvojic. V kategorii jednotlivcov vyhral domaci Michal Istvan s poctom uderov 172 na 8 okruhov pred Oliverom Kazimirom z Kosic a tretim Igorom Qualichom z Brezna (obaja po 178 uderov). Hlavnu sutaz vyhrala dvojica domacich hracov Peter Bubeliny a Michal Istvan pred kosickou-breznianskou dvojicou Rasto Kovac a Lubo Parak.

(ig)

 Slovensky cykloklub Dumbier mesta Brezna v septembri

pozyva na vylety

Detske cyklopreteky
15. stvrtok
Zraz: o 7.00 pred plavarnou na Mazornikove

Priprava trate, organizacne a technicke zabezpecenie detskych cyklopretekov.

Okolo Polany
18. nedela (84 km / 930 m)
Zraz: o 8.00 pred pizzeriou na Chvatimechu.
Trasa:
Chvatimech – Hronec – Osrblie – Tri vody – Velka prostredna – sedlo Jasenovo – Kyslinky – Zalomska – sedlo Prislopy – Pajta – Zelobudza – Ocova – Zolna – Lukove – Za Krajcikovou – Sampor – Velka luka – Hronsek – Vlkanova – Banska Bystrica – Brezno (zabezpecena preprava vlakom s odchodom z Banskej Bystrice o 17.58).

Cierny Vah
25. nedela (102 km /1100 m)
Zraz: o 8.00 na namesti pod zvonicou v Brezne.
Trasa:
Brezno – Helpa – sedlo Priehyba – Raztoky – Ipolica – Cierny Vah – Svarin – Turkova – Barabaska – Biely Vah – Vychodna – Hybe – Kralova Lehota – Maluzina – sedlo Certovica – sedlo Vagnar – Brezno.

Expedicia Francuzsko 29. septembra - 7. oktobra
29. stvrtok
Zraz: o 6.00 pri SPS v Brezne.
Trasa:
Brezno – Francuzska riviera (preprava autobusom)

30. piatok - 6. stvrtok
Zraz: o 9.00 v Sant Trope ATC.
Trasa
: podla odporucenych CK TIP TOUR so sprievodcom

7. piatok
Zraz: o 7.00 pri SPS v Brezne.
Trasa:
Sant Trope - Brezno (preprava autobusom).


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT