20. SEPTEMBER  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

Policia v Brezne obvinila z trestnych cinov vytrznictva a nasilia proti skupine obyvatelov a proti jednotlivcovi 42-rocneho Vladimira z Raztoky. Popoludni 10. septembra v pohostinstve v Raztoke napadol 60-rocneho muza, ktoremu sposobil lahke zranenie. Vecer sa zabitim vyhrazal svojej 36-rocnej druzke, ktora pracuje ako casnicka v pohostinstve. Sudca Okresneho sudu v Brezne ho 12. septembra vzal do vazby.

Breznianski policajti vysetruju pripad kradeze dvoch 300-kilogramovych kovovych pasov na lesny stroj Harvestor. Kradez sa odohrala v case od 11. do 13. septembra v katastri Benusa. Pasy boli volne ulozene pri ceste veducej do lesnej skolky. Firme z okresu Vsetin vznikla skoda za 360 000 korun.

Vysetrovatel v Brezne 11. septembra zacal trestne stihanie pre trestny cin ublizenia na zdravi, z ktoreho je podozriva 37-rocna Marta K. z Telgartu. V ten isty den kratko pred druhou popoludni sa v kuchyni rodinneho domu v Telgarte pokusila kuchynskym nozom do hrudnika bodnut svojho brata, ktory jej v tom zabranil tak, ze ju udrel stolickou. Surodencom v dychu namerali 2,4 promile alkoholu.

Nalez municie zo srotoveho pola v Zeleziarnach Podbrezova hlasili 12. septembra. Objavili tam minometny granat pochadzajuci z obdobia druhej svetovej vojny. Municiu pred prichodom pyrotechnika ulozili do specialnej tlakovej nadoby.

Zena z Banskej Bystrice 11. septembra oznamila podbrezovskym policajtom, ze kratko pred polnocou po prichode do Podbrezovej k svojmu 68-rocnemu otcovi zistila, ze ma rozsvietene svetlo v spalni, no neotvara dvere. Privolani breznianski hasici byt otvorili a v spalni na posteli nasli mrtve telo muza. Lekar po obhliadke konstatoval smrt bez cudzieho zavinenia.

Pod ruskom dvanastej septembrovej noci sa ktosi vlamal do novinoveho stanku v Brezne na sidlisku Mazornikovo. Kradezou cigariet banskobystrickej firme sposobil skodu za 20 000 korun.

V noci z 12. na 13. septembra na parkovisku na Ulici 9. maja v Brezne vycinal vandal, ktory poskodil firemne osobne motorove vozidlo Alfa Romeo. Poskriabanim prednych lavych a pravych dveri a blatnikov nechal za sebou skodu za 20 000 korun.

Policia vysetruje okolnosti smrti 31-rocneho rumunskeho robotnika, ktory 14. septembra zahynul v blizkosti Helpy. Rumun pracoval pre rakusku firmu pri tazbe dreva na Komarniku. Muza zasiahlo ocelove lano s priemerom 7 cm, ktore sa z nezistenych pricin uvolnilo z kladky lanovky na stahovanie dreva a sposobilo mu zranenia na celom tele. Vysetrovatel z Brezna zacal trestne stihanie vo veci ublizenia na zdravi s nasledkom smrti.

(Podla informacii hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 9. do 16. septembra
 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

Matus Krsacok z Brezna, Denisa Matosova z Brezna, Igor Hricak z Brezna, Tomas Jurkovec z Banskej Bystrice, Dominika Stulrajterova z Cierneho Balogu, Matej Kolosta z Nemeckej, David Pustaj z Polomky, Jan – Sebastian Vilhan z Valaskej, Michal Lukac z Brezna, Julia Jurosova z Brezna, Denis Hornak zo Zavadky nad Hronom, Adam Lukac z Valkovne, Emma Raffajova z Jasenia, Alex Balint z Brezna, Kristina Kubaliakova z Valaskej.

 

 Opustili nas_image 

 

 

Jan Lenco (70) z Podbrezovej, Stefan Baliak (77) z Gasparova, Olga Kostkova (49) z Bravacova, Elena Kovandova (82) z Podbrezovej, Gabriela Vaculciakova (82) z Osrblia, Slavomir Rozlozny (64) z Hronca, Jozefina Zurova (51) z Brezna, Branislav Zajac (53) z Bujakova, Jan Kvackaj (82) z Brezna, Jozef Kliment (91) z Cierneho Balogu, Vladimir Majchut (76) z Brezna, Milan Petrovsky (56) z Hronca, Imrich Kan (84) z Brezna, Jolana Stulrajterova (52) z Brezna.

 

150

Hasici v piatok vystartovali do Rohoznej, kde odtiahli za krajnicu Liaz s poskodenou prevodovkou, po dopravnej nehode v Piesku vytiahli z mociara Hyundai. RZP im nahlasila, ze na Ceste osloboditelov v Brezne je v priekope Skoda, osoby sa v nej uz nenachadzali, vozidlo nalozili na auto odtahovej sluzby. Otvorili tri byty - dva v Brezne za uhradu tristo korun a jeden v Podbrezovej, kde sa vo vnutri nachadzal starsi muz, ktory uz nejavil znamky zivota. V stredu zaevidovali poziar bez zasahu na Ulici CSA v Brezne.

 

155

V pondelok o pol tretej popoludni na namesti v Brezne doslo k dopravnej nehode, pri ktorej vodic autobusu zrazil 16-rocnu studentku, s otrasom mozgu a zlomenou klucnou kostou ju lekari previezli do nemocnice. V stiatistike vyjazdov je ich dovedna zapisanych 40, z toho 3 k nahlym prihodam srdca a obehu, 4 k dychacim prihodam, po k 11 k urazom a k inym pripadom, 9 k mozgovym prihodam, 2 pacientov prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
16154
0903 745988

Najdlhsiu trasu zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby absolvovali pri odtahu havarovaneho vozidla Hyundai z Piesku do Spisskej Novej Vsi, po dopravnych nehodach previezlii Volkswagen, Favorit, skodovky, Fiat. Pomoc poskytli vodicovi Hondy s poruchou motora, postarali sa o Ford s odtrhnutym prednym capom a z Polomky do Brezna odtiahli Fiat zadrzany policiou.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

Clenovia Horskej zachrannej sluzby sa v tychto septembrovych dnoch venovali opravam zimneho tycovania od Chopka po Dumbier. V spolupraci so zachranarmi z Jasnej absolvovali cvicnu akciu - vypadok horolezcov zo steny.

 

Podakovania

Dakujeme rodine, pribuznym, priatelom, znamym, susedom a vsetkym, ktori prisli dna 15. augusta odprevadit na poslednej ceste nasho manzela, otca, stareho a prastareho otca, brata, svagra

Viliama Demiana z Myta pod Dumbierom.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi zmiernili nas zial.
Smutiaca rodina

...

Dakujeme rodine, pribuznym a znamym za odprevadenie na poslednej ceste dna 23. augusta nasho manzela, otca, stareho a prastareho otca

Pavla Liptaka zo Stiavnicky.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
Smutiaca rodina

SPOMIENKY

Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, ktori ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
V septembri uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha mama a stara mama

Slavka Hroncova z Brezna.

S laskou a zialom spominaju syn s rodinou.
Kto ste ju poznali, spominajte s nami.

...

Hoci si odisla, niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostanes zit a budel stale s nami.
Dna 1. septembra sme si pripomenuli dvadsiate vyrocie umrtia

Anny Medvedovej z Cierneho Balogu – Doborce.

S laskou spominaju dcery a syn s rodinami.

...

Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
Dna 8. septembra sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia nasej manzelky, matky, starej mamy

Marie Auxtovej, rodenej Potkanyovej z Cierneho Balogu – Fajtova.

S laskou spominaju manzel, syn Slavo, syn Martin s manzelkou a vnucka Danielka.

...

Len kyticku z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
Dna 14. septembra uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa draha maminka, stara a prastara mama

Katarina Ridzonova z Lomu nad Rimavicou.

S laskou a uctou spominaju synovia a dcery s rodinami.

...

Dna 15. septembra upynul rok odvtedy, co nas navzdy opustila nasa draha manzelka, mama a stara mama
Elena Leitnerova z Valaskej.

Dakujeme vsetkym, ktori jej venuju tichu spomienku.

S laskou a uctou spomina smutiaca rodina.

...

Dna 15. septembra sme si pripomenuli dvadsiate piate vyrocie umrtia nasho mileho otca, stareho otca

Juraja Loksu z Podbrezovej.

S uctou a laskou spominaju synovia a dcery s rodinami.

...

Len ten, kto stratil toho, koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial.
Dna 18. septembra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas opustil nas milovany manzel, otec, stary otec a svokor

Stefan Hrablay z Polomky.

S laskou a uctou spominaju manzelka, synovia Jozef a Frantisek s rodinami.

...

Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.
Dna 19. septembra uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa milovana

Maria Trajtelova z Brezno.

S laskou spomina dcera s rodinou a ostatna rodina.

...

Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.
Dna 22. septembra uplynie pat rokov od tragickej smrti manzela, otca, stareho otca, syna a brata

Stefana Jencu z Brezna.

Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

S uctou a laskou spomina manzelka, syn Erik, dcery Veronika a Zuzana s manzelom a vnucik Alexik.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
Neriskujte vas uprimny vztah nepodstatnym flirtom. Vas partner moze byt v tomto obdobi az prehnane ziarlivy. Viac casu travte s tymi, na ktorych vam zalezi najviac. Ak sa cez vikend vyberiete do prirody, naberiete mnozstvo energie a napadov.

Byk
Budte viac tolerantnejsi a po praci si najdite cas aj na blizkych. Radsej si nevymyslajte zabavne prihody a neklamte priatelov. Lahko odhalia, ze im neohovorite pravdu. Partnera si dobre strazte.

Blizenci
Ak si myslite, ze problemy vo vztahu su uz davno vyriesene, nemate pravdu. Casom sa to opat moze zhorsit a vy budete z toho nestastny. Spravte mu/jej take mensie prekvapenie, pozvite ho/ju do prestauracie na veceru alebo na romanticky vylet.

Rak
Neberte vsetky starosti a ulohy na svoje plecia. Posnazit sa mozu aj ostatni. Nesnazte sa menit svojho partnera, pretoze len budete zbytocne plytvat casom. Dbajte o vase zdravie!

Lev
Vo vasom zivote moze vzniknut dost neprijemnosti a tazko riesitelnych situacii. Nastastie ste na to dobre pripraveny a nezrovnalosti vo vztahoch by vas nemali velmi zaskocit.

Panna
Mali by ste sa vyzbrojit patricnou davkou sebavedomia, pretoze budete musiet uspesne presadit svoje nazory a navrhy v praci pred nekompromisnymi kolegami a sefom.

Vahy
Nedajte nikomu moznost, aby vas oberal o drahocenny cas. Polavte v praci a skuste sa realizovat v umeleckom smere. Prechadzajte sa v prirode a precitajte si vasu oblubenu knihu.

Skorpion
Zavazne rozhodnutia nerieste narychlo a nepocuvajte vsetkych okolo. Caka vas schodza, ktora hoci nebude pre vas najprijemnejsia, ale bude potrebna na doriesenie mnohych zalezitosti.

Strelec
Nechodte na silu tam, kam vas to nelaka. Ak nemate chut na spolocnost, ostante radsej oddychovat doma. Neobtazujte ludi vasimi sukromnymi problemami. V praci budte velmi pozorny.

Kozorozec
Mali by ste vazne porozmyslat nad vasim spravanim a neuvazenym konanim. Ked sa nad tym dobre zamyslite, zistite, ze vase konanie mohlo zranit nie malo ludi.

Vodnar
Tento cas vyuzite na rodinnych prislusnikov a aj na vzdialenych pribuznych. Potesia sa, ak budu vediet, ze na nich myslite. K partnerovi budte tolerantny, pokojny a vyrovnany.

Ryby
Ocakavajte rozne zaujimave stretnutia s novymi ludmi. Ich nazory si vsak neberte velmi k srdcu. Velmi sa nezblizujte s ludmi, ktorych poznate len kratko. Naladu vam zlepsia vase deti alebo stvornohi milacikovia.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT