11. OKTOBER 2005 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Zo stolneho tenisu

   Za pomoci Obecneho uradu a kolektivu Zakladnej skoly v Benusi na Horehroni po rokoch vznikol stolnotenisovy klub. Deti so zaujmom o tento sport sa mozu prihlasit kazdy stvrtok o 16. hodine v zakladnej skole u veduceho STK Benus M. Belku alebo jeho zastupcu J. Baliaka. Cielom muzstva je umiestnit sa v sutazi V. ligy do 4. miesta.
   V 1. kole STK Benus prehral na stoloch Slovenskeho orla Medzibrod A, ktory je jednym z kandidatov na postup, 12:6 (M. Hutkova 4,5, M. Paduch 3,5, P. Sokol 3, D. Sokol 1 – M. Belko 2,5, A. Porteleky 2, J. Baliak 1,5).
   V zapase 2. kola STK Benus privita doma Medzibrod B v zakladnej skole v sobotu 15. oktobra o 17. hodine.


V sobotu 8. oktobra clenovia KST - OT - MSK Brezno a ZP Podbrezova navstivili Zapadne Tatry - Rohace. Cast turistov vystupila od Tatliakovej chaty a jazera rovnakeho mena popri Dolnom rohacskom plese, Strednom plese k Hornemu rohacskemu plesu a zostupila k nadhernemu Rohacskemu vodopadu. Schadzali popri Adamculi az do Rohacskej doliny, kde sa stretli so skupinou, ktora presla zo Smutneho sedla cez Ostry Rohac, Volovec a Rakon. Za velmi veterneho pocasia sa tesili z nadhernych vyhladov a dobrej viditelnosti na panoramu Rohacov. Pohodove obcerstvenie a posedenie v penzione Borovec uzavrelo dalsi nadherny den v nasej krasnej prirode.

Ing. Anton Jursa


WANDERERS roztrhani na kusy

   Tretim kolom v nedelu 9. oktobra v Banskej Bystrici pokracovala 1. hokejbalova liga. Muzstvo Wanderers uz v prvej tretine ako lavina zmietol tim Eagles Slovenska Lupca v pomere 0:5. Celozapasovou exhibiciou zrucnosti, rychlosti a sikovnosti supera, ktory sa uviedol hrou vskutku hodnou prvoligoveho pomenovania a dokonale zaskocil novacika sutaze. Ten sa zmohol len na dva cestne uspechy v podani Ladislava Barta a Pavla Veselovskeho.
   Vysledky 3. kola: Lions - Vipers 5:1, Eagles - Wanderers 12:2, Sroten - Auto Piko 0:5, Monkeys - Dive Zvery 7:3, Cocra – A. R. S. 9:4.

(kv)

Tabulka po 3. kole:

1. Cocra Radvan
 2. Eagles Sl. Lupca
 3. Auto Piko
 4. Lions
 5. A. R. S.
 6. Monkeys
 7. Sroten
 8. Wanderers
 9. Dive Zvery
10. Vipers
3  3  0  0  20:6   6
3  3  0  0  23:11  6
3  2  0  1  11:6   4
3  2  0  1  10:5   4
3  2  0  1  13:13  4
3  1  0  2   9:9   2
3  1  0  2  10:12  2
3  1  0  2  12:17  2
3  0  0  3  10:22  0
3  0  0  3   5:22  0

 
 

Spod vysokej siete

   V oktobri sa rozbehli majstrovske sutaze - zenska zlozka I. ligy zacala uz pred tyzdnom, I. liga muzov a extraligove sutaze tento vikend. Volejbalisti VK Iskra Dubova-Nemecka cestovali na prve stretnutie do Trencina, kde v prvom zapase zvitazili 0:3 (-23, -17, -14) a v druhom 1:3 (17, 25, -17, -21).
   Este pred zapasom sa v rozcvicke zranil smeciar Ivan Povraznik. Hraci Dubovej hlavne dobrym podanim znemoznili domacim rozvinut hru, a tak trener Igor Andel nebol nuteny k vacsiemu striedaniu. Je len zaciatok sutaze a stale treba nieco vylepsovat a zohravat sa.  Do druzstva treba prijat novych hracov, aj ked v minilosti posobili v mladeznickych druzstvach Dubovej.  Zostava: Martin Skladany, Krmela, Donoval, Siman, Luptak, Handlovsky (F Stulajter), trener: Igor Andel.
   Dalsie zapasy odohraju volejbalisti Dubovej v sobotu 15. oktobra, kedy cestuju do Spisskej Novej Vsi.

Vladimir Utrban

 Z kolkarskej drahy

Na Svetovom pohari muzi druhi, zeny stvrte

   V dnoch 5. - 8. oktobra sa uskutocnil Svetovy pohar muzov a zien v kolkoch pod zastitou obchodneho riaditela ZP Podbrezova Ing. Juliusom  Krivanom. Vo Velkom Sarisi sa stretli muzi, kde slovensky zastupca ZP Śport Podbrezova obsadil vyborne druhe miesto. Na podujati farby zeleziarni reprezentovali: Jozef Pesta, Milan Tomka, Radoslav Foltin Jovan Calic, Milan Jovetic, Martin Terebessy a trener Matej Srsen.

   Vysledky kvalifikacie: 1. Podbrezova, 3624 bodov, 2. Seged, 3596, Vieden, 3533, 4. Strassburg, 3498, vysledky semifinale: Vieden - Strassburg 5:3, finale: Podbrezova - Seged 0:8, celkove poradie: 1. Seged, 2. Podbrezova, 3. Vieden, 4. Strassburg.
   Zeny odohrali zapasy v Podbrezovej, kde zeleziarky obsadili konecne stvrte miesto. Na tomto uspechu sa podielali: Eva Babelova, Edita Hiadlovska, Gabriela Kucharova, Dagmar Kyselicova, Veronika Laukova, Katarina Micanova, Jana Turcanova, Katarina Valigurova, trener Ivan Nather.
   Vysledky kvalifikacie: 1. Rumunsko, 3352 bodov, 2. Madarsko, 3265, 3. Slovinsko, 3243, 4. Podbrezova, 3226, vysledky semifinale: Podbrezova - Slovinsko 2:6, , finale: Rumunsko - Madarsko 5:3, celkove poradie: 1. Rumunsko, 2. Madarsko, 3. Slovinsko, 4. Podbrezova.

(ks)

 Sipkarska a stolno – futbalova liga

   V piatok v Dart clube odstartovali vikend plny sipkarskych a stolno – futbalovych sutazi. Sipkari mali na programe prve kolo Slovenskej extraligy druzstiev, piate kolo mestskej ligy  jednotlivcov, v nedelu sa konali sutaze juniorov a hracov do 23 rokov. Stolni futbalisti, tiez nezahalali a predstavili sa ako v sutazi jednotlivcov, tak aj v lige dvojic.

   Sipkari 1. DC Brezno sa po prvykrat predstavili na domacej pode a v uvode privitali tim DC KCO Banska Bystrica. Nastupili v zlozeni: Miro Mucha, Martin Skantar, Palo Melicher, Matej Putnok, Dusan Rusnak a Peter Pocklan. Chlapci zapas nepodcenili a na supera sa pripravili svedomito, o com hovori aj konecny vysledok duelu 13:0. Bystricanom dovolili zahrat len tri legy a to bolo vsetko. Treba dufat, ze vysledkom vyslali dobry signal  a uz o dva tyzdne si podobne poradia aj s Toi Toi Dixi Bratislava a Hokejkou Zvolenska Slatina. Tieto zapasy sa hraju 22. oktobra v Dart clube o 12., respektive o 17. hodine.
   V piatom kole mestskej ligy jednotlivcov sa doteraz najlepsie dari Mirovi Muchovi. V piatkovom finale si pockal na svojho supera, ktory mu vzisiel z dvojice bojujucej v B – finale, a to Palo Melicher a Peter Pocklan. Napokon uspel druhy Peter a treba povedat, ze aj s davkou stastia. V samotnom finale Petrovi prave stastie chybalo, a tak Mirovi Muchovi podlahol az v opakovanom finale 0:2 na legy. Na tretom mieste skoncil Pavol Melicher.
   V lige stolnych futbalistov, sutazi jednotlivcov sa prezentovalo 32 hracov. Trochu sklamanim bolo vystupenie Ondra Hajducha, ktory skoncil az v absolutnom suterene startoveho pola. O to lepsie si pocinal Boris Banik, ktory sa stretol vo finale s Tomasom Cizom. Bol to duel naozaj na vysokej urovni. Z vitazstva sa tesil Boris, na druhom mieste sa umiestnil Tomas a na tretom Jano Ambros. Najblizsi vikend si budu moct futbalisti svoje umenie vyskusat na novych stoloch – Rosengardoch. Na programe je aj tzv. rozlucka so strunkacmi - Majstrovstva strednych skol okresu Brezno v stolnom futbale. Turnaj sa uskutocni vo stvrtok 13. oktobra o 8.30 hodine, na programe su tri discipliny - turnaj druzstiev, jednotlivcov a dvojic.
   V sobotu sa stolni futbalisti predstavili v sutazi dvojic a spomedzi 16 startujucich dvojic si vitazstvo vybojoval Martin Sulek s Matejom Sramkom, na druhom mieste skoncil Peter Kostial s Igorom Kostialom a na tretom Tomas Pompura s Adamom Demianom. V nedelu sa konali sutaze juniorov a turnaj kategorie do 23 rokov. Vysledky: juniori: 1. Matus Oleriny, Jano Pokos, Stefan Bartos; do 23 rokov: 1. Matej Putnok, 2. Martin Janciar, 3. Martin Skantar.
   Program na vikend: v piatok a v sobotu sa vo Zvolenskej Slatine kona prvy turnaj tejto sezony v elektronickych sipkach zo serie TOP SLOVAKIA DART CUP. Odchod je naplanovany na piatok o 17. hodine a v sobotu o 7.30 hodine z Dart clubu. V sobotu sa uskutocni aj prve kolo Slovenskeho pohara v stolnom futbale v Martine, odchod je rano o 7.30 z Dart clubu.

(pp)

 Biliardove zapolenie

   Biliradisti Horehronia maju za sebou dalsie, v poradi uz v 19. kolo biliradoveho zapolenia v hre pool. Do sutaze sa zapojili uz stabilni protihraci, ktori sa vzajomnym stretavanim pri zelenych stoloch stavaju pomaly priatelmi. Hracov potesilo to, ze pri stoloch sa okrem nich objavuju i divaci, ktori zatial mozno nenabrali odvahu skusit si svoje biliradove zrucnosti. Na konci turnaja doslo k neuveritelne dramatickemu zaveru, ked traja hraci mali rovnaky pocet vitazstiev a ani pomerom vzajomneho zapasu sa nedal urcit vitaz. Nakoniec si museli vzajomne suboje zopakovat. Prve miesto si zasluzene a po stvrtykrat po sebe vybojoval Jozef Zemko z Brezna, ktory sa pomaly, ale isto stava neporazitelnym. Na druhom mieste skoncil Ivan Sitarcik z Brezna a tretie miesto sa uslo Tomasovi Jakockovi z Valaskej, ktory sa do finaloveho trojsuboja dostal len vdaka nesportovemu a umyselnemu zavahaniu jeho treningoveho partnera. Tento pri stave 2:2 na frami nezahral zaverecnu gulu stojacu tesne pri diere, ked biela bola do nej vzdialena len 10 cm. Jubilejne 20. kolo odohraju v sobotu 15. oktobra v Biliard klube Redis Brezno so startom o 13. hodine. Vitani su vsetci hraci a milovnici tejto hry.

(rw)

 Streetbalovy turnaj

   V sobotu  8. oktobra sa v telocvicni na Mazornikove uskutocnil streetbalovy turnaj. V dobrej atmosfere sa stretlo devat timov z Brezna a Banskej Bystrice, aby sa „pobili“ o prve miesto. Turnaj doplnali sprievodne sutaze o najlepsieho strelca trestnych hodov a hodov spoza trojkoveho obluka. Na prvom mieste sa umiestnili streetbalisti z Valaskej Jumpers, druhe miesto obsadil M-net, na tretom skoncili organizatori turnaja z timu Bordel na stvrtom Holky. V porovnani minulym rokom bol pocet timov skoro dvojnasobny a teba dufat, ze sa uroven bude stale zvysovat. Podakovanie patri vsetkym sponzorom a osobam, ktori sa podielali na zrealizovani podujatia.

(mb)

Spod vysokej siete

    V druhom kole I. volejbalovej ligy zien sa stretli dve neporazene druzstva z prveho kola. ZP Sport Podbrezova privital v sportovej hale na Stiavnicke volejbalistky Spisskej Novej Vsi, ktore sa ukazali ako skuseny kolektiv. Na zaciatku sa netajili obavami o vysledok, no ich hre nechybala bojovnost. Hracky zo Spisa robili malo vlastnych chyb, ich hra bola zalozena na vybornej obrane, kde dominovala vynikajuca hra v poli. V porovnani s nimi zeleziarky nemali zjavne svoj den, posobili unavene, odovzdane. Hre chybala iskra a k vykonu spred tyzdna sa vobec nepriblizili. Kolektivu chybala hracka ochotna prevziat na seba zodpovednost.
   Napriek tomu domace volejbalistky nezacali zle. Zvladli koncovku vyrovnaneho prveho setu a viedli 1:0. Druhy set patril superovi, ktory vyrovnal stav. Treti aj stvrty set mali rovnaky priebeh. Vyrovnany stav, ked sa druzstva striedali vo vedeni az do koncovky, ktoru lepsie zvladli hracky zo Spisa a vyhrali prvy zapas 1:3.
   Zeleziarky sa nedokazali vyrovnat s prehrou v prvom zapase a do druheho nastupili odovzdane. Nepomahali ani zmeny v zostave i ked druhy set vyzeral nadejne. Ked sa vsak zeleziarky dotiahli na supera, nasledovali vlastne chyby. Nedodrzane takticke pokyny, slabsie vykony klucovych hracok, boli pricinou nevyrazneho vykonu zeleziarok.
Napriek dvom prehram domacich sa v Podbrezovej hral velmi slusny prvoligovy volejbal. Hracky ZP musia posobit sebavedomejsie a potom sa budu moct tesit z vitazstva. Potvrdit svoje schopnosti mozu uz najblizsiu sobotu na pode Slovana Rimavska Sobota.
2. kolo – I. volejbalova liga zien
ZP Podbrezova – VK Spisska Nova Ves 1:3 (23, -16, -20, -20), 0:3 (-15, -21, -9), zostava ZP: B. Luptakova, Vestfalova, Krajkovicova, Mukova, Kanova, Vanikova, liberka – Avukova (Dubeciova, Michelcikova, Michalcova, Antalova, P. Fischerova).

(mm)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT