11. OKTOBER  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

  V noci z 1. na 2. oktobra z parkoviska pred panelakom na Ulici 9. maja v Brezne zmizol Volkswagen Transporter 2,5 TDI. Kradez oznamil 24-rocny drzitel auta. Majitelovi vozidla, ktorym je bratislavska lizingova spolocnost, vznikla skoda za 830 000 korun.

   Druheho oktobra kratko popoludni v katastri Raztoky podbrezovska policajna hliadka prenasledovala 35-rocneho Raztocana, ktory viezol drevo na Skode 1202 bez evidencneho cisla. Ked muz hliadku zbadal, pred lesnym porastom zastavil, vystupil z auta a dal sa na utek. Na vyzvu hliadky nereagoval, preto musela pouzit varovny vystrel do vzduchu. Po zadrzani muza policia zistila, ze rozhodnutim Okresneho dopravneho inspektoratu v Brezne mal zakazane viest motorove vozidlo a okrem toho je podozrivy zo spachania inej trestnej cinnosti.

      Vysetrovatel v Brezne 4. oktobra obvinil z trestneho cinu lupeze 29-rocneho Kolomana, 20-rocneho Ondreja a 22-rocneho Ivana z Brezna. Obvineni spolu so stvrtym neznamym 28. septembra o osmej vecer v parku na namesti zavolali na 37-rocneho muza z Jasenia. Jeden od neho pod hrozbou nasilia pytal peniaze na vino, druhy mu z vrecka kosele zobral mobilny telefon, s ktorym odisiel. Ostatni ho zvalili na zem a zbili tak, ze zo zraneni sa bude liecit viac ako tri tyzdne. Obvineny Koloman je v policajnej cele a vysetrovatel spracoval navrh na jeho vzatie do vazby. Dalsi dvaja su stihani na slobode.

 

  Na miestnej komunikacii v Brezne na Luckach sa 15. septembra o pol tretej popoludni stala dopravna nehoda, ktoru zapricinil neznamy vodic terenneho motocykla. V mierne lavotocivej zakrute neprisposobil rychlost jazdy svojim schopnostiam, v dosledku coho presiel do protismeru, kde ohrozil 46-rocnu vodicku oprotiiducej Skody Felicie. Ked sa jej vyhybal, narazil do 29-rocneho cyklistu, ktory siel za Feliciou. Pri dopravnej nehode cyklista, vodic motocykla a jeho spolujazdec spadli na vozovku. Motocyklista so spolujazdcom usli, na zemi ostal zraneny cyklista, ktory sa bude zo zraneni liecit asi 40 dni. Po neznamom vodicovi a jeho spolujazdcovi bolo vyhlasene patranie. Policia ziada obcanov o pomoc pri objasnovani tejto nehody. Ak ste boli jej svedkami, pripadne mate nejake informacie, obratte sa na ktorykolvek utvar Policajneho zboru, alebo aj anonymne zavolajte na bezplatnu linku tiesnoveho volania 158, pripadne priamo na Dopravny inspektorat v Brezne, c. t. 0961 623515.

   Breznianski policajti patraju po zlodejovi, ktory sa v noci na 6. oktobra vlamal do budovy Obecneho uradu v Podbrezovej. Priniesol si rebrik, ktorym vysiel k oknu na prvom poschodi a nim vosiel dnu. V jednej kancelarii ukradol peniaze a retaz so znakom obce, cim obecnemu uradu sposobil skodu bezmala za 79 000 korun. Z dalsej kancelarie z dvoch penazeniek ukradol 4000 korun.

V case od 1. do 3. oktobra sarapatil zlodej v predajni potravin v Sihle. Z pokladnicky ukradol 51 000 korun a nepohrdol ani alkoholom a drogeriovym tovarom. Skodu dovedna aj s poskodenim zariadenia vycislili na 94 000 korun.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 30. septembra do 7. oktobra

 
Uzreli svetlo sveta image

 

   Paulina Tomasikova z Michalovej, Maros Longauer z Brezna, Alexander Conka z Helpy, Denisa Harvnaova z Telgartu, Ema Kalinova z Bacucha, Nikolas Puska z Polomky, Laura Danisova z Osrblia, Veronika a Dominika Rusnakove z Helpy, Daniel Sroka z Brezna, Viktor Harvan z Cierneho Balogu, Filip Horvath z Predajnej, Lubomir Bartos z Cierneho Balogu.

 

Opustili nas_image

 

   Jozef Pancik (81) z Brezna, Vlasta Blaschkerova (73) z Pohronskej Polhory, Albert Bugar (80) z Brezna, Martin Balog (3 mesiace) z Hronca, Julia Gondova (83) z Brezna, Vladimir Lunacek (81) z Brezna, Milan Strigac (65) z Brezna, Jozef Cellar (95) z Podbrezovej, Vlastimil Flaska (74) z Predajnej, Peter Leitner (50) z Brezna.

 

150

   V sobotu absolvovali pat vyjazdov - otvorili byt na Fucikovej ulici v Brezne, na namesti zaevidovali dopravnu nehodu bez zraneni, v Hronci pomocou troch zeriavov vytiahli domiesavac, ktory zbehol mimo cesty, v Nemeckej uhasili horiace sadze v komine rodinneho domu a vystartovali na Krpacovo, kde osobne auto narazilo do stromu, dvoch zranenych odviezla sanitka RZP. Predlekarsku pomoc poskytli vodicovi po tom, co so skodovkou vybehol z cesty do priekopy. V pondelok ich privolali na Mladeznicku ulicu v Brezne, kde z bytu na stvrtom poschodi tiekla voda, po prichode odstavili hlavny ventil. Z povaly domu na Ulici B. Němcovej v Brezne odstranili osie hniezdo.

 

155

   Pred polnocou v sobotu po havarii na Krpacove previezli do breznianskej nemocnice dvoch muzov s poraneniami hlavy. Na stredu 5. oktobra asi nezabudne 40-rocny lesny robotnik, ktoremu pri praci strom privalil nohu, cim mu sposobil zlomeninu predkolenia.  Lekari absolvovali dovedna 31 vyjazdov, z toho 13 k nahlym prihodam srdca a obehu, 1 k dychacej prihode, 5 k neurogologickym prihodam, 7 k urazom, po 2 ku gynekologickym prihodam a k inym pripadom a pacienta prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 74598
16 154

   Zachranari najdlhsiu trasu absolvovali pri odtahu havarovaneho Hyundai z Helpy do Topolcian. Po dopravnych nehodach, ktore sa obisli bez vaznejsich zraneni, prepravili Ford z Brezna do Banskej Bystrice, Fabiu z Brezna do Piesku, previezli Octaviu a do srotu Favorit. Poskytli pomoc vodicovi Volkswagena s poskodenou olejovou vanou.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby vo Vysokych Tatrach skolili dobrovolnych clenov - zachranarov. Venovali sa tycovemu znaceniu na hrebeni Nizkych Tatier. Babie leto si v tychto dnoch vychutnavalo mnoho obdivovatelov vysokohorskej prirody.

 ------------------------------------------------------------

Podakovanie

   Uprimne dakujeme vsetkym zucastnenym na poslednej rozlucke s nasim drahym manzelom, otcom, starym otcom, bratom, svagrom, svokrom, susedom a kamaratom

Kamilom Vezdurom

za prejavenu sustrast a za kvetinove dary.
Smutiaca rodina

SPOMIENKY

   Zvlhli cesty ulice, slza steka na lice. Prichadza cas spomienkovy, na tych co tu s nami boli. Kazda rana raz preboli, kazdu ranu cas zahoji. Len jazva v nas zostane.
   Dna 5. oktobra uplynulo jedenast rokov odvtedy, co nas navzdy opustila nasa mama, stara mama

Palka Stulrajterova, rodena Doonovalova

   a dna 11. oktobra uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustil nas otec a stary otec

Stefan Stulrajter z Cierneho Balogu.

   S laskou na vas spominaju dcera s rodinou a nevesta s rodinou.

...

   Dna 6. oktobra sme si pripomenuli nedozite osemdesiate piate narodeniny mojho manzela

Jana Longauera z Predajnej.

   S laskou spomina manzelka s rodinou.

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 12. oktobra si pripomenieme piate vyrocie umrtia nasho

Frantiska Kohara zo Zavadky nad Hronom.

   Spomina brat s rodinou.

...

   Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 13. oktobra uplynie pat rokov od umrtia

Jana Cellara z Michalovej.

   S laskou a uctou spominaju rodicia, sestry Hanka a Milena s rodinami, brat Milos s rodinou.

...

   Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac ako ostatni. O to tazsie je naucit sa zit bez nich.
   Dna 14. oktobra uplynie pat rokov odvtedy, ako nas navzdy opustil drahy manzel, otec a stary otec

Jan Mutnan z Valaskej.

   S laskou spominaju manzelka, synovia a dcera s rodinami.

...

   Smutny a prazdny je nas dom bez teba, mama nasa mila, hoci uz rok nie si medzi nami, rana je stale ziva.
  Dna 15. oktobra si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Julie Kucerovej z Valaskej.

   S uctou a laskou na teba spominaju dcery a synovia s rodinami.

...

   Kyticu kvetov na hrob ti kladieme, s laskou a uctou na teba spominame.
   Dna 16. oktobra uplynie rok odvtedy, co nas opustil nas otec, stary a prastary otec

Frantisek Poliak z Brezna.

   S laskou spominaju dcery a syn rodinami.

 

 

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Mali by ste sa viac venovat cloveku, ktory vas miluje, ktory ma o vas zaujem. Na pracovisku budte ticho, vsetky vase inovacie nechajte na inokedy. Urobte si kulturny vikend.

Byk
   Nastanu mensie problemy, no bude to len skuska pre vas, ze co vsetko vydrzite. Budete sa musiet s istymi vecami uskromnit, no nevzdavajte sa vasich planov a predsavzati.

Blizenci
   Je vhodny cas na riesenie partnerskych problemov alebo sporov s kolegami v praci. Pustite sa do vsetkych neprijemnych uloh. Stihnete vybavit vsetko, co ste dlhsie odkladali.

Rak
   Nenechajte sa nikym vytocit ci vyprovokovat do neuvazeneho konania. Pravdepodobne sa dostanete do neprijemnej situacie. Na okolie nicim nenaliehajte a do nicoho nenutte.

Lev
   V sukromi vas caka uspech a harmonicke prostredie. Podnikatelia by mali viac do svojho biznisu investovat a snazit sa co najmenej riskovat. Bude sa vam viac darit, ak budete mat spolahliveho partnera.

Panna
   Ti, ktori sa venuju umienu alebo dusevnej praci, budu mat velky uspech a uznanie druhych. Budete musiet celit mnohym rozhodnutia a niektore z nich nemusia byt prave najprijemnejsie.

Vahy
  Teraz je ten spravny cas venovat sa vasim snom a ist si tvrdo za vasim cielom. Navstivte vasich pribuznych v zahranici, alebo si doprajte pobyt na chate s celou rodinou.

Skorpion
   Nezamyslajte sa privelmi nad vsetkym co sa okolo vas deje, alebo rozprava. Prilis hlboke premyslanie vas moze len popliest. Viac navstevujte spolocnost a nesedte doma.

Strelec
   Nenechajte si od nikoho zasahovat do sukromnych zalezitosti a nikomu nedovolte, aby vam pokazil tyzden. Berte viac veci s humorom a nadhladom a nedovolte, aby sa vas zmocnilo zla nalada.

Kozorozec
   Priatelov a partnerov si vyberajte opatrne a nehrnte sa do vsetkeho prilis rychlo. Budete mat dobre napady, ale este viac prospeje vasim myslienkam pohyb na cerstvom vzduchu.

Vodnar
   Mate slubne vyhliadky, co sa tyka novych znamosti a flirtovania. Vsetku zabavu vsak berte s mierou a davajte si pozor na jazyk, a to najma vtedy, ked si trosku vypijete.

Ryby
   Nemiesajte sa do hadok, ktore sa vas vobec netykaju. Mohli by ste niekomu velmi ublizit bez toho, aby ste o tom vedeli. Budte viac ostrazitejsi, pretoze vasa neopatrnost by vam mohla sposobit sklamanie.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT