8. NOVEMBER  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

       Dvadsiateho deviateho oktobra hlasili kradez vlamanim do hospodarskej budovy pri rodinnom dome v Pohronskej Polhore. Zlodej si odtial odniesol motorovu pilu, priklepovu elektricku vrtacku, teplovzdusnu pistol a vibracnu brusku. Patdesiatrocnemu majitelovi vznikla kradezou skoda bezmala za 28 000 korun a poskodenim zariadenia 2600-korunova skoda.

   Skodu za 19 000 korun sposobil neznamy pachatel na budove zakladnej skoly na Ulici MPCL v Brezne. V case od 27. do 30. oktobra tam poskodil okna, balkonove dvere a medziokenne zaluzie.

   Policia od 31. oktobra patra po pachatelovi kradeze vlamanim do rekreacneho domu v Brezne. Z objektu 50-rocneho majitela povynasal rozne veci a naradie za vyse 130 000 korun. Na zariadeni nechal skodu za 3000 korun.

   Autoradio, stravne listky za 1500 korun a financna hotovost zmizli cez den 1. novembra od desiatej do sestnastej hodiny zo Skody Fabie s breznianskym evidencnym cislom. Auto 48-rocneho majitela, ktory kradezou a poskodenim vozidla utrpel skodu za 10 000 korun, bolo zaparkovane na parkovisku na Srdiecku v katastri Hornej Lehoty.

   Do predajne, ktora sa nachadza v objekte breznianskej nemocnice, sa ktosi vlamal v noci z 31. oktobra na 1. novembra. Neznamy pachatel vylomil dvere a potom ukradol peniaze, dvanast bund a sest pulovrov. Skodu sposobenu 29-rocnej majitelke vycislili na 18 500 korun.

  Vysetrovatel v Brezne 3. novembra z trestneho cinu utoku na verejneho cinitela obvinil 22-rocneho muza zo Sihly, ktory bol uz dvakrat sudne trestany za nasilnu trestnu cinnost. Na prave poludnie 3. novembra v katastri Lomu nad Rimavicou na Banoch ho policajna hliadka prichytila, ako zo smrekov odstrihuje cecinu.  Hliadka ho vyzvala, aby predlozil povolenie, ktore vsak nemal, a pokusil sa o utek. Pri prenasledovani fyzicky napadol obidvoch clenov hliadky, ktori proti nemu museli pouzit donucovacie prostriedky. Nasilnika stihaju na slobode.

   Pri vykopovych pracach v Pohronskej Polhore 37-rocny muz zo Zvolenskej Slatiny 3. novembra pred rodinnym domom na Ulici Bany vykopal municiu. Privolany pyrotechnik zistil, ze ide o delostrelecku minu ruskej vyroby z obdobia druhej svetovej vojny. Nalez zobral na likvidaciu.

   Breznianski policajti patraju po pachatelovi, ktory sa v noci na 3. novembra vlamal do kaviarne na Kuzmanyho ulici v Brezne. Kradezou plazmoveho televizora, DVD prehravaca a dalsich veci majitelovi dovedna aj s poskodenim zariadenia sposobil skodu za 213 000 korun.

   Velkeho medveda nadranom 4. novembra od pol druhej do stvrt na tri po uliciach Brezna autami prenasledovali policajti. Maca spozorovala hliadka na Hronskej ulici, ktora zmobilizovala kolegov z okresneho riaditelstva i hasicov. Chlpacovi nakoniec neostalo nic ine, len pobrat sa nazad do hory.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 28. oktobra do 4. novembra
 
Uzreli svetlo sveta image

 

   Nikola Rafajova z Brezna, Viktoria Uhrinova z Helpy, Katarina Dzubakova z Myta pod Dumbierom, Jozef Kostial z Brezna, Petra Murgasova z Benusa, Vaclav Cernak – Fiala z Brezna, Kristof – Peter Urbanovic zo Zavadky nad Hronom, Jozef Kucerak z Cierneho Balogu, Lukas Birka z Brezna, Janka Balazova z Valkovne, Adriana Izdinska z Brezna.

 

 Opustili nas_image

 

  

     Matej Krsacok (77) zo Zavadky nad Hronom, Frantisek Tomcik (76) zo Zavadky nad Hronom, Alzbeta Sipulova (80) z Telgartu, Blanka Fillova (70) z Brezna, Margita Turnova (81) z Cierneho Balogu, Ladislav Muransky (86) z Pohronskej Polhory, Anna Piliarova (53) z Pohronskej Polhory, Ondrej Marak (89) z Brezna.

 

150

   V posledny oktobrovy piatok na Krculovej ulici v Brezne za uhradu tristo korun otvorili byt. Zaevidovali tri dopravne nehody v Jarabej, kde hrozilo zosmyknutie Octavie do priekopy, vytiahli na cestu auta, ktore boli mimo vozovky, v Podbrezovej zaznamenali zrazku dvoch vozidiel. V pondelok  vo Valaskej  absolvovali cvicenie na zachytenie ropnych produktov v Hrone, na cintorinoch v Brezne a v Pohorelej uhasili poziar hrobu, ktory vznikol od horiacich sviecok. Policia ich vo stvrtok poziadala o pomoc pri hladani medveda, ktory sa pohyboval v objekte zakladnych skol na Pionierskej 2 a Pionierskej 4, akcia skoncila neuspesne, medved usiel. Pred pohostinstvom v Hronci vytiahli z Hrona neznamu utopenu zenu.

 

155

   Lekari skonstatovali, ze tyzden bol pokojny, v statistike vyjazdov nie su zapisane ziadne vazne pripady. Dovedna vystartovali 30-krat, z toho po 9-krat k nahlym prihodam srdca a obehu a k neurologickym prihodam, 8-krat k inym prihodam, 3-krat k urazom a do Banskej Bystrice previezli pacienta.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby upozornuju vodicov, ze v skorych rannych hodinach je vozovka zladovatela, preto  odporucaju vymenit letne pneumatiky za zimne. Po dopravnych nehodach odtiahli sest vozidiel, z toho styri po havariach v Jarabej. Poskytli pomoc majitelovi Renaultu s poskodenou zadnou napravou, postarali sa o Citroen s roztrhnutym rozvodovym remenom a do Michalovej previezli Octaviu.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby v tychto dnoch  kontrolovali priechodnost chodnikov na hrebeni Nizkych Tatier. Zucastnili sa na previerkach vo Vysokych Tatrach, kde nacvicovali zachranovanie a skladanie osob z lanovky, lietanie vo vrtulniku a venovali sa zdravovede.

 ------------------------------------------------------------

Blahozelanie

   Posledny oktobrovy vikend v kostole na Mazornikove si povedali svoje ano

Eva Repkova a Vladimir Libic

   v tradicnych horehronskych krojoch.
Blahozelame!

Foto: Milan Petrla

SPOMIENKY

        Len kyticku kvetov z lasky ti na hrob mozeme dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 4. novembra uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustil manzel, otec a stary otec

Mikulas Murin z Brezna.

   S laskou spominaju manzelka, dcery, zat, vnuk Adamko a ostatna rodina.

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 4. novembra sme si pripomenuli nedozite devatdesiate narodeniny a 29. novembra si pripomenieme druhe vyrocie umrtia manzela, otca, stareho a prastareho otca

Vojtecha Reisa z Brezna.

   S laskou spominaju manzelka Maria, dcery s rodinami.
   Vdaka vsetkym, co sa na chvilu pozastavia a spomenu si na vynikajuceho cloveka.

...

   Ty si nas na svet priviedla a vychovala, vsetku svoju lasku do nas si vkladala. No tak nahle odisla dusa tvoja, ze si nam nestihla povedat: „Zbohom deti moje, i cela rodina moja.“
   Dna 5. novembra si pripomenieme druhe vyrocie umrtia

Margity Zuborovej z Myta pod Dumbierom.

   S laskou spominaju dcery, syn soridnami, vnucata i pravnucata a cela rodina.
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.
   Dakujeme.

...

   Kyticu kvetov na hrob kladieme, s laskou a uctou na teba spominame.
   Dna 5. novembra uplynulo pat rokov odvtedy, co nas navzdy opustil manzel, otec, stary otec

Miroslav Zvarik z Hronca.

   S laskou spominaju manzelka, synovia Stefan a Frantisek, brat Stanislav, sestra Lydia, svagor Jaroslav Cellar s rodinami, svagrine Survikova a Maria Bohacikova a osttna pribuzna rodina.

...

   Ruky pracovite museli skrehnut, ziadalo sa im v rodnej zemi odpocinut. Srdce ubolene prestalo bit, nebolo lieku, aby mohlo dalej zit. Uz ta neprebudi slnko, ani krasny den, na balockom cintorine spis svoj vecny sen.
   Dna 6. novembra sme si pripomenuli dvadsiate piate vyrocie umrtia nasho otca

Juliusa Kvietka

   a dna 7. novembra sme si pripomenuli nedozite devatdesiate sieste narodeniny nasej mamy

Marie Kvietkovej z Cierneho Balogu – Medvedova.

   Spominaju dcery Anna, Antonia, synovia Jan a Frantisek s rodinami.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
   Dna 8. novembra sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia nasho manzela, otca a stareho otca

Frantiska Suchana z Polomky.

   S laskou a uctou spomina manzelka, dcery a syn s rodinami.

...

   Kniha zivota zavrela sa, pisana krvou zo zily. Zapis v nej zlatym pismom hlasa, ze manzel zivot svoj cestne dozil. Nech jeho telo v rodnej hrude v pokojnom spanku odpociva. V pamatiach nasich ziarit bude pamiatka stale ziva. Cas plynie, ale srdcia neprestavaju krvacat.
   Dna 9. novembra si pripomenieme prve vyrocie umrtia

Antona Kohuta z Cierneho Balogu.

   S laskou a uctou spomina manzelka, syn, dcera, vnucka a ostatna rodina.

...

   Zavrel si oci, tvoje srdce prestalo ti bit, aj kekd tak velmi chcel si zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam chybas drahy otec v nom.
   Dna 11. novembra si pripomenieme smutne druhe vyrocie umrtia nasho draheho manzela, otca, stareho otca, svagra, brata, zata, krstneho otca

Stefana Kvietka z Brezna – Mazornikova.

   S laskou a uctou na neho spomina manzelka Maria, synovia Slavomir a Marian, dcera Eva, zat Jana a vnucata Anicka a Patrik.

...

   Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
   Dna 13. novembra uplynie dvadsat rokov odvtedy, co nas opustila moja drahomilovana stara mama

Anna Mendelova z Brezna.

   S laskou a uctou spomina vnucka Olypmia s manzelom a pravnucka Anicka.
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Vasou snahou a usilim ste si ziskali vo vasom okoli povest vodcu. Spoliehaju sa na vas a dufaju, ze vsetko vybavite za nich. Prenechajte pracu niekomu inemu a viac oddychujte.

Byk
   Sadne si na vas unava a nebude sa vam chciet robit nic. Dajte si kavu a premozte sa. Vybavte si najskor tie najdolezitejsie povinnosti a potom sa smelo mozete pustit do lenosenia.

Blizenci
   Niekto caka na to, aby ste urobili osudovu chybu. Tretia osoba z toho moze dobre tazit. S partnerom/-rkou sa nezahravajte a uvedomte si, co si mozete dovolit a co nie.

Rak
   Mozete ziskat spriaznenu dusu, vynikajuceho priatela alebo dokonca osudovu lasku, s ktorou prezijete prekrasne chvile. Nedajte si vsak tieto pekne chvile nikym pokazit.

Lev
   Nahrnie sa na vas vela uloh a povinnosti a vy budete z toho zufaly, pretoze nic nebudete stihat. Vecer sa do noci netrapte a radsej vsetko rieste s chladnou hlavou z rana.

Panna
   Budete mat moznost spoznat zaujimavych ludi a ziskat velmi cenne skusenosti. S neznamymi ludmi vsak nerozoberajte osobne zalezitosti a zatial sa im velmi nezdoverujte.

Vahy
   Vo volnom case sa vyberte do mesta  prejdite si vsetky obchody, pretoze uz by bolo nacase vymenit letny satnik za zimny. Na pracovisku si dajte pozor na pristup ku kolegom a k sefovi.

Skorpion
   Viac relaxujte, ale nie pred televizorom. Radsej sa vyberte do prirody. Nezabudajte sa dobre obliekat, pretoze v tomto obdobi ste obzvlast nachylny na rozne choroby.

Strelec
   Budete dost pracovne zatazeny a dost ludi vam bude hrat na city a presviedcat vas proti vasej voli. Kontrolujte svoje emocie a vybusnost a nespravajte sa povysenecky.

Kozrozec
   Aby ste cas vyuzili naplno, naplanujte si bohaty program s priatelmi alebo rodinou. Budete si musiet zastavat vase nazory, ale nepustajte sa kvoli nim do hadok.

Vodnar
   Budte viac pozornejsi, nezabudajte na dolezite sukromne, ci pracovne strenutia a na sviatky blizkych. Viac pozornosti venujte aj vasej laske alebo ratolestiam.

Ryby
   Na chvilu zabudnite na pracu a venujte sa uplne inym veciam, pri ktorych na povinnosti vobec nebudete mysliet. Ak mate vela energie, chodte sa odreagovat do slusneho podniku.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT