15. NOVEMBER 2005 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kina Mostar od 15. do 22. novembra

18. pia, 19. so - Legenda o Zobrovi (USA, MP/12, 19.30) - Romanticko-dobrodruzny film.

Kam za kulturou

   Horehronske muzeum na Namesti gen. M. R. Stefanika 13 v Brezne pozyva na vystavu fotografii KRNACKY 2005.

* * *

Bombura klub v Brezne v sobotu 19. novembra o 20.00 pozyva na OSKAR ROZSA projekt.

* * *

  Stredoslovenske osvetove stredisko v Banskej Bystrici a Mestske kulturne stredisko v Brezne v sobotu 19. novembra  o 13. h pozyvaju do Mestskeho domu kultury v Brezne na krajsku prehliadku country, bluegrassovej, trampskej a folkovej hudby STRUNOBRANIE 2005.
   Ucinkuju: Tomas Pohorelec z Medzibrodu, Martin Libic z Vlkanovej, Jano Milan z Pohorelskej Mase, Duo Kladne z Pohorelskej Mase, skupina inSIDEout z Brusna, Tajf a Andersen z Kremnice, M. E. L. L. z Rimavskej Soboty.   Hostom prehliadky bude country skupina Vodopad a francuzsky akordeonista a pesnickar Philippe Naudot. Vstupenky za 40 korun si mozete kupit hodinu pred predstavenim v pokladni mestskeho domu kultury.

* * *

Horehronske muzeum na Namesti gen. M. R. Stefanika 13 v Brezne pozyva do 4. novembra na vystavu
PUKNUTY KALEIDOSKOP - zivot a dielo Mateja Taslera, evanjelickeho knaza a dramatika.
Vstupne: mladez 5 Sk, dospeli 10 Sk


Dakujeme...

        Dvadsiateho siedmeho oktobra ma vo vecernych hodinach hospitalizovali v internom oddeleni jednotky intenzivnej starostlivosti v Nemocnici s poliklinikou v Brezne s diagnozou - otrava hubami. Stav bol vazny, preto v nocnych hodinach museli privolat primara MUDr. Lubomira Antalika, ktory spolocne so sluzbukonajucimi lekarmi urcil postup liecby, a choroba po dvoch dnoch ustupila. Obdivoval som zanietenost lekarov, ako aj zdravotneho personalu, pretoze vdaka bohu bol som pri zmysloch a za tych pat dni som videl, aka je ich praca tazka. Ved si len predstavte, ze sestra musi vacsinou sama prekladat nehybne tazke tela, nevladnym pomahat pri potrebe, umyvat ich na posteli a  este poskytovat aj odborne prace. Toto vsetko robi za mizerny plat, hoci to nie je praca, ale poslanie. Minister zdravotnictva a vlada by si to mali  uvedomit a nehladiet iba na zvysovanie svojich platov, ale aj na obsluzny personal, ktory zaistuje chod statu, poskytuje zdravie a vzdelanie narodu. Este raz dakujem MUDr. Lubomirovi Antalikovi a celemu jeho timu, ze vobec mozem napisat tieto slova vdaky.

Pacient z Brezna E. V. v. St.

...

   Dakujeme primarovi chirurgickeho oddelenia breznianskej nemocnice MUDr. Pavlovi Mrazovi a kolektivu zdravotnikov za obetavu opateru a zmiernenie bolesti v poslednych chvilach zivota nasej mame Margite Turnovej, ktora nas opustila prveho novembra v oddeleni chirurgie. Zaroven dakujeme primarke ARO MUDr. Anne Longauerovej za pomoc a rady v liecbe. Zmiernili ste nam nasu bolest.

   Dcery Anna, Viera a syn Vladimir s rodinami

...

   V auguste sa uskutocnili preteky terennych vozidiel v Rohoznej. Podakovanie za vynikajuce podujatie patri manzelom Igorovi a Lubke, timu Sajgail-oil, pripravnemu vyboru, vsetkym, co sa podielali na tazkej a zodpovednej priprave, t. j. casomeracovi, tratovym komisarom, fyzicky-manualne pracujucim ochotnikom, primatorovi Brezna Ing. Jaroslavovi Demianovi, Ing. Elene Gregorovej (ktora ma v noci pohostila dobrym pivom). Nechybalo kvalitne moderovanie, vynikajuci program, v ktorom sa predstavila Tulibanda, tanecny subor Merlin, skupina U. K. N. D., majster sveta v bojovom umeni Roman Volak, finalista Superstar Miro Jaros, exoticky tanec, fakir s ohnom, deti zo Superstar... Podakovanie za dobry gulas a stravu patri mojim kamaratom Jarkovi Francistimu a Gezikovi Vrbovskemu.

Ivan Duhan, technicky komisar

. . .

   Dakujem personalu psychiatrickeho oddelenia pod vedenim primara MUDr. Mareka Zelmana, vsetkym lekarom, sestram a a celemu personalu za velmi dobru starostlivost pocas mojho pobytu v oddeleni. Velka vdaka vsetkym.

Pacient

...

   Dakujem majitelovi a celemu personalu penzionu Aquarius v Ciernom Balogu - Komove za prijemne posedenie, obsluhu a stravu na mojej oslave (este v auguste), nech sa im dari. Za hudbu dakujem Marianovi Natherovi ,,Mimovi”, bolo to super. Dakujem.

(mk)


 Slniecko - centrum, n. o., pozyva dievcata a damy, ktore si chcu vyformovat postavu, na cvicenia s vicemajsterkou a reprezentantkou Slovenska vo fitness Martinkou Sitarcikovou:  utorok, stvrtok o 17.30 Body styling - formovanie postavy pre damy a dievcata (aj panov) v telocvicni so zrkadlovou stenou v Slniecku, opatrovanie dietata je zabezpecene vo vedlajsej miestnosti - herni, v utorok o 16.00 Cvicenie s babatkom - treba si priniest podlozku pod babatko (ak je jedinym problemom vzdialenost, Slniecko ponuka sluzbu dovoz a odvoz v ramci mesta zadarmo), v utorok, stvrtok o 18.30 Moletky - individualny treningovy plan.
   Blizsie informacie ziskate na adrese: M. Benku c. 1, Brezno - stary Mazornik, c. tel.: 6123889, 6123890, 0903 043100, 0915 830822.

* * *

Miestny odbor Matice slovenskej v Brezne pozyva clenov:
- vo stvrtok 24. novembra o 10. h do Centra volneho casu v Brezne na sutazny kviz ziakov zakladnych skol Poznaj svoje mesto, a to podla nazvov ulic a osobnosti, podla ktorych su pomenovane,
- v piatok 25. novembra o 16. h do budovy Horehronskeho  muzea na Nam. gen. M. R. Stefanika 13 v Brezne na besedu o rodacke, vyznamnej akademickej maliarke Z. B. Klincovej pri prilezitosti jej zivotneho jubilea osemdesiatych piatych narodenin, beseda bude s jej bratmi.

* * *

   Obec Polomka vyhlasuje 10. rocnik sutaze HOREHRONIE VO FOTOGRAFII.

   Propozicie sutaze: 1. kategoria - Priroda a krajina, 2. kategoria - Zvyky a obycaje, 3. kategoria - ciernobiela fotografia (s temou prvych dvoch), 4. kategoria - Polomka (fotografia musi mat preukazatelne povod z podujatia, prirody alebo diela v obci Polomka), format: 13 x 18 cm.
   Do sutaze mozete prihlasit jednotlive fotografie a serialy. Do jednej kategorie posielajte maximalne 10 fotografii. Jeden serial moze pozostavat maximalne z 5 fotografii.
   Organizatori sutaze si vyhradzuju pravo pouzit fotografie na prezentaciu Horehronia. V pripade publikovania zostavaju autorske prava nedotknute. Fotografie posielajte na adresu: Obec Polomka - kulturne stredisko, Osloboditelov 12, 976 66 Polomka. Na obalku treba uviest heslo Fotosutaz. Zadnu stranu fotografie oznacte menom, priezviskom autora, adresou, telefonnym cislom, nazvom fotografie a kategoriou.
   Uzavierka sutaze je 30. novembra. Blizsie informacie ziskate na c. tel.: 6193190, 0904 216338.

* * *

   Mesto Brezno v dnoch od 17. do 19. novembra (stvrtok - sobota) pozyva na tradicny ONDREJSKY JARMOK, ktory bude v priestoroch namestia a prilahlych uliciach - B. Nemcovej, cast Ulice CSA - popri obchodnom dome, cast Malinovskeho ulice.
   Organizator jarmoku Mestsky urad v Brezne oznamuje vsetkym organizaciam, statnym uradom, bankam, prevadzkovatelom maloobchodnych a vyrobnych prevadzok, ze v tychto dnoch bude obmedzena doprava, uzatvorena juzna cast namestia a Ulica B. Nemcovej. Touto formou sa obracia na obcanov so ziadostou o pochopenie, trpezlivost a ustretovost pri organizovani podujatia.

Upozornenie pre navstevnikov Ondrejskeho jarmoku
   Policia upozornuje obcanov, ze medzi navstevnikmi jarmoku sa pohybuju aj vreckovi zlodeji, ktori sa dopustaju kradezi penazeniek, penazi a osobnych veci z kabeliek, tasiek a z vreciek odevu.
   Vo vlastnom zaujme dbajte na to, aby ste mali neustale pod kontrolou penazenky, kabelky, a to hlavne pri prezerani, skusani tovaru a na miestach, kde dochadza k tlacenici. Hotovost, platobne karty a doklady si vlozte do vnutornych vreciek odevu.
   V pripade, ze ste boli okradnuti, alebo ste svedkami kradeze, neodkladne informujte najblizsiu policajnu hliadku, alebo telefonujte na linku 158.

* * *

Kracajme spolu
   Agentura Aybee production vyzyva a zaroven prosi obcanov Brezna a okolia o pomoc v ramci projektu Kracajme spolu, urcenemu na pomahanie ludom, ktori to najviac potrebuju. Pomozte nam najst ludi s akymkolvek hendikepom (ci ide o zdravotne alebo dusevne postihnutych, tyranych ludi a pod.). Zapojte sa, informujte nas o ludoch z vasej blizkosti, ktori si podla vas zasluzia financne ci materialne prilepsenie. V pripade, ze poznate niekoho, komu by bol tento projekt uzitocny, kontaktujte nas na tel. c. 0907 689549 alebo aybee@post.sk.
Pomozte ludom spolu s nami!
Dakujeme.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT