15. NOVEMBER  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

       Sestnastrocny Stefan a o dva roky mladsi Tomas za bieleho dna 5. novembra na parkovisku pred panelakom na Krculovej ulici v Brezne poskodili lak na osobnom motorovom vozidle Opel Kadet. Pachatelov, ktori 61-rocnemu majitelovi auta sposobili skodu za 8000 korun, vypatrali breznianski policajti.

   Policia v Banskej Bystrici z trestneho cinu nedovolenej vyroby a drzby omamnej latky, psychotropnej latky, jedu a prekurzora a obchodovania s nimi obvinila troch muzov z Bravacova. V noci na 5. novembra 23-rocny Jaroslav, 18-rocny Jan a 19-rocny Jakub v Brezne kupili od neznameho muza dva sacky marihuany a rucne vyrobenu cigaretu. Potom prisli do Banskej Bystrice, kde marihuanu z jedneho sacka pouzili.

   Vo vecernych hodinach 8. novembra 35-rocny Radovan z Helpy fyzicky napadol svoju 35-rocnu druzku, ktorej sa vyhrazal zabitim. Policia muza zadrzala a 10. novembra ho sudca Okresneho sudu v Brezne vzal do vazby.

  V Sumiackej doline v katastri Sumiaca 8. novembra nasli poskodeny a vykradnuty buldozer, ktory bol odstaveny vedla lesnej cesty. Neznamy pachatel odstranil visiace zamky z ulozneho priestoru a ukradol dve baterie. Po odstraneni veka na nadrzi odcerpal 200 litrov nafty a po poskodeni uzaveru hydraulickej nadrze 47 litrov oleja. Ukradol aj hydraulicku hadicu a debnicku s naradim. Kradezou vznikla Lesom SR, Zavodu lesnej techniky v Banskej Bystrici skoda bezmala za 60 000 korun a poskodenim 5000-korunova skoda.

   V lokalite Rysove skaly v katastri Osrblia sarapatil pytliak. Pozostatky upytliaceneho jelena 9. novembra nasiel zamestnanec Lesnej spravy v Osrbli. Po pytliakovi, ktory Lesnej sprave Osrblie – Odstepnemu zavodu v Ciernom Balogu –sposobil skodu za 15 000 korun, patra policia.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 4. do 11. novembra
 
Uzreli svetlo sveta image

 

      Radoslava Harvanova z Telgartu, Marek Budovec z Brezna, Terezia Gigacova zo Sumiaca, Tomas Mihok z Brezna, Tomas Bartos zo Sumiaca, Filip Rejdovian z Telgartu, Peter Durica z Helpy, Dominik Skurak z Helpy, Alex Bosela z Helpy, Lukas Ujcik z Podbrezovej, Sebastian Stajer z Polomky, Klaudia Kvietkova z Podbrezovej.

 

 Opustili nas_image

 

  

   Alena Kurpasova (43) z Podbrezovej, Ruzena Bartakova (52) z Valaskej, Maria Daxnerova (83) z Brezna, Jozef Sulej (43) z Polomky, Stanislav Mistrik (38) z Brezna, Patrik Jan Kirdaj (3) z Brezna, Ladislav Bacusan (82) z Benusa, Vladimir Cizik /74) z Brezna, Anna Sutkova (93) z Lopeja, Miroslav Pancik (48) z Cierneho Balogu, Jan Sivcak (76) z Valaskej, Stefan Barancok (90) z Jasenia, Maria Bercikova (79) z Brezna, Miroslav Janostiak (48) zo Sihly, Jan Baliak (63) z Benusa, Zuzana Kulifajova (83) z Brezna.

 

150

   V prvy novembrovy piatok na Ceste osloboditelov v Brezne vodic Audi narazil do skaly, pricom z auta vytiekol motorovy olej, hasici vozovku zasypali Vapexom. Zaznamenali dva pripady v Rohoznej - po zrazke auta s diviakom privolali  hospodara polovnickeho zvazu a po havarii Skody 120  poskytli vodicovi predlekarsku pomoc. Suchym pieskom uhasili horiace sadze v komine rodinneho domu v Ciernom Balogu, vysokym tlakom a jednoduchymi hasiacimi prostriedkami zlikvidovali poziar lesika pri Chvatimechu. Styri lahko zranene osoby nalozili do sanitky po tom, co s Favoritom narazili do zvodidiel v Brezne - Draksiari a po dopravnej nehode vo Vagnari regulovali premavku. Vo stvrtok absolvovali takticke cvicenie zamerane na zachranu osoby z hlbky.

155

   Zachranari poskytli prvu pomoc po dvoch dopravnych nehodach - do breznianskej nemocnice previezli s lahsimi zraneniami 30-rocneho vodica, ktory s osobnym vozidlom vybehol mimo vozovky, a postarali sa o stvorclennu posadku po havarii v Brezne. Vo stvrtok v neskorych vecernych hodinach ich privolali do Lomu nad Rimavicou, kde na schodisti pohostinstva lezal v bezvedomi 55-rocny muz, po prichode lekar uz len s polutovanim skonstatoval smrt. Dovedna je zapisanych 34 vyjazdov, z toho 14 k nahlym prihodam srdca a obehu, 8 k neurologickym prihodam , po 5 k urazom a k inym pripadom, po 1 k umrtiu a ku gynekologickej prihode.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby absolvovali styri vyjazdy k dopravnym nehodam, ktore sa neobisli bez mensich zraneni. Po havarii odtiahli z Javoriny do Brezna Feliciu, poskytli pomoc majitelovi Skody 120, z Vagnara do Brezna prepravili vozidlo Alfa a postarali sa o Favorit. Upozornuju vodicov, aby v skorych rannych hodinach venovali riadeniu aut zvysenu pozornost, pretoze na mnohych usekoch ciest je poladovica.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby sa pocas celeho tyzdna v Jasnej a Zuberci venovali previerkam technicko-odbornej sposobilosti - zachrana ludi z lanovky, lietanie vo vrtulniku, technicko-transportne prostriedky. Skonstatovali, ze turistom pri potulkach prirodou prialo aj pekne pocasie, uraz ci patraciu akciu nezaevidovali. 

 

SPOMIENKY

    Su chvile, ktore tazko prezivame, su okamihy, na ktore tisickrat denne v duchu spominame. So slzami v ociach a bolestou v srdci si spominame na 25. oktober, kedy pred osmimi rokmi tragicky zahynul nas 31-rocny syn

Miroslav Oravsky z Myta pod Dumbierom.

   Aky zial vsak prezivaju rodicia, ked 28. augusta 2005 stratili aj svojho druheho 36-rocneho syna

Tibora Oravskeho.

   Odisiel od nas tisko, bez slova rozlucky.
   Po kratkych cestach chodili sme spolu, na dlhu cestu odisiel si sam.
   Boze, nebud ich sudcom, ale spasitelom. Ako ste nas nechali, chlapci nasi.

   Smutiaca rodina

...

   Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
   Dna 30. oktobra uplynul rok odvtedy, co nas opustila nasa draha

Alena Kubicova, rodena Kochanova z Bravacova.

   S laskou spomina manzel a deti s rodinami.

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, uz navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 6. novembra sme si pripomenuli smutne prve vyrcie umrtia nasho draheho

Marcela Baliaka z Benusa.

   Smutiaca rodinami

...

  Cas plynie, bolest stale trapi, ale teba nam uz nikto nevrati.
   Dna 12. novembra uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas opustil nas otec, stay otec a dedko

Rudolf Guzma z Brezna.

   S laskou spominaju dcery s rodinami.

...

   Najsmutnejsim dnom v nasom zivote bol 16. november 2000, ked nas nahle, bez slova rozlucky opustil nas milovany manzel, otec, stary otec

Ing. plk. Frantisek Babcan z Hronca.

   S laskou na neho spominaju manzelka, synovia a dcera s rodinami.

 

 

Podakovanie

   Je ticho po bolesti, je cekom blizko ku hviezdam. Pozdravy na stuhach, vyklonene sviece a zopar slov na rozlucku.
   Dakujeme za prejavy sustrasti a za kvetinove dary pri poslednej rozlucke s nasou mamou

Margitou Turnovou

   v Ciernom Balogu dna 4. novembra.
   Dcery Anna, Viera a syn Vladimir s rodinami.

------------------------------------------------------------

Blahozelanie

   Pri tvojom krasnom vyroci slzy sa tisnu do oci, srdce sa laskou rozbusi, radost nam vchadza do dusi, bozky sa snubia s objatim a pery sepcu s dojatim. Zi dlho mama medzi nami, kym teba mame, nie sme sami.
   Dna 15. novembra oslavi krasne sedemdesiate narodeniny nasa mama a stara mama

Margita Schönova z Predajnej.

   Vsetko najlepsie zelaju dcery, zat, nevesta a vnucata.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Mnoho ludi vas bude s udivom pozorovat a zavidiet vam vasu snahu, vydrz a pracovitost. Zo strany vyssie postavenych osob mozete ocakavat nespravodlivost.

Byk
   Oproti minulemu tyzdnu bude vasa energia ovela slabsia a nebudete mat chut pustat sa do nicoho noveho. Davajte si pozor na vas zdravotny stav,, pretoze na vas oslabeny organizmus sa moze nieco chytit.

Blizenci
   Budete velmi unaveny a uz si budete chciet konecne oddychnut. Vikend bude pre vas tym najvacsim potesenim. V partnerskom vztahu to zaskripe.

Rak
   Zdrzujte sa viac vo vacsej spolocnosti a ak mate chut sa riadne odreagovat, nepotlacajte to v sebe. Budete milo prekvapeny s nazormi blizkych osob.

Lev
   Budete sa citit dost sklamane, ked v praci zamietnu vas navrh, na ktorom ste uz dlho pracovali. S casom vam to nebude vychadzat a preto sa mozete dostat do stresovych situacii.

Panna
   Mali by ste popremyslat nad zmenami. Budete sa citit lepsie. Staci zo zaciatku zacat s malickostami, napriklad zmena satnika neuskodi. Neplytvajte vsak tazkozarobenymi peniazmi.

Vahy
   Napracovali ste sa dost, teraz si vychutnajte odmenu. Mozete si dovolit bud mensiu dovolenku, rekreacny pobyt v kupeloch, alebo vikend straveny v chate.

Skorpion
   Tento tyzden bude sprijemneny tajomnymi a zahadnymi zazitkami. Snazte sa udrziavat dobru kondiciu a tiez dbajte o vas fyzicky a psychicky stav.

Strelec
   Praca vam tento tyzden velmi nepojde, a tak sa radsej venujte inym prioritam. Nezanedbavajte vasu rodinu a tiez viac vyjadrujte svoje city vasej laske.

Kozorozec
   Budete plny optimizmu a vitality. Vsetko pojde podla vasich predstav a mozete si dovolit aj narocnejsie prace. Vsetko zvladnete bez vacsich problemov.

Vodnar
   Za vami su narocne dni a potrebujete sa zregenerovat a nabrat nove sily. Poproste rodinu alebo priatelov, aby vam pomohli s riesenim zlozitejsim otazok.

Ryby
   Vsetci vo vasom okoli vas povazuju za zodpovedneho a pracoviteho cloveka. Preto sa dalej snazte udrziavat vasu povest a snazte sa priatelom pomahat s vecami, ktore ich velmi trapia.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT