17. JANUAR 2006 Strana 11

STRANA:

1

2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT


                                                      Vrchdolinka – Lipova - Valaska

   Teplota -14 °C v sobotu rano 14. januara breznianskym turistom neprekaza a tesia sa na inverzny rozdiel teplot vo vyssich polohach. Pred Televizorom nastupuju v skvelej nalade do autobusu. Na namesti pristupuju dalsi turisti, ale aj priaznivci beziek, ktori nie su organizovani v breznianskom KST. Skoro na kazdej zastavke pristupuju dalsi a dalsi. Dozvedaju sa, ze idu na Tlsty Javor. Po kratkej chvili sa s nimi lucia a vystupuju na Vrchdolinke, kde zacinaju turu. V rozbehovom tempe vystupuju na Chamarovu. Vo vychadzkovom tempe minaju krize, ktore su vystavane od dvojkriza pod Chamarovou az po kriz nad Bukovinou. Je to kolorit ich tury. O par kilometrov sa zastavuju v slnkom zaliatom kute pod borovicami na Lipovej.  Po dvoch hodinach pri ohniku odchadzaju smerom do Valaskej. Iskrive krystaliky snehu stale svietia v slniecku, ktore zacalo zostupovat z nadhlavnika. Po dalsich 4 km, ktore zdolali stretavajuc turistov a priatelov prirody, koncia turu na zeleznicnej stanici vo Valaskej.
   Pridte medzi nich. V sobotu 21. januara idu na jubilejny 5. rocnik krnackovych pretekov. Caka ich tura Brezno – Rury – Diel – Krajcovo – Vagnar (informacie: Elena Slavkovska, c. tel. 6113327, 0905 213 409).

                                                                                                                                                                       (tj)

R. Durica opat bodoval     

 

   V dalekom Hongkongu odohral nas rodak a reprezentant Slovenska v thajskom boxe dalsi zapas, v ktorom porazil Thajcana menom Jomtrinoi Sitjomtri v stvrtom kole v hmotnostnej kategorii do 63,5 kg. O zapase nam Rudo napisal: „Super zacal naozaj z ostra a v prvom a druhom kole ma zaskocil, no v tretom kole som sa spamatal a v stvrtom som ho knokautoval.  Bol to hlavne pre divaka velmi atraktivny zapas. V piatok 17. februara budem zapasit v Bratislave na Pasienkoch a mojim superom bude pravdepodobne Thajcan, meno este nepoznam. Tesim sa, ze sa budem moct ukazat aj na domacej pode.“

(jp)

Z kolkarskej drahy

   V sobotu 14. januara sa hraci ZP Sport Podbrezova zucastnili na turnaji NBC A kategorie, ktory organizovalo madarske druzstvo Ferroep Szeged. V konkurencii 76 kolkarov z toho 14 z prvej tridsiatky rebricka NBC, sa zeleziari nestratili. Turnaj sa hral systemom kvalifikacie a prvi styria hraci sa stretli vo finale, ktore vysielala madarska televizia v priamom prenose.
   Vysledky kvalifikacie: 1. Jozef Pesta, ZP Sport Podbrezova, 660 – osobny rekord, 2. Laszlo Fekete, Szeged, 621, 3. Radoslav Foltin, 620, 5. Ondrej Kyselica, obaja ZP Sport Podbrezova, 617 (Milan Jovetic 570, Jovan Calic 555, Milan Tomka 530).
   Vysledky finale: 1. Attila Nemes, Zalagerszeg, 652, 2. Radoslav Foltin, 636, 3. Laszlo Fekete, 626, 4. Jozef Pesta, 606.

(ks)

Zo stolneho tenisu

ll. liga
   V sobotu zacala druha cast odvety s vysledkami: ZP Sport Podbrezova – Doprastav Zvolen 9:9, body: Spac 3, Galik 2, Plecho 2, Prochazka 2.
   Po vyrovnanom boji, ked domaci prehravali uz 3:8, v zavere zabojovali a nakoniec dosiahli spravodlivu remizu.

(ll)

...

V. liga
Sasova B. Bystrica – STK Benus 7:11, J. Baliak 4, I. Istvan ml. 3,5, Ing. D. Bohacik 2, A. Porteleky 1,5.
   V 11. kole V. ligy okresov B. Bystrica a Brezno vstupili hraci STK Benus do odvetnej casti sutaze vyhrou a nadalej si udrzuju 3. miesto s bilanciou 7 vyhier, 1 remiza, 3 prehry a 26 bodov.
   V dalsom 12. kole v sobotu 21. januara privitaju v Zakladnej skole v Benusi hracov STO Priechod.

Marian Belko

Sipkarska a stolno – futbalova liga

   Po dvojtyzdnovej prestavke opat prichadzame s novinkami v sipkarskom a stolno – futbalovom sporte v Brezne.
Vikend uz tradicne odstartovali sutaze jednotlivcov v sipkach  a v stolnom futbale.
   Medzi sipkarmi si vitazstvo na svoje tricko pripisal Pavol Melicher, ktory si vo finale v dvoch  zapasoch poradil s Martinom Skantarom. Ten obsadil druhe miesto a najlepsiu trojku doplnil Jaroslav Kostelny z Cierneho Balogu. Medzi stolnymi futbalistami sa predstavilo 26 startujucich a po prvykrat v historii Dart clubu sme turnaj z technickych pricin nedohrali. Do jeho ukoncenia nam ostavalo odhrat este dva dueli, finale B strany, kde sa mal stretnut Jano Bosela s Ondrejom Hajduchom a samotne finale, kde na vitaza z dvojice caka Tomas Pompura. Piatkovy turnaj sa bude dohravat v pondelok o 18. hodine v Dart clube, za pochopenie stolnym futbalistom dakujeme.
   Nastastie sa technicke zalezitosti podarilo v sobotu vcas odstranit, a tak sa Dart club otvoril nacas. Uz o 11. hodine mali sipkari na programe extraligovy zapas 6. kola s East Dartom Kosice. Prvy Dart club nastupil v osvedcenej zostave: Martin Skantar, Matej Putnok, Pavol Melicher, Miro Mucha, Peter Pocklan a Jaro Kostelny. Bol to duel druheho s tretim, ktorych v postaveni v tabulke delil len jeden bod a vitazstvo jedneho ci druheho mohlo dost vela naznacit pred odvetnymi zapasmi. Napokon to bol najvyrovannejsi duel hadam celej ligy, ked sa rozhodovalo az v zaverecnej stvorhre. Za stavu 6:6 sa hralo o posledny rozhodujuci bod, ked Brezno viedlo v tejto hre 1:0 a chybal uz len posledny leg na vitazstvo v zapase. Bohuzial to Breznania nezvladli a po deviatich sipkach, ktorymi neukoncili hru dvojitou 20, prisiel trest v podobe Milana Nagyho. Ten zabil aj posledny klinec do rakvy Brezna, a tak dva body za vitazstvo putuju do Kosic. Najlepsimi hracmi boli vyhlaseni za domacich Martin Skantar, ktory uhral tri body Brezna a Milan Nagy. Prakticky vyhral Kosiciam zapas, ked bol stopercentny s piatimi bodmi.
   O 15. hodine nastupil 1. Dart club na svoj druhy sobotnajsi duel proti dalsiemu kosickemu timu Power Dart. Smutni Breznania chceli nestastnu prehru odcinit, co sa im napokon aj podarilo a stvrtemu timu v tabulke nadelili desiatku, vyhrali pomerom 10:3. Najlepsim hracom bol za domacich Martin Skantar a za druzstvo Power Dartu Bedo Zadak. Najblizsie Breznania nastupia uz tuto sobotu na pode Dartky Banska Bystrica vo 8. kole Slovenskej extraligy.
   V sobotu sa konalo aj dalsie kolo mestskej ligy dvojic v stolnom futbale, ked sa v Darte prestavilo18 dvojic. Bola to vlastne generalka na tohtovikendove podujatie, kedy sa bude v Dart clube konat 3. kolo Slovenskeho pohara v stolnom futbale v kategorii Rosengart, ktory organizuje Foosballova unia Slovenska. Do Brezna by mali zavitat najlepsi hraci Slovenska, pretoze prave tento turnaj nacrtne, kto bude Slovensko reprezentovat na bliziacich sa majstrovstvach Europy v Taliansku. Blizsie informacie o turnaji ziskate v Dart clube alebo na www.foosball.sk. Generalka vysla na vybornu Janovi Sramkovi a Petrovi Marcekovi, vo finale si poradili s Lukasom Porhajasom a Janom Ambrosom. Na tretom mieste skoncili Ondrej Hajduch a Jaro Kamensky.
   Ako priprava na Slovensky pohar budu od pondelka do piatka od 18. do 21. hodiny futbalistom k dispozicii stoly zadarmo. Podmienkou je len platnost clenskeho preukazu 1. Dart clubu Brezno.

(pp)

HK Brezno informuje

Ked bol mesiac v splne

   Ako gazdovia si mohli povedat po zapase s Lucencom hraci i fanusikovia hokejoveho Brezna: Tak uz mame prvu vyhru pod strechou. Zaujimave je, ze aj prvu vyhru tejto sezony sme dosiahli v zapase v Lucenci. Domace muzstvo uz neviedol trener Dusan Smalik, s ktorym HK Brezno ukoncilo spolupracu. Chybal aj kapitan muzstva Milan Paucik. Ten ale mal na to dovod nad vsetky ostatne – zenil sa. Milan uz dom postavil, s posadenim stromu asi problem nebude a k tomu ostatnemu mu prisli zazelat vela stastia aj spoluhraci. Takze po zapase to pri casti svadobneho stola vyzeralo ako na hokejovej  striedacke. V galantnom ustrojeni.

2. hokejova liga seniorov, skupina B
HK Brezno – HC Lucenec 7:6 (4:1, 2:1, 1:4), goly Brezna: Jacko 2, Jozefko 2, Sasik, Mlynarcik, Bauer.

   Hlavne v prvych dvoch tretinach tohto zapasu pripomenuli hraci sebe i divakom to, co urobilo z hokeja v Brezne v minulych rokoch kolektivny sport cislo jeden. Nadherny gol Jacka po spolupraci s Bendikom v 3. minute zopakovali tito hraci pre divakov, ktori sa dostavili neskor, este raz, v 8. minute. Dalsim, pomaly, ale isto uz pravidelnym golovym  strelcom sa stal Jozefko z Bauerovej nahravky.  Medzitym hlavne domaci hraci rozvijali dalsie efektne akcie. V 17. minute prvy raz skorovali lucenski  hokejisti  a o dve minuty na to vysla ukazkova akcia Sasikovi po nahravke Bendika. Prestavka bola aj prikratka na predebatovanie vsetkych zazitkov. Po zaciatku druhej tretiny v style deloviek doliecujuceho sa Juraja Fabryho a vlastnych golov z juniorskych zapasov sa v presilovke nekompromisnou strelou zapisal do zaznamu z tohto stretnutia Mlynarcik. Opat sa golom pripomenuli aj Lucencania, ale kratko po nich exceloval Bauer po nahravke Turnu.  Zaver druhej tretiny trochu stracal na dynamike, ale vysledok 6:2 udrziaval v mysliach premrznutych divakov optimizmus. Pat minut po zaciatku tretej tretiny  znizili naskok Brezna hostia, odpoved v podobe druheho Jozefkovho golu este udrzala dovtedajsi obraz hry. Potom vsak dost naivne rozohravky v obrannom pasme Brezna potrestali hostia golom v 54. minute. Nariadene trestne strielanie rozsirilo repertoar divackych zazitkov z tohto zapasu, nezmenilo vsak skore stretnutia. Goly hosti v 58. minute a 20 sekund pred koncom zapasu  znizili naskok Brezna na jediny gol, ale ten uz zostal aj po zaverecnej sirene. Vitazstvo s Lucencom vratilo poziciu Brezna na 5. priecku. Po 12. kole je uz jasne zlozenie prvej aj druhej stvorice pred nadstavbovou castou.
   Sobotny super - Sabinov  (21. januara o 17. hodine Zimny stadion L. Horskeho Brezno) v zapase s Ruzomberkom prehral 1:10,  Bardejov prehral doma s Kezmarkom, Detva vyhrala s Michalovcami 8:1. Po sobotnajsej dohravke so Sabinovom v nedelu v Kezmarku odohra Brezno zapas 12. kola.

1. Kezmarok

2. Detva 

3. Ruzomberok

4. Bardejov

5. Brezno

6. Michalovce

7. Lucenec

8. Sabinov

12     11     0       1      79:30    22

11     9      1       1      76:19    19

11     6      3       2      58:36    15

12     7      0       5      71:48    14

11     3      2       6      35:41    8

12     3      1       8      53:70    7

12     3      0       9      42:85    6

11     0      1       10     17:86    1

Stredoslovenska divizia seniorov
HKO Cierny Balog – HK Banska Bystrica 6:12 (3:3, 2:5, 1:4), goly Brezna: Peter Majling 3, Maros Zifcak 3.

   Sirsi strelecky potencial hosti a ich univerzalnejsie hracske schopnosti  boli hlavnymi faktormi, ktore ovplyvnili vysledok tohto stretnutia. V zapase, v ktorom obojstranne prevladala hracska kvalita nad tvrdymi zakrokmi, iba raz hostia potrestali supera pri presilovke golom. Tu sa nehra o body v takej miere, ktora by prevysila snahu ponuknut pri vsestrannej medialnej tendencii stat sa konzumentom alternativu. Pre tych, ktori pochopia  nanasilnu vyzvu hybat sa, pre vacsinu z nas ostatnych aspon dovod zacervenat sa nad vlastnou pohodlnostou.
Hokej mladych

2. liga dorast – juniori
HK Brezno – HKM Rimavska Sobota 4:4 (0:1, 1:1, 3:2), goly Brezna: Pastva 2, Zazrivec, Mihalovic.

   O nieco tvorivejsi pristup v utocnych akciach odlisoval hru domacich dorastencov v prvej tretine od supera, co im vynieslo aj castejsiu pritomnost pred brankou Rimavskej Soboty. Inak vsak bol uvod zapasu obojstranne nevyrazny. Rozpacity zaver prvej tretiny v podobe inkasovaneho golu do domacej branky pomohol hostom k presvedcivejsiemu vstupu do druhej tretiny. Ich kombinacne dobre premyslena akcia skoncila v 29. minute  radostou z druheho golu. Obsahovo bohatsia stredna cast zapasu neskor priniesla uspech aj domacim hracom v podobe golu po akcii zacatej za brankou hosti. Pastvovu strelu brankar R. Soboty dvakrat vyrazil, kym na treti raz  zostala definitivne v sieti jeho branky. Na gol prihraval Peter Turna. Druha tretina vsak viac svedcila hostom. O to viac, ze po vyluceni domaceho hraca na vyssi trest klesla zostava Brezna na minimalny pocet.  Az tato situacia vyburcovala hracov dvoch patiek, ktore zostali trenerovi k dispozicii, na ofenzivnejsiu hru. Spolupraca s Richterom umoznila Pastvovi zduplovat svoju golovu bilanciu v tomto zapase. Vzapati odpovedali golom hostia. Hra nabrala na otackach a Pastvovu prihravku korunoval golom Zazrivec na 3:3. Pat minut pred koncom sa situacia zopakovala. Jednogolovy naskok hosti dorovnal z Richterovej prihravky Mihalovic.
Stvrte miesto Brezna v tabulke sa po tomto zapase nezlepsilo, len k dvom bodom pribudol treti. Zo sutaze odstupilo druzstvo Zlatych Moraviec a okrem Brezna ich zostalo v sutazi este pat. Za superom na tretej priecke tabulky – do Lucenca - sa dorastenci Brezna vyberu v piatok 20. januara.

2. liga starsi ziaci
HK Brezno – HC Zlate Moravce 4:3 (1:2, 1:1, 2:0), goly Brezna: Tomas Kubala 2, Slivka, Vlcek.

   Technicky stav chladiaceho zariadenia na ladovej ploche Zlatych Moraviec vyradil do konca sezony z prevadzky tamojsi zimny stadion, ale okrem dorastencov ostatne muzstva v sutazi pokracuju. Zlatomoravecki starsi ziaci zatial vsetky zapasy prehrali najmenej o styri goly, no do zaciatku tretej tretiny si v Brezne pocinali celkom slusne. Prvu tretinu otvorili golom v 9. minute a aj na krasny gol Tomasa Kubalu nasli do konca tretiny golovu odpoved. V druhej tretine dokonca viedli 1:3 a na jednogolovy naskok hosti znizil stav stretnutia po vydarenej samostatnej akcii Filip Slivka pol minuty pred prestavkou. Dve minuty po zaciatku tretej tretiny znizil Kubala z prihravky Stefana Sajgala a v polovici z presilovky uzavrel Lukas Vlcek skore vitaznym stvrtym golom.

2. liga mladsi ziaci
HK Brezno – HC Zlate Moravce 3:4 (0:1, 2:21, 1:1), goly Brezna: Peter Kovacik, Filip Kubala, Adam Stulajter.

   Vzhladom na supera breznianskych mladsich ziakov zo Zlatych Moraviec, ktory v doterajsich styroch zapasoch dostal iba 4 goly, nastrielal 53 a vyhral aj nad prvym Ziarom nad Hronom, je dosiahnuty vysledok velmi priaznivy. Zrodil sa po zlepsenej hre kazdeho hraca i suhre celeho kolektivu. Cielavedoma a do buducna zamerana praca trenera Cpina v priprave i takticky vedeny zapas sice este nepriniesli ovocie prvych sutaznych bodov, ale do dalsich zapasov hracom urcite pribudlo viac sebavedomia. Po gole hosti v 3. minute domaci udrzali napor supera, dokonca  na zaciatku druhej tretiny vyrovnal Kovacik. Pat minut pred koncom tretiny vyrovnal po predoslom gole hosti Kubala ich jednogolovy naskok, no do satne isli s naskokom golu opat hostia. V prvej casti zaverecnej tretiny zaznamenali obe strany este po jednom uspesnom golovom pokuse,  z domacej strany Stulajter. Dvakrat asistoval pri domacich goloch Rendek, raz Lehocky.
   Mladsi ziaci sa o zisk prvych bodov a odrazenie z dna tabulky pokusia s o dve miesta lepsim Lucencom, starsich ziakov na 7. mieste caka v Lucenci super z tretieho miesta devatclennej sutaze.

Ing. Jozef Kolarovic


STRANA: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT