17. JANUAR  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

    Policia v Brezne patra po dvoch pachateloch, ktori popoludni 3. januara vydierali 11-rocneho chlapca z Podbrezovej. Pristavili ho na chodniku na Svermovej ulici v Brezne. Jeden z nich udrel chlapca pastou do tvare a potom mu prikazali, aby 4. alebo 5. januara priniesol na to iste miesto dvesto korun. Udalost oznamil chlapcov otec az 10. januara.

   Len par minut stacilo zlodejovi na to, aby 7. januara v noci v pohostinstve v Polomke zo stola ukradol volne polozenu penazenku, v ktorej boli slovenske koruny, eura a rozne doklady a pisomnosti. Jej kradezou sposobil 25-rocnemu majitelovi z Polomky skodu bezmala za 25 000 korun. Prazdnu penazenku nasli na panskych toaletach.

   Popoludni 7. januara sarapatil zlodej v rekreacnej oblasti Krpacovo. Tridsatpatrocneho muza, ktory tam bol ubytovany, obral o mobilny telefon, flase s alkoholom a spodnu bielizen dovedna za 19 900 korun. Jeho o rok mladsi spolubyvajuci prisiel o mobilny telefon za 7000 korun. Skodu, ktora vznikla majitelke chaty, vycislia dodatocne.

   O pol deviatej vecer 11. januara v Brezne na Luckach vznikol poziar v stolarskej dielni. Ohen znicil strechu dielne, stolarske stroje a material, cim majitelovi vznikla skoda odhadom za dva miliony korun. Pri poziari nebol nikto zraneny. Zistovatel pricin poziarov cudzie zavinenie vylucil a po podrobnej ohliadke miesta ako pricinu urcil elektricky skrat.

  Zamestnanec Zeleziarni Podbrezova 14. januara oznamil nalez municie. V srotovom poli v Piesku totiz nasli dva delostrelecke granaty a jednu minu z obdobia druhej svetovej vojny. Nalez zabezpecili proti neopravnenej manipulacii a potom sa ho ujal pyrotechnik.

      Z precinu nebezpecneho vyhrazania 12. januara obvinili 43-rocneho muza zo Zavadky nad Hronom. V ten isty den po prichode do svojho trvaleho bydliska napadol svoju 17-rocnu dceru, 15-rocneho syna a 38-rocnu manzelku, ktorym vulgarne nadaval a vyhrazal sa zabitim. Nasilnika umiestnili do cely policajneho zaistenia a bol spracovany podnet na jeho vzatie do vazby.

      V noci 11. na 12. januara vykradli potraviny v Lopeji. Zlodej odtial odniesol ohnovzdornu plechovu skrinku s financnou hotovostou, stravne listky a mobilny telefon, cim banskobystrickej akciovej spolocnosti sposobil skodu za 30 000 korun. Na zariadeni nechal 6000-korunovu skodu.

   Pri neopravnenom vyrube 0,5 metra kubickeho ihlicnanu breznianski policajti 14. januara kratko po poludni v katastri Cierneho Balogu zadrzali 37-rocneho Ladislava B., 47-rocneho Jaroslava A., 44-rocneho Imricha M., 21-rocneho Jozefa D., 38-rocneho Dusana B., 23-rocneho Lubomira P. a 37-rocneho Romana M. Vsetkych siedmich Ciernobalocanov obvinili  z trestneho cinu kradeze v spolupachatelstve a stihaju na slobode.

   V lokalite Zurovo v katastri Nemeckej 14. januara objavili zvysky upytliacenych zvierat. Pytliak tu v case od 22. decembra vykonal nedovoleny odstrel 10-rocneho jelena a 4-rocneho diviaka, cim Odstepnemu lesnemu zavodu v Slovenskej Lupci sposobil skodu za 20 000 korun.

(Podla informacii zastupcu hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 30. decembra do 5. januara
 
Uzreli svetlo sveta image

 

  

   Ema Margetova z Brezna, Nikolas Hudec z Valaskej, Jan Stulajter z Valaskej, Margita Anderkova zo Zavadky nad Hronom, Peter Vais z Brezna, Dominika Biacovska z Brezna, Petra Babelova z Helpy, Vivien Duricova z Pohorelej, Jan Krakovsky z Podbrezovej, Barbora Puskova z Telgartu, Timotej Kurcik z Dolnej Lehoty, Samuel Dektret z Raztoky, Marek a Dominika Medvedovci z Brezna, Lenka Glembova z Predajnej.

 

 Opustili nas_image

 

  

      Pavol Pobis (53) z Podbrezovej, Jan Giertl (67) z Cierneho Balogu, Tibor Neuzer (49) z Hronca, Jan Tazky (72) z Cierneho Balogu, Simon Pokos (78) zo Sumiaca, Margita Gajdosova (84) z Valaskej, Julius Longauer (82) z Lopeja, Silvia Demianova (66) z Brezna.

 

150

   V piatok zlikvidovali poziar hospodarskej budovy pri rodinnom v Predajnej, predbeznu skodu vycislili na 150 000 korun. Zaevidovali styri dopravne nehody - v Benusi, Dubovej a v Bacuchu pomohli vytiahnut na cestu auta, ktore boli mimo vozovky, na Chvatimechu prevratili na kolesa havarovany Nissan. Odstranili popadane stromy -  v Hronci, kde strhlo aj elektricke vedenie, v Lome nad Rimavicou a v Benusi museli sprejazdnit cestu. V utorok v Sumiaci jednotka pomohla vodicovi Lady, pomocou lana vozidlo odtiahla do objektu lesnej spravy, kde odstranila poruchu.

 

155

   Lekari z Lopeja do breznianskej nemocnice previezli mladeho muza, ktory pri odpratavani snehu zo strechy spadol na zem a sposobil si viacere zranenia. Prvu pomoc poskytli dvom lyziarom po tom, co sa zrazili na svahu. Dovedna absolvovali 29 vyjazdov, z toho po 3  k nahlym prihodam srdca a obehu, k mozgovym prihodam, po 1 k nahlej prihode dychacieho systemu, ku gynekologickej prihode, 6 k urazom, 14 k inym pripadom a 1 pacienta prepravili do Banskej Bystrice.

 

Cestna zachranna sluzba
16 154
0903 745988

   Clenovia Cestnej zachrannej sluzby zhodnotili, ze vodici v tomto nepriaznivom obdobi su na cestach neopatrni, jazdia rychlo, a preto dochadza k mnohym dopravnym nehodam. Odtiahli po havariach Fiat z Certovice do Brezna, Kiu z Krpacova do Revucej, Opel z Nemeckej do Brezna, Renault z Donovalov do Hronca. Na Srdiecku opravili Skodu 120 a vystartovali do Valaskej, kde vytiahli na cestu Favorit, ktory bol mimo vozovky.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

  Na Silvestra v Zapadnych Tatrach spadla lavina, ktora zasiahla osem ceskych turistov, pricom jednemu z nich sa podarilo vyslobodit a privolat pomoc. Na akcii sa zucastnili zachranari zo vsetkych oblastnych stredisk, tento den sa vsak pre skupinu navstevnikov stal osudnym. V pondelok pred pol siestou vecer snoubordista z Ciech poziadal o pomoc, ked? v oblasti Krupovej vybocil zo znackovanej lyziarskej trate. V tme a v hlbokom snehu stratil orientaciu a nevedel pokracovat dalej. Asi po dvoch hodinach ho nastastie zachranari nasli a pomocou sneznej techniky dostali do bezpecia. Upozornenie! V horskych oblastiach je vyhlaseny 4. stupen lavinoveho nebezpecenstva.

 

 

Podakovania

   Dakujeme rodine a pribuznym za odprevadenie na poslednej ceste dna 17. decembra nasho draheho otca, brata, svagra, stareho a krstneho otca, druha

Henricha Zelencika z Valaskej.

   Smutiaca rodina

...

   Dakujem vsetkym, ktori odprevadili na poslednej ceste moju mamicku

Janku Hrusovsku z Brezna.

   Dcera Janka Lemberkova s rodinou

SPOMIENKY

      Kto poznal, spomenie si, kto mal rad, nikdy nezabudne.
   Dna 1. januara sme si pripomenuli desiate vyrocie umrtia mamy

Antonie Turnovej

   a dna 11. januara siedme vyrocie umrtia otca

Antona Turnu z Brezna.

   S uctou spomina syn Jozef s rodinou.

...

   Navzdy prestali pre vas hviezdy svietit, slnko hriat, ale ti, co vas mali radi, neprestanu spominat.
   Dna 2. januara uplynulo desat rokov odvtedy, co nas opustil otec a stary otec

Jan Michno z Brezna

   a dna 21. januara uplynie strnast rokov odvtedy, co nas opustila mama a stara mama

Katarina Michnova, rodena Lukacova.

   Spominaju dcery Jana s rodinou a Zdenka s priatelom.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti otec za vsetkych nas.
   Dna 16. januara uplynul rok odvtedy, co nas opustil

Jan Fabry z Brezna.

   S laskou spomina manzelka, synovia, dcera a vnucata.

...

   Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
   Dna 16. januara sme si pripomenuli dvadsiate vyrocie umrtia nasho otca a stareho otca

Ondreja Filipiaka z Brezna.

   Spominaju dcery Beata a Petra s rodinami, synovia Ondrej a Erik s rodinami.

...

   Su chvile, ktore tazko prezivame, su okamihy, na ktore tisickrat spominame. Marne ju nase oci vsade hladaju, marne po tvari slzy stekaju.
   Dna 18. januara si pripomenieme prve smutne vyrocie umrtia nasej drahej

Veroniky Sojkovej.

   Z nasich srdc vsak neodisla, stale tam ostava.
   S laskou na nu spominaju manzel, syn Jozef, nevesta Anna, vnucky Lenka a Ivanka.

...

   Len kyticku kvetov z lasky ti mozeme na hrob dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 18. januara uplynu styri roky odvtedy, co nas opustila nasa mama, stara a prastara mama

Maria Snekova zo Sihly.

   S laskou spominaju synovia a dcery s rodinami.
   Kto ste ju poznali, venujte jej tichu spomienku.

...

   Zavrel si oci, srdce prestalo ti bit, aj ked sa ti tak velmi chcelo zit. Smutok a ticho dolieha na nas dom, velmi nam, otec drahy, chybas v nom.
   Den 19. januar bude pre nas najbolestnejsim dnom, pretoze si pripomenieme tretie vyrocie umrtia nasho manzela, otca a starkeho

Jana Filipiaka z Brezna.

   Kto ste ho poznali, venujte mu s nami tichu spomienku.
   Manzelka, synovia Jan, Jaroslav a dcera Eva s rodinami, vnucky Veronika, Lenka a Anicka.

...

   Dna 20. januara uplynu dva roky odvtedy, co nas opustil a v bolestnom smutku zanechal nas drahy otec

Julius Kupec z Hronca.

   Nech s nami spomina kazdy, kto ta poznal, pre tvoju dobrotu a lasku ta v ucte mal.
   Manzelka a synovia s rodinami

...

   Tvoje srdce, mamka, prestalo bit, tvoje laskave ruky uz nemozu pohladit. Spis svoj vecny sen.
  Dna 22. januara si pripomenieme prve vyrocie umrtia mojej mamky, starej a prastarej mamy

Herminy Tomanciakovej.

   S uctou a laskou spominaju dcera Bozka, vnuci Jan, Juraj a vnucka Veronika.
   Odpocivaj v pokoji! Nikdy nezabudneme.

 

.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Zacne sa vam darit v osobnom a spolocenskom zivote. Konstalacie hviezd vam slubuju, ze kazda vec, do ktorej sa pustite, je predurcena na uspech. Pozor, aby ste nenachladli! Obliekajte sa podla rocneho obdobia.

Byk
   V istej chulostivej zalezitosti sa vsetko vyriesi a vsetci zucastneni budu spokojni. Mali by ste si zobrat ponaucenie do buducnosti, aby opakovane nedochadzalo k napatym situaciam. Dodrzte dane sluby a budte spravodlivy. Zvysene nebezpecenstvo je na cestach a v doprave.

Blizenci
   Tieto dni budu pre vas ziskove. Mate moznost ziskat nove miesto s priaznivym platovym ohodnotenim. Nezabudnite pritom na svojho partnera a blizkych priatelov. Cez vikend si doprajte oddych a nedajte sa len tak vyhnat z postele.

Rak
   Pokial by ste sa zivili hovorenim alebo sportom, mozete byt v tychto dnoch velmi uspesny. Ale kedze vyrecnost nie je u vas na dennom poriadku, radsej sa venujte niecomu inemu. Ak vam nadriadeny da narocnejsiu ulohu, ako byva zvykom, okamzite sa do nej sebavedome pustite!

Lev
   Stale by ste si este mali davat pozor na penazenku a zdrzat sa vacsich vydavkov. Ak sa objavi vas priatel s prosbou o pozicku, radsej ho vykazte z dveri. Pozor na mozne zapalove ochorenie, pripadne zranenie alebo infarktove situacie.

Panna
   Vasa fyzicka kondicia sa opat zlepsi. V zamestnani aj v sukromi bude vsetko prebiehat bez vacsich tazkosti. Vase deti vam dokonca urobia cimsi velku radost. Urobite dobre, ak si vyhradite cas pre partnera a preberiete s nim vsetky dolezite zalezitosti. Neuskodi poharik vina.

Vahy
   Dokazete si takmer vzdy vymysliet pre seba nejaku vyhovorku. Nevahajte si priznat pravy stav veci, premozte sa a venujte aspon isty cas svoju pozornost realite. Neodporucam vam tieto dni lenosit v posteli, ale radsej si precitajte zaujimavu knihu.

Skorpion
   Ziadne velke stastie necakajte. Uspokojte sa s tym, ze nedojde ku konfliktom, krizam ani k nijakym nestastiam v rodine a medzi priatelmi. Pokial ste si podali loto, mohli by ste vyhrat a zlepsit rodinny rozpocet. Urobite radost nielen partnerovi, ale aj celej rodine.

Strelec
   Ste naladeny optimisticky a priatelsky. Ak vas niekto poziada o pomoc, snazte sa mu vyhoviet nielen ochotne, ale aj s usmevom. Vynimocne velmi budete pritahovat osoby opacneho pohlavia, a to aj svojho partnera, trebars i po viacrocnom manzelstve.

Kozorozec
   Nahle sa pred vami nakopili problemy, ktore ste predtym ignorovali, a casom sa tak rozrastli do obludnych rozmerov. Nesnazte sa ich vyriesit naraz. Zmierte sa s realitou, uz je najvyssi cas.

Vodnar
   Zopar neprijemnosti vas hned na zaciatku tyzdna otravi. Dobru naladu vam vsak doda uspech u niekoho, kto je vam mily a ak nepremarnite prilezitost, zajdite s nim do utulnej vinarne.

Ryby
  Teraz vam zici stastie nielen v laske, ale aj v umeleckej tvorivosti ci obchodovani. Avsak tieto aktivity, vratane cestovania a podpisovania zmluv, vyuzite do 22. januara.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT