14. FEBRUAR 2006 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

R. Durica v Bratislave

   Na Noci bojovnikov, ktora sa uskutocni v piatok 17. februara so zaciatkom o 19. hodine v sportovej hale na Pasienkoch v Bratislave, sa predstavi medzi svetovou spickou aj rodak z Helpy, reprezentant Slovenska v thajskom boxe Rudolf Durica. Ruda po dlhsej prestavke uvidi aj slovensky divak. Jeho superom bude Thajcan s bojovym menom Tongtchailek, vlastnym menom Sakdinon Thaekratok. Ma 29 rokov, sutazi v kategorii do 63,5 kg, na svojom konte ma 176 zapasov, z toho 129 vitazstiev, 25 K. O., 40 prehier a sedem remiz. Rudove bojove meno je Jonathan, meria 170 cm, sutazi v hmotnostnych kategoriach od 57 do 63,5 kg, odohral 70 zapasov (49 vyhier, z toho 21 K. O.).  R. Duricovi drzime palce a pevne verime, ze svoju bilanciu si vylepsi.   

(jp)


Lyziari a skialpinisti z Bravacova v nedelu 5. februara zorganizovali lyziarsky prechod Certovica - Bravacovo. V peknom pocasi 24 lyziarov a lyziarok si vychutnavalo krasy nizkotatranskej prirody a spravilo cosi aj pre svoje zdravie. O tyzden si tuto trasu odvaznejsi lyziari a lyziarky zopakovali, tentoraz v noci. Ich dopravu autobusom na start na Certovici zabezpecili organizatori a Obecny urad v Bravacove. Tymito dvoma akciami vsak neskoncili, pripravuju dalsie a do svojich radov pozyvaju vsetkych, ktori doteraz vahali.

Foto: Jan Kan

 


Spod vysokej siete

Dubova odisla s prehrou

  Volejbalistom prvej ligy VK Iskra Dubova - Nemecka sa v sobotu v Spisskej Belej nedarilo a prehrali dvakrat po 3:0. Druzstvo uz tradicne cestuje za supermi v okliestenej zostave, pretoze ci ide o autobus, pripadne mikrobus, je to z ekonomickeho hladiska narocne.

Na majstrovskych zapasoch sa zucastnuje maximalne osem hracov a bez trenera. Zaciatok jednotlivych stretnuti nenasvedcoval, ze druzstvo neziska ani set. Aj ked do polovice hralo so superom vyrovnanu partiu, zaver predsa len lepsie zvladli domaci, ktori maju ostrielanejsie druzstvo, pretoze su tam chlapci, ktori v minulych rokoch hrali extraligu za staru Lubovnu. Hraci Dubovej stale vyprodukuju viac nevynutenych chyb, a preto  su trestani. Domaci mali velmi dobre podanie, s ktorym mali hostia  problem. Od toho sa odvijal celkovy priebeh, do neho sa zamiesala aj zbytocna nervozita, ktora volejbalistom nepomaha. Jediny recept na zlepsenie je dokonaly trening, chut chciet sa zlepsovat a uznanie navzajom. Zostava: M. Skladany, Siman, Tistian, Krmela, Donoval, Povraznik (Adamek, Turzik).
   Dalsie majstrovske zapasy odohraju volejbalisti Dubovej v sobotu 18. februara, kedy privitaju v sportovej hale Zakladnej skoly v Nemeckej o 14.00 a o 16.30 Svidnik.

Vladimir Urban

Priatelske zapasy

   Dve soboty po sebe odohrali v Telgarte priatelske zapasy.   
   Sobota 4. februara: SK Telgart - Telgart B. B. 3:12 (2:6, 1:4 0:2), goly: Milan Cernak, Rejdovian, Lunter - Sipula 4, Budasi 2, Rajcan 2, Dillik 2, Skvarka, Bosela, rozhodca: Lunter, 50 divakov.

   ,,Bystricki“ Telgartcania hned na zaciatku zapasu ukazali pomerne slusnu suhru, prehlad a strelecku pohotovost. Uz v prvej tretine nadelili domacim sest golov, jeden krajsi ako druhy. Domaci v snahe dosiahnut prijatelny vysledok, dvojcifernemu skore sa nevyhli. V slusne hranom stretnuti nebol nikto vyluceny, divaci videli krasne prieniky, prehlad, perfektne prihravky Dillika, pohotovost Sipulu v strelbe, obranne akcie J. Luntera. Domaci brankar Makrovsky sa prekonaval, ale za goly vobec nemoze. Z domacich mozno vyzdvihnut Milana Cernaka, Milana Luntera, aj ked  obaja v strelbe zlyhali.
   Sobota 11. februara: SK Telgart - HC Kraviany 16:5 (5:2, 5:1, 6:2), goly domacich: P. Cernak 6, Martin Cernak 3, Miro Lunter 2, Handula 2, Marek Cernak, Krizo, Demcik, rozhodca: Lunter, 30 divakov.
   Super sa ukazal ako snazivy a uz v 3. minute bolo 0:2. Od tejto chvile prestali domaci supera podcenovat a bolo len otazkou casu, kolko hostom nadelia. V priatelskom stretnuti sa hralo slusne, nikto nebol vyluceny, zapas najma zo strany Telgartcanov ukazal zvysujuci sa zaujem o ladovy hokej ako niekedy.                                                                                                Mikulas Lunter

 

Z kolkarskej drahy

Extraliga muzov
SK Modranka – ZP Sport Podbrezova 3356:3489 (rozdiel zvalenych kolov 133, 7:1), Ondrej Kyselica 616, Jozef Pesta 588, Radoslav Foltin 587, Jovan Calic 586, Milan Tomka 580, Martin Terebessy 532.
   Zeleziari hrali na drahach SK Modranka skvele, ked vytvorili tri nove rekordy kolkarne, rekord druzstva (vykon 3489), jednotlivcov – Ondrej Kyselica (616) a Radoslav Foltin dosiahol novy rekord na drahe c. 4 (170). Druzstvu Podbrezovej nadalej patri 1. miesto v priebeznej tabulke.

Extraliga zien
ZP Sport Podbrezova – Lokomotiva Vrutky 3160:3040 (120, 6:2), Iveta Vankova 568, Gabriela Kucharova 554, Eva Babelova 522, Edita Hiadlovska 514, Katarina Micanova 506, Jana Turcanova 496.
   V priebeznej tabulke je druzstvo zeleziarok na 1. mieste. V tomto zapase bola najlepsou hrackou Iveta Vankova, ktora dosiahla 568 zvalenych kolov.

1. liga muzov skupina vychod
ZP Sport Podbrezova B – KK Plesivec 3432:3186 (246, 6:2) Pavol Jakubec 621, Milan Jovetic 603, Tomas Dilsky 573, Juraj Krivan 563, Jaroslav Zabka 543, Pavel Paulecko 529.
   Domaci si lahko poradili s hostami z Plesivca, o svojom vitazstve rozhodli uz v uvode zapasu, kedy si vybornou hrou vytvorili obrovsky naskok 273 kolov. Najlepsim hracom bol Pavol Jakubec, ktory dosiahol svoje tohtorocne maximum.

Dorastenecka liga
ZP Sport Podbrezova – SKK Trstena 1661:1612 (49), Peter Vrbovsky 567, Peter Michalik 547, Tomas Herich 547, skrtal sa Lubos Figura 506.
   Dorastenci podali vynikajuce vykony, ked vsetci traja prekonali doterajsi rekord podbrezovskej kolkarne. Drzitelom noveho rekordu je Peter Vrbovsky, (567 zvalenych kolov), taktiez bol vytvoreny novy rekord dorasteneckych druzstiev.

2. liga muzi skupina stred
ZP Sport Podbrezova C – KK Plesivec B 2054:1902 (152, 13:1), Vladimir Venger 523, Jozef Petras 512, Lubomir Niscak 511, Radosla Kürty 508.
   C druzstvo si napriek slabsiemu vysledku lahko poradilo so superom.

(ks)

Biliardove zapolenie

   Biliardisti maju za sebou predposledne kolo zapasov v hostinci U Blahuta vo Valaskej a aj ked doslo k zmene umiestneni na prieckach v rebricku, pred poslednym kolom nie je nic rozhodnute. Vitazne tazenie Tomasa Jakocka pokracuje uz siestykrat za sebou. Tentokrat sa vo finale stretlom s Patrikom Wagnerom z Valaskej, ktoreho porazil 5:2 na frami. Na tretom mieste skoncil Marcel Gildein z Valaskej. Po prvykrat sa na stupienkoch vitazov umiestnili iba domaci hraci V ostatnu nedelu sa druzstvo Valaskej zucastnilo na biliardovom turnaji v Liptovskom Mikulasi a zlozenie Wagnerova, Jakocko, Gildein, Wagner sa v poli profesionalnych hracov nestratilo. Vsetci si na svoje konto pripisali body na ukor hracov ll. a l. ligy. Najlepsim hracom valastianskeho druzstva bola Simona Wagnerova, ktoru zstavil aj dvojnasobny majster Slovenska Rene Daubner. Celkove obsadila neuveritelnu piatu priecku a so stipkou sportoveho stastia podavala svoj zivotny biliardovy vykon. Ostatni hraci skoncili na 9., 13. a 16. mieste, co bolo v prvej polovici pola umiestnenych. Hadam sa im podari najst vhodne priestory na trening, ktore tak marne v okoli Brezna hladaju.

(rw)

Zo stolneho tenisu

lV. liga

MSK STK Brezno B – ZP Sport, a. s., Podbrezova D 10:8 (Glejtek 4,5, L. Istvan ml. 3,5, Zigo 2 – Klein 2,5, Krchnava 3,5, L. Kosec 1, Pobis 1)
   V 13. kole lV. ligy napriek nezodpovednemu vykonu R. Mihala zvitazilo MSK STK Brezno B nad ZP Sport Podbrezova D a je na 4. mieste.

V. liga

STK Benus – Riall B. Bystrica B 2:16 (J. Baliak 2)
   V 15. kole V. ligy sklamal STK Benus na celej ciare a prehral vysoko s Riall B. Bystrica B. V nasledujucich zapasoch sa predstavi trikrat na stoloch supera, postupne v Medzibrode A, Medzibrode B a Rialle B. Bystrica B. Zatial je na 3. mieste s bilanciou 8 vyhier, 2 remizy a 5 prehier.

Marian Belko

Slovensky pohar Masters v zjazdovom lyzovani

   Uplynulu sobotu a nedelu vo Vysnych Ruzbachoch bolo 3. kolo SPM v discipline slalom. V sobotu to boli zaroven Majstrovstva Slovenska  v slalome. Na relativne narocnej trati autori vytycili pre 66 startujucich 48, resp. 51 bran.
   Vysledky: A 1: 6. M. Macik (Nemecka), A 4: 1. J. Babic (ZP Sport Podbrezova), B 1: 2. J. Horsky (Tatran N. Boca); v nedelu J. Horsky nedokoncil, M. Macik skoncil druhy, J. Babic prvy vo svojich kategoriach. V absolutnom poradi dosiahli 7. najlepsi cas.
   O tyzden 18. a 19. februara sa v C. Balogu bude konat 4. kolo SPM, ktore bude zaroven aj MSR v obrovskom slalome. Preteky su open a prihlasit sa mozu muzi a zeny nad 30 rokov. V nedelu bude 2. rocnik pretekov o Ciernobalocky klobuk vo vsetkych vekovych kategoriach od ziakov az po veteranov, ktore sa budu vyhodnocovat ako verejne preteky, aj ako 5. kolo SPM.

(jb)

Spod vysokej siete

Zeleziarky nezdolali ani volejbalistky Hnuste a ani teplo

   V I. volejbalovej lige zien pokracuju suboje v nadstavbovych skupinach. Vyrovnanost druzstiev v skupine o 1. - 4. miesto prinasa kazdy tyzden zaujimave suboje. Volejbalistky ZP Sport Podbrezova cestovali za svojim superom do Hnuste. Domace hracky zatial nenasli zbran na svojho sobotnajsieho supera a povzbudene vitazstvom na pode veduceho druzstva S. N. Vsi boli odhodlane ziskat skalp zeleziarok. Volejbalistky ZP Sport  chceli naopak odcinit navydareny vstup do nadstavby.

   Domace hracky vyrukovali na svojho supera pekne zhurta, Horehronky nezachytili nastup domacich a podlahli v prvom sete 25:12. Hoci sa zeleziarky rozbiehali pomaly, od druheho setu na ihrisku jasne dominovali. Svoje superky predstihli, ukazali niekolko peknych volejbalovych akcii. Dobre hrali na bloku, uz tradicne v utoku. Vyhrali druhy set 25:22 a aj do tretieho dejstva nastupili ako sa patri. Dlho to vyzeralo na exhibiciu, ved hracky ZP Sport postupne zvysovali svoje vedenie 4:0, 11:6, 18:10, 20:12. A vtedy to prislo. Nepochopitelne polavenie, strata koncentracie umoznili Hnustankam vratit sa do zapasu. Vyrovnali na 20:20 a hoci mali zeleziarky dva setbaly 24:23 a 26:25, predsa domace volejbalistky napokon vyhrali 28:26 a ujali sa vedenia 2:1. To uz podbrezovsky kolektiv pochopil, ze to takto nejde. Hracky zvysili usilie, jasne vyhrali stvrty set 25:16. O vitazovi sa muselo  rozhodnut v piatom sete, kde zeleziarky potvrdili svoju dobru vykonnost. Hoci na zaciatku prehravali po chybach az 1:6, strany sa menili za stavu 6:8 a tlak vyvijany na domace druzstvo bol neudrzatelny. Zaleziarky vyhrali 15:12 a aj treti suboj tychto druzstiev na pode Hnuste sa skoncil 2:3. Divaci videli niekolko peknych volejbalovych momentov, zapas mal svoju dramaticnost.
   Prvy patsetovy zapas, ktory sa naviac hral v prehriatej hale, ubral obom druzstvam mnozstvo fyzickych aj psychickych sil, co sa muselo prejavit v druhom suboji. Hra oboch druzstiev mala nizsiu uroven, hracky robili vela chyb. Tu sa ukazala lepsia trenovanost zeleziarok, ktore aj napriek slabsiemu vykonu kontrolovali vyvoj stretnutia. S vynimkou tretieho setu, ked urobili viac chyb, na ihrisku dominovali. Po setoch  25:18, 25:21, 17:25, 25:17 zvitazili 3:1.
   Volejbalistky Hnuste v tomto rocniku I. volejbalovej ligy velmi tuzia porazit  kolektiv ZP Sport Podbrezova. Akoby stale neverili, ze v blizkosti este nedavno extraligovej Hnuste pomaly rastie super, ktory je momentalne nad ich sily. Marna bola snaha domacich, zeleziarky boli aj tentoraz proti. Vo vsetkych siestich doterajsich subojoch rocnika sa tesili Horehronky.
   Po styroch zapasoch na pode superov caka na zeleziarky domaca seria. Tri soboty po sebe postupne privitaju na domacej pode svoje superky zo skupiny o 1. - 4. miesto. Domacim miestom im bude SH ZS v Brusne. Najblizsiu sobotu 18. februara o 14.00 a 16.00 budu zeleziarky hostit doteraz veduce druzstvo I. volejbalovej ligy S. N. Ves. Vsetci volejbalovy priaznivci su v Brusne vitani.

2. kolo – skupina 1. - 4. - I. volejbalova liga zien
Iskra Hnusta – ZP Sport Podbrezova 2:3 (12, -22, 26, -16, -12), 1:3 (-18, -21, 17, -17), zostava ZP: Mukova, Kanova, Babicova, Vestfalova, Krajkovicova, Luptakova, liberka – Dubeciova (Avukova, Vanikova, Antalova, Michelcikova, Michalcova); S. N. Ves – D. Kubin 0:3, 0:3; skupina 5. - 8.: R. Sobota – Humenne 3:0, 3:0, Tvrdosin – Kosice 3:0, 3:0.

skupina 1. - 4.

1. D. Kubin
2. S. N. Ves
3. ZP Podbrezova
4. Hnusta

32     26     6       2641:2265     58
32     24     8       2657:2254     56
32     22     10     2654:2544     54
32     18     14     2621:2358     50

skupina 5. - 8.

5. R. Sobota
6. Humenne 
7. Kosice
8. Tvrdosin

32     17     15     2814:2682     49
32     9       23     2489:2789     41
32     7       25     2437:2825     39
32     5       27     1984:2580     37

(mm)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT