14. FEBRUAR  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

     Popoludni 3. februara horelo na prvom poschodi panelaka v Stvrti Ladislava Novomeskeho v Brezne. Neznamy pachatel tam pred dverami bytov manipulaciou s otvorenym ohnom, alebo umyselne zapalil prazdny detsky kocik. Pri poziari, ktory lokalizovali breznianski hasici, obhoreli vchodove dvere dvoch bytov, steny chodby a elektricke rozvody.

   O tristvrte na devat vecer 5. februara sa v Podbrezovej stala dopravna nehoda s tragickymi nasledkami. Tridsatpatrocnemu vodicovi Skody Felicie z Podbrezovej z bezprostrednej blizkosti z pravej strany vozovky vosiel do jazdnej drahy chodec. Pre kratku vzdialenost uz nedokazal zabranit zrazke, pri ktorej 49-rocny muz z Podbrezovej utrpel smrtelne zranenie hlavy. U vodica nezistili pozitie alkoholu. Na aute vznikla skoda asi za 30 000 korun.

   Neprijemne prekvapenie cakalo 7. februara na majitela rekreacnej chaty vo Vagnari v katastri Brezna. „Navstivil“ ho totiz zlodej, ktory si so sebou odniesol petrolejovu lampu, stropne halogenove svietidlo a nepohrdol ani potravinami a liehovymi napojmi. Skodu sposobenu kradezou a poskodenim zariadenia vycislili dovedna na 8700 korun.

        Pred druhou hodinou popoludni 8. februara v kotolni rodinneho domu na Novej ulici v Pohorelej vznikol poziar. Jeho pravdepodobnou pricinou bola manipulacia s otvorenym ohnom pred zakurenim do kotla na pevne palivo. Pri poziari zhoreli obklady, elektroinstalacia, elektricka pracka a doslo k zadymeniu miestnosti. Ohnive jazyky, s ktorymi bojovali pohorelski poziarnici, nechali za sebou skodu za 500 000 korun.

   Obvineniu z trestneho cinu ublizenia na zdravi v spolupachatelstve celia 20-rocny Martin a 23-rocny Tomas z Cierneho Balogu. O pol siestej rano 9. februara na namesti v Brezne pri zvonici fyzicky napadli 23-rocneho Jozefa z Podbrezovej, zhodili ho na zem a kopali do celeho tela. Jozefa branili 21-rocna Monika z Brezna, 24-rocna Vladimira z Pohronskej Polhory a 22-rocna Barbora z Brezna, ktore tiez spadli na zem. Jozef utrpel zranenie clenka, z ktoreho sa bude liecit asi tri mesiace. Barbora ma zranenu tvar, Vladimira malicek a sanku, zranenie pod lavym okom utrzila Monika, ktorej pri utoku poskodili aj mobil. Utocnikov stihaju na slobode.

   Muz zamaskovany tmavym salom uviazanym cez tvar 9. februara o siestej vecer tesne pred zatvorenim vosiel do zberne tiketov na Ulici CSA v Brezne. Z bundy vytiahol pistol so slovami: „Naval prachy!“ a namieril ju na 51-rocnu pracovnicku za vydajnym okienkom. Hoci bola v zberni sama, duchapritomne zavolala do zadnych priestorov: „Podte sa rychlo pozriet!“. Muz sa zlakol a usiel.

(Podla informacii hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 3. do 10. februara

 
Uzreli svetlo sveta image

 

   Daniela Gabrisova z Brezna, Matus Banik z Podbrezovej, Alex Akuratny z Brezna, Jakub Stulrajter z Cierneho Balogu, Bianka Lassakova z Predajnej, Klaudia Danisova z Tisovca, Kamila Bartosova z Cierneho Balogu, Ema Schönova z Cierneho Balogu, Zuzana Malcekova z Dolnej Lehoty.

 

 Opustili nas_image

 

            

   Maria Sycova (86) z Pohorelej, Stefan Danielic (49) z Brezna, Ester Srkova (novorodenec) z Pohronskej Polhory, Benedik Kvackaj (87) z Jasenia, Emilia Fekiacova (86) z Predajnej, Jan Cheben (62) z Podbrezovej, Jan Kostial (93) z Cierneho Balogu, Jan Bardelcik (50) z Pohronskej Polhory, Emilia Helexova (92) z Brezna, Jolana Kovacikova (89) zo Zadnych Halan, Ludovit Pastucha (59) z Brezna, Jan Klimek (82) z Nemeckej – Zamostia, Jozef Lepka (83) z Podbrezovej, Jan Grec (58) z Podbrezovej, Jan Capko (83) zo Zavadky nad Hronom, Michal Michalisko (76) zo Zavadky nad Hronom.         

 

150

  V prvy februarovy piatok na SLN v Brezne horel na prvom poschodi kocik, nastastie dieta v nom nebolo, hasici poziar zlikvidovali vysokym tlakom. V nedelu vystartovali do Podbrezovej, kde po zrazke dvoch aut doslo k zrazeniu chodca, na miesto boli privolani lekari a policia. O pomoc ich poziadali z Pohorelej, kde v kotolni rodinneho domu horelo uskladnene drevo, pri haseni 1C prudom pouzili dychaciu techniku. Zaznamenali dopravnu nehodu v Bujakove, ktora sa  obisla bez zraneni, a za uhradu otvorili byt na Nalepkovej ulici v Brezne.

 

155

   V statistike vyjazdov RZP je dovedna zapisanych 35 pripadov, z toho 10 k nahlym prihodam srdca a obehu, 5 k neurologickym prihodam, 3 k dychacej prihode, po 2 k urazom, porodom, psychologickym pripadom, umrtiam este pred prichodom sanitky, 9 k inym pripadom. Lekari skonstatovali, ze zaevidovali len bezne urazy, k vaznejsim nehodam v tychto februarovych dnoch nedoslo.

 

Cestna zachranna sluzba
0903 745988
16 154

   Cerstvo napadnuty sneh sposobil  problemy hlavne vodicom, na vozovke v Bujakove doslo k dvom dopravnym nehodam a v  Rohoznej k jednej. Clenovia Cestnej zachrannej sluzby otvorili Hondu a Favorit, v ktorych si majitelia zabuchli kluce, a z Tisovca do Valaskej odtiahli Citroen s odtrhnutou prednou napravou.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Clenovia Horskej zachrannej sluzby sa v stredu vo vecernych hodinach zucastnili na vacsej zachrannej akcii, z oblasti Chopka na Srdiecko prepravili zraneneho lyziara. Pocas tyzdna zaevidovali jedenast urazov a sest beznych osetreni. Upozornuju, ze na hrebeni Nizkych Tatier je ladova vrstva snehu, preto odporucaju pouzit stupacie zeleza - macky.

  

 

Podakovania

   Uprimne dakujeme vsetkym spolupracovnikom, priatelom, pribuznym, znamym a tym, ktori sa na poslednej ceste prisli rozlucit s nasim milovanym manzelom, otcom a synom

Miroslavom Machnicom,

   ktory tragicky zahynul na medzinarodnej vystave holubov v Katoviciach.
   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti, ktorymi ste zmiernovali nas hlboky zial.
   Smutiaca rodina

...

   Dakujeme vsetkym, ktori sa prisli rozlucit s mojim manzelom a nasim otcom

Janom Herichom.

   Dakujeme za nesmiernu pomoc a podporu v tychto pre nas tak tazkych chvilach, za kvetinove dary a uprimne slova spoluucasti v nasom hlbokom ziali.
   Smutiaca rodina

 

 

 

SPOMIENKY

              Dna 29. februara uplynulo sedem rokov odvtedy, co nas navzdy opustil drahy manzel, otec a stary otec

Frantisek Snek zo Sihly.

   S laskou spominaju manzelka a dcery s rodinami.

...

   Dna 2. februara sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Jozefa Tazkeho z Hronca.

   S laskou a uctou spominaju syn a dcera s rodinami.

...

   Kto poznal, spomenie si, kto mal rad, nikdy nezabudne.
   Dna 2. februara sme si pripomenuli dvadsiate vyrocie umrtia nasej mamy a starej mamy

Anny Dekretovej

  a dna 12. februara sieste vyrocie umrtia otca a stareho otca

Martina Dekreta z Cierneho Balogu – Dobroce.

   S uctou spomina syn Jozef s rodinou.

...

   Su chvile, ktore tazko prezivame, su okamihy, na ktore tisickrat spominame. Marne ho nase oci vsade hladaju, marne po tvari slzy stekaju.
   Dna 5. februara uplynul rok odvtedy, co nas opustil nas drahy manzel, otec, brat

Rudolf Susola z Benusa.

   S laskou spomina manzelka, sestra a dcery s rodinami.

...

   Cas plynie ako tichej rieky prud, len bolest trva a neda zabudnut.
   Dna 8. februara uplynul rok odvtedy, co nas opustila mama, stara a prastara mama

Anna Belkova, rodena Schönova z Cierneho Balogu – Dobroce.

   Spominaju synovia a dcery s rodinami.

...

   Clovek drahy, jeho cas nam vzal, opustil a zanechal nas na tomto svete. V spomienkach zostane vsak dalej. Zial hlboky nemozno vyslovit, snad v ziadnej vete.
   Dna 11. februara uplynuli tri roky odvtedy, co nas opustil drahy manzel, otec a stary otec

Jaroslav Pita z Predajnej.

   So spomienkou na draheho manzela, otca a stareho otca spominaju manzelka Marta, synovia Lubko, Jarko, Dodko a vnucka Jarka a Tomas.
   Kto ste ho poznali, venujte mu spomienku.

...

   Tak rychlo pretrhlo mi cestu zitia. Bez bozku a stisku ruk, bez rozlucky, moji drahi, ved som vas mal rad. Chcel som este zit, ale zatemnenou myslou ineho moje srdce odtrhlo. Nestihol som sa ani rozlucit.
   Dna 13. februara uplynul rok odvtedy, co nas tragickou smrtou opustil nas drahy syn

Patrik Durcik z Brezna.

   S laskou spomina otec, mama, syn Patrik, sestra Danka, brat Vlastik s rodinami.

...

   Dotlklo srdce, ktore sme tak milovali, klesli ruky, co pre nas pracovali, zhasli oci, stichol hlas, vdaka ti mama za vsetkych nas.
   Dna 13. februara uplynulo desat rokov odvtedy, co nas navzdy opustila

Maria Belkova z Cierneho Balogu – Fajtova.

   Spominaju synovia a dcera s rodinami.

...

   Navzdy prestali pre teba hviezdy svietit, navzdy prestalo pre teba slnko hriat, ale ti, co ta milovali, nikdy neprestanu na teba spominat.
   Dna 17. februara uplynu dva roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana manzelka, mama a starka

Anka Kupcova z Brezna.

   S laskou spominaju manzel, syn s manzelkou, vnucky Veronika a Julka.
   Dakujeme vsetkym, ktori jej venuju tichu spomienku.

...

   Len ten, kto stratil, koho mal rad, pochopi, co je bolest a zial. Za lasku ti uz nic nemozeme dat, len kyticku s modlitbou na tvoj hrob a spominat.
   Dna 17. februara uplynie sest rokov odvtedy, co nas nahle bez slova rozlucky navzdy opustil milovany manzel, otec a stary otec

Ladislav Vlcek z Pohronskej Polhory.

   S laskou a bolestou v srdciach spominaju manzelka, syn, dcery, zat a vnucata Lacko, Lenka a Matko.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Vas cas venujete viac praci a povinnostiam a akosi zabudate na rodinu. Darit sa bude najma parom, ktore ziju v spolocnej domacnosti.

Byk
   Uz od zaciatku tyzdna budete srsat optimizmom a vase okolie si vas viac oblubi. Vsetky problemy by ste mali zvladat s usmevom a nadhladom.

Blizenci
   Na pracovnych schodzkach prejavujte viac zaujmu a sustredenosti. S vasou laskou podnikajte co najviac vyletov a budte tomu druhemu oporou.

Rak
   Ani sam nebudete vediet, preco sa spravate tak podrazdene. Moze sa stat, ze v tomto obdobi budete ku priatelom a kolegom obzvlast neprijemny. Dajte si preto pozor na jazyk!

Lev
   Do vsetkej vasej prace vkladate maximum svojich schopnosti. To vas moze velmi vycerpat a narusit vasu imunitu. Viac sa setrite a odpocivajte.

Panna
   Tyzden sa nezacne prave najlepsie. Mate sklony k vyvolavaniu konfliktov. Ku koncu tyzdna sa vsak vsetko zacne napravovat a lepsit.

Vahy
   Mate kdesi vo svojom vnutri vriaci prud energie a potrebujete to zo seba dostat von. Na pracovisku, ale aj doma budete hyperkativny.

Skorpion
   Zastavte ten zhon, ktory je okolo vas a venujte sa viac sebe. Budete musiet zvladat tazke hadky s blizkymi osobami.

Strelec
   Tyzden bude velmi narocny a budete musiet pozbierat vsetky vase sily. Vikend vyuzite na relaxaciu.

Kozorozec
   Nerobte unahlene zavery a neodsudzujte osoby, skor ako si to presne overite. Mozete spravit osudovu chybu.

Vodnar
   Aj ked budete trochu unaveny a ospaly, vsetko bude vychadzat podla vasich predstav. Vyhybajte sa vsak spolocenskym akciam.

Ryby
   Mate dobru kondicku a preto vyrazte s rodinou ci partnerom na lyzovacku alebo na turu. Viac sa zaoberajte financiami a vasimi cielmi.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT