21. FEBRUAR 2006 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Skokansky koncert

   Asi tak by sa dal pomenovat sposob, akym skakali mlade  breznianske vyskarky a vyskari na troch mitingoch v uplynulom tyzdni. Na halovych majstrovstvach SR v Bratislave si zlato v kategorii dorasteniek vyskakala, tak ako pred rokom, Klara Abelova vykonom 170 cm a striebro za 192 cm si priniesol Lukas Sojka.

   O tri dni nato v Banskej Bystrici na kvalitne obsadenej BB-latke Klara zdolala 173 cm a v konkurencii najlepsich slovenskych zien a vybornej reprezentantky z Ciech skoncila na 3. mieste. Ku Klare sa svojim novym osobnym rekordom pridala Tana Dunajska, ktora pokorila krasnych 165 cm, co znamena druhy najlepsi slovensky vykon medzi 13-rocnymi dievcatami, kde suverenne kraluje Abelova. Fantastickych 185 cm v B. Bystrici skocil Maros Poc, co ho radi medzi favoritov na M-SR ziakov, pretoze je to najlepsi ziacky tohtorocny vykon.
   Vsetci potesili aj na vyskarskom mitingu s medzinarodnou ucastou, ktory sa uskutocnil tuto sobotu v bardejovskej sportovej hale. Z piatich poharov, ktore mali usporiadatelia pripravene pre vitazov jednotlivych kategorii, doviezli do Brezna styri. Abelova zvitazila medzi dorastenkami – 170 cm, Dunajska medzi ziackami – 160cm, Janka Cervienkova 155 cm – druha spomedzi ziacok, Maros Poc vyhral kategoriu ziakov – 180 cm a nebyt zranenia dorastenca Lukasa Sojku, mali by aj piaty pohar. Klara dostala zaroven od primatora mesta cenu za najhodnotnejsi vykon a od Slovenskeho atletickeho zvazu doveru reprezentovat SR na otvorenych majstrovstvach Anglicka  15-rocnych atletov 3. - 5. marca v Birminhame. V tomto termine su naplanovane aj M-SR ziactva, takze vsetkym mladym atletom budeme v tomto case drzat palce!

(rs)

Biliardove zapolenie

   V sobotu 18. februara v biliard klube Redis Brezno odohrali 30. kolo biliardovych zapoleni. V stabilnej zostave sa opat objavili novacikovia, ktori si chceli skusit svoje umenie a biliardove zrucnosti. Prikladom poprednych umiestneni vo Valaskej z predchadzajuceho kola chceli Breznania dokazat, ze aj oni vedia obsadit prve miesta iba domacimi hracmi. Tohto predstavzatia sa drzali od uvodnych bojov, nedokazali im v tom zabranit ani sestkolovy vitaz T. Jakocko. Na prvom mieste sa umiestnil Jozef Zemko, druhu priecku obsadil Jozef Guluvoci a tretiu Ivan Sitarcik (vsetci Brezno). Ceresnickou na torte vitazstva Brezna bola Zaneta Gulovicova, ktora vyhrala zensku kategoriu. Valastania odisli z Brezna naprazdno po prvykrat v historii horehronskych biliardovych zapoleni. Dalsie stretnutie bude 25. februara o 12. hodine v pohostinstve U Blahuta vo Valaskej, kde skonci pool hra c. 8 a vyhlasia celkoveho vitaza.

(rw)

Mestska liga vo volejbale neregistrovanych – mix

rocnik 2005/2006

   Vysledky jarnej casti: 1. kolo: Zavadka nad Hronom – Pionierska 4 3:0, Jednota – Ski bike sport 3:0, Kembridz - Valaska – Mladez 3:1; 2. kolo: Technaco – Zavadka nad Hronom 3:0, Players – Kembridz - Valaska 0:3, Mladez – Jednota 3:0, Pionierska 4 – Ski bike sport 3:0.

1. Kembridz - Valaska 
2. Jednota
3. Technaco
4. Pionierska 4
5. Mladez
6. Ski bike sport
7. Players 
8. Zavadka n/Hr.
9       8       1       24:8       17
9       7       2       22:10    16
8       6       2       21:11    14
9       5       4       17:17    13
9       4       5       16:21    13
9       2       7       12:24    11
8       2       7       10:20    10
9       1       8       13:24    10

P. Zifcak

Zo stolneho tenisu

ll. liga

   Hraci Podbrezovej nezopakovali dobry vysledok so Zilinou a doma prehrali s SOUZ Zvolen 7:11 (Lamper 2, Prochazka 2, Plecho 1, Spac 1, stvorhra Lamper – Plecho). Zvolencania vratili prehru, sklamali niektori hraci a zahrali pod svoje moznosti. Poobede to bolo lepsie a zvitazili nad Krupinou 13:5 (Prochazka 4, Plecho 4, Galik 2, Fodor 2, stvorhra Prochazka – Fodor).

(ll)

...

lll. liga

Lokomotiva B. Bystrica – MSK STK Brezno 14:4 (Glejtek 2, Droppa 1, V. Pampurik 1)
Cobra B. Bystrica – MSK STK Brezno 8:10
   V zapasoch 23. a 24. kola lll. ligy dopoludnia podlahlo MSK STK Brezno na stoloch Lokomotivy B. Bystrica a nasledne zvitazilo s Cobra B. Bystrica.

V. liga

Slovensky orol Medzibrod A – STK Benus 14:4 (J. Baliak 2, Belko 2)
STK Benus pokracuje v nevyraznych vykonoch. Prehral trikrat za sebou, teraz u veduceho muzstva v sutazi.

Marian Belko

...

Patdesiatpat rokov stolneho tenisu

   Pri prilezitosti 55. vyrocia organizovaneho stolneho tenisu v Dolnej Lehote sa v sobotu 11. februara uskutocnil stolnotenisovy turnaj pod zastitou domacej TJ Partizan a obecneho uradu. Na turnaji sa zucastnili byvaly hraci Dolnej Lehoty, ktori dnes posobia v inych oddieloch. Vitazom sa stal Peter Kan, druhe miesto obsadil Peter Klien (obaja ZP Sport) a na tretom mieste sa umiestnil Miroslav Kan (Dolna Lehota).

(zk)

...

Turnaj ziakov v Predajnej

   STK Predajna v piatok 17. februara usporiadal  VI. rocnik stolnotenisoveho turnaja ziakov ako Memorial Martina Dudu, ktory bol zaroven Majstrovstvami regionov Banska Bystrica a Brezno v kategoriach ziakov. V sutazi druzstiev po finalovom vitazstve 3:2 obsadila prve miesto ZS Pionierska 4, Brezno pred ZS Brusno, na tretom mieste skoncila ZS MPCL, Brezno a na stvrtom ZS Predajna. V sutazi jednotlivcov bolo konecne poradie taketo: 1. Ivan Salis (Brusno), 2. Dominik Svantner (MPCL, Brezno), 3. Martin Bulik (Pionierska 4, Brezno), 4. Tomas Zazrivec (Medzibrod).

Ing. Jan Bulla


Cez vikend 18. a 19. februara sa v lyziarskom stredisku KDL v Ciernom Balogu konali preteky Slovenskeho pohara Masters a sutaz O Ciernobalocky klobuk s celoslovenskou ucastou. Z okresu Brezno sa na medailovych poziciach umiestnili: sobota - zeny C5-C2: 3. Danka Jorcikova (SK Podbrezova), muzi B3: 3. Milan Surovy (ISU sport Brezno), muzi B1: 2. Jozef Horsky (Tatran N. Boca), muzi A4: 1. Jaroslav Babic (ZP Podbrezova), muzi A3: 3. Jan Rosik st. (C. Balog), muzi A2: 1. Milan Posta (SC 2003 B. Bystrica), muzi A1: 1. Brano Surovy (ISU sport Brezno), 3. Marcel Macik (Nemecka), nedela - juniori: 1. Jan Rosik ml., 3. Matej Kubar ml. (obaja C. Balog), muzi A. 3. Jaroslav Babic (ZP Podbrezova).

(mr)

Dekorovanie vitaza Foto: Stefan Vozar


Sipkarska a stolno – futbalova liga

Bana uradoval

   Medzi novinky uplynuleho vikendu mozno zahrnut sutaz ziakov, ktoru rozbehli v ZS Karola Raposa v spolupraci s vedenim skoly. Hned v prvom turnaji sa predstavilo niekolko sutaziacich, z ktorych si najlepsie pocinal Martin Macula.

   V piatok svoju stupajucu formu potvrdil Martin Skantar. Druhy skoncil jeho timovy kolega Pavol Melicher a tretim bol Miroslav Mucha. Pre Breznanov to bola generalka na sobotnajsi Master, ktory bude v Handlovej, odchod sipkarov je z Dart clubu o 8.30 hodine.
   V mestskej lige jednotlivcov v stolnom futbale sa z prvenstva tesil Ondrej Hajduch. Treba vyzdvihnut aj vykon druheho v poradi Borisa Banika – Banu, ktory po nestastnej prehre s Martinom Raffayom – Kolikom spadol do becka. Tu sa predral az do samotneho finale, kde uz nanho cakal neskorsi vitaz Ondrej Hajduch – Ono. Treti v poradi skoncil Martin Ciesar, ktory hral pod pseudonymom Kristof Hyzdal.
   V sobotu vsetko zobrali do svojich ruk Hyzdal a Bano, ktori postupne odstavili favoritov. Na druhom mieste skoncil Jan Ambros s Janom Kunstarom a darilo sa aj Onovi a Tereze Turnovej, skoncili treti.
   V nedelu pred hokejovym duelom stihli odohrat ligu juniorov a ligu do 23 rokov v sipkach. Prekvapili hlavne mladsi. Medzi juniormi drzi svoj prim pevne v rukach Matus Oleriny. V nedelu ho zdolal len Maros Vais, ale aj napriek prehre sa dokazal  zmobilizovat a turnaj vyhral. Na druhom mieste skoncila Janka Ridzonova a na tretom Erik Cunderlik. V lige do 23 rokov sa vitazstvom blysol Matej Putnok, druhy bol Tomas Jakocko a treti Andrej Skantar.
   V nedelu rozbehli dalsi turnaj v stolnom futbale pod nazvom Akton Fun Cup. Na vitaza caka novucicka hifi veza. Pravidla ako aj terminy jednotlivych kol si mozete precitat na www.1dartclub.sk alebo priamo v Dart clube na informacnej tabuli. Ostatne sutaze mestskych lig budu najblizsi vikend pokracovat podla harmonogramu.

(pp)

Spod vysokej siete

Uspech Dubovej

   V prvej volejbalovej lige muzov VK Iskra Dubova - Nemecka po dlhsom case dosiahla uspech, ked si poradila v domacom prostredi so Svidnikom. Prve stretnutie bolo vyrovnane od zaciatku, ked sa druzstva striedali vo vedeni za stavu 14:14.

Domaci sa zlepsenou hrou vzdialili az na 20:14 a set s prehladom vyhrali vo svoj prospech. Dalsie dva sety mali rovnaky priebeh, boli vyrovnane, nebol priestor na oddych.  V zavere aj ked tesne, ale predsa len dobrymi zasahmi na sieti, si Dubova zabezpecila vitazstvo 3:0 (19, 23, 23). Prvy set druheho zapasu bol tiez vyrovnany, hral sa nadalej dobry volejbal, ale zvitazili domaci. V druhom sete Dubova postupne ziskala naskok styri body, ktore si udrzala az do konca.
Do tretieho setu nastupil na nahravacskom poste Suhajda, ktoreho vsak za stavu 1:8 pre hosti striedal Skladany. V tejto faze vsak hrali zle dalsi hraci, ktori nedokazali dobre prijat podanie, a tym stazili situaciu tomuto mlademu nahravacovi. Esteze sa vsetci spamatali, postupne vyrovnali stav, az sa ujali vedenia 20:16. Dalsi priebeh tazko znasali hostia, ktorych jeden hrac dostal za stavu 22:19 cervenu kartu za nesportove spravanie sa k rozhodcovi a bol vyluceny do konca setu. Kedze uz mal zltu kartu a Svidnik mal len siestich hracov, druzstvo nemohlo dalej pokracovat v hre a body sa do stavu 25 dopocitali. Iskra Dubova - Nemecka tak zaznamenala dalsie vitazstvo 3:0 (23, 21, 19). Za predvedeny vykon treba pochvalit cely kolektiv, v ktorom vynikli M. Skladany, Povraznik, Furdik a libero Andrejcak, ktory ma niekolko vynikajucich zasahov v poli. Zostava: M. Skladany, Povraznik, Krmela, Donoval, Stano, Furdik (libero Andrejcak, Suhajda, Siman, Tistian).
Dalsie majstrovske zapasy odohra Dubova v sobotu 25. februara v Revucej.

Vladimir Urban

...

Zeleziarky zdolali Spissku Novu Ves

   Volejbalistkam ZP Sport Podbrezova sa v Brusne hra velmi dobre. Uz na treningoch hracky ukazali dobru vykonnost, ktoru potvrdili aj v sobotnajsich zapasoch. Utok na druhe miesto musel byt potvrdeny vitazstvami nad volejbalistkami S. N. Vsi. Zeleziarky nedali superkam ziadnu sancu, kontrolovali vyvoj zapasov a s prehladom zvitazili v oboch subojoch.

   Domace hracky sustredenou hrou od prvych lopt vyvijali na supera tlak. Postupne si vypracovali naskok 17:7 a 21:11. Prvy set vyhrali 25:16. Vplyvom jasneho vitazstva do druheho setu nastupili menej koncentrovane a zaciatok bol vyrovnany az do 15:15. V koncovke zeleziarky pridali a zvitazili 25:21. Treti set sa velmi podobal druhemu, domace volejbalistky ho vyhrali 25:22 a zvitazili v prvom zapase 3:0.
Potvrdit dobru vykonnost a ziskat vitazstvo aj v druhom zapase bolo cielom zeleziarok. V prvom sete si udrzovali hracky ZP vedenie o styri az pat bodov a set dotiahli do vitazneho konca, ked vyhrali 25:21.  Na zaciatku druheho setu sa domace volejbalistky predviedli divakom v plnej parade. Super nezachytil ich nastup, niekolko vydarenych akcii si vysluzilo potlesk na otvorenej scene. Zeleziarky viedli uz 22:8, ked dovolili superkam uhrat niekolko bodov a upravit konecny stav druheho setu na 25:17. Treti set bol zo vsetkych najvyrovnanejsi, dokonca v koncovke S. N. Ves viedla 23:21. Hracky Podbrezovej zaradili vyssi rychlostny stupen a vyhrali aj treti set 25:23 a celkove 3:0. Tieto dve vitazstva znamenaju, ze zeleziarky nadalej ostavaju v hre o najvyssie priecky.
   Najblizsiu sobotu privita ZP Sport Podbrezova v Brusne veduce druzstvo prvoligovej tabulky Oravu Dolny Kubin. Urcite nie je smelym konstatovanim, ze sa stretnu dve najlepsie druzstva I. volejbalovej ligy v skupine vychod. Do telocvicne v Brusne sa urcite oplati prist, zapasy odohraju 25. februara o 14.00 a 16.00.
I.volejbalova liga zien 3. kolo – skupina 1. - 4.
ZP Sport Podbrezova – VK Spisska Nova Ves 3:0 (16, 21, 22), 3:0 (21, 17, 23), zostava ZP: Kanova, Babicova, Mukova, Vestfalova, Krajkovicova, Luptakova, liberka – Dubeciova a Avukova (Vanikova, Antalova, Michelcikova, Michalcova); D. Kubin – Hnusta 3:0, 3:0, skupina 5. - 8.: Kosice – R. Sobota 3:1, 3:1, Humenne – Tvrdosin 3:0, 0:3.

1. D. Kubin
2. S. N. Ves
3. ZP Podbrezova
4. Hnusta
5. R. Sobota
6. Humenne
7. Kosice
8. Tvrdosin
34     28     6       2791:2371     62
34     24     10     2777:2404     58
34     24     10     2804:2664     58
34     18     16     2727:2508     52
34     17     17     2972:2866     51
34     10     24     2623:2908     44
34     9       25     2621:2983     43
34     6       28     2103:2714     40

(mm)


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT