21. FEBRUAR  2005 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

        V noci z 11. na 12. februara sa neznamy pachatel vlamal do rekreacnej chaty v Myte pod Dumbierom. Ukradol tam rozne naradie, cim muzovi zo Zavadky nad Hronom sposobil skodu za 50 000 korun a muzovi z Banskej Bystrice za 28 400 korun. Okrem toho ukradol aj elektrocentralu za 40 000 korun. Na zariadeni nechal skodu za 12 000 korun.

   Z precinu kradeze policia v Brezne obvinila 23-rocneho muza z Dolnej Lehoty. Je podozrivy, ze 11. februara o tristvrte na styri rano sa pokusil vlamat do pohostinstva v Dolnej Lehote. Z vchodovych dveri vytrhol listu, ktora drzala sklenenu vypln a rozbil ju, pri com bol vyruseny a usiel.

   Televizor, supravu bruseneho skla, sadu priborov, sest striebornych lyziciek, starozitne hodiny, vysavac a dalsie veci od 8. do 12. februara ktosi povynasal z neobyvaneho rodinneho domu v Podbrezovej na Stiavnicke. Okrem toho poskodil dve nocne lampy, elektricku akumulacnu pec, dva izbove termostaty, elektricku pec a bojler. Majitelovi domu kradezou a poskodenim zariadenia sposobil skodu dovedna za 95 000 korun.

   Styridsatjedenrocny muz z Cervenej Skaly je obvineny zo zlocinu tyrania blizkej osoby a zo znasilnenia. Od roku 1989 fyzicky a psychicky tyral svoju manzelku. Naposledy na nu zautocil 9. februara, kedy ju pod hrozbou nasilia prinutil k sulozi. Zena v strachu pred dalsim utokom manzela usla z domu. Sudca Okresneho sudu v Brezne ho 13. februara vzal do vazby. Hrozi mu trest odnatia slobody na tri az patnast rokov.

         Strnasteho februara hlasili kradez vlamanim do rodinneho domu v Bystrej, vyuzivaneho na rekreacne ucely. Jeho majitelovi z Kezmarku kradezou elektrickej motorovej pily a poskodenim okien zlodej sposobil skodu za 18 800 korun. V tom istom case sarapatil zlodej aj v dalsom dome, kde rozbil sklenenu vypln na dverach a 94-rocnu starenku obral o cajovu supravu so zlatym lemovanim a dva obrazy. Skodu vycislili na 16 500 korun.

   Elektricka tlaciaren k pokladnici zmizla v noci 15. februara z budovy cerpacej stanice v Polomke, cim bratislavskej firme vznikla skoda za 7000 korun. Tej istej noci vykradli novinovy stanok na Svermovej ulici v Brezne, odkial zmizli cigarety a eroticke casopisy. Majitel z Banskej Bystrice prisiel kradezou a poskodenim stanku o 58 000 korun.

   Zo zlocinu lupeze v spolupachatelstve boli obvineni 20-rocny Ivan z Jasenia, 25-rocny Marek zo Zvolena a 33-rocny Tibor z B. Bystrice. Kratko pred pol stvrtou popoludni 16. februara vo velkosklade piva vo Zvolene dvaja z nich prinutili pracovnicku, aby im dala pokladnicku so 150 000 korunami a usli. Po nahanacke ich majitel velkoskladu spolu s policiou zadrzal. Hrozi im trest odnatia slobody od 7 do 12 rokov.

   Policia patra po pachatelovi trestneho cinu neopravneneho pouzivania cudzieho motoroveho vozidla. V noci z 15. na 16. februara od desiatej do pol jednej ktosi spred rodinneho domu vo Valkovni zobral Skodu Feliciu, ktora bola nezamknuta, s klucmi v spinacej skrinke. Pohorelski policajti 16. februara auto nasli neposkodene.

(Podla informacii hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 10. do 17. februara

 
Uzreli svetlo sveta image

 

   Alexandra Pokosova zo Zavadky nad Hronom, Stanislava Puskova z Polomky, Patricia Harvanova z Telgartu, Laura Bartosova z Cierneho Balogu, Lenka Zelencikova z Brezna, Veronika Nguyenova z Brezna, Katarina Babelova z Helpy, Alex Pitonak z Cierneho Balogu, Mirka Vlckova z Brezna.

 

 Opustili nas_image

 

            

   Igor Belis (40) z Brezna, Stanislav Stulrajter (63) z Cierneho Balogu, Lukas Spevak (7 tyzdnov) z Bacucha, Maria Hruskova (73) z Brezna, Jan Brenkus (50) z Brezna, Stefan Bartosik (92) zo Zavadky nad Hronom, Bozena Balkovicova (92) z Brezna, Julius Jancik (54) z Brezna, Maria Cillikova (95) z Brezna, Adela Turnova (90) z Brezna, Frantisek Liptak (64) z Brezna, Simon Lysak (77) z Telgartu, Maria Poliakova (82) z Cierneho Balogu, Zuzana Balcarova (96) z Dubovej.

 

150

   Hasici zaznamenali pat pripadov. V sobotu ich majitel domu na Ulici Bozeny Nemcovej v Brezne poziadal o pomoc pri odcerpani vody z pivnicnych priestorov, po prichode na miesto uzavreli privod vody a otvorili odpadovu sachtu. Po havarii Skody 1203 sprejazdnili vozovku, zranenu osobu previezla do nemocnice sanitka RZP. Vo stvrtok doslo k dopravnej nehode vo Valkovni, po ktorej Skoda Favorit ostala prednou castou na boku a zadnou blizko Hrona, pricom hrozil unik ropnych produktov do rieky. Zachranari prevratili auto na vozovku a zabranili moznemu nestastiu. Zaevidovali otvorenie bytov na uliciach Krculova a Frana Krala v Brezne.

 

155

   Lekari v tychto februarovych dnoch absolvovali vyjazdy do viacerych okolitych lyziarskych stredisk. Prvu pomoc poskytli  milovnikom zimnych sportov, ktori po pade na lyziach utrpeli otras mozgu, alebo si sposobili rozne nekrvacajuce poranenia. Dovedna je zapisanych 40 pripadov, z toho 18 k nahlym prihodam srdca a obehu, 1 k dychacej prihode, 10 k neurologickym prihodam, 5 k urazom, po 2 ku gynekologickym prihodam, k inym pripadom a k umrtiam este pred prichodom sanitky.   

 

Cestna zachranna sluzba
16 154
0903 745988

   Bohata snehova nadielka sposobila problemy mnohym vodicom. Zamestnanci Cestnej zachrannej sluzby odtiahli sest vozidiel po dopravnych nehodach vo Valaskej, Brezne, Piesku Benusi, Bujakove, ktore sa nastastie obisli bez zraneni. Pomohli majitelovi Skody 120 so zadretym motorom, ktoru prepravili z Podbrezovej do Brezna.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Na horach prevladalo velmi nepriaznive pocasie, huste snezenie sprevadzal vietor.  Clenovia Horskej zachrannej sluzby zaevidovali len bezne lyziarske urazy. Od nedele do piatka lavinovi specialisti absolvovali skolenie v Liptovskom Jane a psovodi  sa zucastnili na kynologickom seminari v Popradskom plese.

 

Blahozelanie

   K tvojej dalsej zitia puti, jednym tonom srdcia vravia. Jednym hlasom zelaju ti vela sily, stastia zdravia!
   Dna 15. februara oslavil sedemdesiate narodeniny nas otec, stary a prastary otec

Julius Zeleny z Brezna.

   Manzelka, synovia a dcera s rodinami, za vsetkych bozkava pravnucka Lara.

 

Podakovania

   Dakujeme rodine, pribuznym, kolegom a znamym, ktori prisli dna 27. januara a 4. februara odprevadit na poslednej ceste nasich drahych

pplk. Ing. Miroslava Novaka a Ivana Novaka z Cierneho Balogu – Dobroce.

   Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.

   Smutiaca rodina

...

   Uprimne dakujeme vsetkym pribuznym a znamym za odprevadenie na poslednej ceste nasej

Barborky Skorvanekovej.

Zaroven dakujeme za kvetinove dary a za prejavy sustrasti.
   Smutiaca rodina

SPOMIENKY

            Ach, ako ten cas leti, spomina manzelka a deti. Ked na hrob kladieme ti kyticku, pri spomienke si stale utrieme slzicku. Cas plynie, bolest trapi, ale teba, otec, nam uz nic nenahradi.
   Dna 6. februara sme si pripomenuli nedozite osemdesiate stvrte narodeniny a 15. februara uplynulo osem rokov odvtedy, co nas opustil nas manzel, otec, starky, prastarky

Jan Vondercik z Brezna – Kozlova.

   S laskou a uctou spomina cela rozvetvena rodina.

...

   Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked som vas musel opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
   Dna 9. februara sme si pripomenuli nedozite sedemdesiate prve narodeniny

Otakara Brejzu z Piesku.

   S laskou spomina manzelka Jolana, dcera Elenka s detmi a syn Jaroslav.

...

   Uz stichli kroky zname, niet hlasu, co nas domov volal, niet uz cesty, ktora vedie k otcovi. Prazdno a ticho, bolest a zial, kdeze je tvoja usmiata tvar? Chceli by sme zastavit tu chvilu a spat vratit cas... Pre nas si vsak nezomrel, vzdy budes zit v nas.
   Dna 9. februara sme si pripomenuli nedozite osemdesiate narodeniny

Martina Stefancika z Drabska.

   Spomina manzelka Anna, dcery Olga, Anna, Vierka s rodinami a syn Jozef.

...

   Hoci si odisiel a niet ta medzi nami, v nasich srdciach zostavas a budes stale s nami.
   Dna 16. februara sme si pripomenuli piate vyrocie umrtia

Vladimira Kohutika z Dolnej Lehoty.

   S uctou, laskou a modlitbou na neho spominaju bratia a sestra s rodinami.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Len kyticku kvetov z lasky ti mozeme na hrob dat, pokojny spanok ti priat, modlitbu tichu odriekat a s bolestou v srdci na teba spominat.
   Dna 19. februara uplynul rok odvtedy, co nas opustila

Maria Kovacikova z Cierneho Balogu.

   S laskou spomina manzel, dcery s rodinami a syn s rodinou.
   Maminka, chybas nam!

...

   Odisla si z nasho zivota, my ostali sme sami, no navzdy budes v srdciach tych, co ta mali radi.
   Dna 20. februara uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustila nasa milovana dcerka

Lenka Svecova zo Stiavnicky.

   S laskou a bolestou v srdci spominaju syncek Renko, rodicia, sestra a brat a stari rodicia.

...

   Odisiel si tichucko, necakane, zastalo srdiecko tvoje mlade. Naveky zavrel si oci, stichol tvoj zvonivy hlas, anjel strazny neprisiel vcas. Nad tvojim hrobom denne sa sklaname a kyticky kvetov nan davame. Nikdy na teba nezabudneme.
   Dna 20. februara uplynulo osem rokov odvtedy, co vo veku devatnast rokov tragicky zahynul moj syn a brat

Martin Hlasnik z Dolnej Lehoty.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.
   S uctou a laskou spomina mama, sestra, netere a ostatna rodina.

...

   Zivota kniha zavrela sa. Zapis v nej zlatym pismom hlasa, ze otec svoj zivot dozil. V pamati nasej ziarit bude, pamiatka jeho stale ziva.
   Dna 21. februara uplynuli dva roky odvtedy, co nas navzdy opustil nas drahy manzel, otec, stary otec a svagor

Stanislav Schmidt z Valaskej.

   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Dotlklo dobre srdce, zhasli oci, stichol i tvoj mily hlas. Odisiel si nahle bez rozlucky a tvoja smrt velmi boli vsetkych nas, spomienky na teba zostanu navzdy v nas.
   Dna 22. februara uplynu dva roky od nahlej smrti

Jozefa Marnika z Brezna.

   S laskou spomina manzelka a cela rodina.

...

   Su ludia, ktori pre nas v zivote znamenaju viac ako ostatni. O to tazsie je naucit sa zit bez nich.
   Dna 25. februara si pripomenieme druhe vyrocie umrtia mojho manzela, otca a stareho otca

Rudolfa Dana z Valaskej.

   Smutiaca rodina

  

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Vsetky vase cinnosti vam pojdu od ruky. Mozete vyuzit priaznivu situaciu v praci a poziadat o zvysenie platu alebo postavenia.

Byk
   Vyhybajte sa rieseniu narocnych uloh a problemov. Nevtahujte vase okolie do osobnych a rodinnych zalezitosti.

Blizenci
   Viac sa venujte relaxu. Vecery travte pri dobrej knizke. Cez vikend vvyrazte na navstevu a zoberte aj celu rodinu.

Rak
   V praci sa vam bude darit pomenej. Venujte sa viac vasim planom a koncikom. Nic si nerobte z toho, ak vam vsetko nevyjde podla vasich predstav.

Lev
   Budete mat taku mensiu nakupnu horucku. Mozete blizkym aj sebe dopriat nejaky darcek, ale opatrne s financiami.

Panna
   Od partnera mozete cakat prijemne prekvapenie. No zase na druhej strane vas moze velmi sklamat, preto sa s nim nepustajte do konfliktu.

Vahy
   Do vsetkeho sa pustate s elanom a plnym nasadenim. Mali by ste sa viac setrit, pretoze sa neskor budete citit velmi vycerpany.

Skorpion
   Tymto tyzdnom preplavate bez komplikacii a ubehne ako voda. Ani sa nenazdate a pred vami bude opat kopa prace.

Strelec
   Studenti maju moznost dosiahnut vyborne vysledky v studiu. Stojte si za svojim nazorom a bojujte za svoju pravdu.

Kozorozec
   V praci budu vase schopnosti urcite ocenene. Mozete stretnut zaujimajveho cloveka, s ktorym si budete velmi dobre rozumiet.

Vodnar
   Pomaly naberate spravne pracovne tempo a nemusite sa stresovat kvoli povinnostiam. Viacej casu venujte sportovym aktivitam.

Ryby
   Uz dlhsi cas citite ku blizkej osobe nieco viac ako kamaratsky vztah. V prejavovani vasich citov vsak budte opatrnejsi.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT