19. APRIL 2006 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

Sip - Podsip

   Sip - charakteristicky 1470 m vysoky, rozlozity, vapencovy vrch odrezany Vahom od pohoria Velka Fatra, do ktoreho este patri - bol lakadlom breznianskych turistov na Velkonocnu nedelu. V sobotu boli treningovo v okoli pod Skalkou, lebo vedeli, ze ich na druhy den caka narocna tura na Sip. Este vsak netusili, ze snehove podmienky turu viac skomplikuju.
   Bolo pod mrakom, ked vystupili v Stankovanoch z autobusu. Boli vsak pevne presvedceni, ze nezmoknu. Prva zahrievacia hodina vystupu do Zaskovskeho sedla bola vo vrazednom tempe, ktore nasadil Boris. Za odmenu sa ukazalo slniecko. Po kratkom oddychu a obcerstveni zacinaju vystup priamo hore na Sip. Prve flaky snehu este prechadzaju bez hundrania, no dalsiu hodinu a pol, ked sa boria miestami v snehu po pas, uz  je to nielen hundranie. Takto sa im tento rok zhnusil sneh. Po vystupe na hreben idu pozriet Kamziciu jaskynu. Pri narocnom vyliezani a zliezani si navzajom pomahaju. V jaskyni sa obcerstvuju z lastovicej studnicky, pozeraju cez okno - otvor v stene na tuzobne ocakavany Sip. Po dalsich 45 minutach stoja na jeho vrchole. Pohlady na Malofatransky Krivan, Stoh, Velky Rozsutec a oproti stojacu Kopu uspokojuju turisticke srdiecka. Samozrejme fotografovanie, obcerstvenie a treba stupat v snehu hrebenom na Zadny Sip. Pri asi 12 m vysokom krizi, ktorym je vyzdobeny, opat dokumentovanie a fotografovanie prvych poniklecov slovenskych, ktore sa predrali v lucoch slnka na povrch. Zostup v snehu a lade strmym nebezpecnym chodnikom bol velmi, velmi narocny.
O to viac si vazili oddych na laze Podsip, kde stoji niekolko vycipkanych drevenic. V jednej sidli vytvarnicka, u ktorej nakupuju drobne suveniry. Este ich caka dalsia hodina strmeho zostupu, ktorym koncia v Stankovanoch narocnu turu.
   V sobotu 22. aprila  budu oddychovat na brigade pri cisteni taboriska pod Skalkou (informacie: Elena Slavkovska, tel. 6113327, 0908 646311).

(tj) Foto: Ing. Anton Jursa

                                                      R. Durica opat bodoval

    Z dalekeho Thajska sa nam opat ozval nas rodak a reprezentant v thajskom boxe Rudolf Durica: „Zapas sa odohral v Ubon Raghathany, v najvacsom provincnom meste Isaan. Sutazil som vo vahovej kategorii 135 libier, co je nasich 61,2 kg. Supera menom Phom Dan z gym Saphao Tong som porazil v stvrtej runde (v stvrtom kole) KO a ziskal som titul Isaan champion. Zapas zacal tvrdymi technikami uz od prveho kola. Tazke udery, direkty, superovi som poslal niekolko tazkych lovkikov a myslim, ze som ho spodnym laktom (podobne ako v zapase s Tanchajlekom) otvoril, no rana bola prilis vysoko az na cele, nebola taka hlboka a nebezpecna, aby to lekar zastavil. V tretom kole sme zacali klincovat a sily boli vyrovnane. V stvrtom kole opat klinc a tu sa zacala prejavovat moja lepsia kondicia a Thajcana som niekolkokrat strhol na zem. Dostal sa do pocitania a v zavere kola pri strhu som mu poslal koleno do brady a bolo rozhodnute.Titul ma pre mna osobitny vyznam, kedze posobim v tejto casti Thajska uz dlho a vlastne, ked som prisiel prvykrat do Thajska, zavital som do Ubonu. Tu som sa ucil prve techniky od Thajcanov a spoznaval miestnu kulturu, ktora ma v Thajsku svoje specifika. V utorok letim do Holandska, kde mam 23. aprila zapas v  kategorii 61 kg.“

(jp)

Vydrety bod pre WANDERERS

   Cez vikend 11. kolom v Banskej Bystrici pokracovala 1. hokejbalova liga a muzstvo Wanderers narazilo na odvekych rivalov z Lions. Zaciatok zapasu bol poznaceny z oboch stran prehnanou nervozitou, ktora neskor po vstrelenom gole Levov prerastla az do agresivnych vypadov a necistej hry. V druhej tretine zodvihol zastavu Putnikov svojim golom Branislav Vojtek, no vyrovnany stav netrval dlho. Po chybe v rozohravke super isiel do vedenia pohotovou strelou spoza modrej ciary. Nasledovalo oslabenie Wanderers a v nom dalsi presny zasah do siete Valastanov. Nervozita na ihrisku by sa v tej chvili dala krajat a po nesportovom zakroku hraca Lions doslo k roztrzke, ked sa Peter Jergus zastal svojho zakerne sfaulovaneho spoluhraca. V presilovej hre znizuje Peter Halka a do poslednej tretiny nastupuju Wanderers s odhodlanim uhrat dobry vysledok. To sa aj dari, ked Peter Jergus vyrovnava na konecnych 3:3 a v tomto naozaj „dusnom“ zapase Putnici ziskavaju velmi cenny bod.

Libor Kvak

   Zapasy 11. kola: Sroten - Dive Zvery 4:6, Cocra - Vipers 6:1, Monkeys - A. R. S. 2:2, Eagles - Auto Piko 3:6, Lions - Wanderers 3:3. 

 1. Cocra
2. Auto-Piko
3. Eagles
 4. ARS2
 5. Monkeys
6. Lions
 7. Wanderers
 8. Sroten
 9. Dive Zvery
 10. Vipers
11  8  1  2   62:29   17
11  8  1  2   46:23   17
11  7  1  3   53:41   15
11  5  2  4   43:35   12
11  5  2  4   35:29   12
11  4  3  4   34:31   11
11  4  2  5   43:47   10
11  4  1  6   47:52    9
11  2  2  7   45:70    6
11  0  1 10   21:72    1  

 

 Sipkarska a stolno–futbalova liga

   Velkonocne sviatky su za nami a s nimi aj predlzeny vikend,  pocas ktoreho sa toho uskutocnilo pomerne dost. Okrem mestskych sutazi 1. Dart club zorganizoval aj niekolko velkonocnych turnajov, ktore sa konali nielen v Brezne, ale aj v Lucenci, Banskej Bystrici, Handlovej ci vo Zvolene.

   V darte vikend odstartovali v piatok turnajmi mestskej ligy jednotlicov v sipkach a v stolnom futbale. Medzi sipkarmi uz dlhsi cas tvrdia muziku chlapci extraligoveho timu Brezna a aj tentokrat sa stretli vo finale Matej Putnok a Martin Skantar.  Uspesnejsi bol Matej, ked Martina zdolal 3:1 na legy. Prekvapenim bolo tretie miesto Martina Janciara, ktory sa zacal na sutazi zucastnovat len nedavno. Tymto umiestnenim potvrdil dobre vysledky v lige hracov do 23 rokov, kde momentalne figuruje na tretom mieste. V stolno-futbalovej lige jednotlivcov zasa dominuje Boris Banik. Na cele „pelotonu“ ma naskok uz 900 bodov a svoju suverenitu potvrdil aj v piatok, ked svojho najvacsieho konkurenta Tomasa Pompuru zdolal vo finalovom suboji. Situaciu si trochu skomplikoval treti hrac v poradi Ondrej Hajduch, ktory obsadil az  13. miesto, ale do konca rocnika je este dost prilezitosti na nazbieranie potrebnych bodov. Prvu trojku doplnil Martin Ciesar.
   V sobotu sa uz mohli stolni futbalisti pripravovat na dalsie kolo mestskej ligy dvojic. Prave Tomas Pompura vratil pozicane Borisovi Banikovi, ked spolocne s Janom Boselom  vyhral. Borisovi ostalo v rukach „len tretie miesto“, o ktore sa urcite pricinil aj jeho spoluhrac Jan Cernak. Druha priecka patrila  Matovi Sramkovi s Petrom Marcekom, ked prave Peter v poslednom case skvalitnil svoju hru v utoku a pre superov sa zacina stavat postrachom.
    Nedelu odstartovali mlade sipkarske nadeje velkonocnym turnajom, ked na najlepsiu trojku cakali okrem poharov aj vecne ceny. Najlepsie si pocinal Vlado Kubar, ktory turnaj vyhral bez jedineho zavahania. Na  peknom druhom mieste sa umiestnila Janka Ridzonova a na stupne vitazov sa este „vysplhal“ Erik Cunderlik. Tymto sa vsak nedelny program v  darte nekoncil, na vecer bol pre priaznivcov stolneho futbalu pripraveny turnaj dvojic a pre najlepsich boli pripravene pohare a financne odmeny. Na stupni najvyssom boli opat ti isti hraci ako v sobotu - Tomas Pompura a Jan Bosela, ktorym vitazstvo urcite pozdvihlo naladu pred pondelkovou kupackou. Urcite smutny neodchadzali ani Lukas Porhajas a Miso Banik, ktori boli na druhom mieste. Troch najlepsich doplnil este Tomas Ciz s Martinom Raffayom.
   Tento tyzden su v darte na programe sutaze mestskej ligy -  v piatok su turnaje v sipkach a v stolnom futbale jednotlivcov, v sobotu bude liga dvojic vo futbale a v nedelu juniorska liga v sipkach ako aj liga do 23 rokov, o 16. hodine sa zacne popularny Akton fun Cup v stolnom futbale. Na sipkarov este caka posledne vystupenie v extralige druzstiev, ked sa tim 1. DC Brezno predstavi v sobotu na pode Power Dartu Kosice a East Dartu Kosice. Pojde mu o konecne tretie miesto v lige, preto chlapcom treba drzat prsty.

(pp)

 Sportova strelba

   V stredu 12. aprila mesto Brezno, komisia sportu a rekreacie, MSK Brezno a SSK MSK Brezno zorganizovali preteky v strelbe zo vzduchovej pusky Slavia (otvorene mieridla) za ucasti ziakov zakladnych skol Pionierska 2, Pionierska 4, K. Raposa, Valaska a gymnazia.
   Vysledky: VzPu 30 OM - Slavia: chlapci: 1. I. Stulajter, Mazornikovo (267 bodov), 2. D. Sliacan, Valaska (265), 3. S. Budaj (259), 4. J. Medved (257), 5. M. Lepko, vsetci Mazornikovo (256), 6. L. Luptak, K. Raposa (248), dievcata: 1.  S. Smetanova (237), 2. N. Leitnerova, obe Pionierska 4 (237 - horsia posledna polozka), 3. J. Stykova, Pionierska 2 (227), 4. T. Kovalancikova (156), 5. S. Gazdikova, obe Pionierska 4 (144), druzstva: 1. Mazornikovo - I. Stulajter, J. Medved, S. Budaj (783), 2. Pionierska 2  - M. Sanitra, J. Stykova, V. Vais (650), 3. K. Raposa - J. Hricko, L. Luptak, M. Pastorek (650), 4. Pionierska 4 A - S. Smetanova, J. Svinciak, P. Baliak (641).
   Sutaze ziakov ZS v strelbe zo vzduchovej pusky skoncili, pokracovat budu v oktobri okresnou ligou.

(ss)

 Spod vysokej siete

Horehronska liga vo volejbale muzov, rocnik 2005/2006 - zapasy play-off

   Semifinale play off: OVK Brusno - OZCH Petrochema Dubova 0:3, VK 40 Brezno - Tatran C. Balog 3:1, o 3. miesto: OVK Brusno - Tatran C. Balog 3:0; finale: VK 40 Brezno - OZCH Petrochema Dubova 1:3.
   Konecne poradie: 1. OZCH Petrochema Dubova, 2. VK 40 Brezno, 3. OVK Brusno, 4. Tatran C. Balog, 5. Fuchs Adinol Ski Sport Brezno.
   Vysledky stretnuti a fotografie su na www.horehronskaliga.szm.sk.

Ing. Milan Floch

...

Mestska liga vo volejbale neregistrovanych – mix

rocnik 2005/2006

   Vysledky jarnej casti: 4. kolo: Zavadka n/Hr. - Kembridz-Valaska 1:4, Technaco – Jednota 3:1, Players – Pionierska 4 0:3, Mladez – Ski bike sport 3:0; 5. kolo: Mladez - Zavadka n/Hr. 0:3, Ski bike sport – Players 3:1, Pionierska 4 – Technaco 3:1, Jednota – Kembridz-Valaska 3:1; 6. kolo: Zavadka n/Hr. - Jednota 1:3, Kembridz-Valaska – Pionierska 4 3:1, Technaco – Ski bike sport 3:0, Players – Mladez 3:0; 7. kolo: Players – Zavadka n/Hr. 3:2, Mladez – Technaco 2:3, Ski bike sport – Kembridz-Valaska 0:3, Pionierska 4 – Jednota 3:2.

1. Kembridz-Valaska
2. Jednota
3. Technaco
4. Pionierska 4
5. Mladez
6. Players
7. Zavadka n/Hr.
8. Ski bike sport

14     12     2      37:13    26
14     10     4      34:18    24
14     10     4      33:23    24
14     8      6      29:26    22
14     6      8      24:32    20
14     4      10     19:34    18
14     3      11     23:31    17
14     3      11     17:37    17

P. Zifcak


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT