19. APRIL  2006 Strana 9

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

       Rano 7. aprila horelo na Strednej ulici v Hronci. Pri poziari rekreacneho domu zhorela jeho strecha a drevaren, pricom ohnive jazyky zasiahli aj vedlajsie domy. S poziarom bojovali clenovia Hasicskeho a zachranneho zboru z Brezna a dobrovolni hasici z Hronca a z Valaskej. Skodu vycislili na tri miliony korun. Zistovatel pricin poziarov vylucil cudzie zavinenie, nestastie sposobila nevyhasnuta pec a komin rekreacneho domu.

   Na Urbanovom vrchu v katastri Cierneho Balogu v noci z 8. na 9. aprila sarapatil zlodej. Vlamal sa do bufetu pri lyziarskom vleku, odkial ukradol cigarety, liehove napoje, cukrovinky, automat na kavu a peniaze. Neznamy pachatel nechal za sebou skodu za vyse 42 tisic korun.

   Kratko po osmej vecer 10. aprila sa medzi Valaskou a Hroncom stala dopravna nehoda. Dvadsatdvarocny vodic z Hronca v Podbrezovej nerespektoval vyzvu policajnej hliadky na zastavenie a pokracoval v jazde. Rychlost neprisposobil stavu a povahe vozovky ani svojim schopnostiam, dostal smyk a s vozidlom sa viackrat prevratil na strechu. Vodic utrpel mensie zranenia, jeho 18-rocny spolujazdec sa vsak zo svojich zraneni bude liecit tri mesiace. Na aute vznikla skoda za 10 tisic korun.

  Precinu kradeze sa 13. aprila vecer dopustil 19-rocny muz z Brezna. V mestskom parku zo zadneho vrecka okoloiducemu muzovi ukradol ciernu penazenku s financnou hotovostou 300 korun.

 Desiateho aprila skoncil vo vazbe 39-rocny podnikatel z Brezna, ktory statu sposobil skodu za 105 500 korun. Policia ho stiha za precin falsovania a pozmenovania kontrolnych technickych opatreni na oznacenie tovaru. Obvineny 7. aprila v Niznom Hrusove v okrese Vranov nad Toplou prevzal 636 litrovych flias spotrebneho balenia alkoholu roznych znaciek, pricom vedel o ich oznaceni falosnymi znamkami. Na statnej ceste v Bijacovciach ho kontrolovali spisskonovoveski colnici.

     Policia v Brezne hlada pachatela, ktory sa v case od 10. do 11. aprila vlamal do ubytovne na Sekurisovej ulici v Brezne. Z izby na prizemi ukradol minivezu, CD nosice, obaly na CD nosice, ruksak, holiaci strojcek, obuv, slnecne okuliare, CD diskman, puzdro na fotoaparat, 3000 korun a ine veci. Majitelkam vznikla skoda za vyse 20 tisic korun.

   V noci z 12. na 13. aprila neznamy pachatel vosiel do nezamknuteho Citroenu, ktory stal pred rodinnym domom v Sihle a ukradol panel z autoradia a mobilny telefon. Ich kradezou majitel auta utrpel skodu asi za 13 tisic korun. Tej istej noci vycinal vykradac aj v Ciernom Balogu. Vlamal sa tam do Skody 120, z ktorej chyba autoradio, magnetofonove pasky, autobateria, mala golasada a drobne mince.

    Strnasteho aprila hlasili kradez vlamanim do rekreacnej chaty na Podbrezinach v rekreacnej oblasti Tale. Zlodej majitela chaty z Brezna obral o radiomagnetofon, potraviny a rozne napoje, cim mu sposobil 1500-korunovu skodu.

(Podla informacii zastupkyne hovorkyne KR PZ B. Bystrica)

Co sa udialo v tyzdni od 7. do 13. aprila

 
Uzreli svetlo sveta image

 

 

   Denis Musuka z Cierneho Balogu, Kornel Pustaj z Cierneho Balogu, Simon Fasko z Brezna, Adriana Frankova z Helpy, Nina Daxnerova z Cierneho Balogu, Simon Bartos z Cierneho Balogu, Paulina Bartosova zo Slovenskej Lupce, Tamara Vrablova z Tisovca.

 

 Opustili nas_image

 

            

   Maria Jagercikova (79) z Polomky, Milan Malcek (52) z Hronca, Terezia Medvedova (86) z Brezna, Maria Kvietkova (85) z Cierneho Balogu, Helena Giertlova (50) z Hronca.

 

150

   V piatok  vystartovali na Razusovu ulicu, kde doslo k  zrazke dvoch skodoviek. V tomto tyzdni zaznamenali sest poziarov, z toho styri vznikli pri vypalovani travy v Brezne, vo Valaskej a  v Ciernom Balogu. V Podbrezovej horela kotolna, v ktorej boli uskladnene drevene brikety, predbezna skoda je asi 100 000 korun. Dva vysoke tlaky a C prudy pouzili na uhasenie horiacich striech budov pre ubytovanie a rekreaciu v Hronci, na zasahu sa zucastnili aj tamojsi dobrovolnici, jednotky z Valaskej a z Podbrezovej. Po dopravnej nehode Skody 120 pomohli lekarom nalozit do sanitky dve zranene osoby a z vozidla odpojili akumulator. V Pohronskej Polhore vytiahli z miestneho potoka havarovany traktor, vytecenu naftu zasypali Vapexom. V stredu ich poziadali o pomoc pri hladani muza, ktory v Hronci pravdepodobne spadol do Hrona. V spolupraci s policiou presli povodie Hrona az po zachytny splav, zachranna akcia vsak skoncila neuspesne.

 

155

   Vo vecernych hodinach v pondelok v Hronci dvaja muzi havarovali s osobnym vozidlom - jeden, ktory bol pod vplyvom alkoholu, utrpel vaznejsie zranenia, druhy vyviazol s lahsimi poraneniami. Lekari dovedna absolvovali 25 vyjazdov, z toho 4 k nahlym prihodam srdca a obehu, 5 k mozgovym prihodam, po 8 k urazom a k inym pripadom.

 

Cestna zachranna sluzba
16 154
0903 745988

   Clenovia Cestnej zachrannej sluzby najdlhsiu trasu absolvovali z Novych Zamkov do Brezna, ked odtiahli Skodu 120 po havarii, ktora skoncila s vaznejsimi zraneniami. Postarali sa o Peugeot 309 s rozbitou polosou, o Ford s odtrhnutym motorom a Fiat s poruchou elektroniky. Po dopravnych nehodach na Chvatimechu a v Banskej Bystrici prepravili BMW a Fabiu.

 

Horska zachranna sluzba
6195326

   Cez vikend clenovia Horskej zachrannej sluzby zabezpecovali skialpinisticke a freeridove preteky na Chopku. Turistov a lyziarov bolo pomenej, urazy ani patracie akcie nazaznamenali.

 

Blahozelanie

   Rano na svitani poculi sme krasne spievanie, to vtaci spievali a vam k sedemdesiat patke vela zdravia zelali. Aj my sa k nim pripajame, s kyticou ruzi k vam prichadzame. Zdravie, stastie vam prinasame. I ked je skromne nase prianie, z uprimneho srdca pochadza, preto nech dalsi zivot vas len laska a spokojnost sprevadza.

   Dna 16. aprila sa pekneho zivotneho jubilea sedemdesiat pat rokov dozil nas milovany manzel, otec, stary otec a dedko

Rudolf kvietok z Hronca.

   Vsetko len to najlepsie praje manzelka Amalia, dcera Anna s manzelom, syn Rudolf s manzelkou, vnucata Michal, Danka, Janka, Zuzka a Lucka s manzelom, starkeho za vsetkych objima a bozkava pravnucka Lucka.

 

SPOMIENKY

      

   Dna 7. aprila uplynulo desat rokov od umrtia

Anny Gregusovej z Valaskej.

   S uctou a laskou spominaju dcery Lubka, Anka a Danka, sestra Bozka s rodinami.

...

   Dna 11. aprila uplynul rok odvtedy, co nas navzdy opustil drahy manzel, otec a stary otec

Jozef Kudela z Valaskej.

   S laskou spominaju manzelka, deti, vnukovia a cela rodina.

...

   Dna 14. aprila uplynul rok odvtedy, co nas vo veku 48 rokov opustil drahy manzel a starostlivy otec

Mgr. Jaroslav Vrbovsky z Benusa.

   S uctou spomina manzelka s detmi.

...

   Kto zije v srdciach tych, ktorych opustil, ten nezomrel a navzdy ostane v nasich spomienkach.
   Dna 17. aprila sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Ondreja Tkacika z Polomky.

   S laskou spominaju manzelka, dcery, synovia, vnucata s rodinami a ostatna rodina.
   Kto ste ho poznali, venujte mu tichu spomienku.

...

   Kyticku kvetov na hrob davame, v modlitbach s uctou a laskou na teba spominame.
   Dna 18. aprila uplynuli styri roky odvtedy, co nas opustil

Jozef Peniak z Podbrezovej.

   Spominaju matka, manzelka, sestry a deti s rodinami.

...

   Odisiel si rychlo. Pohasol usmev, zmlkli slova. Uz iba v spomienkach sa vracias zas a znova.
   Dna 18. aprila uplynulo dvadsatjeden rokov od smrti nasho syna

Ondreja Michalka, rodeneho Muca z Brezna.

   S laskou spomina mama a sestry Alena, Vlasta a Blanka.

...

   Hoci si odisiel bez slova a na rozlucku nebol cas, spomienky na teba ostanu navzdy v nas.
  Dna 19. aprila sme si pripomenuli prve vyrocie umrtia

Jozefa Bohacika.

   Spomina manzelka, syn Zdeno s rodinou a dcery Anna, Iveta, Zuzana s rodinami.

...

   Mal som vas vsetkych rad a chcel som este zit, ale prisla ta chvila, ked musel som vas opustit. Neplacte, nechajte ma tisko spat, co mi bolo sudene, muselo sa stat.
   Dna 19. aprila sme si pripomenuli druhe vyrocie umrtia nasho draheho syna

Jaroslava Kuceru z Valaskej.

   S laskou spominaju rodicia a bratia a ostatna rodina.

...

   Spi sladko, otec, syn a manzel drahy, ved tvoju lasku nam uz nikto nenahradi.
   Dna 19. aprila sme si pripomenuli tridsiate vyrocie umrtia

Frantiska Pavelku z Cierneho Balogu.

   Venujme mu tichu spomienku.
   Manzelka, dcera s rodinou a ostatna rodina.

...

   Smutny je domov, ked ho opustil ten, ktory ho vybudoval a rad by zil v nom a teraz velmi chyba v nom.
   Dna 20. aprila uplynie rok odvtedy, co nas navzdy opustil

Frantisek Lukacovic.

   S uctou spomina cela rodina.

* Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka * Horoskop od utorka do utorka *

Horoskop od utorka do utorka zostavila Ing. Svetlana Simurdova, c. tel: 0905 119230

Baran
   Nenechajte sa rozhodit neprijemnymi a drzymi ludmi. Tento tyzden sa vam bude darit. Mnohi budu chciet vase uspechy prekazit.

Byk
   Vikend by mal byt viac pracovny ako oddychovy. Pocas tyzdna sa snazte urobit vsetko, na co ste v predchadzajucich dnoch zabudli a neflakajte sa!

Blizenci
   Budete mat odvahy za dvoch nebudete vediet do coho sa pustit skor. Mozete to vyuzit na upratovanie, ci na narocnejsie sporty alebo tury.

Rak
   Ak veci nepojdu presne podla vasich predstav, nic sa nedeje. Je to len smola, ktora vas bude sprevadzat pocas celeho tyzdna.

Lev
   Budet
e mat spomalene reakcie, pretoze na vas dolahne jarna unava. Mali by ste sa zacat stravovat zdravsie a mysliet aj na dusevny rozvoj.

Panna
   Zacnete mat starosti, kvoli financnych problemom. Ak nebudete opatrny, mozete prist o dalsie peniaze. Nerobte si starosti pre malickosti.

Vahy
   Okolie na vas bude vyvijat natlak a bude potrebovat vasu pomoc. Pomoc vsak potrebujete viac vy! Zbytocne sa nepremahajte a naucte sa povedat nie!

Skorpion
   Budu sa vam dost casto vracat spomienky z detstva. Moze to vo vas vyvolavat aj melancholicku naladu. Mate potrebu, aby sa o vas opat niekto staral.

Strelec
   Musite si na seba davat pozor. Budte opatrny a pozor na zlodejov a podvodnikov. Zdrzujte sa viac v pocetnejsej spolocnosti, kde mozete nadviazat kontakty.

Kozorozec
   Zacnete byt vycerpany, co sa prejavi aj na pracovnom tempe. Nastane trochu utlm a preto vyuzite tento tyzden na odpocinok.

Vodnar
   Vyjde vam obchod, co vas velmi potesi. Aj blizki budu na vas hrdi a budu sa tesit s vami. Neupodozrievajte kazdeho z nekalych umyslov. Viac ludom doverujte.

Ryby
   V praci vas caka neuspech, chyba vam trpezlivost. Aj v oblasti lasky to nebude vyzerat ruzovo. Nesnazte sa mat vzdy pravdu, len tym vyvolate hadku.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT