19. APRIL 2006 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kina Mostar od 28. marca do 4. aprila

1. so, 2. ne - Tiger a sneh (TAL, MP/12, 19.30) - Prijemna, inteligentna komedia.

Kam za kulturou

   Mestske kulturne stredisko v Brezne
pozyva
na Jana Berkyho-Mrenicu
DIABOLSKE HUSLE
V pondelok 24. aprila
o 19.00
v mestskom dome kultury.
Vstupne: 180 Sk
Predpredaj vstupeniek v TIKu, c. tel.: 6114221.

. . .

Zakladna umelecka skola v Polomke v piatok 31. marca o  17.30 pozyva do koncertnej saly skoly na hudobny program Polomka hlada superstar.

. . .

Horehronske muzeum v spolupraci s Miestnym odborom Ziveny v Brezne pripravuje aj v tomto roku velkonocnu vystavu, ktora potrva od 3. do 12. aprila. Opat budete mat moznost vidiet, ale aj kupit rozne kraslice, ozdobne predmety a ine ludovoumelecke vyrobky.
   Ak chcete ponuknut svoje prace, mozete ich priniest do 31. marca v case od 8. do 16. h do budovy Horehronskeho muzea na Nam. gen. M. R. Stefanika 13 (Mestiansky dom). Aj tohtorocna vystava vam urcite sprijemni jarne dni a obohati vas o velkonocne vyrobky pravidelnych, ale aj novych dodavatelov. Organizatori vas radi privitaju.


Dakujeme ...

   Rodicovska rada pri Strednom odbornom ucilisti v Brezne dakuje vsetkym sponzorom, ktori pri prilezitosti 1. fasiangovej zabavy ucilista vo februari svojimi darmi prispeli k peknemu priebehu podujatia.

...

   Hraci stolneho tenisu v Benusi dakuju starostovi obce Martinovi Gondovi, vedeniu tamojsej zakladnej skoly -  riaditelke Ing. Ivete Bartonkovej za to, ze im umoznili propagovat a rozvijat tento sport ako jedinym na Horehroni.

(mb)

...

   V mene nase mamy sa touto formou chceme podakovat primarke Liecebne pre dlhodobo chorych v Brezne MUDr. E. Buckovej, vrchnej sestre V. Polonyovej, vsetkym zdravotnym sestram a ostatnemu personalu za prikladny pristup nielen k nasej mame, ale aj k ostatnym pacientom. Mamu do LDCH prelozili v nie najlepsom stave po fyzickej aj psychickej stranke. Neverili sme, ze ju tu postavia na nohy, lebo sa nedokazala sama ani obratit na posteli. Kazdy si vie predstavit, aku tazku pracu musel zdravotnicky personal odviest pri takychto stavoch. Aj napriek tomu dokaze srsat humorom, vludnym slovom a dovolime si povedat, ze vyrieknute mile slova dokazu zazraky. Velmi dobre vieme, ze v dnesnej dobe to zdravotne sestry nemaju lahke, ale za mile slovo a usmev nemusia vynalozit ziadnu fyzicku zataz. Dakujeme aj celemu zdravotnickemu personalu rehabilitacneho oddelenia breznianskej nemocnice pod vedenim primara MUDr. P. Venglarcika za vsetku starostlivost, opateru, laskave slova a za vytvorenie domackeho prostredia. Ste dobrym prikladom pre ostatnych zdravotnickych zamestnancov.

Pacientka E. Gasperanova

...

    Priaznivci mariasu sa v marci stretli na 5. rocniku mariasoveho turnaja v Ciernom Balogu. Spomedzi 60 hracov prve miesto obsadil Jan Balaz z Detvy, druhy skoncil Martin Bubeliny z Cierneho Balogu a treti Jaroslav Prochazka z B. Bystrice. Podakovanie patri tymto sponzorom podujatia: Jasna Nizke Tatry, a. s., I. P. C. Kosice, Intocast Kosice, Vesevius Kosice, JAP Trading Trinec, Promat Praha, SMZ Jelsava, Slovmag Lubenik, RHI Ostrava, Komateq Revuca, Hronstav Brezno, 1. Cesko-slovenska poistovna Brezno, Obecny urad Cierny Balog, Peter Kovacik, Jan Svantner, Lubomir Belko, Vojtech Belko, Pavol Belko, Ivan Mesiar, Peter Muransky (vsetci Cierny Balog), Peter Pancik, Brezno.


   VK Iskra Dubova Nemecka sa s prosbou obracia na priaznivcov volejbalu o poskytnutie 2 % z dane za rok 2005.  
  Udaje: nazov: VK Iskra Dubova Nemecka, sidlo: Skolska 36, 976 97 Nemecka, ICO: 37957431, pravna forma: Obcianske zdruzenie.

. . .

Tyzden slovenskych kniznic s mottom Kniznice pre vsetkych od 27. marca do 2. aprila
   Mestska kniznica v Brezne pri prilezitosti Mesiaca knihy pripravila pre najmensich skolkarov, ale aj vacsich skolakov niekolko roznych podujati. Okrem nich ako kazdorocne, aj tento rok, je odpustenie sankcii. Mili citatelia, ak mate voci kniznici akekolvek podlznosti, vyuzite tuto moznost a vratte knihy, za ktore ste upominani, a pokuty vam odpustia. Mate na to cely tyzden a nevyuzit to, by bolo na skodu.

. . .

   SKD pri Zakladnej skole na Pionierskej 4 v Brezne organizuje letny tabor pre deti a mladez CHORVATSKO 2006 - PETRCANE.
   Okolie poskytuje moznosti pre zaujimave vylety - stredisko Zaton (tobogany), plavba lodou, historicka cast Zadaru, vylet na kovbojsky ranc, jazda na konoch, ponikoch, navsteva narodneho parku Plitvicke jazera (vodopady).
   Termin pobytu: od 7. do 16. jula, cena pobytu: do 12 rokov 7600 Sk, od 12 do 17 rokov 7900 Sk, dospeli 8600 Sk.
   Informacie: Eva Andreuttiova, c. tel.: 0903 594885.  

. . .

Dakujeme...
   Mestsky sportovy klub Brezno dakuje Spojenej skole v Brezne za prenajom telocvicne pocas nohejbaloveho turnaja strednych skol a ZP Gastro Podbrezova za pomoc poskytnutu na hokejovom turnaji mladeze.
(bb)
...


   S velkou vdakou sa obraciame na ludi, ktori nam sponzorsky pomohli zabezpecit vecne ceny pre deti. Dakujeme: podpredsedovi BBSK Ing. Dusanovi Svantnerovi, firme Hracky - dojcenecky tovar, Jan Racak, Brezno, Potravinam u Baliakov, Jozef Baliak, Brezno, Ing. Bozene Megerssovej, Milanovi Palovcikovi, Viliamovi Hlacikovi, Unii zien Slovenska, firme HLP grafik, s. r. o., Brezno a ADDY, s. r. o., Brezno.
Podpredsednicka a tajomnicka organizacneho vyboru Detske Chalupkovo Brezno Mgr. Gabriela Pavukova
 . . .

Obec Podbrezova a Farsky urad Lopej v nedelu 30. aprila pozyvaju na VII. rocnik Jarnej slavnosti svateho Juraja.
   Program: 10.00 slavnostna svata omsa v kostole sv. Juraja v Lopeji, 11.15 - 12.00 alegoricky sprievod, 12.00 otvorenie polnohospodarskeho roka a letnej turistickej sezony, 12.30 - 16.30 kulturny program a prehliadka remeselnej vyroby; vystupia: DFS Klasok Podbrezova, FS Kycera C. Balog, Miesany spevacky zbor Domovina Bravacovo, skupina historickeho sermu Berezun Brezno, Tramp - folkova skupina Jason Sklene Teplice, detske kocovne divadlo Drak Presov, krestansky spevokol Lastovicka Valaska a ini.


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT