10. MAJ 2006 Strana 10

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT

h0619h.jpg (30185 bytes)

 

Lakadlom pre fanusikov Podbrezovej bol sobotnajsi zapas so Slovanom Bratislava na breznianskom futbalovom stadione. Citajte na strane 14.

Foto: Iveta Kardhordova

 

 


V sobotu Dumbier, v pondelok pramen Ipla

   Uz po tridsiaty siestykrat v sobotu 6. maja sa uskutocnil vystup na Dumbier. Tymto podujatim pri prilezitosti 61. vyrocia skoncenia 2. svetovej vojny a oslav oslobodenia nasej vlasti si breznianski turisti a priatelia prirody uctili pamiatku vsetkych tych, ktori padli za nasu slobodu.

   Po privitani ucastnikov predsedom OZ KST Ing. Antonom Jursom na breznianskom namesti, 36. rocnik vystupu na Dumbier svojim prihovorom otvoril primator Ing. Jaroslav Demian. Po polozeni kytic k pamatniku sa ucastnici odviezli na Certovicu, Trangosku a Srdiecko, odkial jednotlivo vykonnostne diferencovane skupiny turistov zacali vystup. Uz niekolko rokov pocasie vystupu nepraje. Dvojmetrovy sneh, dazd, prudky vichor s mokrym snehom sprevadzali ucastnikov po cely cas vystupu,  pietneho aktu pri pamatniku pod Dumbierom a zostupu na Trangosku. Na vystupe sa zucastnili len zdatni, dobre pripraveni a dobre vystrojeni turisti. Najmladsim ucastnikom bol Adamko Cuchor zo Zvolena a najstarsim 83-rocny ujo Mato Chovanec.
   Ako relaxacnu turu po vystupe na Dumbier absolvovali v pondelok turu Lom - pramen Rimavice - Biele vody - pramen Ipla. Za polooblacneho pocasia, vo vychadzkovom tempe obdivovali este stale celkom neprebudenu jarnu prirodu. Fotografovanie vyhladov na Polanu, Klenovsky Vepor, zabery drobnej zvonicky a obdivovanie vystavby nadhernej turistickej chaty na Bielych vodach ich dokonale uspokojilo.
   V sobotu 13. maja idu na uvratovu zeleznicku do Vychylovky a pozriet si kamenne sfericke kysucke gule. O tyzden 20. maja planuju prechod Polom - Trstie - Tisovec (informacie: Elena Slavkovska, tel. 6113327, 0908 646311).

(tj)

Seria WADERERS skoncila

   V 14. pokracovani banskobystrickej 1. hokejbalovej ligy Wanderers nasli po dlhych siedmich kolach premozitela a prvykrat od 8. novembra neziskali v zapase ani bod. Cele stretnutie bolo poznacene zvlastnym posudzovanim zo strany rozhodcu, ktory absolutne nezvladol dolezite momenty zapasu a navyse sam vyrobil niekolko lapsusov. To vsak nemeni nic na tom, ze Putnikom to v nedelu jednoducho neslo, a to na vsetkych postoch. Vitaznym timom boli Monkeys, ktori po prvej tretine vyhravali 2:0. Na zaciatku druhej casti prisli dva dalsie zasahy a za daneho stavu Wanderers mohli len tazko pomyslat na obrat. Peter Dvorsky sice znizil na 1:4, no vzapati super vyuzil presilovku. V nasledujucej vyhode styroch na troch pre Valastanov Peter Jergus upravil na 2:5. V poslednej casti hry po nepotrestanych fauloch prepukli emocie naplno a 
arbiter zapasu rozdeloval plnymi priehrstiami tresty od dvojminutovych az po DKZ. V samom zavere Monkeys uzavreli ucet stretnutia na 6:2.

Libor Kvak

   Vysledky 14. kola: Vipers - Eagles 2:6, Lions - Sroten 5:4, Wanderers - Monkeys 2:6, Auto Piko - Cocra 1:4, Dive Zvery - A. R. S. 7:8.

1.Cocra 
2.Auto Piko
3.Eagles
4.ARS
5.Monkeys
6.Lions
7.Wanderers
8.Sroten
9.DiveZvery
10.Vipers

14 10  2  2   83:36   22
14 10  1  3   55:33   21
14  8  2  4   65:54   18
14  7  3  4   61:47   17
14  7  2  5   50:37   16
14  6  4  4   47:40   16
14  5  3  6   57:60   13
14  4  2  8   57:64   10
14  2  2 10   55:96    6
14  0  1 13   26:89    1  

 

R. Durica relaxuje

   Po velkom vitazstve v holandskom Rotterdame sa nam po necelom tyzdni ozval nas rodak a reprezentant v thajskom boxe Rudolf Durica: „Prave som sa vratil z kratkej dovolenky z ostrova Ko Chang, ktory lezi na juhovychode Thajska. Momentalne nemam naplanovany ziadny suboj, pretoze ostatny titul tu v Thajsku ma postavil do pozicie, kedy musim zvazovat aj svoj dalsi postup. To znamena, ake budu plusy a ake by mohli byt minusy v pripade vyhry, pripadne prehry.  Moj planovany prichod na Slovensko je koncom leta, kedy mi koncia rocne thajske viza. Pozdravujem svoju rodinu, vsetkych citatelov Horehronia a fanusikov plnokontaktnych sportov.“
   V minulom cisle sme vas informovali o vitazstve Ruda nad Abidom Bouthanom z Holandska. Tento zapas mohli vidiet jeho priaznivci aj na satelitnej televiznej stanici a experti zratali, ze Rudo kopal nie o stosest, ale o 109, ked vyslal na supera  neuveritelnych 109 kopov (po jednotlivych kolach: 1 - 24 x, 2 - 18 x, 3 - 21 x, 4 - 18 x, 5 - 28 x), okrem toho kopov kolenom za cely zapas 129 (1 - 18 x, 2 - 36 x, 3 - 31 x, 4 - 25 x, 5 - 19). 

(jp)

Bezci „v akcii“

   Vo stvrtok 4. maja sa uskutocnil cestny beh v Banove, kde na 10 km trati G. Svajda obsadil celkovo 2. miesto. V sobotu 6. maja sa konala Hornokysucka dvadsatpatka, kde spomedzi 60 startujucich P. Fasko ziskal celkove 3. miesto a v kategorii nad 40 rokov zvitazil. V kategorii muzov do 40 rokov J. Vrablik si odniesol 5. miesto a v kategorii muzov nad 50 rokov P. Mikoviny (vsetci ZP Sport Podbrezova) ziskal 1. miesto. Na cestnom behu v Hlohovci na 10 km trati J. Slobodova (OU P. Polhora) vyhrala a v kategorii nad 60 rokov J. Babka (ZP Sport Podbrezova) skoncil na 3. mieste.

(pf)

Z kolkarskej drahy

Extraliga muzov 3. turnaj play off vo Velkom Sarisi

1. ZP Sport Podbrezova A 3477 (Radoslav Foltin 584, Juraj Krivan 531, Milan Jovetic 606, Tomas Herich 572, Jozef Pesta 621, Milan Tomka 563), 2. Slavoj Velky Saris 3374, 3. Inter Bratislava 3364, 4. Tatran Sucany 3325.
   A druzstvo opatovne zvitazilo a vybojovalo si dostatocny naskok pred supermi a pred poslednym turnajom nadstavby sa moze radovat zo siedmeho titulu majster Slovenska. Najlepsi vysledok dosiahol Jozef Pesta vykonom 621 zvalenych kolov. Uspesny debut v drese acka absolvoval Tomas Herich, ked dosiahol 572 zvalenych kolov, co je jeho osobny rekord.

Extraliga zieny 3. turnaj play off v Podbrezovej

1. ZP Sport Podbrezova 3325 (Gabriela Kucharova 594, Katarina Valigurova 541, Eva Babelova 500, Katarina Micanova 586, Iveta Vankova 545, Edita Hiadlovska 559), 2. Slavoj Velky Saris 3132, 3. KK Zlate Klasy 3063, 4. Tatran Sucany 3018.
   Druzstvo zien skvelym vykonom na domacich drahach obsadilo 1. miesto a spravilo posledny krok k obhajobe majstrovskeho titulu. Obdobne ako muzi si zeleziarky zabezpecili dostatocny bodovy naskok pred superkami a obhajili treti majstrovsky titul v rade. Gabriela Kucharova vytvorila novy rekord drah podbrezovskej kolkarne vykonom 594 zvalenych kolov.

l. liga muzov – skupina Vychod

ZP Sport Podbrezova B – Lokomotiva Vrutky 3228:3175 (53, 5:3), Martin Terebessy 582, Pavol Jakubec 581, Pavel Paulecko 551, Jovan Calic 588, Ondrej Kyselica 599, Matej Srsen 555.
   Domaca vyhra Podbrezovej B so superom z Vrutok opat priblizila druzstvo k postupu do najvyssej sutaze. V poslednom kole cestuju zeleziari do Trstenej, kde pripadnou vyhrou specatia postup.

ll. liga – skupina Stred

   Druzstvo ZP Sport Podbrezova C je vitazom a ma narok na postup do l. ligy muzov.

(ks)

Sipkarska a stolno – futbalova liga

   Okrem toho, ze kazdy zacal hovorit len o hokeji a vsetci sa tesia na dnesny zapas s Ruskom, sipkari a ani stolni futbalisti nezanevreli na svoje oblubene sutaze a v darte sa stretli aj tento vikend.

   V piatok bolo na programe dalsie kolo mestskej ligy muzov a zien v elektronickych sipkach a svoje postavenie na cele tabulky si upevnil Martin Skantar svojim prvenstvom. Na druhom mieste skoncil Jaroslav Kostelny, ktory chce este v zavere sezony zabojovat o najlepsiu trojku v Brezne. Od tej ho delia este dvaja hraci Matej Putnok (ten je stvrty) a momentalne treti Miro Mucha. Prvu trojicu doplnil Zdenko Pampurik, ktoremu zas ide o umiestnenie v najlepsej sestke. Na sipkarov tento vikend caka posledny turnaj zo serie Top Slovakia Dart Cup, ktory sa uskutocni v piatok 12. a v sobotu 13. maja v Tatranskej Lomnici v hoteli Morava. Odchod sipkarov na tento turnaj je v piatok 12. maja o 16.30 spred Dart clubu.
   Stolni futbalisti odstartovali vikend piatkovym kolom ligy jednotlivcov, kde o svojich kvalitach opat presvedcil Boris Banik. Ten presiel pavukom ako noz maslom, cez A stranu sa dostal az do finale, kde sa z becka k nemu prebojoval Janko Ambros. Vo futbalovej obci je znamy ako Giovanni, no aj napriek velkemu usiliu nestacil momentalne asi na najlepsieho singlistu v Brezne Borisa Banika. Na tretie miesto sa dopracoval Martin Raffay, ktory si tymto vysledkom urcite upevnil postavenie v najlepsej sestke, ktoru na konci sezony caka financna premia. V sobotu urcite vykony stolnych futbalistov ovplnil aj vysledok z prveho vystupenia nasich hokejistov z Bielorusmi. Museli byt z neho dost znechuteni, o com svedcila aj doteraz najnizsia ucast hracov v turnaji. Aj napriek tomu kvalita nechybala, o co sa postarali hlavne finalisti z piatkovych singlov Ambros a Banik. Ti aj napriek prehre v A finale proti Tomasovi Pompurovi a Janovi Boselovi sa dokazali skonsolidovat, vyhrat becko s Petrom Faskom a s Lukasom Porhajasom (skoncili treti) a vratit prehru Boselovi s Pompurom vo velkom finale. Tak sa mohli tesit z dalsieho triumfu v lige.
   Nedela uz tradicne patri mladym sipkarom a aj v tuto mali na programe sutaze juniorov a kategorie do 23 rokov. Medzi tymi neskor narodenymi sa dari Martinovi Maculovi aktualnemu majstrovi Slovenska v juniorskej kategorii, ked vyhral aj v tomto kole. Na druhom mieste sa umiestnil Stefan Bartos a najlepsiu trojku uzavrela Janka Ridzonova. Medzi tymi starsimi sa najviac darilo Palovi Melicherovi, ktory vo finale zdolal Andreja Skantara, tretiu priecku si vybojoval Martin Janciar. V nedelu sa uskutocnilo aj zaverecne kolo Akton Fun Cupu, kde v podstate bolo o vitazovi rozhodnute. Stal sa nim Boris Banik. Druhe miesto mal uz tak isto iste Tomas Pompura. Otazna bola len tretia priecka, kde bol medzi Tereziou Turnovou a Janom Ambrosom minimalny odstup a rozhodnut sa malo prave v nedelu. Napokon sa to podarilo Ambrosovi, ktory skoncil v nedelnom zaverecnom kole druhy a Terka Turnova len stvrta. Jano preskocil Terku v tabulke, a vyriesil tak dilemu prvej trojky Akton Fun Cupu. Vyhodnotenie tohto turnaja sa uskutocni 17. juna, kedy je na programe aj finalove 5. kolo Banskobystrickeho pohara v stolnom futbale.

(pp)

V miniaturgolfe najlepsia spojena skola

   V piatok 5. maja Mestsky sportovy klub Brezno a Miniaturgolf klub Brezno usporiadali nulty rocnik turnaja strednych skol v drahovom golfe. V peknom pocasi (nezucastnene stredne skoly mozu banovat svoju neucast) sutazili studenti, ktorych obdoba gentlemanskeho sportu chytila za srdce. V sutazi skol zvitazila Spojena skola Brezno pred Gymnaziom B a Gymnaziom A. V sutazi jednotlivcov studentiek sa na 1. mieste umiestnila J. Kolesarova pred Ballovou a Mravcovou. V sutazi studentov zvitazil Maruscak pred Bartosikom a Mihalovicom.

(bb)

Katrencikova vitazne

   Serial atletickych mitingov Grand prix dospelych zacal v sobotu 6. maja pretekmi v Kosiciach. V nepriaznivych podmienkach v hode ostepom zvitazila Jana Katrencikova, pretekarka AK Mostaren MSK Brezno vykonom 40,68 m. V pondelok 8. maja v Novom Meste nad Vahom bola dana do uzivania dalsia atleticka draha s tartanovym povrchom. Jana Katrencikova opat potvrdila dobru formu a zvitazila vykonom 40,95 m. V skodu do dialky obsadil 2. miesto Miroslav Koralka vykonom 628.

M. Cernak


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ARCHIV

TIRAZ

KONTAKT