10. MAJ 2006 Strana 5

STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT

 

Program kina Mostar Brezno od 10. do 16. maja

13. so, 14. ne - Mnichov (USA, MP/15, 19.30) -  V roku 1972 cely svet sledoval zavrazdenie 11 izraelskych sportovcov na Olympiade v Mnichove. Novy film S. Spielberga. Thriller.

Kam za kulturou

   Mesto Brezno, Mestske kulturne stredisko v Brezne a umelecka agetura JANA v piatok 2. juna od 10.30 h pozyvaju na namestie na 1. rocnik medzinarodneho jazzoveho festivalu BREZNIANSKA JAZZMINA.

...

   Kolovrat, o. z., obec Helpa a Zakladna skola v Helpe cez vikend 3. a 4. juna pozyvaju na 7. rocnik detskeho folklorneho festivalu Kolovratok. Program: sobota - 12.00 Na kolesach proti rakovine - preteky na horskych bicykloch, 14.00 Detsky ludovy rozpravac - sutaz, 16.00 Nad tou Helpou - vystupenia DFS,  nedela - 11.00 Ziva pozvanka na namesti obce, 14.00 Zahraj mi muzika... - vystupenia DFS.

...

Mesto Brezno, MsKS Brezno, Infinity Media a country skupina Vodopad pozyvaju vsetkych priaznivcov country, bluegrass a folkovej hudby na breznianske namestie na XV. rocnik

     COUNTRY ZA MESTSKOU STODOLOU.

   Piatok 12. maja od 17.00: Philippe Naudot &Thierry Lecocq (FR), Jazdci (B. Bystrica), Duo Horecka (CR), Sidlo (Partizanske), Jano Milan (Pohorelska Masa), Tulibanda (Polomka), Janko Majercik (L. Mikulas), Kreni (CR).

   Sobota 13. maja od 11.00: Philippe Naudot (FR), Thierry Lecocq (FR), Veslari (Kosice), Blue Trend (R. Sobota), Martin Libic (Vlkanova), Country Beat 3 + 1 (Michalovce), Log (CR), Texasky - country tance (B. Stiavnica), Bridge (CR), Dusan Dusty Martonik (Kosice), Mell (R. Sobota), Maly Princ (Presov), Vodopad (Brezno, 23. narodeniny, krst 5. noveho CD Vodopad & Philippe Naudot - Santiano)

COUNTRY BAL  na namesti od 20.00 do 24.00

Jam Session - Slovenska kuria v piatok aj v sobotu po recitaloch.

   Atrakcie: jarmok ludovoumeleckych vyrobkov, predaj klobukov, pistolnici, ryzovanie zlata, jazda na konoch, country spravodaj Ahoj.

...

Zakladna umelecka skola v Brezne pri prilezitosti Dna matiek v stredu 17. maja o 17. h   pozyva do koncertnej saly skoly na koncert rodicov a ich deti.
Vstupne je dobrovolne.

...

   ZIVA a Horehronske muzeum na Nam. gen. M. R. Stefanika 13 v Brezne pozyvaju na vystavu Gity Margity Boselovej KRUH ZIVOTA -  mudrost, sila a laska dycha z autorskej knizky a obrazov malovanych na hodvabe
Sprievodny program: vystupenie ziakov ZUS v Brezne a autorske citanie z knihy Kruh zivota
Vystava potrva do 26. maja (po - pia od 8. do 16. h)


Dakujeme ...

   Za spolupracu pri realizacii medzinarodneho workshopu v Pedagogicko–psychologickej poradni v Brezne v dnoch 26. – 27. aprila dakujem: primatorovi mesta Brezno Ing. Jaroslavovi Demianovi, zastupkyni primatora Ing. Janke Mihalovicovej, prednostke Krajskeho skolskeho uradu v Banskej Bystrici Mgr. Anne Szogediovej, riaditelke ZS v Sumiaci Mgr. Boselovej a jej kolektivu, starostke obce Sumiac Ing. Marii Betakovej, Mikulasovi Gigacovi zo Sumiaca, riaditelke SZS v Polomke Mgr. Bubelinyovej a jej kolektivu, zastupkyni riaditela ZS s MS na Mazornikove Libusi Sarikovej a jej kolektivu. Za nadherny kulturny program dakujem Eve Pruzinovej z Pohronskej Polhory a jej otcovi hudobnikovi Janovi Harvanovi z Brezna, Natalke Harvanovej a jej maminke, detom MS na Mazornikove a ich rodicom.
   Aj touto formou dakujem za vybornu spolupracu vsetkym ucastnikom workshopu, za prezentaciu vybornych pedagogickych vysledkov v ich praci s detmi zo znevyhodneneho socialneho prostredia na tomto podujati, ktore prispelo k dobrej reprezentacii nasho mesta a regionu na medzinarodnom fore.                                                         

PhDr. Olga Jorcikova, riaditelka PPP

...

   Aby sme detom z nasej materskej skoly mohli dopriat santenie vo vode, zucastnili sme sa na predplaveckej priprave, ktoru organizoval plavecky klub Flipper pod vedenim trenerky L. Vicanovej. Deti sa oboznamovali s vodou, odstranoval sa u nich strach z vody, predovsetkym pred ponorenim hlavy, osvojili si elementarne zaklady plavania. Touto formou chcem podakovat sponzorom - pekarni St. Klaus v Hronci a ZLH, a. s., Sabinov prevadzka v Hronci za stedre financne dary, vdaka ktorym mohli deti absolvovat bezplatnu predplavecku pripravu.

   Dakujeme za ochotu a podporu.

Lenka Fackova, MS Hronec


Pomozte detom bez rodicov

   S touto prosbou sa obraciam na ludi dobrej vole v okrese Brezno ako riaditelka Detskeho domova Slniecko v Polomke.
   Nas detsky domov sidli v Polomke uz pat rokov. Poskytuje vsestrannu starostlivost a opateru detom, ktore nie svojou vinou z roznych pricin prisli o svoje vlastne biologicke rodiny.
   Okrem toho, ze sa tu o deti starame v dvoch samostatnych skupinach s rodinnym charakterom vychovy, poskytujeme aj moznost starostlivosti v rodinach mimo detskeho domova  vo vlastnych rodinach domacich zamestnancov domova. Tito su v riadnom pracovnom pomere, dostavaju mzdu a odvody do poistovni. Na jeden cely pracovny uvazok sa staraju o dve nase deti. Na kazde dieta este dostavaju mesacne prispevok podla veku dietata, a to od 3000 do 4000 korun. Aj v sucasnosti mozeme prijat do takeho pracovneho pomeru jedneho zaujemcu alebo zaujemkynu. Ak teda ma niekto zaujem o tuto formou pomoci detom a zaroven s cielom zamestnat sa u nas, mal by mat fyzicky vek od 25 do 45 rokov, dobry vztah k detom, vhodne bytove podmienky, pochopenie vlastnej rodiny a aspon SOU akehokolvek zamerania.
   Prosim vas, obyvatelia nasho okresu, precitajte si pozorne tento prispevok, pouvazujte, porozpravajte sa s vlastnou rodinou a v pripade, ze splnate predpoklady na tuto pracu, kontaktujte sa pisomne alebo osobne na adrese: Detsky domov Slniecko, Dimitrovova 12, 976 66 Polomka alebo na telefonnych cislach: 6193777, 0905 778737.

Bc. Maria Fedorova, riaditelka DeD


STRANA : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ARCHIV TIRAZ KONTAKT